Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пиріг з румбарбаром - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Іконка Важливе оголошення

Благодійний розіграш книги!


Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пиріг з румбарбаром легко, швидко, смачно Оцінка: -----

#1

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 467
  • Реєстрація: 16 February 09
 

Відправлено 25 May 2009 - 22:14

Пиріг з румбарбаром
Цей пиріг я дуже часто печу в травні - червні, в румбарбаровий сезон.
Смакує всім, хто його куштував.
Дуже легкий і в приготуванні і на смак.


Пиріг з румбарбаром

Для тіста:
борошно - 2-3 склянки;
масло - 200гр;
цукор - 1 склянка;
яйця - 2шт;
кефір або кисла сметана - 1/2 ст. л;
1ч.л. соди гашеної в 1ст.л. оцету;
ванільний цукор, цедра лимонна.

Для начинки
Румбарбар - 10-15 шт;
Цукор - одна склянка.
Для посипки - цукрова пудра

Приготування
Збиваємо яйця з цукром.
Додаємо м'яке масло, кефір, соду.
Ще раз збиваємо в однорідну масу.
Додаємо борошно.
Замішуємо тісто (не дуже густе, але щоб легко відставало від рук).
1/3 частину тіста ставимо в холодильник на 1 год мінімум.
Румбарбар очищуємо, нарізаємо дрібними кубиками і засипаємо цукром щоб пустив сік.
Форму змащуємо олією чи маслом, посипаємо манкою.
Викладаємо тісто у форму тонким шаром з бортиками.
Відтискаємо сік з румбарбару і викладаємо на тісто.
Охолоджену решту тіста натираємо на тертці з великими отворами по верху пирога.
Духовку розігріваємо до 200гр.
Віправляємо туди форму з пирогом пектись на 1год.
Витягуємо і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Подобається те, що цей пиріг - не приторно-солодкий, а кисленький. :smile:

Замість румбарбару можна додавати кислі яблука. Але то коли наступить яблучний сезон.

Нагороди:

переглянути всі
  • 4
  • Back To Top

#2

Користувач поза мережею   Вероніка 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 276
  • Реєстрація: 20 December 08
 

Відправлено 26 May 2009 - 09:06

А цей пиріг росте догори,чи яка висота сирого тіста така і спеченого?

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#3

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 467
  • Реєстрація: 16 February 09
 

Відправлено 26 May 2009 - 09:44

Перегляд повідомленняВероніка (26.5.2009, 10:06) писав:

А цей пиріг росте догори,чи яка висота сирого тіста така і спеченого?


Вероніка, Пиріг зовсім не росте, тому що основа з пісочного тіста, а ще начинка румбарбарова тяжка, волога не дає піднятись.
Я печу у невеликій формі (розміри 32х24см) висотою 3 см. Пиріг повністю заповнює цю форму.


Користувач подумав і додав через 1 хв.:

Перегляд повідомленняjane (26.5.2009, 10:22) писав:

а що таке цей румбарбар? о_О


jane, румбарбар - то по галицькому ревінь. :)

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#4

Користувач поза мережею   Вероніка 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 276
  • Реєстрація: 20 December 08
 

Відправлено 26 May 2009 - 10:00

jane, ,НІ це не щавель.
Може так впізнаєш.
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#5

Користувач поза мережею   Sonya 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1306
  • Реєстрація: 16 January 08
 

Відправлено 26 May 2009 - 10:06

Перегляд повідомленняjane (26.5.2009, 10:49) писав:

ANATA, дякую, але виявляється я і російською не дуже знаю що тотаке... =)

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
якщо це щось трохи схоже на щавель, то я їла пиріг зі щавлем - смачно

jane, ревень - це така рослина з величезними листками як лопух і товстими стеблами гарного червоного кольору. Так от саме ці стебла і використовують у їжу (компоти, варення, пироги і т.д.) А ще я в дитинстві любила його їсти просто так (попередьо очистивши верхню шкірку майже як банан) і занурювати його у цукор якщо був дуже кислий. І так аж до оскоми :D
Продають його у травні-червні на базарі цілими в'язанками.


