Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Проблеми з прорізуванням зубів
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наші діти > Будь здоровий
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
EvgeniyaP
Папы и мамы, не знаю как у кого, а у нас это на данную минуту самый болезненный вопрос.
И ему плохо и мне!!!! Все дни температура под 39, даже была 39,6. Збить не возможно, малой ноет постоянно, ему жарко, постоянно пьет, расстройство - короче дурдом. Только вот сегодня вроде пока с температурой нормально. ТТттттттттттт. А зубики верхние очень хорошо видно, но ещё не прорезались, вот-вот будут. Ну это ж надо, чтоб такая температура была. У меня в детстви все зубы выросли - мама и не заметила - без всяких эксцесов, а тут такое. Вчера вечером резко началась у малого истерика на три часа, из-за этого поднялась температура до 37,5. Он постонно плачет и со вчерашнего вечера с 18.00 ничего не ест (разве что банан один и много-много воды). И опять дикое расстройство. А самое страшное сколько это будет длиться, ведь по-моему, если зрение меня не обманывает лезут, почти прорезываються и нижние боковые, УЖАС. Бедный ребёнок! 36_1_44.gif 36_1_4.gif
Поделитесь своими историями
Віллі Вонка
(EvgeniyaP @ 12.7.2007, 12:16) *

Папы и мамы, не знаю как у кого, а у нас это на данную минуту самый болезненный вопрос.
И ему плохо и мне!!!! Все дни температура под 39, даже была 39,6. Збить не возможно, малой ноет постоянно, ему жарко, постоянно пьет, расстройство - короче дурдом. Только вот сегодня вроде пока с температурой нормально. ТТттттттттттт. А зубики верхние очень хорошо видно, но ещё не прорезались, вот-вот будут. Ну это ж надо, чтоб такая температура была. У меня в детстви все зубы выросли - мама и не заметила - без всяких эксцесов, а тут такое. Вчера вечером резко началась у малого истерика на три часа, из-за этого поднялась температура до 37,5. Он постонно плачет и со вчерашнего вечера с 18.00 ничего не ест (разве что банан один и много-много воды). И опять дикое расстройство. А самое страшное сколько это будет длиться, ведь по-моему, если зрение меня не обманывает лезут, почти прорезываються и нижние боковые, УЖАС. Бедный ребёнок! 36_1_44.gif 36_1_4.gif
Поделитесь своими историями

Я так розумію що перші два зубика без проблем прорізались? В нас поки лише 4 зуба і ттт, без температури різалсь. Верхні коли різались, то нежить була. Як мені лікарі пояснювали, що температура не через зуби самі підвищується. А на фоні прорізування зубів знижується імунитет і дитина може захворіти.
В мене питання, чим Ви збивали температуру? Чи не може бути вірусна інфекція на фоні зубів? Чи викликали лікаря? А для шлунку можна смекту подавати. Якщо пити буде. Це під питанням, може плюватись. З приводу загального стану - вірбукол ще радять давати. Це гомеопатичний препарат. Але краще з лікарем порадитись.
Яблучко
У нас теж поки що чотири зуби один ще навіть недовиліз smile.gif (о як написала)
два верхні передні намітилися, але теж ніяк не вилізуть. вередує вона часто, що я вже навіть і не знаю це через зуби чи ні. я коли маленька була то в мене теж зуби з температурою лізли, а у сестри ні
EvgeniyaP
(Капітошка @ 12.7.2007, 12:44) *

Я так розумію що перші два зубика без проблем прорізались? В нас поки лише 4 зуба і ттт, без температури різалсь. Верхні коли різались, то нежить була. Як мені лікарі пояснювали, що температура не через зуби самі підвищується. А на фоні прорізування зубів знижується імунитет і дитина може захворіти.
В мене питання, чим Ви збивали температуру? Чи не може бути вірусна інфекція на фоні зубів? Чи викликали лікаря? А для шлунку можна смекту подавати. Якщо пити буде. Це під питанням, може плюватись. З приводу загального стану - вірбукол ще радять давати. Це гомеопатичний препарат. Але краще з лікарем порадитись.

