Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Чахохбілі з курки
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наше життя від А до Я > Що смачненького? > М'ясо, птиця, риба
Віллі Вонка
  • 1 курка (1-1,2 кг)
  • 100 г вершкового масла для смаження
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки томатної пасти або 3 свіжих помідора
  • 1 ч. ложка яблучного оцту
  • 100 мл вина
  • 1 ч. ложка цукру
  • сіль, перець, спеції
1. Цибулю очистити, обмити, дрібно нарізати. Покласти на пательню з розігрітим жиром і на помірному вогні пасерувати до розм'якшення.
2. Випатрану, зачищену, обпалену і обмиту курку нарубати шматочками 40-45 г, посолити, покласти в казанок з розігрітим жиром і, зрідка помішуючи, обсмажити до утворення рум'яної скориночки.
3. Після цього влити бульйон або воду, оцет, трохи розведенну водою томатну пасту або протерті на терці помідори і вино. Додати сіль, цукор, цибулю, перець чорний мелений і лавровий лист. Казанок накрити кришкою, і при слабкому кипінні тушити до готовності 30-35 хвилин (можна поставити в духову шафу).
4. При подачі на стіл на тарілки покласти чахохбілі, гарнірувати відварним рисом, полити його розігрітим вершковим маслом і посипати дрібно порубаною петрушкою, кропом, кінзою.
Sophy
Капітошка, а яке сюди вино найкраще пасуватиме? Біле чи червоне? Сухе напевно. По опису має бути щось дуже смачненьке.
Віллі Вонка
(Sophy @ 16.2.2008, 17:55) *

Капітошка, а яке сюди вино найкраще пасуватиме? Біле чи червоне? Сухе напевно. По опису має бути щось дуже смачненьке.

Найкраще біле сухе.
Але це ж хто яке любить. nyam2.gif
Sophy
Приготувала я вчора ці чахохбілі. Просто супер!!!!!!!!!! Така ням-нямочка получилась. Всім раджу. Усім дома сподобалось. Дякую за хороший рецепт!
Квітка
Дуже люблю чохохбілі!!! good.gif
Читала різні рецепти цого приготування. Люблю, крім томатів ще додати свіжого перцю, тоді дуже гарно пахне.
А щодо вина, то в мене в рецепті було зазначено, що потрібно додавати червоне (хоч я впевнена, що з білим теж смачно). Просто тоді саме м’яско получається з симпатичним рожевим відтінком.

А сьогодні я готувала курочку з яблуками по рецепту свекрухи. Дуже смачно! Готується дуже схоже на чохохбілі. Курочку маринуємо в спеціях кілька годин, обсмажуємо до золотистої шкірочки, додаємо нарізану півкільцями цибульку, тушкуємо, додаємо яблука кусочками та червоне вино, робимо маленький газ, накриваємо кришкою і готуємо ще 30 хв. Смачного!!!
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.