Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Варикозне розширення вен
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Репродуктивне здоров'я та планування сім'ї > Жіноче здоров'я
olgastyle
Дічкатка, підкажіть будь - ласка яким кремом користувалися? Раніше були не великі зірочки на ногах і ніколи не турбували, а тепер стало боліти. Передалося по спадковості від мамочки та бабуці.
varvara
я користувалася всим отим "непотрібом" (це тепер я знаю шо воно таке), що рекламували по ТБ. Результат плачевний, мабуть, прийдеться видалять кусок тієї вени. А якби відразу звернулася до лікаря, можливо, й спаслися б. ТО моя Вам порада, креми-кремами, але йдіть до лікаря і лікуйте обовязково цю заразу, бо потім хотьба перетворюється на муки-( Ви ж така молода ще-)) і Вам бігать і бігать ще за дітками-))
olgastyle
varvara, до якого лікаря краще звернутися?
Сеструлька
olgastyle, сходите к флебологу,тем более вам еще беременность отходить надо будет, а при беременности оно только усиливается. Очень хорошо пиявки помогают в этом деле, если найти специалиста,то должен помочь.
varvara
(olgastyle @ 29.5.2009, 12:04) *

хм...я то вже до хірурга маю йти-( а Вам думаю з терапевта треба починати...
Сеструлька
(olgastyle @ 29.5.2009, 12:04) *

этой проблемой занимается флеболог
Галі
В мене на ногах в деяких місцях є судинна сіточка, але мені шось здається, що креми не допоможуть. В мого тата проблеми з венами то думаю, що і в мене можуть бути в майбутньому. Я десь читала, що судинної сіточки можна позбутися лазером, але я так розумію що це вирішення тільки косметичної проблеми.
Katerinka
якщо у вас підозра що маєте варикоз то треба піти на УЗД. у львові можна у судинну хірургію у мед інст або приватно. (як хочете приватно пораджу, бо варто звертатися до тих лікарів хто в судин. хірургії працює).
в загальному (оск я працювала при лікарях які тим займаються) схема дій така.
якщо вас нічого не турбує а є лише оті зірочки, то це лише косметичний ефект. його можна забрати (робиться купа маленьких укольчиків і воно пропадає)-результат тривалий але не до кінця життя. з точки зору здоровя зірочки не страшно мати.
якщо все ж торбує (чи маєте схильність тощо) йдіть на узд вен нижніх кінцівок. там вам мають подивитися основні вени і сказати чи є на них рефлюкс. паталогічний рефлюкс це коли клапани на вені не до кінця спрацьовують і кров вертається назад. якщо є рефлюкс то є варикоз. якщо ні-то ні.
далі вже залежно від результату. при незначному рефлюксі лікарі рекомендують профілактику. при значному-операцію.
профілактика полягає у:
1. носити спеціальні колготки чи панчохи чи підколінки . залежно від місця варикозу. вони стігують вену і полегшують роботу клапанів. підкажу: серед панчох найкращі німецькі. фірму не памятаю-вони дуже дорогі - зате на рік вам точно вистачить. а дешеві (польські) на одне одягання.хто поширює панчохи підскажу також (і дорогі і дешеві).або питайтеся в лікарів узд. вони в курсі.
2. ноги частіше (особливо ввечері) піднімати дороги. щоб пяти були вище стегна. це полегшує відтік кровію
3. старатися довго не стояти і не сидіти. щоб кров не застоювалася.
4. старатися не приймати дуже гарячі ванни, сауни тощо.
коротше кажучи основні поради такі щоб допомогти венам працювати.
якщо цього не робити то незначне погіршення роботи клапанів буде розвиватися і вже через пару років підете на операцію.
розкажу про операції.
такі роблять у нас добре в мед інст. там майже всі лікарі суперові. після операції здається чи в той чи на наступний день відпускають додому. через 2 тижні людина здорова. використовують різні методики для проведення операцій. найсучасніша (роблять таке приватно) за допомогою лазера. деталі не знаю.
коротше кажучи суть така що все рівно не варто до операції тягнути. бо вен у нас не безмежна кількість. як одну видалять то піде навантаження на інші велике. і вони будуть у небезпеці...
ну чим змогла тим допомогла.
слідкуйте за собою!
Маріам
в мене також "сині " ноги.ще до вагітності сіточка капілярів "прикрасила" мене.після родів під колінами повилазили вени. пила троксивазин, і мазала троксивазиновою маззю.
після консультації у лікаря (флеболога), назначили препарат - флебодія. таблетки. але я не люблю лікуватися, краще скажу, забуваю приймати.

