Щасливий татусь
20.11.2008, 15:02
От треба мені почистити жалюзі такі колись гарні, білі, а зараз, як каже моя Катя, "Беееее"
Може хтось підкаже як і чим найкраще це зробити?
Взагалі-то я їх мию тим що й вікна,себто миючим засобом для вікон,але то треба добре помучитись,щоб перетерти кожну ще й не поламати

пробувала позиченим паровим пилесосом-ніби непогано,тепер думаю може й собі такий придбати

А взвгалі поділіться досвідом,бо питання дійсно "болюче"
гра з вогнем
20.11.2008, 15:35
зняти і виполоскати у ванній. потім у тій ж ванній повішати сушитися. як на мене тільки так можна все вимити.
А з дерев"яними як бути? Теж болюче питання про догляд...
Ірина І
20.11.2008, 16:55
в мене жалюзі так високо зачіплені,шо як я їх зніму,то вже не зачіплю.Я свої мию так(горизонтальні)-спочатку закручую в одну сторону-мию,витираю шматкою,а потім в іншу.Це трохи незручно,але краще,ніж ніяк. А ще жалюзі треба часто від пороху впеціальною щіткою витирати,бо потім той бруд важко вимити.
Сашулька
24.12.2008, 11:14
А я жалюзі (горизонтальні) протираю Пронто - наношу на серветку для митя посуду і протираю закривши їх спочатку на одну сторону, а потім на іншу. Кожну жалюзь окремо протирати ліньки, а так ніби непоганий результат получається...
mania4ka
24.12.2008, 11:23
Я бачила в супермаркетах спеціальні щипці для чищення жалюзі, вмочуєш в миючий розчин, захоплюєш одну пластинку, проводиш- і вона миється з двох сторін
(гра з вогнем @ 20.11.2008, 16:35)

зняти і виполоскати у ванній. потім у тій ж ванній повішати сушитися. як на мене тільки так можна все вимити.
і я так роблю. Ось вже третій рік. Щоправда тільки 2 рази на рік: перед Різдвом, і Великоднем
Katerinka
24.12.2008, 14:37
чула що є служби які займаються миттям жалюзі. але не в курсі як насправді. може хто знає? (зразу би телефончик і вартість...)
Дякую.
(Katerinka @ 24.12.2008, 14:37)

чула що є служби які займаються миттям жалюзі. але не в курсі як насправді. може хто знає? (зразу би телефончик і вартість...)
Дякую.
Угу, в умовах кризи без такої фірми аж ніяк
Бульбочка
18.9.2009, 18:06
я жалюзі в ванній мию, намочую десь на годинку-дві в мильному розчині і тоді трохи споліскую.
Інакше ніяк бруд не відмити повністю.
Danaka82
18.9.2009, 18:42
а якщо жалюзі прикручені до вікна і не знімаються,тоді як?
Danaka82, всі вони знімаються, розкручуються
ksano4ka
18.9.2009, 20:56
Danaka82, така ж проблема і у мене

. У мене потрійне вікно і на кожній шибі окреме жалюзі. Майструні, які ставили жалюзі, сильно натягнули дріт, зав"язали вузлики з двох сторін і обрізали його - і ніякого запасу, якщо я розв"яжу ті вузли, щоб зняти жалюзі я їх назад вже не причеплю, бо незможу той дріт так натягнути і зачепити як вони. Декілька раз на рік я запасаюсь терпінням і шматками, беру Містер Мускул універсальний, мию і витираю на сухо кожну жалюзину з одного боку і з іншого

. Відчуття в цей момент як у чувака який цілий день сидить на березі річки з вудочкою і нічого не впіймав - "Якби це так не заспокоювало, повбивав би всіх"

.
invisible
26.3.2010, 13:14
я теж минулого тижня стикнулася з проблемою миття жалюзей.....жахливе заняття - це факт....не для моєї нервової системи, але хоч-не-хоч, а трохи мила сама, а трохи чоловіка "припрягла")))
не знімала, а просто водою протерла спочатку одну стронону, а потім обернула і протерла іншу сторону, в принципі часу багато не зайняло, бо були не дуже з пилюкою (час від часу змітаю ту пилюку з них)...мабуть потрібно їх час від часу від пилюки витирати, аби перед різдвом чи перед великоднем не пихтіти біля них)
OksanaKr
27.3.2010, 19:30
якраз до Паски мили вікна і теж вирішили помити жалюзі. Намочили в ванній з порошком на пів години, далі чоловік тримав розкладеними, а я змивала душом. Далі поклали на рушники. Одні накривали зверху інші не хватило рушників, то ті що були не накриті прийшлося домивати, бо лишилися плями.
дійсно жалюзі з вікна можна зняти і помити в ванній.в гарячій воді стають ідеально чисті,навіть не потрібно сильно терти.
invisible
30.3.2010, 8:18
(Danaka82 @ 28.3.2010, 9:39)

дійсно жалюзі з вікна можна зняти і помити в ванній.в гарячій воді стають ідеально чисті,навіть не потрібно сильно терти.
в прицнипі, як варіант, можна, але в жалюзях частина механзмів є все ж таки металічна, при тривалому контакті з гарячою водою ці механізми можуть поржавіти. хіба таку чистку робити в крайніх випадках