Чи задоволені Ви мед. реформою? Відгуки
Відправлено 19 November 2019 - 22:32

У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії"
Євген Коновалець.
Відправлено 19 November 2019 - 23:02
Дякувати ще не зверталася, єдине планую зробити щеплення
Якби не було але мед.реформу продовжувати треба.
Хоча деякі медики проти

В очікуванні дива...
Відправлено 20 November 2019 - 00:02
Тепер про мінуси.
Вузькі спеціалісти. Влітку малий хворів. Спочатку вушко. Щоб потрапити до Лора треба йти спочатку до педіатра. Пішли. В малого темпа, вухо болить. Взяли направлення до Лора. Лікаря нема, відпустка. Наступного дня пішли знову до другого лікаря. Черга, хтось за попереднім записом, хтось як і ми. Маємо пропускати всіх по запису. Що логічно. Першу годину прийому, яка для невідкладних випадків, лікарка просто була відсутня. Потрапили за годину. Наступного разу просиділи 3,5 години під кабінетом. Після невдалого лікування ще лікували гостру алергію з кропивницею на все тіло. Тож лікуватись в результаті пішли в приватну клінику. Висновок вузькі спеціалісти стали ще більш недоступні ніж раніше. В приватній кожен прийом майже 500 грн.
Нещодавно Мілан знов захворів. Температура 40 три дні. Погано збивалась. І ось тут я зрозуміла всі нюанси... 1. Лікар у вихідні не доступний навіть у телефонному режимі. 2. Швидка не приймає виклики на температуру. 3. Невідкладної допомоги не існує. Тобто тягни дитину в приписний пункт. В нашому випадку це черговий лікар терапевт який у вихідні приймає з 9ї до 15ї. Тож все вирішували без медиків. Добре, що є цілодобові аптеки. Чоловік купив анальгін та папаверин в ампулах і ми самі кололи уколи. Це єдине, що збивало температуру.
І це добре, що ми живемо у місті, де все близенько і доступно.
Тож не хворійте і здоров'я діточкам!

У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії"
Євген Коновалець.
Відправлено 20 November 2019 - 08:37
Вузьких спеціалістів, гадаю, ще рано оцінювати. Ця ланка медицини поки не реформована, тому звісно буде поки кульгати. Мене направляли до ЛОРа одного разу під час вагітності, сиділа в живій черзі трохи довго. Не здогадалася записатися. Молодшого сина направляли до ортопеда. Записатися було важко, навела будильник, щоб встигнути на початок запису на потрібний день і таки встигла. Нормально, прийняли у призначений час. На коридорі народ жалівся, що попасти до лікаря складно. Чекаю на реформу і тут. От тільки не знаю, чи зацікавлена теперішня влада в цій реформі. Великого бажання щось продовжувати міняти у Скалецької не спостерігаю. Швидше навпаки, деякі кроки відверто засмучують. Боюся, щоб не повернулися часи Богатирьової.
Відправлено 20 November 2019 - 09:11
В нас маленьке містечко - близько 19 тис населення. На цю кількість у місті - 2 сімейні лікарі........
На район - 2 педіатра... Обидві перейшли на приватну практику. Набирають по 900 пацієнтів, і все....Принаймні, одна точно так сказала. Навіть за плату приймати більш нікого не збирається. Інша ще в процесі оформлення ФОП і подібне. І їй уже за 70 років....
А вузькі спеціалісти з нашого міста тупо тікають. У нас "хронічно" немає лора, травматолога. Прийде людина, попрацює кілька місяців або рік - і все, до побачення....
Кардіолога, гастроентеролога немає. Стоматолога, у якого була б ліцензія дітей обслуговувати, - теж. Хіба зуба можуть вирвати малечі.... В інших випадках - шукай в сусідніх містах.
Гінекологи такі, що я ходжу до приватного......
Відремонтували пололгове відділення, все просто супер. Але народжувати наші жінки тут не хочуть - через ставлення персоналу.
Є сучасне обладнання для рентгену, аналізів і УЗД, але ж спеціалісти, які на ньому працюють..... кхм..... Скажу лише, що скільки я рентген не робила - як мінімум роблю двічі. Бо щось завжди йде не так - то плівка бракована, то ще щось....
Одним словом, краще не хворіти.
Відправлено 20 November 2019 - 10:24

Відправлено 20 November 2019 - 12:09
Хто там живе знає...що все по запису і ти не можеш просто так підійти до лікаря без запису чи направлення.
Нам це все не зручно...і незвично.
Вчора по ТБ розказувати що антибіотики без рецепту лікаря продавали не будуть, принаймі так хочуть зробити.
Але це не вигідно виробникам. Аптек на кожному кроці, можеш купити все ,ну крім ліків які видають тільки за рецептом.
А так любий антибіотик можеш купити.

