Мрії про будинок Будівництво власного помешкання
Відправлено 07 February 2010 - 12:53
Відправлено 07 February 2010 - 13:33
я ввечері розкажу і покажу будинок,який хочемо будувати.
бо зараз біжу голосувати.

Відправлено 07 February 2010 - 13:51
Саме головне це мати земельку в хорошому місці, а земля зараз така дорога
Відправлено 07 February 2010 - 13:59
Один мінус це септик, немає загальної каналізації і мусимо кожен місяць викачувати.
Відправлено 07 February 2010 - 14:07
Відправлено 07 February 2010 - 14:07
Youli (7.2.2010, 13:59) писав:
Один мінус це септик, немає загальної каналізації і мусимо кожен місяць викачувати.
Класно вам!!! а каналізація не проблема, з часом проведете свою і все буде гуд :))
Відправлено 07 February 2010 - 14:14

Відправлено 07 February 2010 - 14:56

Відправлено 07 February 2010 - 15:11
ruslana (7.2.2010, 15:07) писав:
А де знаходиться земельна ділянка (за межами населеного пункту чи в межах) і яке цільове призначення?Якщо в межах населеного пункту і надана під город (цільове призначення - для ведення особистого селянського господарства) то можна самому замовити документи на виготовлення генплану на вашу конкретно ділянку, а потім робиться зміна цільового призначення для будівництва (у Волинській області таке можна реально зробити, за інші-не знаю).Процедура займе трішки часу і грошей, але не потрібно чекати кілька років коли зберуться охочі зі всього масиву.
Повідомлення відредаговано Мусік: 07 February 2010 - 15:14
Відправлено 07 February 2010 - 15:35

Відправлено 07 February 2010 - 15:55
ruslana, ми напевне будимо будувати з шлакоблока, це такі сірі блоки більші за цеглу. Це гарний матеріал і одне з найдешевших, що ми знайшли.
Відправлено 07 February 2010 - 18:59
ми недавно переїхали у свій будинок (накінець...)
а на рахунок з чого будувати - то найкраще (по різних показниках) це з цегли, але по теперішніх цінах виходить дорого.
Будиночок з дерева - це клас, але це дерево потрібно оприскувати (пожежники казала знайомі) і з електрикою складності.
Ми збудували собі із цегли.

Відправлено 07 February 2010 - 19:08
Відправлено 07 February 2010 - 19:37
найперше то треба подумати добре чи ви готові переїхати з міста в село. будинок це постйна робота і в дощ і в сніг і у вітер і у сонце. наприклад в ці дні, усі мешканці квартир сидять собі в теплі і спостерігають через вікно як гарно падає сніг. А я молюся щоб він перестав падати, бо щоб виїхати з гаража на вибори, цілу годину махав лопатою... і так кожен день!!!! спину підірвав.
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
ruslana, я зробив теплу підлогу 2 типів- від батарей опалення у ванні, на кухні, в коридорі та електричну - у вітальні. крім того я встановив камін і розвів повітряпроводи по будинку і тепер опалюю крім газу ще й електрикою, та дровами.
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Freedom, зі шлакоблоків не будуйте.. токсичні. будуйте з піноблоків - це швидше і тепліше, але важливо правильно зробити розрахунки на міцність стін для покладни на них панелей перекриття.
Відправлено 07 February 2010 - 19:49

А ще треба чітко визначитись з питанням, ну прям як перед весіллям: "а потянем ли ми ето?"

