Анютина мама
2.4.2008, 18:33
Наша мала відколи почала ходити ходить по хаті в легеньких тапочках з мякою підошвою (пінетки). Але я помітила, що вона трошки "косолапить", можливо мені слід змінити тапочки на тапочки з твердою підошвою. Незнаю чи буде їй зручно?
Розкажіть будь-ласка в чому ходять вдома віші дітки.
моя боса ходить. Та якщо вам треба зафіксувати стопу, то краще купити з жорсткою підошвою взуття.
мамаПашіЖеніБогдана
3.4.2008, 0:01
Мій не признає ніяких тапочок. Весь час скидав, а зараз не одягаю. У нас тепло, тому ходить у носочках чи колготках.
Я тут вже десь писала, про тапки з колекції Бартеку. Суперові тапки, малий у захваті відліплює липучки )) а мені подобається ортопедика там. Повністю шкіряні, жорсткий задник.... а легенькі які! Навіть звикати до них не прийшлось, взулись і почали бігати по квартирі)) Мій малий теж косолапив, при чому досить сильно. Вже перестав.
а де ви їх купляли? А то постійна проблема купити нормальні тапочки, а вона ж в них ходить майже весь день, получається більше ніж в вуличних...!
Доця ходить боса і досить добре, але я хвилююсь, що скоро на вулицю своїми ніжками піде і треба хоч не хоч привикати до взуття. Тепер почала її взувати, то вона бідна так мучиться, важко їй так взутою ходити, частіше падає і... косолапить (боса ніби ні). Мені її шкода, але думаю може привикне. А от поки знайшли черевички які підходять прийшлось попотіти, бо одні злітають(тапочки з резиночкою - нераджу витрачати гроші на зайве) інші важкі. А то знайома подарувала - звичайні черевички на шнурівочку,добре ножку фіксують.
В нас проблема навпаки.Настя коли я знімаю їй тапочки починає деякий час ходити на пальчиках , потім звикає,але просить їй взути тапочки.Це напевно не правильно?Як ви думаєте?
мої дівчатка ходять босоніж. Коли холодно то можуть надіти носочок. Хоча в тому немає потреби бо у нас коврове покриття
Анютина мама
3.4.2008, 14:54
(PaNtera @ 3.4.2008, 10:14)

Я тут вже десь писала, про тапки з колекції Бартеку. Суперові тапки, малий у захваті відліплює липучки )) а мені подобається ортопедика там. Повністю шкіряні, жорсткий задник.... а легенькі які! Навіть звикати до них не прийшлось, взулись і почали бігати по квартирі)) Мій малий теж косолапив, при чому досить сильно. Вже перестав.
Дякую за пораду, будем шукати такі тапочки. Бо я вже подумувала звичайні тапки на жорсткій підошві купувати. Думаю з липучками нат теж сподобаються, на весняих "топах" Geox, покішо липучки нам подобаються найбільше.
Доречі теж деколи ходить в носочках або колготочках, але в нас на кухні плитка і в ножки досить холодно, а так як зараз в доці вироблається хода то я думаю треба належну увагу приділити взуттю, особливо домашньому в ньому ж ми найчастіше.
а де ви їх купляли? А то постійна проблема купити нормальні тапочки, а вона ж в них ходить майже весь день, получається більше ніж в вуличних...!
Якшо куплю обов*язково скажу де )))
Я купувала у ТЦ Більшовик на Шулявці, в магазині Бартек. Коштували вони 170 грн.
Щасливий татусь
4.4.2008, 6:46
(Анютина мама @ 2.4.2008, 18:33)

Наша мала відколи почала ходити ходить по хаті в легеньких тапочках з мякою підошвою (пінетки). Але я помітила, що вона трошки "косолапить", можливо мені слід змінити тапочки на тапочки з твердою підошвою. Незнаю чи буде їй зручно?
Розкажіть будь-ласка в чому ходять вдома віші дітки.
Мудрі книжки пишуть, що треба щоб дитина принаймні до двох рокчків ходила у взутті з трердою підошвою!
Наша Катруся саме в такому взутті і ходить! Не косолапить, хоча так смішно ходить босою...
Щасливий татусь
4.4.2008, 7:58
(NaTa! @ 3.4.2008, 14:16)

