Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Капуста Кольрабі
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наше життя від А до Я > Що смачненького?
Hopy

Капуста кольраби
Кольраби известна со времен Древнего Рима, с I века н. э. Происхождение кольраби связано с Восточным Средиземноморьем, откуда она попала в Переднюю и Среднюю Азию, в Среднюю и Северную Европу. Сейчас кольраби ограниченно возделывают в Центральной Европе, в Закавказье, в Средней и Юго-Восточной Азии. В Госреестр сортов и гибридов сельскохозяйственных культур, допущенных к использованию на территории Российской Федерации, включены 8 сортов и гибридов кольраби.

По вкусу кольраби напоминает капустную кочерыжку, но значительно сочнее и слаще. Кольраби более полезна, чем белокочанная капуста, так как содержит комплекс углеводов, витаминов, ферментов, белков и минеральных веществ, она чемпион по содержанию кальция, из которого строится клеточная система человека и зубы. Нежные и сочные стеблеплоды с белой мякотью богаты глюкозой и фруктозой (они легко усваиваются), соединениями серы и солями калия. По содержанию витаминов В1, В2, РР эта капуста превосходит белокочанную, а по уровню аскорбиновой кислоты - даже лимоны и апельсины (90 мг витамина С в 100 г плода).

Особенно полезна она людям, страдающим ожирением, потому что низкокалорийна. Благодаря тартроновой кислоте предотвращает ожирение и помогает снизить избыточный вес. Кроме того, это отличное мочегонное и очищающее кишечник от шлаков средство, способствует снятию воспалений в кишечнике и желудке, понижению давления, словом оздоравливает весь организм. А значит, кольраби - просто незаменимый диетический продукт для детей и беременных.
Лучше использовать молодые и нежные растения с небольшими стеблеплодами. Период от всходов до образования утолщенных стеблей (стеблеплода) у ранних сортов составляет 60 - 70, поздних - 80 - 90 дней.
В кулинарии кольраби используется как в свежем, так и в переработанном виде - вареном или тушеном.

З цього посту дізналась, основні моменти з поживності та іншого. цікаво дізнатися рецепт з приготування. Цього року посидила різної, і серед усього і вона зійшла тепер гадаю-думаю як її приготувати.

Oxana_Sunny
Суп-пюре з кольрабі

•1 кг кольрабі
•600 мл овочевого бульйону
•2 скл жирного молока
•100 мл білого сухого вина
•2 ст.л. вершкового масла
•200 г тертого твердого сиру (найкраще вибрати сорт, котрий добре плавиться)
•сіль, перець, дрібка мускатного горіху, зелень петрушки
•4 скибки батону без шкірки
Сир натерти на дрібній тертці. Кольрабі порізати кубиками і занурити в киплячий бульйон. Варити суп протягом 10хв, влити молоко і вино, додати масло, довести до кипіння і одразу зняти з вогню. Збити суп у блендері, всипати тертий сир, мускатний горіх, посолити і поперчити суп. Батон порізати кубиками і підсушити у духовці. Суп-пюре прогріти, не доводячи до кипіння, і подавати з січеною зеленню і грінками.

Olesya*
О, якби мені такий рецепт згодився минулого року! Мама насіяла випадково замість цвітної кольрабі, і вона чомусь нікому не прийшлась до смаку, чи то не знали як її зготувати... Варили, потім смажили скибочками у фрітюрі, але більшість дісталася кролям... blush.gif
гра з вогнем
а в нас кольрабі не йде sad.gif
на дачі вирощували, але ніхто її так і не полюбив sad.gif
Hopy
можливо хтось знає zrs салати з неї можна готувати. І, на скільки я зрозуміла, вживати можна і листячко і сам качанчик.
Леонідівна
(Hopy @ 16.7.2010, 8:30) *

можливо хтось знає zrs салати з неї можна готувати. І, на скільки я зрозуміла, вживати можна і листячко і сам качанчик.

Я вчора робила салатик з качанчика кольрабі. Потерла на терці її, огірок, морквочку, додала помідори , зелень і з майонезом. Класно вийшло, тільки тієї салатної водички вийшло дуже багато smile.gif
Zhuravlyk
Я люблю салат з кольрабі,ням-ням! Потерти на тертці,трохи відтиснути,щоб вийшов зайвий сік,потерти моркву, сіль-перець,майонез.пробувала додавати плавлений сирок,або твердий сир-щось не те,забиває смак
Oxana_Sunny
Я робила салатик з яблуком і грецькими горіхами. Кольрабі потерла. Яблуко соломкою і збризнула соком лимона. горіхи не дуже дрібно. Трошки твердого сиру, перець. Можна ще додати листочки м'яти. І заправила це все оливковою олією.
Hopy
Вчора робила салатик: кольрабі потерла, порізала 2 огірки, перець і помідор. Все це заправила домашнім майонезом, за рецептом Гра з вогнем. Вийшло дуже соковито і шалено смачно!!!!

Дякую за рецепти, сьогодні спробую за Oxana_Sunny.
Hopy
А хто знає як використовувати її листячко?
Костина мама
Вот [ Прихований текст ] много рецептиков, может кому пригодится
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.