І я також обожнюю пиріг з румбамбаром ! :blush: Але буду вдячна дуже якщо хтось підкаже рецепт смачного і простого тіста, але не для тертого пирога (чомусь я не дуже люблю його з дитинства) ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#6

Користувач поза мережею   Masik 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1452
  • Реєстрація: 09 October 08
 

Відправлено 26 May 2009 - 13:03

Нещодавно пекла пиріг з ревенем за дуже простим рецептом.

Для бісквітного тіста:
1 ст. муки,
1 ст. цукру,
4 яйця,
пів пачки порошку до печива (я просто гасила соду оцтом).

Ревінь порізала на подовжені частинки, пересипала цукром і трохи додала кориці. Поки замішувала тісто, ревінь собі так стояв. Потім тільки злила сік, що ревінь пустив.

Яйця добре збила з цукром в блендері. До муки додала соду, погашену оцтом (або можна порошок до печива). Зєднала все. Перемішала. Вилила на бритванку. Зверху виклала ревінь. В процесі випікання тісто піднімається і пиріг получається таким собі кучерявеньким. Зверху можна посипати пудрою.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!

Нагороди:

переглянути всі
  • 4
  • Back To Top

#7

Користувач поза мережею   Танюшкa 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1209
  • Реєстрація: 10 December 08
 

Відправлено 02 May 2011 - 19:19

СЕПТІМА, 2-3л - це 2-3 ложки я розумію.
My Signature
Спойлер

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#8

Користувач поза мережею   mad housewife 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 600
  • Реєстрація: 13 February 11
 

Відправлено 06 May 2011 - 20:06

Жаль ще ревня мало.
Але спробую спекти згодом. Доречі, щоб ревень був на смак більш м"який, треба до начинки добавити 3-4 столових ложки сметани. Начинка тоді буде ну дуууже ніжна.
  • 0
  • Back To Top

#9

Користувач поза мережею   Солька-фасолька 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 171
  • Реєстрація: 28 January 11
 

Відправлено 06 May 2011 - 21:25

А можна яблука в начинку,чи тільки ревінь?
  • 0
  • Back To Top

#10

Користувач поза мережею   TYSA 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 388
  • Реєстрація: 14 December 09
 

Відправлено 10 May 2011 - 15:02

Солька-фасолька Звичайно можна))))Я теж думаю спробувати.Але тоді це уже буде пляцок з яблук)))))))

Ось мій пляцочок....ням-ням))))))
Зображення Зображення
My Signature
Спойлер
  • 4
  • Back To Top

#11

Користувач поза мережею   ЛУЧ@НОЧК@ 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 227
  • Реєстрація: 24 November 10
 

Відправлено 20 May 2011 - 20:22

а де ви ревень берете? що він вже виріс? соромно але я не знаю
My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#12

Користувач поза мережею   сімейка 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 317
  • Реєстрація: 29 January 10
 

Відправлено 20 May 2011 - 23:24

на базарі.в нас пучок 5 гривень
My Signature
Спойлер
  • 1
  • Back To Top

#13

Користувач поза мережею   ЛУЧ@НОЧК@ 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 227
  • Реєстрація: 24 November 10
 

Відправлено 21 May 2011 - 17:14

а скільки треба ревеню на пиріг?
My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#14

Користувач поза мережею   Frau 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 551
  • Реєстрація: 22 December 09
 

Відправлено 30 May 2011 - 15:21

Маргарин повинен бути просто м"яким, чи ви його розтоплюєте?