Да, первые без проблем.....
Сначала давала Нурофен, помог пару раз, свечи Эффералган вообще не помогли, потом, по совету неотложки, на ночь, четверть ношпы и четверть аналгина - моментально температура упала, а уж после Найз помог. Вирусная инфекция может появиться, но мы профилактику пьем. Врач приходила и была в шоке от наших десен. Смекту мой выпил один только раз, больше не захотел. Про Вибуркол в курсе.
Приехали мы из поликлиники, короче, лезут два верхгих и два боковых - вот это дурдом. Сказали мне там, для успокоения малыша принять валериану (1 капля на чайную ложку воды) - помогло 36_1_11.gif
Віллі Вонка
(EvgeniyaP @ 12.7.2007, 17:40) *

Да, первые без проблем.....
Сначала давала Нурофен, помог пару раз, свечи Эффералган вообще не помогли, потом, по совету неотложки, на ночь, четверть ношпы и четверть аналгина - моментально температура упала, а уж после Найз помог. Вирусная инфекция может появиться, но мы профилактику пьем. Врач приходила и была в шоке от наших десен. Смекту мой выпил один только раз, больше не захотел. Про Вибуркол в курсе.
Приехали мы из поликлиники, короче, лезут два верхгих и два боковых - вот это дурдом. Сказали мне там, для успокоения малыша принять валериану (1 капля на чайную ложку воды) - помогло 36_1_11.gif

Дякую за пораду про валер`янку. До речі, як просуваються зубні справи?
Ксюша
Коли у моєї старшої дитини різались зуби слово "дурдом" - це м"яко сказано.В основному допомагав або "Панадол" у суспензії , або парацетамолові свічки.Якщо п"ять суток майже не спати і не можна збити температуру -це комусь відомо, то тій мамі і тату також не позаздрю. При прорізуванні зубів дитина майже не їла, постійно була на руках, хникала, хандрила. Але нічого якось пережили.Зате зараз повний рот зубів і вже у свої 4 роки вона знає що таке стоматолог(бо вже там була).А у меньшої доньки зубів поки що немає, їй тільки 4 місяці. biggrin.gif
вчусьнатата
чи можна повернути апетит чи хоча б частково привернути увагу малюка до їжі під час прорізання зубів? скажімо, зміною раціону харчування чи заохочуванням у вигляді гри?
...хоча "гра" в мому випадку відпадає, бо сину виповнилось тільки 5місяців
Яблучко
(вчусьнатата @ 24.9.2007, 18:04) *

чи можна повернути апетит чи хоча б частково привернути увагу малюка до їжі під час прорізання зубів? скажімо, зміною раціону харчування чи заохочуванням у вигляді гри?
...хоча "гра" в мому випадку відпадає, бо сину виповнилось тільки 5місяців

у 5 місяців головна їжа для малюка мамине молоко чи суміш, і дуже широкий раціон може бути причиною проблем з животиком, а не з зубами. Можливо проблема не в зубах а в ранньому введенні прикорму? unsure.gif
Гола
у моєї племінниці зуби всі вилізли дуже швидко (в 1.2 роки уже були всі що повинні вилізти до 2-х) ..тому сестра не встигала відійти ) тільки один заспокоїться одразу наступний лізе...

1 ...взагалі для зубиків продають всілякі там ручки-ніжки з пухирцями і водою всередині.. кладеш в холод.. а потім малому.. і воно наче охолоджує і не так болить.. та я думаю про це багато хто знає..
2..ще один спосіб який нам дуже допомагав - мед, сестра просто мазала ним ясна малої і він заспокоював...
3.. ми ще в той час пили БАДи НьюВейс там у них така пшикалка була..Ілімінатор чи щось таке... дуже допомагав
--
а взагалі, це просто потрібно пережити )
lynx
Сказали мне там, для успокоения малыша принять валериану (1 капля на чайную ложку воды) - помогло

То звичайно ваша справа, і я не лікар щоб вам радити але.... Валер"янку не можна давати діткам до 12 (!!!!) років взагалі. Нам теж одна лікар радила давати дитині валер"янку. Я перепитала в нашої дільничої педіатра і вона мені сказала, що валер"янку можу випити я але ні в якому разі не дитина. А для заспокоєння дитини можна робити ванночки з лаванди \не при температурі, звичайно\.

