УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 15:39
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 16:39)

Від цього нікуди не дітись, це є обовязково бо вам і справді недадуть у церкві шлюб.Ми самі через це проходили. Обов"язково поговоріть з коханим я думаю що він все зрозуміє, це ж незабаганка чиясь. Це такі (умови). А в котрій ви церкві хочете брати шлюб?
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 16:39)

Оберіть іншу церкву, де можна буде скоротити кількість занять і можна буде приходити на них, наприклад, у вихідні дні
Я теж ходила на такі навчання. Але сама бачила, як деякі пари домовлялись і не ходили, або ходила тільки наречена без хлопця.
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 16:15
дякую за вiдповiдь але майже у всiх церквах одинаково....
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 16:17
ащо може сама наречена без нареченого ходити ? i це священник зарахуэ нi

би як разом ходили...???
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 17:17)

ащо може сама наречена без нареченого ходити ? i це священник зарахуэ нi

би як разом ходили...???
Може й можна, спробуйте зі священником переговорити, поясніть ситуацію!!!
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 16:20
(Julian @ 1.10.2008, 15:48)

Від цього нікуди не дітись, це є обовязково бо вам і справді недадуть у церкві шлюб.Ми самі через це проходили. Обов"язково поговоріть з коханим я думаю що він все зрозуміє, це ж незабаганка чиясь. Це такі (умови). А в котрій ви церкві хочете брати шлюб?
Та я знаю що вш

д цього нiкуди не втiкнеш але може десь э де менше занять проходити а не 15 чи 20 ?ДЯКУЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ-ПОГОВОРЮЮЮЮЮЮЮЮЮ
Віллі Вонка
1.10.2008, 16:30
Нічого собі... Це якась дискримінація... Ми нікуди не ходили. Взагалі вперше про таке чую.
Сеструлька
1.10.2008, 16:51
(Капітошка @ 1.10.2008, 17:30)

Нічого собі... Це якась дискримінація... Ми нікуди не ходили. Взагалі вперше про таке чую.
аналогично! какое они вообще право имеют...
гра з вогнем
1.10.2008, 16:53
можна домовитися зі священником про індивідуальні заняття.
у будь-якому разі варто піти до церкви,пояснити ситуацію і спитати поради.
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 17:00
Оце так реальнiше....це би нам пiдi

йшло....Дякуюююююююююююююююююююю!!!
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 17:04
По - перше те що вимагають я вважаю дуже правильним, бо на цих заняттях священники пояснюють на скільки відповідальний крок - шлюб. Вони розповідають про багато аспектів сімейного життя з релігійної точки зору. На цих занняттях дуже цікаво є навіть теми про батьківство і релігійне виховання дітей.
Уляночка, на цих заняттях роблять переклички і Ви навіть без вашого коханого можете їх відвідувати і відмічатись. Хоча спробуйте поговорити про це ще раз зі своїм коханим, вам двом би було дуже корисно, для майбутнього життя, відвідати ці лекції. А ще можу порадити звернутися в православну церкву там мені здається немає занять, або їх набато менше.
Віллі Вонка
1.10.2008, 17:18
Nadin, я не вважаю, що такі занняття не потрібні. Вони важливі, але якщо люди не мають можливості відвідувати такі занняття, то це не означає, що їм вінчатися не можна. Мене цей факт засмучує. А де ж свобода вибору?
ми коли вінчались то було тільки одне заняття за день перед вінчанням
(Капітошка @ 1.10.2008, 17:18)

Nadin, я не вважаю, що такі занняття не потрібні. Вони важливі, але якщо люди не мають можливості відвідувати такі занняття, то це не означає, що їм вінчатися не можна. Мене цей факт засмучує. А де ж свобода вибору?
Розумієте, вони говорять що даючи шлюб парам вони беруть на себе відповідальність за них, а пари які пройшли заняття хоч трошки щось почули і зрозуміли, таким чином священники ніби перестраховуються. Я розумію що не завжди є можливість бути присутнім на заняттях, але хоч один з пари час може мабуть знайти, тим більше що ми заняття відвідували на 20.00.
Сеструлька
1.10.2008, 17:26
В любом слечае как можно принудительно устраивать такие занятия, тем более,что это не одно-два, а 20!..как придумают что-то...
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 17:43
(Nadin @ 1.10.2008, 17:26)

Розумієте, вони говорять що даючи шлюб парам вони беруть на себе відповідальність за них, а пари які пройшли заняття хоч трошки щось почули і зрозуміли, таким чином священники ніби перестраховуються. Я розумію що не завжди є можливість бути присутнім на заняттях, але хоч один з пари час може мабуть знайти, тим більше що ми заняття відвідували на 20.00.
i скiлькм ви пройшли таких занять?

