Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Дитячий стоматолог.
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наші діти > Будь здоровий
smaili
unknw.gif Чи вести дитину до стоматолога в такому ранньому віці? Нам тільки 2,7, а зубчики вже мають по собі коричневий наліт. Правда почистити їх в нас проблема. Малий стискає зуби і закриває рот. Пробувала трохи насильно то робити , то плачі на всю вулицю. Розмовляла зі стоматологом, він каже, що один вихід тільки чистити. Ніяке посріблювання чи фторування тут не допоможе. А зустріла знайому дитині 5 років, то вона з 3-х років посріблює зуби і дірки не утворюються. Але вона спочатку робить три рази(по разу в тиждень), два місяці перерва і знову по такій схемі. В нас дірок ще немає, але боюсь, що скоро будуть.
Якими зубними пастами ви чистите зубки своїм дітям? Як відноситесь до фторування і посріблювання?
gato
Мені також цікаво з якого віку дітки чистять зубки. Бо моя донечка любить чистити, але вона зїдає зубну пасу, ковтає, не вміє випльовувати і полоскати рот. Чи це їй не зашкодить?
Сонях
дівчата є декілька подібних тем, пошукайте уважніше
Cvit Lana
Ми чистимо зубчики розчином соди, спеціальною щіточкою, яка надягається на пальчик, а так як я часто малій чухаю своїм пальчиком зубчики і десна, бо вона сама не може (не дотягує ручки до ротика) то вона звикла до цієї процедури і нормально реагує, їй навіть подобається smile.gif
Але у нас є проблемка : неправильний привкус, тож ми плануємо відвідати стоматолога (десь через кілька тижнів, коли чоловік візьме відпустку)
Щоб зубчики були білими треба щоб дитина щодня їла сир smile.gif
olia14
може перекине хтось куди треба...хочу відписати, але спішу...
у нас уже рік наліт на зубках, чистили 2 рази, дуже рада, що не сріблила, як мені радили, даремно б промучила дитину. це харчовий наліт, до каріесу не має відношення, навіть не сприяє розвитку його, так мені сказала мій стоматолог, їй довіряюсь уже більше 10 років, привела малечу, з 2 рочків вона оглядає її, раз у пів року, наліт знімається дуже легко, але также легко повертається, ми це робимо виключно в косметичних цілях, ну дуже любить моя доня чисті зубки...а проблему пробуємо вирішити, але поки не вдається, лікар сказала. що наліт створюється через порушення флори в ротику, і треба багато кисломолочних продуктів їсти, поки їмо, але не помагає cray.gif може хтось теж стикався..
dzzuga
Дівчата, може хтось може порадити в Луцьку хорошого дитячого стоматолога, тим, що в поліклініці я не дуже довіряю, а де знайти хорошого не знаю. Нам 2,4р., виникла дірочка в зубчику, де можна гарно поставити пломбочку і щоб до дитини було добре ставлення?
Г.АНІЧКА
(dzzuga @ 3.9.2010, 10:55) *

Дівчата, може хтось може порадити в Луцьку хорошого дитячого стоматолога, тим, що в поліклініці я не дуже довіряю, а де знайти хорошого не знаю. Нам 2,4р., виникла дірочка в зубчику, де можна гарно поставити пломбочку і щоб до дитини було добре ставлення?

У нас проблеми з зубками у двох синочків.У старшого покришились 4 передніх зубчика,а починалось все з простого нальоту ,потім почали кришитись,ми обходили багато поліклінік ,але ніхто не допоміг,а потім нам порекомендували поліклініку "Протезист"(вона знаходиться напроти 2 лікарні)а зокрема лікарка Ходан Оксана Андрієвна!Вона нам поставила уже багато плом(чистили канали) на кутні ,і на передні зубки,має підхід до діток,дарує книжечки,коробочки ,в поліклініці є спеціальний куточок для діток,де вони чекаючи на лікаря можуть гратися!Тепер я воджу 2 дітей ,меньшому серібрили ,і ніхто не разу не плакав!!
X_Nataly
У моєї доці на передніх 4 зубах якась рельєфна негладенька поверхня. До стоматолога ніяк не зберуся (морально) бо знаю що буде кричати дуже-дуже. shok.gif
Nataliazzz
(X_Nataly @ 3.9.2010, 19:52) *

У моєї доці на передніх 4 зубах якась рельєфна негладенька поверхня. До стоматолога ніяк не зберуся (морально) бо знаю що буде кричати дуже-дуже. shok.gif

А чому ви думаєте, що буде кричати? Вона ж нічого не знає про стоматологію, настроїти її правильно - це ваше завдання. І знайти "правильного" лікаря - також. Хороший дитячий лікар перетворює візит на свято - мій старший вже знає, яку кнопку натиснути, щоб крісло поїхало високо вгору і як його опустити, бавиться бризкалкою для води як водяним пістолетом, пломбу називає "жуйкою", на виході завжди отримує приз smile.gif)
Ми часто переносимо на дітей свій досвід (наприклад, жахи радянської чи пострадянської стоматології) і свої страхи, а сучасна ситуація в цій сфері відрізняється кардинально. Тому боятися не варто.
Г.АНІЧКА
(X_Nataly @ 3.9.2010, 19:52) *

Не хочу вас лякати ,але в нас також була рельєфна поверхня на 4 зубках,а потім вони покришились.Зараз оброблюють зубчики якимись ліками (не срібло)воно не має кольору ,і зубки залишаться такими якими є тільки не будуть портитись,лікар просто почистить щіточкою ,так що нема нічого страшного!Спробуйте,тільки не запускайте ,тому що ми затянули і в нас зубки дуже боліли(передні)а потім чистили канали ,і поставили пломби!Удачі вам ,і хай ваша дитинка буде здоровенька!!!
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.