Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Інформація для роздумів... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Іконка Важливе оголошення

Благодійний розіграш книги!


  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Інформація для роздумів... або шкідливе та корисне Оцінка: -----

#1

Користувач поза мережею   Teтянка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1107
  • Реєстрація: 27 February 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 15:12

ЦУКАТИ
Щільні, шматочки фруктів, овочів або кірок кавунів і динь в цукровому сиропі.

Текст, що розкривається
Неодмінна умова приготування цукатів - витримка підготовленої рослинної сировини у вапняній воді або вапняному молочку протягом доби або двох. Наступною операцією є промивка заготовок, варіння, обсушування і, нарешті, кандирування для отримання цукатів. Цукатну обробку отримують також всі зелені, незрілі овочі і фрукти (наприклад, сливи з нерозвинутими кісточками, зелені горіхи і т.п.), коли з них хочуть зварити варення.

Цукати зберігають характерний для них колір: зелений у кавунів, жовтий у динь, біло-матовий у огірків, що сприяє їх декоративному застосуванню в кондитерських виробах. У деяких виробах (особливо в англійських кексах, данських кексах, Пасках) цукати додають виробу характерного смакового акценту, без якого такий виріб не сприймається як справжній. Цукати у виробах (у тому числі і в пасках) нарізаются досить дрібно і перед введенням у відповідне тісто викачуються в муці, що запобігає концентрації цукатної крихти в якому-небудь одному місці кексу або паски і гарантує їх рівномірний розподіл по всьому виробу.

ЦУКАТИ З ГАРБУЗА ТА МОРКВИ

Обчищені та нарізані кубиками гарбуз і моркву заливають гарячим сиропом, додають порізану цитрину з цедрою, доводять до кипіння і варять 4-5 хв. Коли прохолоне, знову доводять до кипіння і, обережно помішуючи, відразу знімають з вогню. Вистоюють добу. Потім шматочки овочів виймають на сито і коли вони підсушаться, тонким шаром викладають на деко. Далі сушити в декілька прийомів у гарячій духовці.
Такі цукати можна подавати як окремі ласощі, а порізавши на дрібні шматочки, – додавати в тісто, наприклад, при випічці великодніх пасок, кексів тощо. Ними можна також прикрашати готові торти.
На 1 кг гарбуза та моркви – 1 цитрина, для сиропу – 800 г цукру і 2 склянки води.

Але -будьте обережними!!!
Вживання штучних барвників негативно впливає на розвиток дітей. Про це повідомляють лікарі, про це попереджують науковці.

Останні результати дослідження були опубліковані британським агентством зі стандартизації продуктів харчування (FSA).
Діти, які вживали напої з високим вмістом синтетичних харчових барвників, відрізнялися від своїх однолітків імпульсною і неконтрольованою поведінкою і відчували проблеми з концентрацією уваги. У дослідженні, що тривало шість тижнів, узяли участь 300 дітей віком 3, 8 і 9 років.
Втім, очевидно, що мати, яка побачить на етикетці продукту цілу когорту "Е-ків" купувати своєму чаду таку їжу не буде. Інша справа, що це не написано на маркуванні... І тим більше цієї інформації немає на базарі, де ми бачимо масу лотків із такими привабливими "натуральними" цукатами.

Всі ці "кільця ананасів" і т.д. не мають нічого спільного із сушеними фруктами. За невеликими винятками ця продукція подібна до тої, яку упаковують та продають у супермаркетах. Тому краще вже на тих самих лотках купити горіхи, ніж сумнівні різнокольорові пластинки.
Текст, що розкривається
"Ваші цукати – це якийсь жах!" - кидає нам з порогу Марина Ковальова. Саме вона проводила дослідження вмісту цукатів, які "Життя" придбало у торговельній мережі столиці і віддало в підрозділ Дерспоживстандарту на експертизу.
Результати вразили навіть співробітників установи.

Все найкраще - дітям!