Доця ходить боса і досить добре, але я хвилююсь, що скоро на вулицю своїми ніжками піде і треба хоч не хоч привикати до взуття. Тепер почала її взувати, то вона бідна так мучиться, важко їй так взутою ходити, частіше падає і... косолапить (боса ніби ні). Мені її шкода, але думаю може привикне. А от поки знайшли черевички які підходять прийшлось попотіти, бо одні злітають(тапочки з резиночкою - нераджу витрачати гроші на зайве) інші важкі. А то знайома подарувала - звичайні черевички на шнурівочку,добре ножку фіксують.
Мій рідний брат, в дитинстві завжди босий ходив. Жодного взуття не признавав. Він навіть по дрібному щебені босяка бігав. А коли вішов в перший клас, то взагалі прикол був. Він не міг у взутті сидіти. Постійно під партою розувався інколи забувавши взутися виходив до дошки босий. У футбула також грав босий. Але за півроку таки звик!
Я вже відповідала у цій темі, але подумала, про те що мої дівчатка в садочку босі не ходять

Тому їх тапочки можна назвати і домашніми..
Ось меньшечкої ми їх купували у магазині бартек, та вони я так розумі не тієї фірми. Коштували вони 75 грн і ми ними дуже довольні. Там жорстка підошва і пятка, є маленьки супінатор і кожана підстилка, а головне за півтора місяця в садочку де пол з підігрівом в дитини не були мокрі ноги. Колготка чи носочок завжди сухенькі і не гарячі. І дитинку в них зручно, сама може і зняти і надіти, а нам щей 2 років нема

А ось такі в старшої. Ми купували їх в магазині вульфовського взуття. Коштують 45. в них підошва з дирочками, плотний заднік, правда підошва гибка та для 4 річної дівчинки то вже думаю не така проблема
А ми купили нашій доці балетки, вони і теплі, і не зповзають. Катеринці подобається в них ходити. Навіть якщо наступитьв щось мокре, то я не переживаю, що намочить ножки.
Ми бігаємо в схожих як Татіка виклала на фото, та й думаю дитинку варто привчати до тапочок, та й мій малюк коли босий може не пальчиках ходити, та й нас ламінат, то коли він біагає в носках може посковзнутись та впасти.
Свого часу багато про це читала. Всюди пишуть, що ходити босоніж дуже корисно(якщо не холодно,звісно). А щодо домашнього взуття, як і будь-якого іншого, то і справді тверді підошва та задня частина, і верх з натурального матеріалу. І найголовніша проблема- це щоб вигляд гарний був. Тут вже маєте постаратись. Мама найкраще знає, що подобається дитині. У нас, наприклад, мишки зображені. Ми тварин любимо, тому проблем немає. І,думаю, будь-які зручні та правильні "тапи" з негарних можна перетворити на щось фантастичне: аплікації, вишивка тощо.
гра з вогнем
11.2.2009, 1:20
ми дома босенькі, а на вулицю поки у носочках.
як почне ходити, думаю купувати взуття з гнучкою підошвою.
Світланkа
11.2.2009, 1:32
Моя дома боса, на вулицю черевички ессо. Я навіть не знала,що треба дитину в хаті взувати в тапки. Я і мій брат виросли в селі і про тапки мови не було,всюди босоніж. Хіба тільки на вулицю "межи люди" взувалися,а на подвір"ї босі гралися, мама розказувала.Ну і з ногами в нас все добре.
А тут прочитала,і вже сама задумалась про тапки для доні...
В нас старші зараз ходять посоніж, їм так подобається, а найменьшенька ходила спочатку в тапцях з гнучкою підошвою до 1,5 року, а зараз з твердою.
Ми дуже любимо тапки, коли злітають випадково просимо маму вдіти. Тапочки купуємо завжди в ТОП-ТОПі (центр) наші київські або чернігівські, вони зовсім натуральні, ніжки не потіють, для малявок є на ліпучки і з резиночками.
voloshehka
6.3.2009, 12:40
Моя дома боса, на вулицю черевички ессо. Я навіть не знала,що треба дитину в хаті взувати в тапки. Я і мій брат виросли в селі і про тапки мови не було,всюди босоніж. Хіба тільки на вулицю "межи люди" взувалися,а на подвір"ї босі гралися, мама розказувала.Ну і з ногами в нас все добре.
А тут прочитала,і вже сама задумалась про тапки для доні...
[/quote]
Розкажіть мені будь-ласка, ви що свою крихітку вже водите по вулиці, чи може вона сама гарно топає? Ми ж із вами ровесники, а на вулиці я ще жодного разу її не витягувала з калясочки(маю на увазі зиову пору), якось погода не дозволяє топати. А на весну ви вже щось купували із взуття?
А от по хаті малеча топає в шкарпеточках з резиновою підошвою, дуже зручно. Та я задумалася про тапочки, мабуть всетаки вже пора їх купувати.
voloshehka
16.3.2009, 19:59
Ну от ніхто нам так і не відповів

