Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Дуже смачний суп з брюсельською капустою!
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наше життя від А до Я > Що смачненького? > Борщі, супи, бульйони
Солнушко
nyam2.gif Рекомендую всем ну очень вкусный,полезный и красивый на вид суп!!!!!! nyam2.gif
Нам понадобится:
1. 1 средняя луковица,
2. 1 средняя морковь,
3. 1 корень петрушки (тоже средний),
4. корень сельдерея в той же пропорции что и корень петрушки,
5. 4-5 средних картофелин,
6. 1 стручок сладкого (болгарского) перца (можна разного по цвету-так красивее будет),
7. 300г замороженной брюссельской капусты или я заменяю ее савойской капусткой (можно поэксперементировать и с цветной и с белокачанной),
8. яйца,сваренные вкрутую(количество яиц зависит от количества людей),
9. 2 лавровых листа,
10. 4шт черного перца горошком,соль,молотый перец по вкусу,3-4ст ложки растительного масла,
11. 1 небольшой помидорчик.
Для заправки подойдет лук порей и зелень петрушки,сметанка,сухарики из черного хлеба (желательно в форме небольших квадратиков)!

Можно варить суп на воде(на 2л),но вкуснее на легком мясном бульоне! Итак,лук,корень петрушки,сельдерей моем,чистим и нарезаем соломкой либо маленькими кубиками,морковь так же моем,чистим и трем на крупной терке. А в это время нашу водичку или бульйон доводим до кипения. В сковороде разогреваем раст масло,ложим подготовленные овощи и жарим до золотистого цвета (приблизительно 10мин). Далее эти овощи,лавровый лист и перец горошком ложим в наш закипевший бульйон,солим и варим до полуготовности. Пока суп варится,приготавливаем остальное-перец,помидор и картошку моем,чистим,перец режем соломкой,помидор и картошку кубиками. Лук порей моем,нарезаем мелкими колечками,зелень петрушки помыли и мелко порезали,капусту тоже мелко посекли (либо,если это брюсельская,то не размораживая бросаем сразу в супчик). Кидаем в суп картошку,через мин 10-15-капусту и перчик,почти в конце добавляем обжаренный помидор,лук порей и зелень петрушки! Довариваем до готовности!!! При подаче на стол в каждую тарелку ложим вареное яйцо (разминаем вилкой),наливаем супчик,заправляем сметанкой,вместо хлеба ложим наши сухарики и всем ПРИЯТНОГО АППЕТИТА!!!!!!!!!!!! nyam2.gif
Солнушко
що невже нікому не сподобався мій супчик???? cray.gif дивно,моя подруга була у захваті від його смаку..... nyam2.gif всі передивляються і ніхто нічого не коментує-дівчата люблять тільки борщі,бульйони-тобто звичні нам супи??? blum.gif wink.gif
Рижуля
Солнушко, думаю справа в тому, що зараз зима ( за вікном smile.gif ).Овочі- не найкращої якості ще й ціни добре на них кусаються.От прийде сезон-тоді й чекайте компліментів.
п.с. Мені рецептик сподобався, нічого складного,обов"язково спробую wink.gif
Таша
Обовязково спробую твій супчик. Нажаль зараз і половини інгрідієнтів немає smile.gif. Ось на вихідних все куплю і обовязково приготую - тоді і напишу враження...
Котяра
Солнушко, супчик класно звучить. Можливо завтра приготую, бо на разі треба піти в магазин і купити селеру, петрушкуі паприку, а брюсельку морожену якраз маю, лежить в морозильній камері ще з минулого року, я вже й забула про неї.
Так що рецептик якраз вчасно. Як приготую напишу коментар.
Якщо знаєте якісь супчики викладайте, зараз така пора що якраз легеньких салатиків і супчиків тільки і хочеться.
Солнушко
ооооооо,ну,це вже зовсім інша справа,дівчата!!!! : : yahoo.gif буду чекати з нетерпінням на ваші відгуки!!!!!!!! give_rose.gif good.gif усім смачненького!!!!! nyam2.gif nyam2.gif
Sonya
Ех, не знаю як хто, але я б з величезним задоволенням з'їла б зараз червоного чи зеленого борщу, чи улюбленої помідорової зупи, чи супу-пюре з грибів pardon.gif nyam2.gif Але мушу терпіти поки що, бо інакше Юстинка буде горіти як той ліхтарик pleasantry.gif