Цей радянський вислів втілює в життя кожна нормальна сім'я. Батьки, аби дитина поласувала солоденьким, та ще й користь від цього отримала, не шкодують грошей на покупки усіляких сушених фруктів та цукатів, які коштують немало грошей.

"Краще вже їсти цукерки!" - відрізала Ковальова. Жінка зізнається: після того, як досліджувала вміст цукатів, не може спокійно спостерігати за покупками дітям цих солодощів. Вона була вражена кількістю барвників у цьому продукті.

"Це гола фарба," - підсумовує експерт. Ковальова спробувала розчинити цукати у спирту. І їй це вдалось! На дні осів осад, практично всі "пелюстки" розчинились. Крім того, "проба була важка". Тобто у продукт додають желатин чи якісь стабілізатори.

На наше пряме запитання "То чи це цукати насправді чи взагалі щось інше і який вміст у них фруктів?" Марина Ковальова відповіла: "Це не наше завдання. Ми ж такі завдання перед собою не ставимо. Ми досліджуємо безпечність (продуктів). Ось зараз у нас купа продукції на дослідження вмісту мінеральних масел в олії. Нам не до забавок, скільки там фруктів".

Але за її словами, "те, що це не ананаси - це однозначно, те, що це не абрикоси - це однозначно". І "їсти це не можна".

"Ми виявили дуже багато барвників. У продукції ТМ "Відродження" - 4, в ТМ "ARIA" - 5 барвників. "Жовтий сонячний захід" у "пелюстках" ТМ "Відродження" становить 58,3, а норма становить 50," - знайомить "Життя" з результатами досліджень начальник науково-дослідного центру випробувань харчової продукції Володимир Семенович.

"У законодавстві є така норма, що якщо продукт містить не один, а декілька барвників, то їх сумарна доза не має перевищувати концентрацію того барвника, який має меншу межу. В даному випадку сумарна маса має бути не більше за 50 мг/кг. Фактично ж вона складає майже 192 (у ТМ "Відродження") і 112 (у ТМ "ARIA")", - додає Семенович.

Тобто кількість барвників у цукатах даних торгових марок перевищує дозволену межу у декілька разів!

Оскільки кількість барвників належить до показників безпечності продукції, то "така продукція підлягає вилученню з магазинів".

"Це небезпечна продукція," - пояснює Семенович.

Результати випробувань цукатів "Пелюстки" ТМ "Відродження"Масова частка хінолінового жовтого (Е 104) 99,5 мг/кг
Масова частка жовтого сонячний захід (Е 110) 58,3 мг/кг
Масова частка понсо 4 R (Е 124) 16,5 мг/кг
Масова частка тартразину (Е 102) 17,4мг/кг
Сумарна масова частка штучних барвників 191,7 мг/кг

Результати випробувань цукатів "Кільця ананасу" ТМ ARIAМасова частка хінолінового жовтого (Е 104) 8,3 мг/кг
Масова частка жовтого сонячний захід (Е 110) 37,5 мг/кг
Масова частка спеціального червоного AG (E 129) 48,9 мг/кг
Масова частка тартразину (Е 102) 12,3 мг/кг
Масова частка діамантового синього FCF (E 133) 5,0 мг/кг
Сумарна масова частка штучних барвників 112 мг/кг

Напартачили дані виробники і з технічними умовами (ТУ), зазначеними на етикетці.

"ТУ, які зазначені на маркуванні, відносяться до сушених фруктів і горіхів. Цукати - це не фрукти сушені, бо згідно з визначенням, "це продукти, що виготовлені з овочів, фруктів, насичені цукром, і/або натуральними цукрозамінниками, за додаванням харчових кислот, ароматизаторів, барвників і підсушених, обсипаних цукровою пудрою" (ДСТУ 2074-92, яке називається "продукти переробки овочів і фруктів, терміни і визначення"). В сушені овочі і фрукти, згідно з цим ДСТУ, не додаються ні цукор, ні ароматизатори, нічого. На маркуванні зазначено, що це цукати, а в ТУ нічого не сказано про цукати," - роз'яснює нам Семенович.