ПС: Препарати, що містять ментол, можна призначати дітям після 3-х років.
Кравчоля
А коли зубки починають прорізуватись? Нам ще наче ранувато (2 міс), але треба себе потрошки готувати.
Галочка
(Кравчоля @ 24.1.2008, 19:26) *

А коли зубки починають прорізуватись? Нам ще наче ранувато (2 міс), але треба себе потрошки готувати.

В кожної дитини по різному.Може зубчик прорізатись в 4м. а може і в 9м.(так було у нас).Це саме стосується симптомів.В деяких діточок температура і біль а в деяких ніяких признаків.(так теж було у нас,навіть коли лізло 4 зубчики одночасно). На даний час маємо всього 12 зубчиків зате безболісно.
denysko
Настуні зубки прорізались без проблем! biggrin.gif , а Дениско вже 3 тиждень слюнявить, кусає все, що попаде(переважно кулачки), зменшився апетит, і взагалі мені страшно, що буде далі???????????? ohmy.gif
Назаріна
Моєму синочку майже 4,5 місяці і в нього вже прорізуються 2 нижніх зубки. Він дуже неспокійний, навіть гуляти довго не можемо - піднімає такий крик, що люди обертаються sneeze.gif
Рятують нас панадол та дентол-бебі, та й то не надовго.
Кравчоля
Ромчик останнім часом часто водить язичком в ротику, наче виштовхує з-під нижньої губки щось. І слюнки стало багато. Мама каже, може, зубки починають в'язатися. От я й задумалась.
Яблучко
(Кравчоля @ 25.1.2008, 11:59) *

Ромчик останнім часом часто водить язичком в ротику, наче виштовхує з-під нижньої губки щось. І слюнки стало багато. Мама каже, може, зубки починають в'язатися. От я й задумалась.

в нас слюней був повний віз, але зуби тільки в 7 міс вилізли
мамуся
нашому Ростусі 4,5 міс., а десь з 2 місяців все тягне до рота, гризе. ну а слюні -це щось. Змушена одягати йому слюнявчики, бо за 5 хвилин всі кофтинки стають мокрими, але рукавчики врятувати не вдається, вони в нас постійно мокрі.
Але мене турбує той факт, що в нього найбільше припухлі місця не там, де будуть різці, а там, де 3 чи навіть 4 зубкиsad.gif
От і думаю, чи це нормально???? можуть зуби з"являтися в незвичайному порядку?
Viktoriya
(мамуся @ 25.1.2008, 20:17) *

нашому Ростусі 4,5 міс., а десь з 2 місяців все тягне до рота, гризе. ну а слюні -це щось. Змушена одягати йому слюнявчики, бо за 5 хвилин всі кофтинки стають мокрими, але рукавчики врятувати не вдається, вони в нас постійно мокрі.
Але мене турбує той факт, що в нього найбільше припухлі місця не там, де будуть різці, а там, де 3 чи навіть 4 зубкиsad.gif
От і думаю, чи це нормально???? можуть зуби з"являтися в незвичайному порядку?

Буває, що і не по-порядку, але ще буває, що припухлості в одному місці, а зубки лізуть там, де припухлості не видно smile.gif
Lara!
У нас з'являлись не по порядку. Це буває і не є відхиленням (тобто відхиленням є, але не патологією, бо колись вважалось, що це може бути ознакою ендокринних хворіб. А зараз такої закономірності не встановлюють.)
Галочка
У нас теж зубки ростуть не так як книжка пише.
Віллі Вонка
Наша стоматолог про неправильний порядковий ріст зубів сказала щоб я не брала дурного в голову, а тяжкого руки. Так що це все дурниці. Погано, якщо в рік ще немає жодного зубчика, тоді вже треба обов'язково йти до лікаря, перевіряти чи закладені зубчики. щодо пізніх зубі, то раніше це пов'язували з ознаками рахіту, хоча вже зараз це нічим не підтвердилось. Тому якщо у дитинки пізні зубки, не бийте на сполох, це ні про що само по собі не говорить.
denysko
Зубчики, зубчики! Яке гарне слово. Та ось варто пригадати кілька безсонних ночей і все.Так, ось і у мене почалось, температура, кашель, божевільний крик серед ночі і стогнання на протязі дня, годування перетворилось на муку. Руки відпадають. люди допоможіть!!! help.gif
Оленка
Коли прорізалися зубки у старшої доці ( 7 міс, 10дн.) я й не помічала. Всі вони зявилися безболісно.
Але з меншою донькою я відчула кожен зубчик (у 5міс.10дн.). Адже це безсонна ніч, сопликі, плач, температура, Ой просто жах!!! Нам допомагав гель "бебі дент" . Хоч ефект тривав недовго десь до 2 год. А якщо піднімалась температура то Найз Знімав температуру і зменшував біль.
Бажаю терпіння і здорових зубчиків!!!!
zajka
В нас перші 8 зубів вилізли безболісно і з випередженням графіка: у 8 з половиною місяців було 8 зубів. Нижні кутні теж нормально. Але верхні кутні і ось зараз ікла - це жах. Слина постійно з рота тече і в такій кількості, що одяг мокрий. Дентол не допомагає, вона вже навіть не дає ним мастити. Даю бублики, то Мирося запхає його в рота і ходить так. Видно, трішки легше стає. На ніч ставлю Вібуркол, але під ранок все одно спить погано. До того ж, в інструкції написано курс лікування - до 2 тижнів, а у нас якраз сьогодні два тижні. То ніби не треба ставити, але як же дитина буде спати? Крім того, це ж гомеопатичний засіб. Може хтось щось порадить?
мамаПашіЖеніБогдана
(Оленка @ 3.2.2008, 16:03) *