зверніться справді до лікаря.в нас в обласній лікарні є хороші спеціалісти того профілю.

небачила попереднього допису,але повністю підтримую!!!!

Katerinka напишіть вскриньку про лазерне лікування, хто тим займається?. наперед вдячна.
Алішка
в мене в коліжанки якраз така проблема після вагітності ,то що вона тільки не пробувала ! І креми всякі різні і стягувала і все що можна - нічого ! Їй лікарі кажуть що то можна виправити тільки хірургічним шляхом.
Katerinka
у львові варикозом займаються судинні хірурги (і профілактикою токолж).
піявки-НЕ СТАВТЕ! лікарі категорично проти цього. існує дуже великий ризик отримання зараження. а результату воно вам ніякого не принесе. оск лікувати треба проблему а не наслідки.
проблему тат погана робота клапнів. наслідки-надмірне накопичення крові у судині. тому піявки випють ту надмірну кров а вона потім знову натече і розширить вену. а от ті ж панчохи не дадуть судині розширитися , піднімання ніг вгору забеспечит відтік крові.

ще одне дуже важливе зауваження: на око діагнозу варикоз неможливо поставити. тому що варикоз- це розширення вен яких не видно. а сіточка це дрібненькі судинки які грають лише косметичну роль...
olgastyle
В мене є поодинокі вен, які вже почали боліти. Швидше всього після М.. піду до лікаря.
Katerinka
мазі креми і таблетки також не ефективні тому що...написала у попередньому пості.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
(olgastyle @ 29.5.2009, 12:50) *

В мене є поодинокі вен, які вже почали боліти. Швидше всього після М.. піду до лікаря.

а вам тим більше треба до лікаря-раз плануєту вагітність. я не мала таких проблем і то в середині вагітності вже потребувала ноги догори закидати бо трохи неприємно було в ногах. а під кінець ваг то взагалі болі були. але дякувати Богу пройшло все. наразі не маю проблем.
тому вам скоріше всього всю вагітність треба буде ті колготи носити. тому ви собі підплануйте (на скільки це реально -сама знаю) щоб після 5 місяця погда була не спекотною (тобто щоб не треба було в панчохаз в +30 ходити). бо ви не зможете в жару ще одягатися а ногам буде зле...
ANATA
Проти варикозного розширення вен дуже допомагає яблучний оцет -потирання і вживання розбавленого. Обов'язково масажувати ноги щоб покращити кровообіг. Вправа "велосипед" лежачи на спині теж сприяє покращенню кровообігу.
Сеструлька
Katerinka, я не знаю какие врачи против гирудотерапии при варикозе, но мои знакомые врачи за. О каком именно заражении вы говорите? Моя знакомая врач пролечила пиявками довольно много людей от разных болезней. Если проблемная вена одна-две-три, то пиявки очень хорошо помогают, если же все ноги, или половые органы в венах,то конечно нет, но облегчат состояние. Проблема варикоза не только клапаны, а и стенки сосудов. После снятия пиявок на мето,где она отсасывала кровь кладется впитывающий материал(можно прокладку)и приматывается эластичным бинтом. Результат может сохраняться очень долго и ничего снова не вылазит. моей подруге так пролечили вену около 5ти лет назад, после этого она выносила ребенка и родила 1,5 года назад и вена не вылезла снова...и это после одной процедуры. А профилактика, конечно хорошо, но давайте смотреть правде в глаза, поднять ноги и потом одеть чулки в реале мало решает проблему и к тому же ходить в этих чулках летом все равно,что в скафандре.
[spoiler]http://girudovarikoz.quick-help.ru/metodi
olgastyle
Дівчатка, дякую всім велике за поради. Через тиждень буду вирішувати що робити далі.
MoonRise
Бiоптрон і лазеротерапія в місцях розширених вен для поліпшення трофічних процесів в судинах і навколишніх тканинах.
Мікрохвильова резонансна терапія по заданій схемі має протизапальну, судинорозширювальну дію.
Гідромасаж з аромотерапією має м'яку протизапальну дію, знімає початкові прояви трофічних розладів - сверблячка, роздратування, гіпергідроз стоп, або, навпаки, їх надмірну сухість

