Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Базова обробка та організація фото-відео матеріалів
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наше життя від А до Я > Наше дозвілля, хобі та творчість > Фото-Відео-Графічний дизайн
гра з вогнем
Пропоную у темі обмінюватися запитаннями-відповідями стосовно використання базових програм роботи з фотографіями.
Розкажіть який шлях робить ваше фото, щоб його могли побачити інші. Які програми використовуєте для перегляду, редагування, на яких ресурсах зберігаєте тощо?
Якщо є запитання - не соромтеся запитувати.

Днями я обов"язково долучуся до обговорення і розкажу шлях своїх фото smile.gif
Тетянка
Спочатку принципово довший час нічим фотографії не обробляла і ніде не показувала. Потім створила фотоальбом на яндексі. Згодом випадково натрапила на програму Picasa2 від Google. Деякі фотографії обрізались,деякі вирівнювались,а на деяких вирівнювалось освітлення. Цих "заморочок" мені було достатньо. Зараз обновила свою Пікасу до третьої-от і все.
З фотошопом не дружу-багато часу він від мене хоче,ще й багато оперативної пам"яті від мого не першої свіжості комп"ютера вимагає smile.gif
МанунА
Я бавлюсь з фото у фотошопі, для перегляду використовую айсідісі.
Досить стандартно.
jane
Ейсідісі щось мене зовсім не приваблює, користуюсь звичайною віндовою програмкою. Згодна з наступним:

AAA: а у тебя есть какой-нибудь ACDSee, версии 3.1 или 3.2? я уже два раза переставлял, все пофигу.
BBB: посмотрю щас. но не обещаю
BBB: у мена давно уже 8-й стоит
AAA: да с этой восьмеркой такое ощущение будто пришел городскую булку в магазин купить, а тебя встречает конный оркестр с парадом, медведями, цыганами, дельтапланеристами, акробатами и лилипутами-жонглерами на трехколесных велосипедах. Поначалу прикольно, но потом достает smile.gif
(с)bash
гра з вогнем
а хто б взяв на себе таку важливу місію, як покроково розписати, що ви робите з однією фоткою після того як скопіюєте з фотівка?
якою прогрмою переглядаєте, чого саме такою, де редагуєте, ну там ріжки прималювати, очі червоні забрати, куди потім викладаєте, чому саме туди, які можливості цієї галереї і т.д. бо з мене оповідач останім часом не дуже, та й помічників он вистачає капс нажимати, повідомлення відправляти smile.gif
думаю багато форумчан будуть вдячні
Тетянка
Попробую описати свої... дії smile.gif
Як вже писала, користуюсь на даний момент Picasa3 від Google.Ця програма безкоштовно завантажується і дуже зручна(мені так здається smile.gif ).При встановленні програма запитує,чи можна в подальшому всі фотофайли відкривати саме нею-я погодилась, тому тепер перегляд завантажених фото має такий вигляд
Відкрити в новому вікні
Далі натискаю кнопку "Змінити в Picasa" і маю

Відкрити в новому вікні
Далі кадрую,вирівнюю освітлення і т.д. В результаті отримую таке фото

Відкрити в новому вікні
а було таке
Відкрити в новому вікні
P.S.Можливо,зовсім не про це йшлося в темі,але я так зрозуміла завдання. smile.gif

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Щось недуже вдало фото вибрала...Не видно "разючих" змін... rofl.gif

Користувач подумав і додав через 17 хв.:
Відкрити в новому вікні Відкрити в новому вікні
Може то спати пора,бо і тут якась ... получилась sad.gif
Тетянка
Для тих, кому немає часу заморочуватись на складні програми обробки фото, пропоную скачати з нету ФотоДЕКОР (через пошуковик видає багато варіантів безкоштовного скачування wink.gif )
Просто і легко працювати з нею. Там є і рамки, і шаблони, і різні штучки wink.gif Спробуйте!
Ось фото після обробки wink.gif
Відкрити в новому вікні
Відкрити в новому вікні
Відкрити в новому вікні
natalia8ks
Я щось не можу знайти такі простенькі програмкі і щоб були безкоштовні.
Bridgitta
Підтримую Тетянка: Picasa3 дуже легка і хороша програмка. Раніше я користувалась XnView, вона чимось схожа і теж безкоштовна, але нема такої функції як перехід від перегляду до редагування. а ще пікаса найкраще редагує червоні очі. і ще там можна створювати гарні фотоколажі і презентації. і є українська мова.
фотошоп для мене темний ліс, чоловік шось розбирався і йому це набридло. а працювати з тими рамочками треба вміти.

Користувач подумав і додав через 12 хв.:
наприклад, було таке фото
Відкрити в новому вікні
тут багато всього зайвого, тому роблю операції червоне око, обрізати і вирівняти світло і виходить таке
Відкрити в новому вікні
як на мене, краще.
і взагалі це так просто і цікаво робити, то коли бачу чиїсь темнв криві фото з чевоними очима, мене трафляє.
Люлюка
Тетянка, в мене виникло прохання blush.gif якщо можна дайте будь ласка зсилочку де можна скачати Пікаса3 в мене Айсідісі щось не дуже влаштовує. Якщо можна буду дуже вдячна greeting.gif
Lolka
Люлюка, Я вам допоможу, якщо ви не проти smile.gif
[ Прихований текст ]
Bridgitta
а ще, якщо редагувати в Picasa3 фотки зроблені на телефон (ну бо не завжди з собою є фотоапарат), в соніеріксоні наприклад всі фотки виходять з синім відтінком, в нокії з зеленим. не дуже гарно
Відкрити в новому вікні
і от одне натискання на кнопочку "Автоколір":
Відкрити в новому вікні
Lolka
Bridgitta, Погоджуюся! smile.gif Пікаса дуже прикольна і головне дуже легка у використанні!
Для професіоналів хіба що слід привчатися до cs3,4...але вони трішки важкі як на мене.
Фото, яке я відредагувала в пікаса З ТЕЛЕФОНА!:
Відкрити в новому вікні
Т@ня
І я використовую Пікасу ))) Мені вона теж подобається, і очі червоні можна забрати, і мінімальні ефекти якісь додати ... Але для обробки використовую фотошоп - ну дуже він мені подобається - air_kiss.gif Хоча ще не все там знаю, але мінімум вже освоїла! Для перегляду використовую теж Пікасу.
От таке, наприклад,
Відкрити в новому вікні
чи таке
Відкрити в новому вікні
не зробиш в Пікасі

А ось таке - можна
Відкрити в новому вікні

Все залежить від того, що ти хочеш від цього чи іншого знімка ...
діна
дівчата, а в тій програмі Пікаса також можна так завантажувати рамочки і вставляти в них фотографіїї, чи ні??? Бо мій системний полетів на досить кругленьку суму, тому зараз користуємось старим, фотошоп не загружаю, бо він займе всю пам'ять. А так вже хочеться далі обробляти малому фотки...
Bridgitta
діна рамочок я там не бачила, там є інші обробки, типу сепія, відтінки, фокус.
діна
ні, я маю на вазі чи можна в цю програму закачувати вже скачані рамочки з нету і вставляти в них фотографії??? Як в фотошопі.
Bridgitta
діна, здається нема, принамні я не знайшла, може хтось більше продвинутий знає.
elena0709
Дівчата порадьте версію фотошоп для чайника
Lolka
(діна @ 24.8.2010, 14:32) *

ні, я маю на вазі чи можна в цю програму закачувати вже скачані рамочки з нету і вставляти в них фотографії??? Як в фотошопі.

36_19_4.gif НІ, такого не мож там робити...
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.