А ми за цей час придбали хатні тапочки, у яких ходимо із задоволенням (хоча спершу було трошки не звично), а ще прикупили мештики і черевички на весну. Дуже задоволені обновками
Ми купили тапочки тряпчані, більше під джинс косять, але колір хакі. Стелька (вибачте, незнаю як правильно українською) шкіряна, ортопедична. Виробник Молдова, ГОСТ російський, назва "АЛЛИГАША". Коштували 100 грн.
Хоча, мені пояснили, що в них і на вулицю можна. Вони як мокасини.
Ukrajinochka
16.3.2009, 22:41
Ая от сижу розстроїна... Бабуся купила Вовчику тапочки, але не такі як треба - шльопанці. Рт тепер думаю, як то потім пояснити, чого я дитину не буду в них взувати, мамочка моя дуже переживатєльна
гра з вогнем
16.3.2009, 23:00
Ukrajinochka, на таку масятку тапочки без задника взагалі? а чим тримаються тоді?
ми після року ходили трошки в тапочках а решта босі. малому було важко в них. тому я купувала йому шкарпетки з силіконовою підошвою під низом. а ще зручно нам в макасінах(виглядають як до чешок пришили шкарпетку).
Світланkа
16.3.2009, 23:56
voloshehka вибачай, я не бачила твого питання. Так, вже гарно топає, бо почала бігати в 9 місяців. На весну маємо черевички і легші туфельки.
До речі про хатні тапки. В п"ятницю була з малою в ортопеда і задала йому питання чи взувати дитину дома обов"язково. Так він сказав(а спеціаліст він з величезним досвідом і хороший, я знаю точно бо ми разом працювали) що якщо є можливість ходити дитині босій то це дуже і дуже добре. Проблем від цього не буде ніяких, звісно якщо дитина здорова і з ножками все гаразд. Я дуже втішилася, так як дитині добре босенькій, то мучити її з тапками бажання не мала. Вона навіть носочки і колготки рідко носить, хіба вже дуже холодно.
Ukrajinochka
17.3.2009, 0:37
гра з вогнем, , та це тапки на виріст, десь на рік, такі як для дорослиз. Для дитини взагалі не підходять. Думаю, ми пристосуємо їх як машинки
voloshehka
17.3.2009, 11:46
Дякую Світланkа за відповідь

, а ми от пішли за тиждень до року

.
Я малому з 10 міс вдягала тапки, купувала завжди однієї фірми - польські Зетпол. Коштують приблизно 35-50 грн. Але вже десь з півроку ходить по хаті просто в шкарпетках - сам відмовився.
Дома в шкарпетках з такими маленькими резиновими цяточками на підошві, що не скользили. А в садочку у літніх сандаликах ЕССО
Львів'янка
17.3.2009, 22:28
(Світланkа @ 16.3.2009, 23:56)