"Виробник вже цим порушує вимоги, бо маркування не відповідає тому, що є всередині," - додає він. Але це не така велика проблема, адже можна змінити етикетку, вказати все відповідно до вимог законодавства. Значно важливіше те, що згадана продукція містить барвники, причому у величезній кількості.

"Натуральний продукт" містить ще й неточну інформацію про поживну харчову цінність. Якщо в ТМ "ARIA" показники вмісту вуглеводів практично збігаються з результати випродувань, то "пелюстки" ТМ "Відродження" фактично на 88% складаються з вуглеводів, що значно більше за зазначене на упаковці.

My Signature
Зображення

Щастя - це талант цінувати те, що в тебе є, а не те, чого в тебе немає.
  • 0
  • Back To Top

#2

Користувач поза мережею   Ксюнка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1217
  • Реєстрація: 01 May 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 15:22

Так, Тетянка, власне тема цукатів обговорювалася цього тижня на СТБ в "Правилах життя" - "Смачно до сметрі". Після досліджень виявили, що ці цукати не містять ні граму справжніх фруктів, а складаються з желатину і барвників. Краще з таким не ризикувати, а справді зробити цукати самому!
My Signature
Зображення

Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її вічно живу і нову і мову її солов'їну. В. Сосюра


Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#3

Користувач поза мережею   Teтянка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1107
  • Реєстрація: 27 February 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 15:24

Крабові палички
склад крабових паличок:
рибний фарш сурімі, вода питна очищена, крохмаль, олія дезодорована, яєчний і рослинний білок, сіль, цукор, різні харчові добавки (натуральні або ідентичні їм) під тризначними індексами.

Вищевказане м’ясо сурімі виробники крабових паличок визначають як м’ясо білих риб. Хоча якщо копнути глибше, можна довідатися, що даним терміном також позначаються відходи рибного промислу — дрібні, пошкоджені й інші рибки.

Щодо наявності шкідливих хімічних добавок у крабових паличках, то з цього приводу можна твердо заявити: дані речовини входять до складу цього продукту (хоча їхня кількість все-таки залежить від сумлінності виробника). Так, купивши в найближчому магазині упаковку паличок, у її складі можна виявити шкідливі препарати: стабілізатор Е450, барвники й сильні алергени Е120, Е160, а також Е171.

Звичайно, у невеликій кількості істотної шкоди здоров’ю дані добавки навряд чи завдадуть, але при постійному використанні даний аргумент можна поставити під сумнів. Особливо якщо враховувати, що весь наш споживчий ринок уже перенасичений продуктами, які містять у своєму складі хімічні добавки.

Проте «крабова» індустрія розвивається досить активно, розширюючи асортименти своєї продукції вже й «крабовим м’ясом», і «крабовими клішнями», і т. д. Звичайно, споживач має сам вирішувати, використовувати в їжу цей продукт чи ні, однак варто застерегти: оскільки крабові палички в основному споживаються в їжу без термічної обробки, більшу небезпеку становить все-таки не наявність у них певних хімічних добавок, а можлива мікробіологічна зараженість (наприклад, присутність кишкової палички й т. д.). Тому покупка даного продукту у вакуумній упаковці є бажанішою, ніж покупка крабових паличок на вагу.
My Signature
Зображення

Щастя - це талант цінувати те, що в тебе є, а не те, чого в тебе немає.
  • 0
  • Back To Top

#4

Користувач поза мережею   Krizia 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 625
  • Реєстрація: 20 April 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 15:34

почитаєш,то волосся дибки встає,що ми їмо,а ще гірше,що даєм своїм дітям... :sneeze:а склад крабових паличок ми ще в інституті на парах товарознавства досліджували,з того часу їх не вживаю і нікому не раджу,особливо давати діткам.... а ми з того всього купили електричну сушарку і вирішили все підряд сушити(принаймі майже всі овочі та фрукти),крім цього там можна власноруч готувати ті ж цукати та пастилу,от коли малий підросте будем його "дурити",шо то цукерки :D
My Signature
Головне це СІМ'Я. . . Адже кар'єра не чекає вдома, слава не втре сльози, і свобода не обійме вночі...