(luluka @ 1.10.2008, 17:21)

ми коли вінчались то було тільки одне заняття за день перед вінчанням
Так це було напевне давнiше ....але тепер по другому i кожна церква вимагаэ по iншому ...А в якiй ви церквi

брали шлюб?
(Сеструлька @ 1.10.2008, 17:26)

В любом слечае как можно принудительно устраивать такие занятия, тем более,что это не одно-два, а 20!..как придумают что-то...
Ну и вот также говорит мой жених...хотя там наверное говорят и поучают много чему умному и надо прислушатся ко всему....ну что поделаешь...
Я думаю що відношення до віри взагалі зараз трошки не правильне. Ми називаємо себе віруючими і християнами, а не виконуємо елементарних зобовязань християнина, що стосується і шлюбу, більшість його беруть бо так треба, бо що люди скажуть навіть не вникаючи в слова і клятви які ми даємо Богові в церкві на шлюбі, виходимо з церкви і зразу забуваємо те в чому щойно клялись. Можливо це не правильно що ці заняття примусові, але якщо б було інакше то на них мало би хто ходив, всі би шукали собі дурні відмаски типу я замучений після роботи, в мене нема часу бо я ще з перукарем не домовилась і т. д. А так хоч не один раз на Пасху зайдеш в церкву помолитись, а трошки більше раз 22, якщо ще врахувати шлюб. Я нікого не хочу звинуватити, сама така, просто коли задумуєшся про такі речі стає за себе соромно і якось не по собі...
Я вважаю, що праві священники щодо спеціального навчання перед шлюбом.
Бо, буває, приходять наречені до церкви на власне весілля, і дехто навіть не вміє перехреститись, я вже мовчу про те, що цілком не розуміє і не усвідомлює для чого йому цей шлюб - так, швидше данина моді чи просто уступка родичам.
Інша справа, що, напевно, треба було би бути більш гнучкішим у графіку такого навчання. Можливо варто було б проводити перед початком навчання коротку співбесіду з нареченими. Якщо з розмови видно, що люди тут не випадково, знають чого вони прагнуть від шлюбу - таким курс з 2-3 занять, якщо ж протилежне - то таким і 50 лекцій не завадило б
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 17:43)

i скiлькм ви пройшли таких занять?

Ми пройшли всі заняття, хоча чоловік також не був на всіх через роботу
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 17:56
(Sonya @ 1.10.2008, 17:44)

Я вважаю, що праві священники щодо спеціального навчання перед шлюбом.
Бо, буває, приходять наречені до церкви на власне весілля, і дехто навіть не вміє перехреститись, я вже мовчу про те, що цілком не розуміє і не усвідомлює для чого йому цей шлюб - так, швидше данина моді чи просто уступка родичам.
Інша справа, що, напевно, треба було би бути більш гнучкішим у графіку такого навчання. Можливо варто було б проводити перед початком навчання коротку співбесіду з нареченими. Якщо з розмови видно, що люди тут не випадково, знають чого вони прагнуть від шлюбу - таким курс з 2-3 занять, якщо ж протилежне - то таким і 50 лекцій не завадило б

гарно сказано.................
(Sonya @ 1.10.2008, 17:44)

Там де ми брали шлюб впринципі не на кожне заняття потрібно було ходити, лекції проходять по колу, вам саме основне пройти певну кількість до шлюбу, якщо у вас є час то можна ці лекції і на рік розтягнути. А якщо не секрет, Уляночка, в які церкви ви звертались, Ви зі Львова?
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 18:18
(Nadin @ 1.10.2008, 18:03)

Там де ми брали шлюб впринципі не на кожне заняття потрібно було ходити, лекції проходять по колу, вам саме основне пройти певну кількість до шлюбу, якщо у вас є час то можна ці лекції і на рік розтягнути. А якщо не секрет, Уляночка, в які церкви ви звертались, Ви зі Львова?
Ми були в церквi Преображенськiй -але там так багато всього треба знати -i про церкву ii iсторiю i про родичiв аж до 5 колiна -старий i новий Завiт....це все дуже складно...
потiм були в Йосафата -там такеж саме ,потiм в церквi Юра -ну там взагалi складно i тiльки по мi

сцю проживання...
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 18:18)