До речі про хатні тапки. В п"ятницю була з малою в ортопеда і задала йому питання чи взувати дитину дома обов"язково. Так він сказав(а спеціаліст він з величезним досвідом і хороший, я знаю точно бо ми разом працювали) що якщо є можливість ходити дитині босій то це дуже і дуже добре. Проблем від цього не буде ніяких, звісно якщо дитина здорова і з ножками все гаразд. Я дуже втішилася, так як дитині добре босенькій, то мучити її з тапками бажання не мала. Вона навіть носочки і колготки рідко носить, хіба вже дуже холодно.
Мої діти завжди босенькі ганяють по хаті, ну, або в шкарпеточках. Проблема тільки в одному - часто малі втікають на двір (в нас власний будинок), коли хтось двері на ключ не закриє... добре, коли тепло. Тої зими вже разів 10 менший втікав: оп, двері гримнули, малого нема; я жену на двір - а він вже в садочку з-за ялинки виглядає!!!

Навколо - сніжи-и-и-ище, а він - голий і босий!!! А задоволений який - рот від вуха до вуха!!!!

Аналогочно і восени чи навесні в дощову погоду - вилітають на двір і зразу плюхаються в калюжу... Я це називаю - "дітки побігли закалятися"
Світланkа
18.3.2009, 0:56
Львів'янка це добре, справді закаляються.
Моя мама розказувала, приходить одного разу з роботи, а ми з братом, малі ще, навулиці без теплого верхнього одягу і в легких хатніх тапках ліпимо снігову бабу...Ото биті були, я найбільше бо старша, але не хворіли, і до тепер рідко навіть шмаркаємо
Дівчата підкажіть де у Львові можна придбати хороше взуття для малечі. Маленькі розміри в дефіциті, як виявляється
Львів'янка
29.3.2009, 0:12
(Kotusik @ 28.3.2009, 23:21)

Дівчата підкажіть де у Львові можна придбати хороше взуття для малечі. Маленькі розміри в дефіциті, як виявляється

Kotusik, написала в приват.
voloshehka
29.3.2009, 13:54
(Львів'янка @ 29.3.2009, 1:12)

Kotusik, написала в приват.

Ви б прямо тут і відповіли, мене теж цікавить така інформація.

Для чого тоді форум...?
voloshehka, Тапочки і хороше взуття у Львові можна купити в Антошці Інтертопі на Любінській Geox на Городоцький. В цих магазинах великий вибір різних розмірів
Львів'янка
29.3.2009, 14:34
(voloshehka @ 29.3.2009, 13:54)

Ви б прямо тут і відповіли, мене теж цікавить така інформація.

Для чого тоді форум...?

voloshehka, приват також для чогось існує!

А взагалі, я просто запропонувала свої послуги, бо все взуття більших розмірів в мене вже розкупили багато форумчан, а от якраз кілька маленьких розмірів залишилися. Але це зовсім не стосується цієї темки про тапочки, тому - тільки приват.
ми ходимо в тапочках чернігівських(у Львові магазин топ-топ в центрі, там є ортопедичні стєлькі) і взуваємо ортопедичне спеціальне взуття для профілактики.
happyfant
15.4.2009, 8:39
а мы и наши носим и Зептол, но очень неохотно и в основном когда на выходных, когда здим в бабушке с дедушкой
Вдома ходим в тапочках Бефадо або Зептол (дуже зручні і малій взувати самій зручно і в рік з хвостиком сама навчилася, легкі, не парять, добре перуться, жорсткий заднік) або босоніж. Купували на ринку Південний, але і в Тигресі бачила, і в Антошці....навіть на Краківському (Зептол)
Тоська2008
5.5.2009, 2:18
Я своїй малечі взула тапочки, як тільки вона почала робити перші кроки. Десь прочитала, що для правильного формування стопи, треба щоб дитина ходила взута. Зі свого досвіду додам, що в нас були проблеми, оскільки доня під час ходьби підгинала пальчики, казали робити масаж. Обійшлося без масажу, взули тапочки і все стало на свої місця. Тапочки купляю звичайні, такі як колись в Радянські часи, в нас їх шиє одна фабрика, доці в них дуже зручно.
Купуємо доці все взуття, в тому числі і тапочки з сопінатором та ортопедичною основою.
Ми доню в 6 міс. поставили в ходулі,а у 8 -вона ходила майже сама (підтримували лямочками) Незнаю від чого, але мальопа почала косолапити.