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#5

Користувач поза мережею   Ксюнка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1217
  • Реєстрація: 01 May 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 15:59

Ще знайшла статтю про майонез - давно вже роблю свій, бо те, що продають, це просто жах. Читайте самі
У майонезі натуральні – тільки сіль та цукор
Текст, що розкривається
У майонезі натуральні – тільки сіль та цукор
Автор Олена Галинович
21.01.2009 № 743


Мабуть, жодна господиня, готуючи застілля, не може обійтися без майонезу. Тим паче, що цього продукту нині є дуже багато видів, як мовиться, на різні смаки: і до салатів, і грибні, й оливкові, і багато інших. Проте від традиційного рецепту в жодному з них, незалежно від виробника, майже нічого не залишилося.

А відповідно до традиційного рецепту, як розповіла Зоряна Завада, головний дієтолог Львівщини, майонез повинен складатися зі сухого молока, олії, жовтків, цукру, солі, гірчиці, оцту. Що ми маємо сьогодні? Наприклад, майонез "Провансаль" (ТМ "Щедро"). Читаємо склад цього продукту: рафінована дезодорована соняшникова олія, вода питна, оцет спиртовий натуральний, цукор-пісок, суміш (порошок яєчного жовтка, Е1422, Е412, Е415), сіль, консервант сорбат калію (Е202), натурально ідентичний ароматизатор "гірчиця", барвник натуральний рослинний бета-каротин (Е160а), антиокисник ЕДТА (Е385). Добавками Е1422, Е412, Е415 позначають згущувачі, емульгатори, стабілізатори.

До майонезу "Європейський" (ТМ "Торчин") входять подібні складники, а крім того, крохмаль модифікований Е1450, кислота молочна Е270 та інші складники. Прочитавши, з чого роблять майонез, із сумом констатуємо, що у ньому натуральні тільки сіль та цукор. Апетит відразу пропадає.

Як пояснила Зоряна Іванівна, до майонезу мали б додавати нерафіновану олію, адже саме вона має корисні вітаміни та мікроелементи, а з рафінованої дезодорованої всі ці речовини забирають. За своїм складом, майонез - це продукт, який швидко псується, отож, аби продовжити термін його зберігання, а також надати смакові властивості, до нього додають різні консерванти, емульгатори, барвники. Проте, якщо в майонезі вони покращують смакові властивості, то на здоров'я людини впливають дуже негативно.

"Майонез можуть споживати тільки абсолютно здорові люди, адже хімічні добавки, а також оцет, гірчиця негативно впливають на кишково-шлунковий тракт, - розповідає дієтолог. - Зокрема, надмірне споживання майонезу, насамперед для людей, які мають проблеми зі здоров'ям, може спричинити виникнення виразкових хвороб шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритів, панкреатитів (захворювання підшлункової залози), гепатитів . А барвники, які також входять до складу майонезу, можуть стати причиною виникнення алергічних реакцій. Категорично заборонено їсти майонез дітям до трьох років".

Ще один важливий чинник, на який варто звернути увагу споживачам, це - вміст жиру. "Безпечніший для здоров'я споживачів, особливо для тих, хто має певні проблеми , є майонез, в якому вміст жиру становить 36-37%. А той, що містять жир у межах 60-70%, є значно шкідливішим", - розповідає Зоряна Іванівна.

Отже, споживати цей продукт чи ні, кожен має вирішувати сам.