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#15

Користувач поза мережею   Dnepro 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 261
  • Реєстрація: 02 September 10
 

Відправлено 30 May 2011 - 15:51

замісь манки, щоб купки тримався я даю 1п киселю (перемішую з ревнем)
My Signature
Зображення



Вирішила зайнятися спортом. Вибрала біг. Добігла до комп'ютера. Сиджу. Бігаю очима по монітору. Я прямо відчуваю: "Спорт - це моє!"
  • 1
  • Back To Top

#16

Користувач поза мережею   LANYSKA 

 
  • Вінтаж
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 838
  • Реєстрація: 20 June 10
 

Відправлено 01 June 2011 - 23:22

я теж люблю цей пляцок, і додаю до ревеню яблука. Але рецепт дещо простіший:
1. 4 яйця збиваємо з 1 скл. цукру, поки він не розчиниться і маса не збільшиться в об'ємі,
2. додаємо 3 ст.л. олії і продовжуємо збивати,
3. додаємо 1 скл. просіяного борошна і 1 ч.л. порошку до печива (можна соду, погашену), змішуємо до однорідної маси без грудочок.
Круглу форму діаметром змащуємо маслом і посипаємо мукою. Тонко нарізані ревень та яблука розподіляємо по формі і заливаємо тістом. Печемо при 200 гр до зарум'янення, приблизно 40-45хв.
Готовий пляцок посипаємо цукровою пудрою.
P.S. пропорцію на тісто завжди роблю подвійну (замість 8 можна 6 яєць)
Зображення
My Signature
Спойлер

Раз в житті дають людині крила,раз в житті ти можеш відірватись від землі,і вже коли піднявся, то не зупиняй політ!

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#17

Користувач поза мережею   Frau 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 551
  • Реєстрація: 22 December 09
 

Відправлено 02 June 2011 - 16:03

Я також спекла, дуже смачно, спершу холодно було натирати тісто з морозилки, але при такій спеці на кухні і з гарячими руками тісто почало теплішати на очах) Коли з"явзяться домашні яблука спечу такий з яблучною начинкою.

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#18

Користувач поза мережею   Гусссятко 

 
  • Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 74
  • Реєстрація: 28 March 12
 

Відправлено 07 August 2012 - 13:02

Рецепт дійсно класний сама печу купу років весь час просять це,а смачніше коли до збитих білків з цукром додати кісіль в порошку порціями і добити все разом виходить як зефір яскрово і смачніше.Усім СМАЧНОГО.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:




Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Sergii світлина

Sergii  Доброго дня, підскажіть будь ласка, як можно зв'язатись, найшвидшим чином с Адміністрацією форуму, хочу подати заявку на видалення посилу користавача до услуг клініки ivfclinic.com.ua. Користувач по незнанню, а бо навмисно направляе клієнтів у клінику по услугам які вони не проводять, та ніколи не давали інформаціі про надання цих послуг

Вчора, 15:38

Щаслива Зірка світлина
Tinkin світлина

Tinkin  Доброго дня, порадьте хорошого гастроентеролога у Львові

15 Mar 2019 11:17

Показати коментарі (1)

Iryska-selesta світлина

Iryska-selesta  Кожна мить життя—це можливість

13 Mar 2019 10:46

Lenka))) світлина

Lenka)))  Підкажіть будь-ласка де у Львові роблять Ехо добре,для дитини, маємо їхати а міста не знаю взагалі, не знаємо кути звернутися! Дякую!

28 Feb 2019 16:52

Мамуся Діанки світлина
ніколька світлина
юлія 27 світлина

юлія 27  з новим роком щастя здоровя мирного неба над головою

01 Jan 2019 16:14

Зесічка світлина

Зесічка  Дівчата! нагадую, що 8 грудня -- Година ласк! не забудьте, будь ласка, хто має намір)) як і минулі роки -- чекаю на вас!)) і не тільки я) https://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=29011&view=findpost&p=1120266

08 Dec 2018 00:44

Показати коментарі (1)

Санджана світлина

Санджана  Запрошую всіх бажаючих на "Літературний флешмоб 2019року!" https://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=71348&st=360&gopid=2835981

04 Dec 2018 10:09

Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 22 March 19 )

  • Немає іменинників сьогодні

Перекладач онлайн