Особлива роль в лікуванні варикозного розширення вен відведена лікуванню секретом медичної п'явки Не дивлячись на свою давність, цей метод достатньо ефективний, особливо в комплексі з медикаментозною корекцією. Гірудин має виражену тромболітичну дію, секрет активізує регенеративні процеси внутрішньої стінки судини, робить її поверхню більш гладкою, що протидіє виникненню тромботичних нашарувань. Схема постановки п'явок розробляється індивідуально, враховуючи стан самих розширених вен і навколишніх тканин.

Лікування варикозу

Текст, що розкривається
Окреме місце в лікуванні судинних захворювань нижніх кінцівок займає програма "Варикозне розширення вен".

Варикозне розширення вен - це прогресуюча патологія судинної стінки, що супроводжується її розширенням і відкладенням тромботичних нашарувань, створенням варикозних вузлів і пристіночних тромбів, які є джерелом емболії (закупорки) судин і загрозою для життя (інфаркт, інсульт, тромбоз мезентаріальних судин).
Тромбофлебіт - це ускладнення варикозного розширення вен нижніх кінцівок.

Учені дотепер сперечаються про причини варикозу. Не останню роль грає спадкова схильність і природжена слабкість сполучної тканини, яка укріплює стінки вен. Як правило, виявляють приховану хворобу вагітність, важкі фізичні навантаження; тривале стояння на ногах сприяє її розвитку. Недаремно варикоз звуть «хворобою хірургів, продавців і перукарів». Сприяють розвитку варикозу захворювання шлунково-кишкового тракту, застійні процеси в малому тазу при ряді гінекологічних проблем, а також надмірна вага і гормональні порушення.
Коли приймати міри ?