І от вже 5 місяць через день готуємо саме такий суп, який описаний, лише міняючи брюсельську капусту на цвітну, цвітну на броколі, броколі на кабачок, і замість курячих яєць - перепелині. crazy.gif
Котяра
(Sonya @ 10.3.2009, 12:40) *

Ех, не знаю як хто, але я б з величезним задоволенням з'їла б зараз червоного чи зеленого борщу, чи улюбленої помідорової зупи, чи супу-пюре з грибів pardon.gif nyam2.gif Але мушу терпіти поки що, бо інакше Юстинка буде горіти як той ліхтарик pleasantry.gif

І от вже 5 місяць через день готуємо саме такий суп, який описаний, лише міняючи брюсельську капусту на цвітну, цвітну на броколі, броколі на кабачок, і замість курячих яєць - перепелині. crazy.gif

Sonya, ви мені зеленим борщем такого апетиту нагнали, що буду зараз про нього тільки цілий час і думати biggrin.gif

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Sonya, напишіть як ви робите помідорову зупу. Може б то я сьогодні її зварила, якраз маю помідори.
Sonya
(Котяра @ 10.3.2009, 13:42) *

Sonya, ви мені зеленим борщем такого апетиту нагнали, що буду зараз про нього тільки цілий час і думати biggrin.gif
Sonya, напишіть як ви робите помідорову зупу. Може б то я сьогодні її зварила, якраз маю помідори.

О, я б задоволенням Вам мішечок замороженого щавелю зараз підкинула - у мене пів морозилки його, а їсти - зась cray.gif

Звичайно, напишу, якщо автор теми Солнушко не буде проти. Бо якось це не комільфо, писати про інше в чужій темі blush.gif
Котяра
(Sonya @ 10.3.2009, 12:56) *

О, я б задоволенням Вам мішечок замороженого щавелю зараз підкинула - у мене пів морозилки його, а їсти - зась cray.gif

Звичайно, напишу, якщо автор теми Солнушко не буде проти. Бо якось це не комільфо, писати про інше в чужій темі blush.gif

От щавлю в мене якраз і нема smile.gif А це було би так доречно:).
Можете мені писати в приват. Або тут на малечі є тема про їжу і там є підрозділ про супчики.
Солнушко
дівчата,загалом я не проти....а якщо всі почнуть брати з вас приклад і почнуть ділитись своіми рецептами різних супчиків-я думаю,що вийде каламбур.... wacko.gif може,краще у приват рецептик скинути чи нову темку створити для помідоровоі зупки-і я б з радістю його прочитала???????? nyam2.gif nyam2.gif а для цього супчика зимою я використовувала морожені овочі,окрім помідора звісно...і до речі,я сина теж годую груддю-і тьфу,тьфу його не сипе від нього.... wink.gif bye.gif
Lara!
Повідомлення від модератора Lara!
Дівчата! Ви уже дописуєте у розділі про перші страви. У цій темі писати інші рецепти не варто, бо у назві фігурує брюсельська капуста і сумніваюся, що легко буде іншим форумчанкам здогадатися, що тут є ще й інші рецепти. Можна створювати окрему тему для кожного супу, але краще Sonya створи тему з назвою "Наші улюблені супи. Перевірені рецепти". І у першому пості, якщо не важко, поділися рецептом свого помідорового супчику. А далі, кожен зможе додати свій рецептик
Sonya
(Lara! @ 10.3.2009, 14:11) *