Коли прорізалися зубки у старшої доці ( 7 міс, 10дн.) я й не помічала. Всі вони зявилися безболісно.
Але з меншою донькою я відчула кожен зубчик (у 5міс.10дн.). Адже це безсонна ніч, сопликі, плач, температура, Ой просто жах!!! Нам допомагав гель "бебі дент" . Хоч ефект тривав недовго десь до 2 год. А якщо піднімалась температура то Найз Знімав температуру і зменшував біль.
Бажаю терпіння і здорових зубчиків!!!!

У нас аналогічно. З першим - миле діло. А з цим дядьком - і температура, і понос, і кусається, і не спить. Усі "прєлєсті". wacko3.gif
На ніч даю Нурофен, іноді і вдень, якщо висока температура. Десна змащую Дентинокс-гель. Дивно, що ніхто не писав про це допомагає, хоч і тимчасово. Там в ротику десна німіють (випробувала на собі. коли в мене безбожно болів зуб). 36_1_2.gif
А від поносу нам чудово допомагає активоване вугілля, я даю по 1/3 таблетки, рази 1-3 в день, поки не пройде. Ні смекта, ні хілак, в таких випадках нам не допомогли.
Бажаю вашим діткам крепких зубчиків, і поменше мороки з ними.36_3_11.gif
denysko
Ми також користуємось Дентинокс, допомагає, але й справді не надовго, мені здається як і всі інші, але ціна його набагато вища. І ще в інструкції написано:"Застосування гелю гарантує прорізування перших зубів та усіх молочних зубів до появи корінних зубів включно без болю та ускладнень". sorry.gif
Sophy
У нас вже 7 зубчиків і восьмий от-от вилізе. Перші два з'явились в 4 місяці. Ми навіть не знали коли вони лізли. Побачили вже як зубки було добре видно. Так само майже з усіма іншими. Тільки один раз його турбували зубки, то ми мазали дентинокс гелем. Добре допомагає.
мамаПашіЖеніБогдана
(denysko @ 19.3.2008, 10:53) *

Ми також користуємось Дентинокс, допомагає, але й справді не надовго, мені здається як і всі інші, але ціна його набагато вища. І ще в інструкції написано:"Застосування гелю гарантує прорізування перших зубів та усіх молочних зубів до появи корінних зубів включно без болю та ускладнень". sorry.gif

За бебі дент набагато краще.
Галочка
В нас перший зубчик виліз в 9міс.Зараз 14зубчиків і всі майже безболісно.Без температури і поносу .
Тепер прорізаються очні,Настя на вечір стає вреднющою.