My Signature
Зображення

Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її вічно живу і нову і мову її солов'їну. В. Сосюра


Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#6

Користувач поза мережею   Дика пантера 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 871
  • Реєстрація: 31 January 09
 

Відправлено 27 March 2009 - 16:01

Тетянка, причитала про крабові палички більше не куплю як би то нехотілось. Хоча думаю ще довго-довго не схочеться
My Signature
Спойлер

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#7

Користувач поза мережею   Рижуля 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1443
  • Реєстрація: 09 October 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 16:26

ой дівчата.Надивившись тих передач взагалі можна зробити висновок, що ВСЯ їжа в магазинах окрім каш,круп,овочів ,що ростуть в нашій місцевості та м"яса ( і то не факт, бо навіть м"ясо сире вже почали в чомусь вимочувати)- отрута.
Який вихід??? їсти то хочеться....Влітку ще нормально- можна їсти те, що на городі висорсло, а взимку?
Короче для себе вирішила, що буду поменше дивитися тих передач, бо так можна й з глоду вмерти.
А крабові палички люблю.Часто не вживаю, але в салаті....Інфо про них вже давно читала, але це мені не заважає їх вживати.Може дурна, але на нормальне харчування з високоякісних продуктів ніяких грошей не вистачить.Добре тим у кого є село- значно вручає, а в кого нема?
Отож для дитини - все зе бест, а ми будемо себе "травити" й далі-ми привикші :)
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#8

Користувач поза мережею   Джаді 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 352
  • Реєстрація: 28 July 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 16:35

якщо так розібратись зараз все хімія, а що тоді їсти? і особливо що давати малявкам вони теж хочуть чогось нового. мій наприклад вмирає за кобасою, а ви даєте хотяби раз в ніколи?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#9

Користувач поза мережею   Рижуля 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1443
  • Реєстрація: 09 October 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 16:41

Джаді, я даю дуууже рідко і тільки варену спеціально для дітей.добре, що свекруха працює в магазині і дає найкраще з того, що привозять, а інколи й замовляєспеціально для внуків.
копчену я б не давала взагалі.
а, згадала, ще можу дати кружальце курячої ковбаски (місцевого виробника).
це раз два тижні, може й рідше.
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#10

Користувач поза мережею   Lara! 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 2152
  • Реєстрація: 02 October 07
 

Відправлено 27 March 2009 - 16:48

Перегляд повідомленняДжаді (27.3.2009, 16:35) писав:

якщо так розібратись зараз все хімія, а що тоді їсти? і особливо що давати малявкам вони теж хочуть чогось нового. мій наприклад вмирає за кобасою, а ви даєте хотяби раз в ніколи?

Моя Юлька спробувала ковбасу перший раз десь з 3 тижні тому, тобто після 2,5 років. Давала їй ту, яку знаю, що роблять з м'яса, варену. На підприємстві, яке виробляє цю ковбасу моя сестра працювала і знає, з чого і що роблять. Не дивлячись на те, що цю ковбасу роблять направду з м'яса і без домішок, проте по рецептурі туди ідуть приправи, а вони містять всякі стабілізатори і т.д.
За три тижні давала 3 рази по тонесенькому плюстерку. Та й не планую давати часто, десь-колись у вигляді делікатесу тоненький шматочок.
А як дитина може вмирати за ковбасою? Я думаю, що якщо не давати пробувати, то й не знатиме малюк, що це таке. У мене, коли щось заборонене просила, було пояснення коротке: "дітки таке не їдять, бо буде животик боліти". Але то вже пізніше, а такій мацьопі просто не пропонувала, а вона й не просила ніколи те, чого не пробувала. Вона більше, ніж до 1,5 року не знала, що таке шоколад. І нічого, нічим дитина обділена не була.
My Signature
Мій смачний сайт

Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 2
  • Back To Top

#11

Користувач поза мережею   Рижуля 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1443
  • Реєстрація: 09 October 08
 

