Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Мікрохвильова пічка.
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків > Наші діти > Дитяче харчування
1, 2, 3
OOksana
Чи користуєтеся ви мікрохвильовкою для готування (підігрівання) їжі своїм малюкам?
Чи серйозно відноситеся до того, що це шкідливо?
Татіка
Постійно! Не бачу нічого тако поганого в цьому. І не думаю що то є шкідливим...
ansi
Користуємось постійно з самого початку. Починали з розігрівання суміші у пляшечках.

Про "некорисність" - то повна нісенітниця. У мене обоє батьків - фізики, і не рядові. Так що можу за слова свої ручатися smile.gif
міріам
Я навпаки,вважаю ,що мікрохвильова пічка шкідлива.Мені не важко підігріти малому їжу в каструльці чи зварити свіженьке .адже недаремно на дитячій суміші пише :Не підігрівати у мікрохвильовій.
Сонце
Як тільки купили мікрохвильову, то користувались досить часто. І малій по сто разів розігрівала все, і нам... навіть чай в ній підігрівали biggrin.gif хоч всі навколо активно критикували мою активну експлуатацію мікрохвильової blum1.gif і тут мені потрапила стаття про шкоду її для здоров"я ЧИТАТИ ТУТ і якось з часом ми все менше і менше стали там "куховарити". А недавно взагалі поставила її на недосяжну полицю, де електрику важко кожен раз проводити... і так я звела до мінімуму цей начебто негативний вплив.
Не стою, я по-стороні її категорично негативного впливу, але частквово думаю в статті є доля правди! Давно ще колись читала, власне за дитячі суміші, що їх підігрів впливає на молекулярну структуру суміші, а одже і якісний склад її змінюється. Думаю, не варто зловживати "благами" цивілізації.
Крім того, щоб легше було призабути мікрохвильовку, вбила собі в голову, що вона багато бере електрики, раз глянула як лічильник шалено крутиться... biggrin.gif от і вирішила користуватись нею за крайньої необхідності!
Здоров"ячка всім!
... і щоб жодна техніка його не псувала bye.gif
Сеструлька
Я так понимаю, что вред от микроволновки - это электро-магнитное излучение, а оно действует вокруг, а на на саму пищу. Чтоб меньше попадало надо не стоять рядом с ней во время нагрева. Поэтому пользуемся постоянно, не верю, что на пищу это может повлиять, а если на долго включаю, то стараюсь выйти из кухни.
Яблучко
грію їжу часто, але готувати чи розморожувати, то рідко. дитину від неї забираю, як грію. дитяче харчування розігріваю іноді суп і баночне пюре, але недовго. особливої шкоди в тому не бачу, хоча й користі теж. так ....економія часу
Kris
Я з вами погуджуюсь мікрохвильовка дуже шкідлива коли вона включена.
приходив до мене електрик і сказав шо особливо вагітним потрібно зразу виходити з кімнати коли включена мікрохвильовка і дітей забирати з кухні.
тобто якщо у вас є вона і ви привикли то хочаб підчас роботи мікрохвильовки виходьте,
доречі аналогічна ситуація з електрочайниками, коли вони включені краще знаходитись подальше .
Viktoriya
Моя зламалася, а я й рада, вважаю шкідливою, але поки працювала не втримувалася і часто нею користувалась smile.gif
Катруся
(Kris @ 2.7.2008, 14:58) *

Я з вами погуджуюсь мікрохвильовка дуже шкідлива коли вона включена.
приходив до мене електрик і сказав шо особливо вагітним потрібно зразу виходити з кімнати коли включена мікрохвильовка і дітей забирати з кухні.
тобто якщо у вас є вона і ви привикли то хочаб підчас роботи мікрохвильовки виходьте,
доречі аналогічна ситуація з електрочайниками, коли вони включені краще знаходитись подальше .