В очікуванні дива...
Відправлено 20 November 2019 - 12:42
Ще стосовно вузьких спеціалістів, пам'ятаю, як ще до реформи моя мама якось ходила до одного з них. Направлення від терапевта не було потрібне, просто записатися в зошит в коридорі. То ця лікар просила мою маму записатися зайвий раз і вписати родичів, щоб в неї числився прийом, а насправді було вікно. Мама була в шоці. Під дверима цієї лікарки були вічні черги.
Відправлено 20 November 2019 - 14:37
Філомена (20 November 2019 - 12:09) писав:
Хто там живе знає...що все по запису і ти не можеш просто так підійти до лікаря без запису чи направлення.
Нам це все не зручно...і незвично.
Вчора по ТБ розказувати що антибіотики без рецепту лікаря продавали не будуть, принаймі так хочуть зробити.
Але це не вигідно виробникам. Аптек на кожному кроці, можеш купити все ,ну крім ліків які видають тільки за рецептом.
А так любий антибіотик можеш купити.
У нас з Європою різний старт. Якщо в Європі середній клас має автіки і дороги, то у нас ні. І у нас навіть в місті далеко не всі мають можливість в разі чого швидко приїхати до лікарні.
І ще момент з доступними ліками і прив'язкою до мобільного. Ідея чудова, але такі ліки треба в основному соціально незахищеним категоріям, як пенсіонери. А далеко не всі пенсіонери мають мобільні. Бо за сучасними тарифами для них це дорого. Тож знову хотіли як краще, а вийшло як завжди. Є наші реалії і реформа має ґрунтуватись не лише на досвіді Європи чи Штатів а й враховувати нашу сумну реальність.

Євген Коновалець.
Відправлено 20 November 2019 - 15:39
Я особисто не знаю жодного пенсіонера, що не має мобільного. Обирають найдешевші тарифи, кому діти оплачують, але користуються. Я б навіть сказала, що це для них як віддушина, поговорити з рідними, особливо по селах. Я не сперечаюся, що є й ті, хто не має мобільного, але який їх відсоток? Якщо вже на те пішло, то дешевше оплачувати самий дешевий тариф (є такі, що знімають гроші за добу лише якщо користуєшся мобільним, так мій тато робить, користується фактично безкоштовно)і брати безкоштовні ліки, ніж бути без мобільного і без ліків. Якщо підходити з такої точки зору, то взагалі доведеться відмовитися від будь-якого прогресу і нічого не реформувати, жити як в старі добрі (чи не дуже) часи.
Відправлено 20 November 2019 - 16:55
У Львові зробили окрему полосу для маршруток тому тепер скоріше добратися на маршрутці.
Корки страшні, купа машин ,припаркуватись не має де, навіть платні переповнені.
Мед.реформа як і будь яка реформа болісна і то тривала.

В очікуванні дива...
Відправлено 21 November 2019 - 22:24
TetianaK (20 November 2019 - 15:39) писав:
Я особисто не знаю жодного пенсіонера, що не має мобільного. Обирають найдешевші тарифи, кому діти оплачують, але користуються. Я б навіть сказала, що це для них як віддушина, поговорити з рідними, особливо по селах. Я не сперечаюся, що є й ті, хто не має мобільного, але який їх відсоток? Якщо вже на те пішло, то дешевше оплачувати самий дешевий тариф (є такі, що знімають гроші за добу лише якщо користуєшся мобільним, так мій тато робить, користується фактично безкоштовно)і брати безкоштовні ліки, ніж бути без мобільного і без ліків. Якщо підходити з такої точки зору, то взагалі доведеться відмовитися від будь-якого прогресу і нічого не реформувати, жити як в старі добрі (чи не дуже) часи.
І знову все в дорогу впирається. У нас не так вже й багато велодоріжок. Про таксі я вже мовчу. Уявила, як я в таксі виношу два автокрісла, щоб поїхати до лікаря. Бо таксисти щось не дуже задоволені реформами . Між іншим на мій кейс, що я мала робити і як збивати температуру в 40 градусів, яка від нурофену не збивалась, а росла вгору, ніхто з фахівців не дав відповіді
Ні в 103, ні в онлайн консультації, ні чергові лікарі. Наша лікарка вчора на прийомі лише зауважила, як добре, що я вмію робити уколи...

