Маю фактор вторинного безпліддя близько 20 років. Коли в 2001 мені поставили цей діагноз про репродукцію говорили лише по телевізору. Але вже в 2005 стали з'являтися клініки і в Україні. Я зробила три спроби у Франківську, рівень клініки та її спеціалістів дуже низький...Все було добре, чудові клітини, гарні ембріони...але вагітність не наставала...Далі в 2009р у Львові відкрилась Альтернатива...( я була на консультації в багатьох клініках) але вибрала саме її...У 2010 зробила спробу там, знову безрезультатно...стала дообстежуватися, мені порадили взяти донорську сперму...так як до мене питань не було, а от у чоловіка було не все гаразд. Зрозуміло, що я винесла це питання на сімейний розгляд...Чоловік сказав тверде "НІ"...Через деяки час ми розлучилися, наші стосунки були вичерпані.
Далі я зустріла іншого чоловіка і в 2018 році прийняла рішення знову спробувати...Поїхала саме в "Альтернативу" (за 20 років лікування я навчилась вибирати і лікарів і клініку) ...
Хоча я здорова і не маю особливих відхилень, ви мабуть розумієте, що мені далеко за 40 років. Звичайно мені запропонували брати донорську клітину... Не тому, що своїх немає...але не зрозуміло, яка якість власних клітин. Я обдумувала це близько року, багато читала, цікавилась закордонними практиками і прийняла рішення стати мамою... У 2019 я пішла в протокол, донора вибирали за сумісністю параметрів і можливе дитяче фото. Ціна протокола 90 тис.грн. без кріоконсервації та аналізів. Клітин може бути багато, але зберігають в кінцевому результаті не більше 6 ембріонів...
вагітність настала з першої спроби. Я щаслива жінка, яка чекає народження своєї малечі.
P.S. ДУМКИ В ГОЛОС Можливо, жінка яка дасть вам свої клітини фізіологічно здоровіша і привабливіша ніж ви....Можливо, те що ви добавите до свого генотипу трішечки чужого принесе лише користь. ви отримаєте своє дитятко, яке виносите, народите. Саме ви будете його ростити в собі, гладити та розмовляти з ним...Ви для нього будете найріднішою...
Повідомлення відредаговано Lilut: 21 February 2020 - 13:47