Ми були в церквi Преображенськiй -але там так багато всього треба знати -i про церкву ii iсторiю i про родичiв аж до 5 колiна -старий i новий Завiт....це все дуже складно...
потiм були в Йосафата -там такеж саме ,потiм в церквi Юра -ну там взагалi складно i тiльки по мi

сцю проживання...
Я Вам співчуваю, ви ходили по таких церквах, що там взяти шлюб взагалі проблематично, причому там стільки народу йде що получається як конвеєр. Ви мабуть ще не взнавали які вам треба документи принести, як вам скажуть то прозрієте і стратите купу нервів поки їх назбираєте.
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 18:28
(Nadin @ 1.10.2008, 18:24)

Я Вам співчуваю, ви ходили по таких церквах, що там взяти шлюб взагалі проблематично, причому там стільки народу йде що получається як конвеєр. Ви мабуть ще не взнавали які вам треба документи принести, як вам скажуть то прозрієте і стратите купу нервів поки їх назбираєте.
ой не говорiть i менi аж страшно робиться як це все маэ пройти...i як це вiдбудеться...i як менi бути сама незнаю...
А скільки ще часу до вашого весілля?
гра з вогнем
1.10.2008, 18:35
(Sonya @ 1.10.2008, 11:44)

дехто навіть не вміє перехреститись
я не вмію перехреститись. власне через подібні висловлювання, косі погляди і т.д. рідко коли буваю в церкві. неуміння хреститися не стало перепоною прийняти християнство вже у свідомому віці (ні для мене, ні для священника).
я не розрізняю праве-ліве. і вважаю краще не хреститися ніж перехреститися не тою рукою, чи неправильно хрест зобразити. останнє взагалі у деяких парафіян викликаю хвилю люті разом із забуттям християнських законів.
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 19:28)

ой не говорiть i менi аж страшно робиться як це все маэ пройти...i як це вiдбудеться...i як менi бути сама незнаю...
знайти іншу церкву
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 18:41
(Nadin @ 1.10.2008, 18:35)

А скільки ще часу до вашого весілля?
1,5 мiсяця залишилось...
(гра з вогнем @ 1.10.2008, 19:35)

я не вмію перехреститись. власне через подібні висловлювання, косі погляди і т.д. рідко коли буваю в церкві. неуміння хреститися не стало перепоною прийняти християнство вже у свідомому віці (ні для мене, ні для священника).
я не розрізняю праве-ліве. і вважаю краще не хреститися ніж перехреститися не тою рукою, чи неправильно хрест зобразити. останнє взагалі у деяких парафіян викликаю хвилю люті разом із забуттям християнських законів.
Мова йшла не про сам жест хрещення, а як про ознаку того, що у людини немає потреби вірити, відвідувати церкву, відчувати себе христянином, але чомусь шлюб хочеться брати, бо така мода чи мама з татом кажуть.
Я далека від того, щоб когось осуджувати за недотримання церквоних канонів (і хто я така, щоб це робити), бо вважаю, що Бог насамперед є в серці, а не в ритуалах.
[ Прихований текст ]
Опис та історія курсів "Приготування до життя в подружжі".
Ми ходили на ці курси при Церкві св. Юрія (вінчалися у храмі Преображення Господа Нашого Ісуса Христа). Час для працюючих звичайно не зручний (ходили влітку під час відпустки).
Враження позитивне. Проводити їх потрібно, розповідають потрібні і цікаві речі (крім священника, заняття проводять лікарі, психологи і соціологи). Взагалі бажано такі курси відвідувати перед тим, як вирішується питання про шлюб (під час заручин або раніше), бо вони спрямовані на повноцінне усвідомлення того вчинку та запобігання розлучень. Але ...
На організацію таких курсів за логікою Церква має право, бо повинна брати на себе якусь відповідальність за долю майбутньої сім'ї.
Право вибору? Враховуючи свідомий вибір вінчання у Церкві та свідоме присягання на довічну любов і вірність. Вибір вже зроблено.
В крайньому разі на курси може ходити тільки наречена, хоча користь від того зменшується. Молодятам розказують про певні підходи щодо вирішення проблем у сім'ї, окремі моделюють і даюь можливість вирішити відразу на заняттях. Тому бажано працювати у парі.
Чого вартуе тільки скласти список того, що вам подобається і не подобається у вашій половинці. А потім обговорення того списку між собою (в парі). Піднімаются побутові питання, які закохані часом забувають обговорити, а потім виявляється різне ставлення до одних і тих самих речей та різне бачення спільного майбутнього.
Для порівняння це те ж саме що відвідувати разом з чоловіком курси перед пологами. Так він буде вас краще розуміти, а ви його.
Про вимоги щодо знання історії Церкви і т.д. не чув.
В Киеві Рух християнських сімей (та відповідно впровадження курсів) минулого року вже досить активно працював і мав схвальні відгуки відвідувачів. Далі вони збираються охопити всі регіони.
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 18:41)