Євген Коновалець.
Відправлено 22 November 2019 - 10:52
З таксі теж з часом все вирішиться. Уже в Києві з'являються далекоглядні сервіси таксі, що пропонують послуги дитячого крісла. Ціна, звісно, вища, ніж без нього. Зараз з'явилася ця ніша і той хто перший ринувся її зайняти, отримують і гарну рекламу і прибутки. Бустери в інтернеті активно розкуповують, думаю, в тому числі і таксисти. В мене подруга живе в Бразилії, возить малого в садочок на убері, то постійно тягає з собою дитяче крісло (малому рік). Не сама розвинена країна, але таксист не візьме дитину без крісла. Там, це проблема батьків, а не таксистів, бо вважається, що батьки мають в першу чергу переживати за життя і безпеку власних дітей і нести всі незручності і витрати.
Щодо температури, то цей аспект мене теж насторожує. В мене ще до реформи із старшим сином теж було двічі, що не збивалася температура від нурофену, наш температурний рекорд був 40,5. Я викликала швидку і вони зробили укол. Я після того задумалася, а що б я робила якби жила на віддаленому хуторі, заваленому снігом, куди не пробереться швидка. Мене просвітили, що інколи так може бути якщо почався спазм судин, тому разом із жарознижуючим треба давати ношпу. Вона має завжди бути в домашній аптечці. При такому спазмі часта ситуація, коли в дитини ручки-ніжки прохолодні, а температура висока, в нас якраз так і було. І ще дитина має бути добре напоєна, щоб було чим потіти. Ще мені деякі мами казали, що в таких випадках їм допомагав анальдим. Але анальгін дітям протипоказаний. З іншого боку швидка введе уколом той же самий анальгін, так що тут уже мамі треба дивитися по ситуації і приймати рішення.
Відправлено 22 November 2019 - 18:25
Відправлено 22 November 2019 - 19:34
TetianaK (22 November 2019 - 10:52) писав:
Щодо температури, то цей аспект мене теж насторожує. В мене ще до реформи із старшим сином теж було двічі, що не збивалася температура від нурофену, наш температурний рекорд був 40,5. Я викликала швидку і вони зробили укол. Я після того задумалася, а що б я робила якби жила на віддаленому хуторі, заваленому снігом, куди не пробереться швидка. Мене просвітили, що інколи так може бути якщо почався спазм судин, тому разом із жарознижуючим треба давати ношпу. Вона має завжди бути в домашній аптечці. При такому спазмі часта ситуація, коли в дитини ручки-ніжки прохолодні, а температура висока, в нас якраз так і було. І ще дитина має бути добре напоєна, щоб було чим потіти. Ще мені деякі мами казали, що в таких випадках їм допомагав анальдим. Але анальгін дітям протипоказаний. З іншого боку швидка введе уколом той же самий анальгін, так що тут уже мамі треба дивитися по ситуації і приймати рішення.
Анальдим старшого рятував, середньому ні. Трохи збив, на дві години. Раніше приїздила невідкладна допомога, кололи так звану літичну суміш - анальгін + дімедрол + ношпа. Зараз замість ношпи папаверин. Тож ми кололи анальгін з папаверином. Бо дімедрол рецептурний. Думаю взяти рецепт і тримати вдома. Бо хворіємо ми завжди з високою температурою. Але на ніч вистачало укола і температура не росла. Трималась до 38.
Я все ж гадаю, що попри гарні наміри багато в них косяків. Які треба виправляти. Навіть пілотний полтавський проект спрацював лише на 60 відсотків. І вилізли проколи. А що сучасні будуть робити не знаю. Багато ще залежитб від місцевої влади і мед. начальства. От сьогодні з'ясувалось, що миколаївський пологовий не отримав ліцензію. Ніби головний лікар все повтикав.

Євген Коновалець.
Відправлено 24 November 2019 - 10:44

Відправлено 20 December 2019 - 15:00
Поділитися темою:
1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів
Реклама
Останні теми
- Другі пологи
автор Tamara 1234567
17 Jan 2021 08:44 - Охматдит дитячий алерголог
автор OlyaVs99
06 Jan 2021 20:13 - Гіпоспадія
автор Алісааліса
24 Dec 2020 00:55 - Ускладнення після видалення маткової труби
автор Оленка 50
22 Nov 2020 16:10 - Сколіотична постава. Що допоможе?
автор AНВ
13 Nov 2020 12:35
Останні зміни статусу
Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...
IrysjaM Привіт дівчата! Потрібна порада. По акушерському терміну 7 тиднів вагітності, гхл в нормі, а на узд не видно ембріона(
16 Jan 2021 19:42
Зесічка Дівчата! нагадую, що 8 грудня -- Година ласк! не забудьте, будь ласка, хто має намір)) як і минулі роки -- Мати Божа чекає на вас!) https://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=29011&view=findpost&p=1120266
02 Dec 2020 14:23
Айра Усім привіт. Давно не була на форумі. Підкажіть будь ласка, як знайти адміністратора форуму?
14 Nov 2020 16:02
Lilut url=https://www.malecha.org.ua][img]https://www.malecha.org.ua/lines/kids/l_line21.png_b_4.png_t_SHHastja___jakogo__chekali_d_8_m_7_y_2020_c_6.png[/img][/url]
02 Oct 2020 22:39
Tasia78 Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, в кого в 42 зі зниженим овуріальним резервом настала вагітність і як Ви до цього дойшли?
22 Sep 2020 11:08
Sveta2010 Дівчатка, можливо хтось має контакт або знає як/де знайти Петрук Вікторію Анатоліївна ( вела гурток "Мудрагелики" ) ?
17 Aug 2020 10:32
MyBaby Хто має номер офтальмолога Бойцової Ольги? Полетів тел і номер пропав((( в дитини напухло око, лікуємо халязіони, а прийом аж в скреду(((
20 Jul 2020 08:25
Nilatanka Кілька років тому у нас було СП сумок, виробництва Луцьк, може хто підкаже їх сайт чи назву, хочу собі в них замовити і не можу знайти )
01 Jun 2020 16:45
Facebook стрічка
Іменинники ( 19 January 21 )
- Немає іменинників сьогодні
![]() |