Відправлено 27 March 2009 - 16:54

Lara!, щодо шоколаду підтримю 100%.Моя дитина й зараз не сильно знає що то таке ( якби свекруха не давала, то й би не знав взагалі) і прекрасно може пройти повз яскраві упаковки солодощів в магазині.Зате дитина моєї куми ( 2,1 р) без шоколаду не може жити.Я вже писала, що на Миколая з"їла практично всю упаковку ( подаруночок) не маючи ще й року!На мої круглі очі кума відповіла, типу- що я їй зроблю,вона кричить.....
Зараз дитина практично нічого не їсть.А добра бабуся і мама з великим задовоенням й далі пічкають дитину солодким ( вже кілька разів лікували від глистів).
Дивно таке бачити.
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#12

Користувач поза мережею   Джаді 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 352
  • Реєстрація: 28 July 08
 

Відправлено 28 March 2009 - 20:52

я йому на свята дала кусочок салямі, а тепер як десь побачить крик і все. може це буде дивно но моя дитина слова "ні" незнає, з тим я нічого зробити неможу, зразу істерика.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#13

Користувач поза мережею   Sonya 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1306
  • Реєстрація: 16 January 08
 

Відправлено 29 March 2009 - 20:27

Перегляд повідомленняKrizia (27.3.2009, 16:34) писав:

а ми з того всього купили електричну сушарку і вирішили все підряд сушити(принаймі майже всі овочі та фрукти),крім цього там можна власноруч готувати ті ж цукати та пастилу,от коли малий підросте будем його "дурити",шо то цукерки :D


О, і ми купили таку сушарку і відправили дідусям з бабусями, щоб насушили нашій малечі делікатесів з грядки :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#14

Користувач поза мережею   Наталюсик 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 592
  • Реєстрація: 04 September 08
 

Відправлено 29 March 2009 - 21:22

Перегляд повідомленняДжаді (28.3.2009, 20:52) писав:

я йому на свята дала кусочок салямі, а тепер як десь побачить крик і все. може це буде дивно но моя дитина слова "ні" незнає, з тим я нічого зробити неможу, зразу істерика.


а ви дитині дозвольте викричатись, хай покричить (навіть на людях), а Ви їй спокійно кажете, кричи не кричи, а цього дітки не їдять. і крапка.
Перший раз покричить на славу, а з часом зрозуміє, що то не дієве і мама на таке не ведеться.

я теж погоджуюсь, що тепер куди не рипнись - регулятори, стабілізатори ітп, навіть в овочах і фруктах. Тому дійсно добре, в кого є хтось в селі і можна натур продукт привезти, а так - не бачу жодного шансу уникнути тих шкідливих додатків, можна не зловживати просто тими найбільш насиченими всякими консервантами, але навіть візьміть йогурт, в домашніх умовах стоїто від сили добу, а магазинний - термін придатності ого який, мусять там бути консерванти. Нещодавно десь читала, що електричні чайники канцерогенні. Ми правда користуємось таким звичайним на газ, але на роботі електричний. А пральні порошки, ополіскувачі, рідина для миття посуду - все воно напічкане невідомо чим.
  • 0
  • Back To Top

#15

Користувач поза мережею   Рижуля 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1443
  • Реєстрація: 09 October 08
 

Відправлено 21 May 2009 - 13:26

Дівчата, знаю, що тема досить гидка, але останнім часом кілька разів купувала рибу,і при очистці знаходила на молочці і в ікрі маленькі скручені хробачки. :acute:
Думаю, навіть не варто говорити про те, що вся риба йшла в смітник.Гроші на вітер.Повторюю це траплялося кілька разів, тому вирішила знайти темку, в якій би йшлося про цю проблему.
От цікава історія і інформація до теми,кому не гидко- ласкаво прошу :D :
Прихований текст

My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#16

Користувач поза мережею   Камі 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 205
  • Реєстрація: 20 October 08
 

Відправлено 21 May 2009 - 13:32

Рижуля, а що за риба і де ти її купувала?
  • 0
  • Back To Top

#17

Користувач поза мережею   Рижуля 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1443
  • Реєстрація: 09 October 08
 