Дівчата! Ви уже дописуєте у розділі про перші страви. У цій темі писати інші рецепти не варто, бо у назві фігурує брюсельська капуста і сумніваюся, що легко буде іншим форумчанкам здогадатися, що тут є ще й інші рецепти. Можна створювати окрему тему для кожного супу, але краще Sonya створи тему з назвою "Наші улюблені супи. Перевірені рецепти". І у першому пості, якщо не важко, поділися рецептом свого помідорового супчику. А далі, кожен зможе додати свій рецептик

Упс, я вже створила тему "Помідорова зупа". Lara! , якщо Вам не важко, перейменуйте її, бо, справді, не для кожної ж зупи нову тему створювати biggrin.gif

Дякую !

(Солнушко @ 10.3.2009, 14:04) *

дівчата,загалом я не проти....а якщо всі почнуть брати з вас приклад і почнуть ділитись своіми рецептами різних супчиків-я думаю,що вийде каламбур.... wacko.gif може,краще у приват рецептик скинути чи нову темку створити для помідоровоі зупки-і я б з радістю його прочитала???????? nyam2.gif nyam2.gif а для цього супчика зимою я використовувала морожені овочі,окрім помідора звісно...і до речі,я сина теж годую груддю-і тьфу,тьфу його не сипе від нього.... wink.gif bye.gif

Солнушко,звичайно, не буду писати тут - вибачте wink.gif !

А щодо висипних реакцій, то Вам більше пощастило, ніж нам cray.gif
MoonRise
Супчик просто по інгрідієнтах... МОЄ... Дякую за рецепт! Обов"язково наваримо, як дача запрацює! biggrin.gif
Я зараз маленькій Анні даю пюре з картопельки +цю капусточку! Нямає з задоволенням!
Солнушко
завжди будь ласка,Moon!!!!! yahoo.gif give_rose.gif
Коліжанка
Дуже смачний супчик. Люблю овочеві супи, зазвичай додаю ще різних трав ( прованські наприклад), але тут вирішила не відходити від оригінального рецепту. Готувала на курячому бульйоні ( піст для годуючих матерів послаблюється smile.gif ). І чоловікові сподобався. Дякую
Котяра
Солнушко, супчик шикарний. Дякую за смачний рецепт. nyam2.gif
Солнушко
hi.gif yahoo.gif 36_1_13.gif
kutcynja
І я сьогодні варила такий супчик бо була свіжа брюсельська капуста, але відійшла від оригінального рецепту, немала цибулі порей, замість свіжого перцю дала консервований немала кореня селери і замість свіжого помідора дала закручений помідоровий сік, звичайно така смачнесенька як повинна не вийшла, але теж смачна, а літом коли буде все свіженьке зроблю по рецепту dance2.gif
Snizunka
Я дуже люблю брусельську капусту вона у мене завжди є в морозилці. Ваш супчик варила мені дуже сподобався. nyam2.gif Але я ще так робила .Коли розлила гарячим в тарілку додала жменьку тертого сиру. Сир в поєднані з овочами а особливо з брюсельською супер.

Хочу поділитися таким рецептом

- Брюсельська капуста (дрібнаЯкщо великі головки розрізати навпіл) 0.5

-цибуля 2шт(великі)

-сметана (приблизно 200гр)

-сир Янтар (такий рідкий а є ще зі смаками інших фірм)

-приправи (сіль перець базилік майоран. або інші травки)

Кидаєм в киплячу воду нашу капусту на 5-7хв
на сковороді жарим до півготовності цибульку і додаєм капусту
Коли капуста злегка підрумяниться вливаєм сметану сир приправи ще приблизно 10-15хв і ГОТОВО.
Гарячим можна подавати до картоплі
а охолодженим добре на хліб

P.S можна за смаком вдавити часник. Смачного і дякую за ваш рецепт smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.