Я так розумію, телевізор теж дивитися не можна? rofl.gif
Kris
(Катруся @ 2.7.2008, 16:33) *

Я так розумію, телевізор теж дивитися не можна? rofl.gif

По великому рахунку Катруся все шкідливе
але я дивилась одну передачу по іств, то мікрохвильовка і електрочайники дійсно найшкідливіші
а телевізор шкідлийй якщо стояти за ним таксамо як і взаді компютера сидіти і стояти не можна.
це я так просто раджу а ви самі робіть вже висновки чи користуватись чи ні
Сеструлька
Я тоже смотрела эту передачу и там говорили,что вреднее всех электроприборов холодильники ноу фрост...И там же говорили, что организм наш уже давно подстраивается под эти приборы и не так уж они и вредны для нас. А вообще говорят что угодно и как по мне, то электрики в этом понимать вообще ничего не могут. Многие физики и электроники вообще говорят, что все это бредни...
Антік
А я ще чула, що чоловіки можуть стати імпотентами, якщо в квартирі є мікрохвильовка. Особисто я не дуже у все це вірю, але знаю, техніка - це завжди негативний вплив на людину.

Viktoriya
(Сеструлька @ 2.7.2008, 19:44) *

...как по мне, то электрики в этом понимать вообще ничего не могут. Многие физики и электроники вообще говорят, что все это бредни...

А фізики теж не можуть точно сказати, це не їх стихія, тут потрібні лікарі, біологи 36_17_1.gif
що вивчають вплив приборів на людину, так сказати стик фізики і біології, мало вивчена галузь, бо невигідно таке вивчати з точки зору економіки, нажаль. Звичайно набагато вигідніше народу внушати, що всі блага цивілізації абсолютно безпечні, купуйте людоньки, купуйте... 36_1_42.gif
юля77
найбільше електромагнітне випромінювання дають холодильники, потім -електрочайники та телевізори, третє місце займають комп ютер та мікрохвильовка.
і взагалі - "жить вредно- от этого умирают".
Viktoriya
(юля77 @ 3.7.2008, 13:57) *

..... взагалі - "жить вредно- от этого умирают".

А краще жити здоровим і вмирати від старості smile.gif
Світла
Мікрохвильовкою користуюся практично лише для розігріву, розморозки. Суміші дитячі ніколи в ній не підігрівала, взагалі не гріла, а просто готовала свіжі, - на кожній упаковці ж написано, що розігрівати ніякими способами не можна - все поживне руйнується, і суміш може стати лише шкідливою.
Luna
Мікрохвильовка - то шкідливо, але не стільки тим випромінювання від якого так ретельно треба "ховати" своїх дітей cool.gif скільки тими змінами що відбуваються в їжі під час розігріву і не важливо одну хвилину ви грієте чи годину - шкода все одно буде... чому? тому що хвилі діють вибірково, якщо можна так сказати, і починають з води, що входить до складу практично усього що гріють в мікрохвильовці, і вона починає шалено рухатися - а тепер уявіть стоїть щільний натовп людей (метро в час пік, уявили?) і тут одна людина з надлюдською силою починає штовхатися на всі боки, пригати, кусатися, брикатися, що при тому відчувають навколишні? - так само і з молекулою води, що руйнує все навколо себе,і в результаті в їжі виникає шалена кількість вільних радикалів... а про них вже стільки говрено переговорено, намагаючись компесувати свій надмір енергії, вони "гризуть" все навколо, руйнують такі необхідні нам антиоксиданти в першу чергу, а якщо це перелити в організм людини то нападають на перше ліпше...

це якщо схематично...

щодо мене особисто - дитині ніколи нічого з мікрохвильовки, самі користуємося, зрідка, бо все в житті потроху шкідливе, але природа розумна, вона заклала людині потужні компенсаторні механізми, голове не зловживати і вважаю що краще з*їсти щось зі зменшим вмістом корисного чим піти голодним і заробити виразку cool.gif

а щодо фізиків, пригадалося як по роботі довелося мені спілкуватися ми з генетиками, які теж абсолютно авторитетно нам заявляли, що генномодифіковані продукти абсолютно не шкідливі і весь гвалт з того приводу - маячня... тож вирішувати все одно вам так чи ні...
Rusja
Особисто я вважаю, що мікрохвильовка дуже корисна річ...але не для дитини.В мене багато подруг-випускників медінституту, і вони мені ну просто категорично забороняють знаходитися на кухні, коли працює мікрохвильовка, кажуть, що вона має дуже поганий вплив на плід. То що тоді вже говорити про її шкідливий вплив на дитячі суміші...