1,5 мiсяця залишилось...
У вас залишилось дуже мало часу, раджу пошукати якусь православну церкву, ви не встигнете пройти всі заняття, а в правславних все простіше і поменше документів всяких.
УЛЯНОЧКА
1.10.2008, 21:33
(ret7878 @ 1.10.2008, 20:11)

http://www.simya.org.ua/index.php?option=c...9&Itemid=35Опис та історія курсів "Приготування до життя в подружжі".
Ми ходили на ці курси
при Церкві св. Юрія (вінчалися у храмі Преображення Господа Нашого Ісуса Христа). Час для працюючих звичайно не зручний (ходили влітку під час відпустки).
Враження позитивне. Проводити їх потрібно, розповідають потрібні і цікаві речі (крім священника, заняття проводять лікарі, психологи і соціологи). Взагалі бажано такі курси відвідувати перед тим, як вирішується питання про шлюб (під час заручин або раніше), бо вони спрямовані на повноцінне усвідомлення того вчинку та запобігання розлучень. Але ...
На організацію таких курсів за логікою Церква має право, бо повинна брати на себе якусь відповідальність за долю майбутньої сім'ї.
Право вибору? Враховуючи
свідомий вибір вінчання у Церкві та
свідоме присягання на довічну любов і вірність. Вибір вже зроблено.
В крайньому разі на курси може ходити тільки наречена, хоча користь від того зменшується. Молодятам розказують про певні підходи щодо вирішення проблем у сім'ї, окремі моделюють і даюь можливість вирішити відразу на заняттях. Тому бажано працювати у парі.
Чого вартуе тільки скласти список того, що вам подобається і не подобається у вашій половинці. А потім обговорення того списку між собою (в парі). Піднімаются побутові питання, які закохані часом забувають обговорити, а потім виявляється різне ставлення до одних і тих самих речей та різне бачення спільного майбутнього.
Для порівняння це те ж саме що відвідувати разом з чоловіком курси перед пологами. Так він буде вас краще розуміти, а ви його.
Про вимоги щодо знання історії Церкви і т.д. не чув.
В Киеві Рух християнських сімей (та відповідно впровадження курсів) минулого року вже досить активно працював і мав схвальні відгуки відвідувачів. Далі вони збираються охопити всі регіони.
ВЕЛИКЕ ВЕЛИКЕ ДЯКУЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ за такий змiстовний смс -я прсото в захватi....i головне так i

нтересно ....
УЛЯНОЧКА,для вас дійсно простіше було б взяти шлюб у православній церкві,там дійсно це все простіше, а моя подруга з чоловіком взагалі ніякої науки не проходили.Особисто ми відвідували з чоловіком такі заняття(десь 10 чи 15)і залишились дуже задоволені,пізнали для себе багато нового,здавали вкінці навіть екзамен

,читав лекції молодий священник із сучасним підходом до молоді, мабуть тому й було цікаво слухати...були пари,які відвідували заняття по одному, бо хтось на роботі,але про все можна було домовитись,особливо цікавими були останні заняття-репетиція шлюбу і зустріч з батьками молодят,а також дружбами і дружками.
(Krizia @ 1.10.2008, 21:37)

УЛЯНОЧКА,для вас дійсно простіше було б взяти шлюб у православній церкві,там дійсно це все простіше, а моя подруга з чоловіком взагалі ніякої науки не проходили.Особисто ми відвідували з чоловіком такі заняття(десь 10 чи 15)і залишились дуже задоволені,пізнали для себе багато нового,здавали вкінці навіть екзамен