Повідомлення відредаговано olia14: 07 February 2010 - 19:56

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 07 February 2010 - 21:53
Olusik25 (7.2.2010, 18:59) писав:
Будиночок з дерева - це клас, але це дерево потрібно оприскувати (пожежники казала знайомі) і з електрикою складності.
Ми збудували собі із цегли.
найекологічніший будиночок- це з дерева. І чисто і тепло ( наші предки дурними не були)- маємо таку стару хатку за межами міста, у ній і дихається легше. Мрію про новий будинок із зрубу, але у межах міста я не знаю чи дадуть дозвіл на таке житлове будівництво.І справа не лише у пожежній безпеці- дерево зараз обробляється спеціальними протипожежними матеріалами,які не горять.
Шлакоблоки- дешево , але токсично. І жити у таком будинку не корисно для здоров я.
Цегла- універсальний матеріал. Але для мене дерево- найкраще,є з чим порівняти ( крім того, зруб не потребує внутрішньої обробки стін- буде виглядати як будинок у Юлі Висоцької та Кончаловського-супер).
Відправлено 07 February 2010 - 22:05
Перше, що ми зробили це виходили всі документи. Зробили державкт на землю і отримали дозвіл на добудову (в нас на ділянці стара халупа). Робили дозвіл на добудлову, оскільки її легше і дешевше вводити в експлуатацію. А насправді її будем зногсити (вона їз вальок) і на її місці буде гараж.
Спочатку розчистили ділянку. В нас проблеми із сусідами, то в першу чергу зробили забор. Потім вже залили фундамент.
Можете зайти в мій щоденник і там почитати вдописах.
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
юля77, моя тітка побудувала із дерева. То там так холодно і морозів ще тоді не було. І дерево зараз важко знайти якіне. Продають сире, а потрібно добре вистояне. Якщо будувати із кругляка, то із часом із щілин буде дути. Звичайно гарно, але я б із дерева баню хотіла. А житло повинно бути надійним - тільки цегла.
Користувач подумав і додав через 8 хв.:
Ой забула написати основне. Фантазувати можна, але почніть із хорошого архітектора. Ми їх чоловік 5 перебрали. В нас просто ділянка йде трапецією і мало хто хотів братись за наш обєкт, а потім нам пощастило через знайомих знайти хорошого спеціаліста. Потім план потрібно здавати в БТІ, а ця людина вам зробить все необхідне. Також він вислухає ваші побажання і запропонує декілька варіантів. Основна цінність у початку будівництва - хороший архтектор.
Ми починали із чоловіком із фантазій, а коли підключили спеціаліста відразу почало ставати все на свої місця.
Відправлено 07 February 2010 - 22:14
Ми ще не зовсім вирішили, думали і про термоблоки - це такі форми з пінопласту, які складаються один на одний і всередину заливається бетон. Короче кажучи вибираємо, щоб було і не токсично і не дорого і щоб тепло. З цегли будувати не дууже хочемо, бо такі будинки холодні, а як я вже писала газу в нас нема і найближчим часом не намічається, у нас є пічка, яку ми топимо дровами, і ми хочемо теплозберігаючий будинок. Для цього підходять термоблоки.
Ми теж хочемо камін (на дровах), щоб розвести повітряпроводи. ostap, а який у вас камін, і в скільки він вам обійшовся і на скільки хватає тепла від каміну.
Поділитися темою:
1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів
Реклама
Останні теми
- Біль внизу живота, у спині та гіпертонус матки
автор лілі1108
01 May 2022 18:59 - Коліки!
автор mamavdecrete
04 Apr 2022 21:14 - Дитячий ендокринолог
автор Ліза Маркович
24 Feb 2022 04:31 - Вагітність на КОК
автор LekaLe
19 Feb 2022 10:07 - Штучне харчування
автор Khrystyna_V
22 Jan 2022 21:56
Останні зміни статусу
Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...
Ліза Маркович Напишіть, будь ласка, хто має контакти хорошого дитячого ендокринолога у Львові, який вилікує у дитини(хлопчика) крипторхізм?
25 Feb 2022 17:15
Осіння симфонія ДІвчатка, старожили, а загляньте но в щоденники. Маю для вас шалені новини. Цьом!
31 Jan 2022 22:20
Foreve Доброго дня. Місяць після кс. Виділення закінчились через три тижні. Спробували статевий акт, рано помастилася кров, ниє живіт. У кого було? Що робили?
17 Dec 2021 15:48
Зесічка Дівчата! нагадую, що 8 грудня -- Година ласк! не забудьте, будь ласка, хто має намір)) як і минулі роки -- Мати Божа чекає на вас!) https://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=29011&view=findpost&p=1120266 ; https://www.instagram.com/stories/hnatiuk_ivan/2723371720714020239/?utm_medium=share_sheet
07 Dec 2021 18:16
лолала Хто зіштовхувався із таким заключенням гістології після ЗВ і чи змогли в подальшому народити здорових діток?(буду вдячна за коментарі). Завмерла маткова вагітність малого терміну за типом гідропічного аборту.
04 Aug 2021 16:23
Айра Усім привіт. Давно не була на форумі. Підкажіть будь ласка, як знайти адміністратора форуму?
14 Nov 2020 16:02
Facebook стрічка
Іменинники ( 21 May 22 )
- Немає іменинників сьогодні
![]() |