Відправлено 21 May 2009 - 13:36

Камі, кілька разів купувала морожену потасу ( мені добре її готувати, бо рибка справді смачна і без кісток), ще кілька разів свіжу рибу типу окунь ( вже точно не пам"ятаю).Щодо потасу-такі неприємні знахідки практично завжди!!
купую в різних місцях, тому конкретно якесь місце продажу виділити не можу.
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#18

Користувач поза мережею   Камі 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 205
  • Реєстрація: 20 October 08
 

Відправлено 21 May 2009 - 13:45

Рижуля, ми з чоловіком колись придбали в супермаркеті "Київ" рибу і також була з хробачками. Віднесли назад, а вони не захотіли приймати, я покликала менеджера і сказала що риба погана, він переконував мене в !!!!протилежному!!!!!! Тоді ми віднесли скаргу в спілку "Захист споживача" і супермаркет оштрафували.
  • 0
  • Back To Top

#19

Користувач поза мережею   Sweet one 

 
  • Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 4779
  • Реєстрація: 20 May 08
 

Відправлено 21 May 2009 - 14:13

Скільки разів за останні місяці не купувала рибу ( різних сортів -від пангасіуса до лосося і у різних місцях-супермаркет,базар,рибний магазин)- вона при приготуванні уся пахне старим рибячим жиром,таке враження,що єдиний постачальник закупив її ще рік назад і тепер відвантажує торговцям.Де купити хорошу рибу?

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#20

Користувач поза мережею   Naya 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 349
  • Реєстрація: 23 February 08
 

Відправлено 21 May 2009 - 15:04

Ми від рибки вже давно відмовилися, хоча й любимо її.
Бо справді якісну рибу закуповують такі країни як Японія, Норвегія, а до нас попадає риба, яка вирощувалася на рибних фермах - на антибіотиках та барвниках(якщо це червона риба).
Аналогічно з курячим мясом - на антибіотиках і біодобавках.
Якщо подумати, то й справді, в супермаркетах полиці вгинаються, а їсти нема що.
Хоча ми стараємося обмежуватися і їсти те, що найбільш корисне або в чому найменш різних щтучних добавок.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:




  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Sergii світлина

Sergii  Доброго дня, підскажіть будь ласка, як можно зв'язатись, найшвидшим чином с Адміністрацією форуму, хочу подати заявку на видалення посилу користавача до услуг клініки ivfclinic.com.ua. Користувач по незнанню, а бо навмисно направляе клієнтів у клінику по услугам які вони не проводять, та ніколи не давали інформаціі про надання цих послуг

Вчора, 15:38

Щаслива Зірка світлина
Tinkin світлина

Tinkin  Доброго дня, порадьте хорошого гастроентеролога у Львові

15 Mar 2019 11:17

Показати коментарі (1)

Iryska-selesta світлина

Iryska-selesta  Кожна мить життя—це можливість

13 Mar 2019 10:46

Lenka))) світлина

Lenka)))  Підкажіть будь-ласка де у Львові роблять Ехо добре,для дитини, маємо їхати а міста не знаю взагалі, не знаємо кути звернутися! Дякую!

28 Feb 2019 16:52

Мамуся Діанки світлина
ніколька світлина
юлія 27 світлина

юлія 27  з новим роком щастя здоровя мирного неба над головою

01 Jan 2019 16:14

Зесічка світлина

Зесічка  Дівчата! нагадую, що 8 грудня -- Година ласк! не забудьте, будь ласка, хто має намір)) як і минулі роки -- чекаю на вас!)) і не тільки я) https://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=29011&view=findpost&p=1120266

08 Dec 2018 00:44

Показати коментарі (1)

Санджана світлина

Санджана  Запрошую всіх бажаючих на "Літературний флешмоб 2019року!" https://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=71348&st=360&gopid=2835981

04 Dec 2018 10:09

Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 22 March 19 )

  • Немає іменинників сьогодні

Перекладач онлайн