Хоча взуття купуєм ортопедичне-ПАНДА.Мені радили звернутись до масажиста.Але так,як спеціалістів цього профелю я незнаю,прийшлось вигадувати,щось інше.

А саме,коли чоловік казав:"Мішка косолапий..."- я заборонила і думати про косолапість(позитивне мислення-це сила).

А якось по своїй неуважності взула малій тьопи навпаки...Що цікаво-Настьона пішла дуже рівно.

І з того часу ми їй цілеспрямовано взували на 15 хв. неправильно тьопи в хаті.І от виходилась.

Незнаю,чи це помогло.чи позит. мислення...
Наша босенька вдома бігає, неможливо навіть носочки вдягнути.
Побачить, що я відвернулась, тихенько зняла - і далі боса побігла

.
Мої свекри вчора принесли малому капчики в хаті ходити. Я була трошки в шоці, бо навіть в голову не приходило його вдома взувати.
Але вони напосілись, що хтось там їм сказав, що треба обов"язково взувати, щоб не було "плоскостопия" (не знаю, як українською). Минулого разу вони побачили, що я даю малому по трошки чапати підлогою (він дуже гарно і рівненько ступає, правильно переставляє ніжки) і наполягають тепер, щоб я на такі "вправи" взувала йому капчики. А мені воно якось не до душі - нащо капчики, якщо він і так правильно вчиться ходити, рівненько ставить ніжку.
Чи мо я чогось не розумію? Мені навпаки здавалось - босоніж краще...
Та ні,
Хмельничанка, свекри таки праві, тільки, як на мене, фальшстарт взяли

, ви ще такі маленькі..Йдеться про те, що дитя, яке вже ходить, повинне мати добре взуття, причому нове і навіть не з сестрички-братика, бо формується стопа. Що входить в поняття добре, це супінаторчик і, на це завжди акцентував наш ортопед, твердий заднічок. Тому дитинка, в ідеалі, має ходити в хаті не в тапочках(з супінатором найшла, це рідкість для тапочок, а от твердий заднічок проблема..), а в сандаликах, що мають тільки перед відкритий чи мештиках...
В мене теж була проблемка, мені теж воно якось незвично було, ну за що дитині ті кайдани...і як і у дівчат, вони моментально скидали не те що взуття-носочки, ну то не приклею їх до ніг, правда? Але все змінилось після садочка, у 2 вони стали чемні, ходять і в трусиках і в тапочках, бо до того в одній маєчці бігали...В старшенької плоскостопії нема, хоча в мене є(це погана штука, бо про підбори можна забути, тільки іншими любуватись і дуже втомлюються ноги після довгої ходьби, тому хлопчиків навіть в армію не беруть..),а про меньшу лікар казав ще рано говорити, ножка ще формується, от таке...
Хмельничанка, обов"язково одягай, коли дитина буде топати чи в ходулях буде, головне тверда основа і взаді, щоб був добрий тверденький задник...
мамаПашіЖеніБогдана
4.9.2009, 13:41
Ми куп или в садочок польського виробництва. Твердий задничок, супінатор. З одного боку гарно тримають ніжку, а з іншого - не дуже тверді і не натирають.
Жені подобаються, бо на тапочках вишиті машинки.
Нам теж дуже подобається польське фабричне взуття! Та і мала із задоволенням носить і застібки зручні і сама може взувати без допомоги дорослих. Спробували "нову"

для нас фірму "lemigo" то навіть здаються кращими за Бефадо і Zetpol - краще на нозі сидять і в тапках вже є зручна стєлька для ніжки, а не просто пряма. А ще в нас худа і довга нога, тому наразі ці найкращі!