olki
[font=Arial][size=7]Привіт усім! Я "новенька", але вирішила приєднатись. Мікрохвилівкою користуюсь постійно, пляшечки теж стерилізую у ній (приблизно 4 хвилини, якщо когось цікавить). Нічого поганого в цьому не бачу. А коли нетерпляче маля лементує у тебе на животі shout.gif і хоче їсти "негайно" тоді вона моє спасіння.
Світланkа
Користуюсь не часто,по мірі необхідності.В основному тільки розігріваю їжу. А про те що шкідливо а що ні,то в наш час напевно шкідливо все,і не тільки електроприлади. Але жити треба,так що раджу не заморочуватись такими проблемами. 36_19_1.gif
мамаПашіЖеніБогдана
Прочитала статтю, і мені стало страшно. Хоча пічкою коритуюся нечасто, в основному шоб розігріти їжу. При цьому намагаємося усі вийти з кухні.
Але від сьогодні почну ще більше уникати цього монстра. Береженого Бог береже.
Ірина І
ми користуємся мікрохвильовкою для швидкого підігріву їжі або розморожуєм продукти. А дитині стараюсь завжди варити свіженьке, а якщо і розігріваю їжу,то на газовій плитці. Про те,що мікрохвильовки шкідливі є багато доказів, а також спростуваннь на них.(Схожа ситуація з узд, не забороняють його робити, але й лишній раз не назначають).
Масянічка
ДИХАТИ ТАКОЖ ШКІДЛИВО! rofl.gif
Ми користуємося для підігріву їжі, швидко і зручно. biggrin.gif
lilka
Їжа в мікрохвильовій пічці розігрівається нерівномірно і тому може трапитися небезпечно гарячий шматочок поруч з просто теплим. Тому малюкам не рекомендують так розігрівати харчування, краще на паровій бані, а бажано завжди свіже готувати
MoonRise
Знаю що шкідливо і то дуже шкідливо, але всеодно користуюсь, швидко і зручно! smile.gif
Parybok
Масянічка +1

Все можна використовувати, але лише в розумних межах.

Ми користуємося пічкою лише для розігріву їжі і деколи для розмерзання. Готувати ж їжу в м/х пічці в мене ніколи не виникало бажання.

lilka Для того щоб їжа нагрівалася рівномірно, тарілочку треба ставити по центрі і в не великих кількостях. А ще краще розбивати час розігріву на 2-3 рази з перемішуванням виделкою чи ложкою. Розігрівати краще однорідну їжу, наприлад лише м'ясо або лише кашу. Якщо Ви хочете підігріти суп, в якому плаває пів курки, то звичайно що у тут будуть перепади в температурі. В такому випадку, краще все розділити і розігрити окремо.

Шануймося, бо ми того варті hi.gif
Маруся
Чула, що мікрохвильова шкідлива на людський організм. Але в це вірити не можу. Ось, що радіація шкідлива, це вже доведено. А про СВЧ-пічки не довели, якби і справді це так було шкідливо, то мабуть, це вже б змогли вчені довести. І ще, десь читала, що мікрохвильова повинна бути чистою, без налипання жиру, щоб дверці були щільно зачинені, і на ззовні не проходили мікроволни.
Рижуля
Дівчата нещодавно дивилася передачу про найбільш шкідливі( за радіоативним випромінюванням) побутові речі! так от-там мікрохвильовка не на першому і навідь не на другому місіці!
Найшкідливіший вявляється-ХОЛОДИЛЬНИК!!! потім йде телевізор, потім комп"ютер, а вже аж потім мікрохвильовка!До речі електричні чайники також мають випромінювання.Якби на те все сильно зважати, то довелося б знов перебиратися в пещериsmile.gif
Я без мікрохвильовки-як без рук.Вдома( в батьків) вона була завжди,а от з чоловіком щене дожилисяsad.gif Але ця покупка в нас №1 із запланованих,адже без неї ні мяска розморозити дитині(в воді пі вдня розмерзається) ні компотику з холодильника не підігріти(знову ж таки довго, а дитина хоче ВЖЕsmile.gif)ні страви підігріти( по тій же причині).Короче я ЗА мікрохвильовку,як за річ,яка полегшує моє життя!(проте в них не готую, хіба сосискиsmile.gif)
Ірина І
давно доведено вченими про шкідливість випромінення мікрохвильовок,їхнього облучення, так само як і комп'ютерів, моб. телефонів, холодильників і т.п. І доводили це якраз вчені. Просто це не смертельно і шкода від цього не неастільки велика,якщо правильно цим користуватись. Без цих всіх речей ми не можимо прожити нідня,бо засоби необхідності.
Марія
Ми також в нашій сім'ї часто користуємось мікрохвильовкою, бо це дуже зручно, особливо коли брак часу. Але не впадаємо в крайнощі, щоб не нашкодити здоров'ю.
oksanocka
В основному користуюсь СВЧ-піччю для підігріву їжі, інколи для приготування. Але ніколи не використовувала для гитування чи підігріву їжі малого все на пару.
як вже казали береженого Бог береже. Нам вже всеодно, а синок ще маленький.
Мамусяка
Негативно. Завжди можна дати печенько, чи цяцьку , щоб відволікти малечу, поки ви розігрієте ... Мікрохвильовка для дорослих. Крапка.
гра з вогнем
Мамусяка, а можна обгрунтування?
jane
Я десь чула, що під час роботи мікрохвильовки іде поганий вплив на сітківку, тому не бажано на неї дивитися. Про вплив на їжу не знаю. Але дописи почитала і вже почала вагатись=)
Дитині їжу не розігріваю - мені легше розмазати по тарілці і тарілку поставити в гарячу воду. А от духовки у нас, нажаль, нема робочої, тож якщо пекти, то мабуть в мікрохвильовці. Але це в планах, я рецептів ще не познаходила=)
Піцу ще робимо в СВЧ, але то ж не для маля. Йому я яблучка пару разів пекла там, і все.

