Всім привіт! Лише зараз вздріла цю тему. Звичайно ж, не терпиться відписати. В нас троє донечок-сонечок. Старшенькій 4,7 років, середній через місяць буде 3 роки, а самій маленькій - 3 місяці якраз. Між дітьми різниця 1,8 місяців і 2,8 місяців. Коли народилася середня доця, то старша дуже ревнувала. А тепер в цьому плані такого не має. Молодшу сестричку вони дуже люблять - сюсюкаються з нею, цілують, гладять, забавляють. Але старша доця постійно каже, що вона ще братика хоче.
Коли ми одружилися, я не думала, що за 4,5 років народжу 3 дітей. Але не жалкую зовсім, а радію, що маю таке велике багатство - своїх донечок!
Будучи вагітною третьою дитинкою ловила на собі різні погляди знайомих, підкріплені словами - осуджуючі (знов залетіла, що то не можна було застерігатися, тільки потім працюй на них), не розуміючі (для чого та ще й так швидко знову та третя дитина, то ж є вже 2 ще маленьких), співчутливі (це ж в наш час так важко!), захоплені (як класно! знову вагітна - яка відважна), заздрісні (в наш час може собі дозволити таку розкіш - третю дитину, напевне непогано живуть і чоловіка має доброго).
Після народження третьої дівчинки всі насмішливо питалися чи будемо родити дітей, поки хлопчик не получиться. Дехто обізвав мого чоловіка бракоробом, бо три дівчинки. Дехто і зараз під"юджує його, що все, рід закінчився, як це так - сина по собі не залишив - продовжувача роду. І дуже багато безпардонних людей кидають образливе " Шо то в вас самі дівки? Ужас! Ото влетіли. Шо ж ви з ними робити будете? з хлопцями ж набагато легше, а дівок зара попробуй одінь, заміж видай..."
І це говорять якраз жінки, які самі уже і заміж вийшли, і нічого страшного з ними не сталося - виховали їх мами, одівали, наряжали і т.д. Не розумію я цього брєда, просто трусить мене від таких дурних слів

Хіба дівчинка не дитина, не радість? Коротше, дістали... Але то їхні проблеми.
Нас в сім"ї теж було три сестри і я від цього дуже радію, бо з обома живу в злагоді і всі ми одна одній допомагаємо і мама наша нами тішиться. Якої статі Бог дитинку дав - таку і люблю, головне, щоб була здоровою і щасливою.
Старші мої дітки від червня цього року ходять в садок - їм дуже подобається, люблять колектив, навчання, музичні уроки. Старшенька дуже гарно малює.
Дітки мої мають різні характери, часто сваряться, можуть побитися за іграшку, але відходять швидко - за хвилину знову граються. А шкоду люблять робити разом і дуже тихо, хоча молодша більший шкідник, ніж старша. І своєї вини ніколи не визнає - все спихає або на старшу, або на дівчинку одну з дитсадка, хоч її і близько там не було. Коротше, я з ними не скучаю.
З народженням третьої доці мої старшенькі стали трохи обділені маминою увагою. На початках було дуже важко - поведінка їхня була просто нестерпна! Але поступово все вертається в своє русло і всі звикають до теперішньої ситуації.
Ввечері, коли приходять з садочка завжди знаходжу їм нові (або давно заховані старі) забавки - пазлики, доміно, лото - вони це дуже люблять. Включаю мультики, читаю книжку. Чоловік теж деколи підключається, а спати їх ложить тільки він і в садочок заводить, та й забирає часто.
Домашні справи я роблю вже автоматично. В мені закладена програмка, що маю зробити за день і я не особо напрягаючись її виконую. Їсти варю, коли діти в садку. А на вихідні, коли чимось їх займу, хоча вони і самі до цього процесу не байдужі - люблять мені "допомагати"

, а я це дуже ціную.
Так що, в загальному, жити можна. Це для тих, хто сильно боїться стати багатодітним
Бо де є любов і мисочка зупки для двох дітей, там і для третьої знайдеться
А те, що важко - дрібниці. Кому зараз не важко. Є такі, що й з однією дитиною ради не можуть дати і проблими сипляться одна за одною. Аби всі здорові були, а Бог долею не обділить, раз уже послав дитинку на цей світ