Підступність варикозної хвороби полягає в тому, що дуже довго вона залишається лише косметичним дефектом і не доставляє людині особливих незручностей. Поява відчуття важкості і втоми в ногах, невеликих розширених вен на гомілці (судинних «зірочок» і «сіточок») - це перший сигнал про неблагополуччя. Коли з'являються набряки, шкіра темніє і стає «лаковою», забої і порізи на ногах довго не заживають - це вже другий, тривожніший сигнал: організм вичерпав можливості справитися з хворобою самостійно і терміново потрібна допомога фахівця. Небезпечна варикозна хвороба і своїми ускладненнями. Трофічні виразки виникають через поганий відтік крові, і щонайменша травма провокує їх розповзання по всій гомілці. І це ще не вся біда. У варикозно розширених венах часто утворюються тромби, які у разі їх відриву від стінки судини з потоком крові потрапляють в легеневу артерію. Виникає так звана тромбоемболія. Це вже загроза не тільки здоров'ю - життю. От чому з варикозом необхідно боротися на будь-якій стадії, не чекаючи ускладнень.
Для досягнення успіху в лікуванні потрібно впливати на основні механізми розвитку хвороби: укріплювати стінку судини, покращувати властивості реологій крові і стан внутрішньої стінки судин. Безумовно, ефект лікування залежить від стадії хвороби, на якій воно почато. Лікувально-реабілітаційна програма суміщає фізіотерапевтичне лікування і медикаментозну корекцію.
Ще деякі поради з цього приводу:
Не сидіть довго, відмовтесь від звички класти "ногу на ногу".
Під час сну підніміть ножний кінець ліжка на 10-15 см.
Не носіть високі підбори
Не піднімайте важке
Не приймайте гарячі ванни
Не "печіться" на сонці
Випивайте у день приблизно 1.5 літра води
Melena
В мене проблеми з венами були ще мабуть за кілька років до вагітності. Спочатку користувалася кремами (здається Ліотоном), ефекту як такого не було. А потім мені порадили приготувати ліки:
1. цвіт каштана (якраз була весна) настояти на спирту.
2. вазон каланхое мілко порізати і настояти на спирту.
Ось такі "мазї" я втирала, допомогло, також носила спеціальні колготи.
І за час вагітності проблем з венами у мене практично не було, завжди намагалася ставити під ноги подушечку чи валік, щоб були вище.
Єдине, що не знаю, чи можна користуватися такими настойками під час вагітності.
мамаПашіЖеніБогдана
У мене вже давно проблема з венами, тому можу поділитися тим, як я їх лікую
Кремами користуватися можна. Вони не лікують, але добре знімають біль. Я використовую за потребою Троксевазин вранці і ввечері.
Ноги кладу на тверду диванну подушкуи і леже кожен день хоч півгодини, часто так і сплю вночі.
Про вправи "велосипед" уже тут писали. Добре допомагає і "берізка". Але, звичайно, не вагітним.
Ще мені робили спеціальну процедуру. Здається, склерозування вени. Це було 7 років тому. Вводяться спеціальні ліки у вену, і її частина стає непроникною для крові. При цьому ніякої операції непорібно. Операцію роблять, коли вже вени полізли добре (моїй мамі робили), і це в крайьому випадку, бо після цього ноги болять ще довго. Часто період до повного відновлення триває півроку. Самий важкий період - місяць.
Про піявки нічого сказати не можу, бо не випробувала на собі. Тай людей, які ними користувалися, не знаю.
Katerinka
я не дивуюся що є лікарі які використовують піявки. просто кажу що бачила багатьох пацієнтів з проблемами після такого лікування.
ті методи боротьби з варикозом що я описала використовуються на кафедрі судинної хірургії у львівському медичному унівеситеті. тому вважаю їх найбіль правильними. - це логічно.
Ксюнка
У мене теж така біда - і в мами, яка цього року робила "підтяжку вен", і бабусі тромби вирізали, тому під час вагітності я за то дуже переживала. Коли боліли ноги, то використовувала Ліотон, трошки знімало -і постійно ноги на підвищенні. Зараз все не так катастрофічно, але на внутрішній стороні під колінами трошки видно. На разі нічо не роблю, бо поки ми на ГВ, думаю не варто рипатись з медикаментами.
Костина мама
Подскажите может кто делал удаление вен лазером (или как правильно назвается) какой эффект?
У меня на ногах сильно видны вены - посоветовали удалить лазером, а я еще не решаюсь, еслиб кто рассказал эффект после этой процедуры.....
мамаПашіЖеніБогдана
(Костина мама @ 23.9.2009, 11:39) *

Подскажите может кто делал удаление вен лазером (или как правильно назвается) какой эффект?
У меня на ногах сильно видны вены - посоветовали удалить лазером, а я еще не решаюсь, еслиб кто рассказал эффект после этой процедуры.....

Лазером не робила. Але мені вводили у вену спеціальні ліки, що просто її заблокували (тобто частину). Я не розуміюся на тонкощах лікування, але спочатку були синці у місцях уколу (сказали робити компреси), потім все пройшло і вени з того часу не видно. Пройшло вже 8 років.
Зараз у мене трішки полізла на другій нозі. Після пологів, а як витримаю, то й після закінчення ГВ обов"язково проведу таку процедуру й з нею.
ДО речі, мені було зовсім не боляче підчас цієї процедури і після неї. А от мамі моїй робили, то було дуже боляче, бо в неї вени вилізли набагато більше і раніше.
А коли болять ноги, колистуюся Троксевазином. Ліотон мену чомусь допомагає менше.
Костина мама
мамаПашіЖені, спасибо! за ответ-совет smile.gif
Моей свекрухе вырезали вены - но я на такое не решусь никогда - теперь шрамы на ногах у нее
мамаПашіЖеніБогдана
(Костина мама @ 23.9.2009, 12:02) *