denysko
36_1_32v.gif 36_1_13.gif 36_1_33.gif 36_6_3.gif
Не знаю який смайлик ще додати? У нас перший зубчик прорізався!!! УРА! girl_angel.gif
А скільки всього було - температура,діарея,крики,плачі... 36_19_3.gif
Емма
А у нас нема жодного зубика... хочеться плакати :-(
Анютина мама
У нас теж нема жодного. І це мене дуже-дуже турбує.
Скажіть будьласка чи була у когось така ситуація?
І як це провіряють, чи закладені зубки? Так не хочеться робити ренген.
Хоча зараз слина тече як ніколи. Я вже не згадаю скільки капризів я приписувала зубам, навіть лікарка в чотири місяці написала "симптоми прорізування зубів"
І де ці зубки??? help.gif help.gif
vikvik84
С трех месяцев у дочи зубы лезут! Слюни рекой текут. Зато в 5 месяцев и пять дней сразу два верзних вылезли. Сейчас 1 год и 3 месяца. Уже 10 зубов, лезут нижние, уже месяц. Очень болезнено, постоянно ноет. Один раз пришлось свечку "панадол" поставить - температура поднялась и кричала очень сильно ночью. Полегчало и уснула. Еще говорят, нурофен хорошо помогает, но сами не пробовали. Чтобы легче было, днем мажем десны КАЛМГЕЛЕМ, но лучше помогает БЭБИДОКТОР.
Надеюсь, что и Вам что-нибудь из этого подойдет
Анютина мама
Ура! У нас показався перший зубчик, правда спочатку чомусь прорізався верхній і один росте швидше від другого. Але слава Богу все пройшло більш менш спокійно, а я так переживала і була готова до найгіршого, просто трошки піднялась температура. Але це можливо не було пов*язано з зубками, оскільки вдома хворів татко, то може мала і підхопила вірус, але за день все минулось.
Доречі дуже допомагають нам при температурі свічки "Ефералган", і "бебідентом" змащую ясна на ніч щоб ми спокійно спали. Пробувала собі справді затерпають ясна.
А щодо пізніх термінів прорізування зубів, то наша лікарка сказала що ще не було діток в яких би не виросли зубки.
Хай ваші дітки ростуть здорові і зубки прорізуються без проблем.
Галочка
А в нас вже місяць прорізаються очні.Коли ж вони нарешті зявляться!
мамаПашіЖеніБогдана
(Галочка @ 3.4.2008, 15:32) *

А в нас вже місяць прорізаються очні.Коли ж вони нарешті зявляться!

І в нас така ж ситуація. wacko3.gif Напухли давно, дитина погано спить, а поки що не прорізалися. Будемо чекати.
наденька
А в нас зуби хоч і не були болючі-зате дуже пізні. Перший виліз в 9 місяців , а зараз в 2 майже з половиною роки-тільки 12 штук sad.gif. Правда зараз я вже тим не переймаюсь - аби здорові були smile.gif, а раніше дуже переживала. Особливо важко було після року - в дитини харчовий інтерес!, а пожувати його нічим biggrin.gif
denysko
Привіт усім! Ми вже витримали другого зубчика. Почав вилазити одразу після першого. Щось мені той гель Дентинокс нічого не допомагав. Мастили анальгіном в ампулах. Торхи ставало легше.А тепер чекаємо на появу наступних. Коли це буде невідомо? wink.gif
PaNtera
У нас вилізли перші два нижні, потім через три місяці чотири верхні... і вже пройшло півроку, малий капризує на повну катушку і нічого поки крім шести зубчиків у ротику немаємо)
musia_79
А в нас ще нема жодного зубчика sad.gif Так чекаємо! Слина тече ріками, все в ротик тягнемо, гриземо-гриземо посилено все, що можна і так вже майже два місяці. А зубчиків все нема і нема...
Емма
А у нас триває беззуба епопея ясна понапухали як пеньочки і Христинка живе у мене на руках - ох як тяжко даються нам ті зуби crazy.gif
Натусiк
Д1вчата,дорог1,п1дкаж1ть. Мал1й 7 м1сяц1в --вже 2 ноч1 погано спить,сьогодн1 температура 37.5 , ное весь день у ротик не дае подивитися.Це вже мабуть зуби ,бо у не1 ще не мае . Я вже забула, як це бувае???ДЯКУЮ НАПЕРЕД.
Сеструлька
Натусiк, в чем вопрос? если как помочь ребенку, то могу посоветовать грызунов,тех,что внутри с водичкой подержать в холодильнике и дать погрызть днем. Конечно гель для десен, спросите что посоветуют в аптеке(тут лучше не экономить,берите самый действенный),но не забывайте,что не чаще 3х раз в день. Мы ночью иногда не могли обойтись и без панадола, орал очень долго,температура поднималась,зато после него засыпал почти сразу, так же можно и свечи подобного действия, а не сироп брать,а может даже и лучше. Еще многим помогают свечи вибуркол,но лично для себя я не заметила особого эффекта,хоть их и хвалят.Больше ничего в голову не идет...
Натусiк
(Сеструлька @ 9.5.2008, 20:03) *