Але якщо брати до уваги, в якому я живу місті, то в нас мабуть фактор поганого впливу №1 - це повітря, яким ми дихаємо...
Луська
Ви лиш порівняйте час приготування їжі на звичайній плиті чи в буховій шафі з часом приготування в мікрохвильовій печі і одразу стає зрозуміло, що мікрохвильова шкідлива. Вченим не потрібно бути. щоб зрозуміти, що їжа так швидко не здатна приготуватись в нормальних умовах. Шкідливими є всі прилади, потібно зводити до мінімуму.
гра з вогнем
Луська, час приготування рису однаковий. навіть в мікрохвилівці довше.
все таки мені цікаво, але не інформація ОБС, а факти. а то виходить з серії, все, що нове і невідоме - страшне і шкідливе.
Melena
Постійно користуємося мікрохвильовкою для розігрівання та розморозки їжі. Дитячу їжу розігрівала в спеціальному нагрівачі (противник розігрівання їжі в бутилочці в МХП), а зараз, коли дитина підросла і збільшилася порція, розігріваю в мікрохвильовці. І нічого страшного в цьому не бачу, це економія часу.
Розбишачка
Раніше користувались мікрохвильовою пічкою весь час, а як подивились передачу про шкідливість СВ, почали всю їжу для малечі підігрівати на плиті. Звичайно довше,проте безпечніше!!!
ansi
(Viktoriya @ 3.7.2008, 13:49) *

А фізики теж не можуть точно сказати, це не їх стихія, тут потрібні лікарі, біологи 36_17_1.gif
що вивчають вплив приборів на людину, так сказати стик фізики і біології, мало вивчена галузь, бо невигідно таке вивчати з точки зору економіки, нажаль. Звичайно набагато вигідніше народу внушати, що всі блага цивілізації абсолютно безпечні, купуйте людоньки, купуйте... 36_1_42.gif

Хм... може фізики і не можуть сказати.. але.. саме завдяки ним подібні прилади і зявляються, тому саме ВОНИ і знають, ЩО і КУДИ там назовні вихидить чи ні...
так от, ті пічки так сконструйовані, що за законами природи ніяке випромінювання з них назовні не потрапляє...
А от більшість подібних передач по телебаченню якраз і є нісенітниця, бо їх готують люди, які нічого в тому не розуміють, а десь щось понахватаються і верзуть дурниці.. Журналістам теж їсти треба і їх саме такі розповіді і кормлять..