мамаПашіЖені, спасибо! за ответ-совет smile.gif
Моей свекрухе вырезали вены - но я на такое не решусь никогда - теперь шрамы на ногах у нее

Вирізають вени вже тоді, коли нічого іншого зробити не можна. Але ж медицина зараз настільки пішла вперед, чо доводити до цього геть не варто. Мені дуже відома ця проблема.
Коли вилізли вени у моєї бабусі, взагалі нічого з ними не робили - то вона доходилася до ран і тромбів.
Коли проблема виникла у моєї мами, то можливим була тільки операція. Вона й робила на одній нозі. Дуже боліло, особливо перші півроку. Тепер каже, що легше.
А от нам в цому "повезло". Є багато способів не довести до операції, і біль зняти.
Тому давайте, дівчатка, берегти наші гарненькі ніжки, щоб на пляжі дивилися на те які вони гарні, а не жаліли нас через шрами.
Iрунька
Моїй подрузі сказали робити операцію,але тільки після народження дітей.Але прочитала,що є інші методи.Треба їй підказати,бо у неї видно вени,але я бачила набагато гірші варіанти.
julchuk
Дівчата привіт.У мене після вагітності теж повилазили вени під колінами.Цього року ходила у нас в Калуші до судинного хірурга.Він робив мені уколи і сказав носити панчохи.Пройшло пів року і ноги знову потроху починають боліти.Думаю до нього знову сходити тим більше ,що ми плануємо другу вагітність .
STAR
Найкраще лікування варикозу як на мене - це спорт і чистка судин зсередини+мазі.
Maryann
В мене теж ця проблема - користуюсь маззю Венітан і періодично ношу компресійні панчохи. Хто має координати хорошого судинного хірурга у Львові прохання скинути контакти в приват. Наперед дякую smile.gif smile.gif smile.gif
Мацьопка
Дівчатка, хочу поділитися досвідом свого ходіння по лікарях так званого, з цього питання...У мене впродовж 2 років була робота сидяча, за комп"ютером....Ноги почало "крутити", судомити.Звернулася у діагностичний центр у Львові- лікар мене оглянув( за що як належне 200 грн. взяв blush.gif2 роки тому назад ) і сказав, що ліва нога у мене на декілька міліметрів коротша від правої і це причиною болю в ногах і діватися з тим немає куди.
Така відповідь мене не влаштовувала, оскільки до тієї роботи я почувалася добре...Звернулася у поліклініку свою по вул.Симоненка і наш хірург сказав, що варикозне розширення вен( вірніше, загроза цього) у мене через постійне сидіння і якщо я з роботи звільнюся і біьше ходитиму- все пройде..+ виписав ЛІОТОН, а якщо не буде його в авптеці- то ВЕНІТАН...Лікар мав рацію- допомогло good.gif
Gelena
Дякую всім за поради. give_rose.gif Планую піти до лікаря-флеболога, але... завжди не вистачає на себе часу. До речі, може хтось підкаже конктретного лікаря флеболога чи судинного хірурга і де найкраще зробити такий ультразвук у Львові. І ще: коли видно зірочки на ногах і час від часу є тяжкість, особливо у літній період - чи можна використовувати депілятор?
Fantazzy

на жаль, я ще не народжувала, а проблема ця в мене вже років з 10 (з інституту почалось, повилазили вени, бо я в збірній з легкої атлелтики була). зараз я і мазі використовую, і спортом 3 рази на тиждень займаюсь, і в хорошу погоду ми часто на природу в гори виїжджаєм, а гулі все-одно не сходять.