Натусiк, в чем вопрос? если как помочь ребенку, то могу посоветовать грызунов,тех,что внутри с водичкой подержать в холодильнике и дать погрызть днем. Конечно гель для десен, спросите что посоветуют в аптеке(тут лучше не экономить,берите самый действенный),но не забывайте,что не чаще 3х раз в день. Мы ночью иногда не могли обойтись и без панадола, орал очень долго,температура поднималась,зато после него засыпал почти сразу, так же можно и свечи подобного действия, а не сироп брать,а может даже и лучше. Еще многим помогают свечи вибуркол,но лично для себя я не заметила особого эффекта,хоть их и хвалят.Больше ничего в голову не идет...

Дякую за в1дпов1дь, я просто трохи не так поставила питання.Я хот1ла д1знатись , чи так1 симптони е п1д час прор1зування зуб1в?Бо у мене т1льки, щось трохи не так з манюнею , зразу беруть мандражки( я була проопероана п1д час ваг1тност1) , думаю,не дай Бог , як1сь ускладнення. " Ненормальна", првда???
Сеструлька
Натусiк, все мы такие... у моего зубы начались в 4,5 месяца, все тащил в рот, слюни текли сильно и т.д.Как-то начал орать, аж из себя выходить, грудь не берет, мы его даже в ваннну хотели пустить поплавать, а он и там орем, через часа полтора укачала и грудь таки всунула, заснул немного, но тут как раз скорая приехала(оч испугались и вызвали). Они нас сразу забрали, проверил хирург(ковырял в попе и 100 раз спрашивал какал ли и газы отходят ли), проверил ЛОР, потом терапевт и сказали,что все нормально и это кишечная колика была, но я-то видела,что никакая это не колика, мы это уже пережили к тому времени и совсем иначе это выглядело. К вечеру дома температура поднялась и промучались несколько дней так. Но зубы вылезли только в 5,5. Дело в том,что зубы ростут волнообразно и то, что сегодня ребенок тянет все в рот,скандалит,не спит по ночам и ходит весь в слюнях еще не значит, что появятся завтра зубы. Они просто могут дорости до определенного места в десне(что вызывает боль) и отсановиться на время, а потом снова начать рости.
Сяня
Пишіть будь-ласка про процец прорізування зубчиків ваших діточок
Irus'ka
(Сяня @ 12.9.2008, 13:55) *

Пишіть будь-ласка про процец прорізування зубчиків ваших діточок

Дуже вчасно! Нам вчора зубчик прорізався! girl_angel.gif Зовсім не сподівано! А ми то думали чого малеча така не спокійна? І лише в тата на пузі засинає? biggrin.gif
МанунА
В малої зубки вилазили непомітно, бачила уже "результат", а з малим кожен зубчик відмордували по повній програмі-плакав, капризував, температура, відмова від їди, носіння ночами по черзі на руках...Купили гель дентол, але помагав на короткий час, гризунів не хотів, взагалі нічого не хотів, зато циці дісталось-іноді так притискав що аж очі вилазили!
Ляля
і в нас зубчик перший показався yahoo.gif - верхній правий боковий. Дитина капризна, хоче бути тільки на руках wacko3.gif , зразу навіть пустушку випльовував з плачем, так ніби вона йому чіпляла і було боляче. А то всі зубки такі капризні чи лише перші? а то у мене вже сил немає, спина страшенно болить від постійного носіння
Irus'ka, як я вам заздрю - мій тільки в мене засинає вже давно-давно, а в інших плаче
Анютина мама
В нас зубки дуже довго не прорізувались, а коли почали лізти то мала була трохи капризна, і "зависала" на циці. а так ніяких особливих признаків не було.

Доречі є десь схожа тема про проблеми прорізування зубів, якшо я не помиляюсь.
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.