А стосовно порад електриків.. Наведу приклад: мені потрібен для лікування ультра-фіолетовий випромінювач.. Лікар порадив пошукати не новий, а ще радянських часів, бо дорогі... Попитали у знайомих - немає, батько вирішив полазити по інету, може тут хтось продає... То був шокований. Каже, що знайшов хіба що форуми, так так ТАКУ нісенітницю про них верзли і в першу чергу саме електрики за освітою...
П.С. спеціалізація мого батька, саме лазерна спектроскопія, тобто все повязане з різним випромінюванням и т.п.
П.С.2: а от стосовно "стояит позаду приладів", то це давно відома річ: ВСІ прилади під час роботи нагріваються і сконстуйовані таким чином, що щоб не перегрітися і не зламатися, викидають через спеціальні решітки і часто за допомогою вентиляторів гаряче повітря назовні саме ззаду. Звичайно те повітря не може бути корисним, бо як і в людини, продукти відходів життєдіяльності, так і в приладів, то вже ПЕРЕРОБЛЕНА річ, використана, і тому гарного в тому залишається мало, до того ж воно розігріте, насичено пилом, що збирається всередині будь-якої речі і т.д. Висновок: ніколи не ставити прилади впритул до стінок, щоб не перегрівалися, і намагатися поменше знаходитися позаду них, що, як на мене, зовсім не важко, бо найчастіше вони стоять спиною до стін...
poiu
Мікрохвильовкою користуюся досить часто це зручно і швидко. Якщо ж дивитися на шкідливість то в наш час взагалі нічого не можна, ні картоплі бо коли її покроплять то навіть колорадський жук здихає, ні яблучка бо я останнім часом щось не зустрічала в магазині з червячками і т.д... а дихати в наш час як шкідливо!!!
Татко Яйко
Не можу сказати, що дуже дружу з мікрохвильовкою, але і не викидаю на смітник через прочитані статті чи побачені передачі.
В сім'ї постійно користуємся МХП для розігріву. Правда взимку ввечері в нас часто напруга слабенька, то ж користі від пічки мало. Тому не забуваєм про рідну пательню - от з ким розлучитись дійсно важко!
Але на мою думку, для дітей все-таки краще їжу розігрівати традиційним способом. Вони ще встигнуть "наїстись" благ цивілізації.
Свому малому спочатку гріли мікрохвильовкою, а потім якось спокійно перейшли на звичайний розігрів. Щоб сказати, що відчуваю якесь обмеження в часі - точно ні, то скорше надумане.
А всім хто спішить питання: чи не за здоров'ям біжите чергу займати? Чи може бракує ще трішечки стресу, пару краплинок агресії, замісити все це на заздрощах і перемастити незадоволенням самим собою? Якраз достойна страва для приготування в мікрохвильовці.
Дорогі матусі, розслабтесь нарешті і тоді все будете встигати.
А коли дитина кричить, то грійте на МХП і не беріть дурного в голову. Просто не зловживайте, бо до всякої отрути організму потрібен час, щоб звикнути.
Ольга Ф
(olki @ 14.8.2008, 21:00) *

[font=Arial][size=7]Привіт усім! Я "новенька", але вирішила приєднатись. Мікрохвилівкою користуюсь постійно, пляшечки теж стерилізую у ній (приблизно 4 хвилини, якщо когось цікавить). Нічого поганого в цьому не бачу. А коли нетерпляче маля лементує у тебе на животі shout.gif і хоче їсти "негайно" тоді вона моє спасіння.

Можна про стерилізацію детальніше?
Тоська2008
І мене також цікавить стерилізіція бутилочок, можна детальніше clapping.gif
MoonRise
Кому не лінь можете почитати, самі вдома розігріваємо все в мікрохвильовці, нічого не бачу в цьому шкідливого, інколи Анні розігріваю, наприклад кашку підігріти, а так все стараюсь давати свіже приготовлене на даний момент...
[ Прихований текст ]
Світланkа
в мене вопрос? я в мікрохвильовці печу дитині яблука. Хтось ще таке саме робить? І ваше ставлення до цього.
Чому я так тоблю: духовка в мене електрична і за одного яблука не хочу її кочегарити. А зі сковорідки мала не дуже їсть.
Ірина І
Світланkа, і я так роблю, бо так само духовка електрична і поки нагріється. Хоч знаю, що мікрохвильовка шкідлива, але яблука печу.
Т@ня
І я постійно їжу розігріваю в мікрохвильовці, а от яблучко печу в духовці. А скільки часу в пічці треба пекти? Бо в нас теж плита електрична і поки не напрягає, але відчуваю, що швидко почне ...
uliarv
Я пекла яблука доці в МХП. А потім на "Малечі" в якійсь із тем прочитала, що це шкідливо і перестала smile.gif хоч взагалі не вважаю її шкідливою ні капельки, користуємось постійно для підігріву, печемо картоплю. Яблучко пекла приблизно хвилин 15 здається.
Світланkа
Т@ня я яблуко чищу, кладу в глиняний горщечок з кришкою і печу 7хв
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.