до речі, дівчата, поясніть мені : "повилазили вени" - це під шкірою видно чи гульки по ногах. бо в мене саме гульки. коли багато походжу - дуже добре видно, а так просто руками прощупуються... от і не знаю, це варикоз, чи ні?
lybe
Дівчата, хто знає де у Львові можна купити компресійні колготи і яка їх приблизна вартість?
До речі їх літом носити можливо, чи дуже паритимуть?
Малінка
Через дорогу від Галицького ринку, ближче до пам*ятника Данилу Галицькому э аптека. Там можна купити компресійну білизну або замовити. Хороша білизна дорога. Я купляла панчохи Меді десь за 300 грн. А колготи для вагітних 2 ступені компресії фірми Сігваріс взагалі обійшлися в 150 у.о. Літом, звісно, паритимуть(((
gordenka
Ой і в мене така проблемка,на роботі заробила...чоловік маже ноги диклофенаковою маззю вщухає,але як подумаю,що може бути далі...,то певно треба профілактикою займатись,а часу ой як на себе не хватає...
Мам@Домініки
lybe,

Аптека, у якій продають колготи, та що навпроти Галицького базару, має і трошки дешевшу продукцію.
Вартість залежить від виробника. Українські по 180 грн, балтійські під 300, а далі дорожче і дорожче.
ViroN
в 15 років ходила до судинного хірурга в медінститут,то він сказав мені прямо в очі,що мені ті таблетки і мазі нічого не дадуть,тільки хірургічне втручання,ну в одному він був правий таблетки і мазі ні дочого.Добре що ноги мене не мучать,болі відчуваю тільки коли находжусь і то біль пяток.

Зараз б хотілось піти до хорошого лікаря,якщо хтось має контакти скиньте будь ласка в приват

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Fantazzy, в мене теж гульки,які видно і відчутно

Перейшла на спецколготки,але літом в них не походишsad.gif
Оксанаа
місяць тому ходила на УЗД судин і вен на Топольну в лікарню, проводив обслідування лікар-хірург, заплатила 50 грн,, одна нога по його словам без оперативного втручання не обійдеться. Колготи казав купляти в аптеці на Личаківській.
dorofa17
Точно знаю,що допомагають п"явки.Вже багато моїх знайомих забули після них про операцію. Кому потрібно можу порадити лікаря,яка займається п"явками в Луцьку.
lluda
В МЕНЕ ТЕЖ ТАКА ПРОБЛЕМА .З ЯВИЛАСЯ РАНIШЕ ДО ВАГIТНОСТI.Користувалась мазью Леотон -допомогала чjava script:emoticonастково.Зараз вважаю мабуть треба щось iнше та й до лiкаря.
Маріам
в судинній Хірургії (Львів) всі спеціалісти чула хороші. я була в Зубенка Олега, забула по батькові.... то молодший, а є ще Зубенко старший. спочатку хотіла до Кобзи йти, але то зав кафедри, то дуже дорогувато мені б вийшло)))
Юлика
Раскажу свою историю-
У меня отдельные венки пошли во время 1-й Б. Во время 2-й начали появляться все новые и новые. Сходила на консультацию в сосудистую. Гл.врач, что оперирует, с отличными отзывами взглянул и сразу дал вердикт "вырезать узел под коленом, а пока носить компресионые чулки".
Я перерыла горы инфы и решила делать склеротерапию, как менее травматичную. Но вначале хотела сделать доплексное исследование вен (по крайней мере все ведущие специалисты, институты без данного исследования ничего не решают и диагноз не ставят).
В Ужгороде такое не делают. На меня смотрели квадратными от удивления глазами. "Что Вы умничаете- не болит, ну и хорошо. Мажьте лиотоном, носите компресию".
В Львове я тоже ничего не нашла. На днях ездила с детьми в Киев на консультацию, так и сама выбралась во всем известную "Феофанию" на консультацию к сосудистому.
После доплекса, когда подробно рассматривалась каждая вена, сосуд, аорта (толщина, кровоток, чистота вены, работа клапанов...) мне поставили вердикт - на каждой ноге по одной вене надо удалять от щиколотки до паха. В них не один клапан не работает, кровотока нет, только беспорядочное движение крови. И именно эти две вены дают мне все проблемы.
Склеротерапия тут до... sorry.gif , она для "красоті" убирает мелкие венки. Любіе медикаменті- мази, таблетки, таже компрессия- тоже до.... К сожалению помочь может только операция...
К чему я єто рассказіваю- ищите хороших, не заинтересованіх в дальнейшем вікачивании из Вас денег врачей. И не ведитесь на "не болит, у многих такое"...я к сожалению, тоже так думала...
Теперь ищу хорошего хирурга сделать операцию
(сори за орфографию-мася что-то нажал, и у меня пропал русский язік)
Малінка
Юлика, , а як вам робили це доплексне дослідження? Можливо, це УЗД вен? Мені перед операцією робили УЗД вен спеціальне, там, дійсно, визначали роботу клапанів, тік крові, все як ви писали. Відразу і маркування робили - де як різати.
Операцію я, доречі, робила в Медінституті(у Львові). Робив Кобза та лікар Алі (я його так і називала, прізвище забула))))). Видаляли вену на одній нозі від паху до щиколотки. Лікарями я задоволена. Згодом потрібно буде ще другу ногу прооперувати, також піду до них.
Юлика
Малінка- ой, а я как раз ищу инфу по Кобзе. Т.к. Киев дорогое удовольствие, то я как раз попросила мне рекомендовать хорошего врача во Львове. Кобзу мне и рекомендовали, хотя сказали что к нему сложно попасть, соответственно стоимость и тд.
Можна в личку поподробнее о Вашей операции- сколько стоила, как давно делали, сколько времени в больнице лежали и т.д....заранее спасибо 36_1_73.gif ....
Может доплексное и есть в просторечье УЗИ вен...аппарат внешне похож на обічній УЗИ, но сама панель кнопок внешне не привічная....
Малінка
Юлика, , так, там була інша панель, значить це я його і робила)))
Пишу вам в приват.
Nadenka
Мене після других пологів вени серйозно почали турбувати. П'ю детралекс чи флебодію раз на рік. Якщо сильно болить, то мазь Герудовен чи троксевазін трохи допомагає. В цьому році п'явки ставила. Знаєте, вже три місяці ноги не болять, ну хіба що багато ходжу якийсь день. Читала, что потрібно 4 курси пройти.
Юлика
(Nadenka @ 11.7.2010, 1:35) *