,читав лекції молодий священник із сучасним підходом до молоді, мабуть тому й було цікаво слухати...були пари,які відвідували заняття по одному, бо хтось на роботі,але про все можна було домовитись,особливо цікавими були останні заняття-репетиція шлюбу і зустріч з батьками молодят,а також дружбами і дружками.
Можливо i простiше у православній церкві i ви правi але моя мама греко католик i я думаю що вона не погодиться....Дякую вам

i вiтаю ...ще вам мало залишилось до народження маленького ангела...
Знаєте, православні церкви теж відрізняються. В тій же церкві Йосафата нас витурили в грубій і неввічливій формі, бо мене хрестили в греко-католицькій! А я ж туди все життя ходжу! Вінчались ми у церкві Андрія Первозванного на вул. Шевченка, на заняття ходили на ту годину, на яку домовлялись, це було зручно, бо в коханого змінний графік. А про те як позитивно вплинули на нас заняття я вже розповідала в темі "Ваш стан"
мамаПашіЖеніБогдана
2.10.2008, 9:04
Ми вінчалися у Правосланій церкві (ми обоє православні) і ніяких занять не було, просто сходили до сповіді і до причастя. Але я б не відмоилася від таких занять. Для мене це важливо. Крім того, такі заняття дійсно допомагають зрозуміти всю важливість цього кроку. Краще відмовитися до шлюбу, ніж потім жаліти все життя про нерозумний крок.
А щодо обов"язкового відвідування усіх занять маю заперечення. У людини може не бути саме зараз часу. Може, просто домовитися зі священником про індивідуальні заняття, або про відвідування не всіх занять.
Зі сященником нам повезло. Тепер усі наші родичі вінчаються у нього і хрестять дітей (Женю ми теж у нього хрестили).
(mania4ka @ 2.10.2008, 9:55)

Знаєте, православні церкви теж відрізняються. В тій же церкві Йосафата нас витурили в грубій і неввічливій формі, бо мене хрестили в греко-католицькій! А я ж туди все життя ходжу! Вінчались ми у церкві Андрія Первозванного на вул. Шевченка, на заняття ходили на ту годину, на яку домовлялись, це було зручно, бо в коханого змінний графік. А про те як позитивно вплинули на нас заняття я вже розповідала в темі "Ваш стан"
І ми вінчались у тій церкві!!!!
(УЛЯНОЧКА @ 1.10.2008, 19:18)

сцю проживання...
можу порадити звернутись до церкви св.Ольги на Привокзальній- 2 роки тому там брали шлюб брат чоловіка, то в школу вони ходили по гнучкому графіку, а ще у церкву Різдва Пресвятої Богородиці на поч.Богданівської ( це православна церква, але там дуже хороший священник і він теж має лояльний підхід до багатьох речей та йде на зустріч прихожанам)
УЛЯНОЧКА
2.10.2008, 13:56
(юля77 @ 2.10.2008, 10:24)

можу порадити звернутись до церкви св.Ольги на Привокзальній- 2 роки тому там брали шлюб брат чоловіка, то в школу вони ходили по гнучкому графіку, а ще у церкву Різдва Пресвятої Богородиці на поч.Богданівської ( це православна церква, але там дуже хороший священник і він теж має лояльний підхід до багатьох речей та йде на зустріч прихожанам)
Дякуюююююююююююююююююююююю...завтра же пiду до тоi церкви або позвоню туди i

спитаю...
УЛЯНОЧКА
2.10.2008, 14:01
(Каріна @ 2.10.2008, 9:31)

І ми вінчались у тій церкві!!!!

ну ти теж православна чи греко католик?i як це було ? всеодно якiсь заняття були як стояти чи що робити я маю на увазi перед самим шлюбом?
УЛЯНОЧКА
2.10.2008, 14:08
(мамаПашіЖені @ 2.10.2008, 9:04)

Ми вінчалися у Правосланій церкві (ми обоє православні) і ніяких занять не було, просто сходили до сповіді і до причастя. Але я б не відмоилася від таких занять. Для мене це важливо. Крім того, такі заняття дійсно допомагають зрозуміти всю важливість цього кроку. Краще відмовитися до шлюбу, ніж потім жаліти все життя про нерозумний крок.
А щодо обов"язкового відвідування усіх занять маю заперечення. У людини може не бути саме зараз часу. Може, просто домовитися зі священником про індивідуальні заняття, або про відвідування не всіх занять.
Зі сященником нам повезло. Тепер усі наші родичі вінчаються у нього і хрестять дітей (Женю ми теж у нього хрестили).
А в якiй православнiй церквi ви вiнчались?Де знаходиться ?
(УЛЯНОЧКА @ 2.10.2008, 15:01)

ну ти теж православна чи греко католик?i як це було ? всеодно якiсь заняття були як стояти чи що робити я маю на увазi перед самим шлюбом?
Я хрещена в греко-католицькіа, та хожу у православну.
У нас було близько 4 занять(точно не пам'ятаю), кожна пара заходила окремо і індивідуально спілкувалась зі священником в його кабінеті(чи як воно правильно називається). У перші заняття він обговорював з нами важливість шлюбу, розказував різні життєві дуже цікаві ситуації і як їх уникати. А в останній день він нам сказав, як себе поводити, ото, власне, як стояти, коли говорити, як дивитись і все решту. Короче ми були дуже задоволенні і священником і лекціями які він нам провів!!!!!!!!!! Ну і, звичайно, сам шлюб.
Я про такі заняття ніколи не чула, може тому, що ходжу тільки до православної церкви. Там дійсно простіше. Потрібно за тиждень до вінчання прийти до сповіді і все.
Але булоб корисно пройти такі курси, а то в наш час стільки молоді несвідомо одружується, не проживши і року вже розлучаються. Це ж великий гріх.
Для мене не стільки важливо штамп у паспорті як обряд вінчання. Мене так виховали, що шлюб брати потрібно раз і на все життя, а про розлучення і мови нема. Тому цей крок слід дуже добре зважити та обдумати.
Бульбочка
13.10.2009, 18:07
Ви занєте я також вважала,що такі заняття не потрібні.Але коли дійшло діло до шлюбу прийшлось ходити.І я сама була здивована,наскільки нам сподобалось.Священник безподобний чоловік.Він не тільки розповідав нам про шлюб і про його важливість.Він насправді дуже освідченна,та добра людина,обїздив майже весь світ.Було багато розповідей з особистого життя.Містичних розповідей які були у церкві-він монах,тому церква його дім.Розповідав,як виганяв з дівчини нечистого і ще багато в такому дусі.Опитував,як на уроках в школі,тому ми з чоловіком мусіли вчити майже всі молитви.але ще ніразу не пожалкували і всім своїм нежонатим друзям радимо проходити ці навчання.Ми мали відбути 20заннять,а ходили 3 місяці по три рази в тиждень,бо самі хотіли.Насправді в цьому зовсім нема нічого поганого,а почерпнули ми багато чого.
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
А під час шлюбу,(цей же священник нас вінчав),коли він говорив промову,всі люди які були в церкві почули з його уст,що ми дуже свідомі молоді люди,що в нього ще таких не було,щоб так серйозно ставились до шлюбу та сімї.Було приємно)))
(mania4ka @ 2.10.2008, 9:55)

Та й греко-католицькі між собою теж відрізняються, у моєї співробітниці були проблеми в церкві Андрія біля Галицького базару через те що її хрестив православний священник (так на той час взагалі було добре що хоч якогось знайшли, хрестили практично в підпіллі), так вони мусіли якісь там свідчення збирати, що не пам"ятають який то був священник чи щось таке, але це ж завідома обман. Ну хіба так можна. Мене просто обурила позиція священників цієї церкви. Ну як так можна? Яка різниця хто її там хрестив. Чоловік греко-католик, ну які можуть бути проблеми.
Користувач подумав і додав через 5 хв.:А на заняття дійсно варто походити. Всі мої знайомі дуже задоволені. Воно вам не зашкодить. А якщо не маєте можливості відвідувати, то візьміть шлюб у православній. Яка різниця яка церква.
Юліанка
14.10.2009, 13:57
Ми також не ходили ні на які заняття. Прийшли до сповіді і все. Як не сумно це звучить, але головне заплатити в церкві гроші за вінчання.... І вперьод...
mum of 4
14.10.2009, 14:32
(оксаna @ 14.10.2009, 14:43)

Та й греко-католицькі між собою теж відрізняються, у моєї співробітниці були проблеми в церкві Андрія біля Галицького базару через те що її хрестив православний священник (так на той час взагалі було добре що хоч якогось знайшли, хрестили практично в підпіллі), так вони мусіли якісь там свідчення збирати, що не пам"ятають який то був священник чи щось таке, але це ж завідома обман. Ну хіба так можна. Мене просто обурила позиція священників цієї церкви. Ну як так можна? Яка різниця хто її там хрестив. Чоловік греко-католик, ну які можуть бути проблеми.
Швидше всього то не була проблема хто хрестив, бо якраз Василіани з церкви св. Андрія дуже до того лояльно ставляться і добре знаються на підпіллі хрестин у ті часи. Йшлось за документ --- свідоцтво про хрещення, яке оформляють зі слів свідків, наприклад тих же хресних. І якщо є певний обман щоб зробити його,бо свідки або неживі, або ще щось перешкоджає, але хрещення таки відбулось, то нічого страшного --- факт залишається фактом --- людина є хрещеною.