Мене після других пологів вени серйозно почали турбувати. П'ю детралекс чи флебодію раз на рік. Якщо сильно болить, то мазь Герудовен чи троксевазін трохи допомагає. В цьому році п'явки ставила. Знаєте, вже три місяці ноги не болять, ну хіба що багато ходжу якийсь день. Читала, что потрібно 4 курси пройти.

А Вы делали диагностику состояния сосудов и клапанов в них? Или просто снимаеться болевой синдром?
Костина мама
Юлика, я делала ангиографию сосуды в норме тромбов нет- но ноги болят и вены пекут, поехала к ангиохирургу, он дядька в возрасте, посмотрел на меня и говорит че вы ко мне приехали - у вас ничего нет, а у меня полезла вена на ноге сзади под коленкой ( ее раньше не было) я к нему поворачиваюсь и говорю, а это что? он это нормально shok.gif (она у меня хорошо видна и "бугристая") потом почитал заключение кардиолога, а там написано - поверхностное варикозное расширение вен - ну он и выписал Лиотон и Флебодиа - честно Лиотон до з... мама мне дала Венитан - гораздо лучше снимает боль и тяжесть в ногах
Теперь хочу к другому сосудистому поехать - к толковому
Малінка
Костина мама, , я також Флебодіа пила, але під час вагітності, набагато менше вени боліли. Хочу і зараз попити курс, але вже зібралась на УЗД вен, то там вже і пораджусь.
Взагалі мій лікар наполягав, що потрібно постійно носити правильно підібрану компресійну білизну, після операції також. Ступінь компресії має призначити лікар. Після ОП я мала носити панчохи 2-го ступіню, але проносила 2 місяці і більше не витримала - було літо, спека. Під час вагітності носила колготи 2-го ступіню. Стояти без них не могла більше пару хвилин. Лікар наполягав під час пологів бути в панчохах, але я зхалявила і через пару годин після народження дитинки вена за коліном можна сказати на очах забилась тромбами. Через два тижні робила ОП. Судинний хірург підтвердив - була б я в спеціальних панчохах, цього можна було б уникнути. Отаке)))
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.