Доброго здоров"я всім!
Чи може хтось поділитися враженнями про теперішніх забудовників? Можливо хтось вже придбав або хоче придбати квартиру у новобудові? Було б цікаво почути поради від всіх хто вже робив або робить ремонт в таких квартирах. З якими труднощами стикались? Також цікаво, як проходить сама передача квартири власникові? І взагалі, з чого починати ремонт в новобуді?
Ось стільки запитань в мене назбиралось

То ж прошу до обговорення
Вишенька
18.3.2010, 19:16
Natali@, ми зараз живемо в новобудові. Уже скоро 3 роки, так що це вже не зовсім "ново" будова

Наскільки мені відомо, проблема усіх чи практично всіх новобудов - це невчасна здача в експлуатацію. Тому до терміну, встановленому забудовником додайте де мінімум 6 місяців. Ну і ще деякий час поки ліфти запустять, почнуть сміття вивозити і т.д. (тобто ЖЕКи теж починають працювати із запізненням).
Однозначний плюс новобудов - це новизна будинку, ні тобі старих іржавих труб, ні обмальованих підїздів.
А мінус - це ремонт. Бо треба все і одразу (ну, хіба у вас уже є якісь меблі). Ми все робили своїми силами, трохи батьки допомогли. З майстрами не склалось, бо ми з чоловіком страшно не любимо безвідповідальності і непунктуальності. А таких майстрів повно. Тому ми з ними швидко прощались. Бо платити шалені гроші і постійно нервуватись не хотілось.
6 місяців чекання, то ще добре))) А ми от вже рік минув чекаємо, але вже ніби після Паски все має вирішитися. Тому цікавить, як ви отримували квартиру, маю на увазі ордер, скільки то займає час?
Natali@, це все залежить від самої фірми забудовника.
є такі,які до останнього відтягують час, бо з документами мають проблеми.
Ірина І, зрозуміло. Та в нас ніби все має бути добре, то вже й так довго чекали через "кризу", сподіваюся на краще...
Цікаво чи є на форумі, хто теж квартиру чекає?
Ми теж живемо в новобудові, вже більше року. Ремонт нам робили майстри, але фактично всі ідеї були моїми,

ну, або нашими))))) Дизайнера ми не брали - дороговато, всі ідеї я шукала в журналах по дизайну. Ремонтом я залишилась задоволена!
З якими проблемами ми стикнулися? Ну, звичайно це те, що прийшлося міняти всі батареї та вхідні залізні двері (а як завжди це підкреслюється в рекламі, мовляв, квартира з вхідними дверями та склопакетами), майстри міняли проводку, бо була слабенька((((, ще була страшенна нерівність підлоги - перед тим, як класти ламінат, прийшлося її вирівнювати..... Але це все забувається згодом і зараз майже не згадується! Зате, живемо в новому чистому будинку і вже тепер навіть з домофоном))))
Tanyusik
18.3.2010, 23:57
Ми теж чекаємо на квартиру. Термін здачі був кінець 2009, але тоже щось затягують. Обіцяли документи в лютому, тепер обіцяють в квітні. У двох наших знайомих аналогічна ситуація. А вже так хочеться пошвидше....
а от ремонт з чого починати...... думаю з розведення проводки, потім вода , ну а потім видно буде
Ми також вже рік як живемо в новобудові, квартирою задоволені-нове планування,ремонт робити легше(не треба вивозити сміття і зішкрабувати старі стіни),під'зд чистий світлий,а от з передачею в експлуатацію було трудновато, і ще не кінець.Коли нам нарешті передали у повну власність наші квартири,то ми власники , щоб не відноситись до жеку, вирішили створити товариство власників,але не все так просто ,як виглядало.Через затрату часу на бюрократію і не спроможність фірми вчасно розрахуватись як з теплоенерго,так з електроенерго мережами,ми мерзнули майже цілий листопад,зі світлом також ще не кінець ,до недавна платили по 75 коп. за квт.,ліфт ще досі не працює.Ще один мінус наші сусіди пізніше почали робити ремонти,вже тоді коли ми вселилися,стукіти і свердління слухаєм через цілий день,так що ,якщо є де пожити раджу не спішити вселятися.
Ми теж чекаємо - вже більше року. Ремонт вже практично зробили, залишилось лише стіни поклеїти, двері вхідні... тощо. Чекаємо, коли підключать комунікації - бо ще ніц нема.
З чого робити ремонт? З початку! В нас були голі стіни (цегла і трохи щтукатурки), ледве залита підлога, вікна (причому в одному розбите скло вже рік їхніми робітниками, а нам його ніяк не замінять), простесенькі міжкімнатні двері і геть прості вхідні з ДСП. Вони ще мали зробити санітарну обробку стін (побілити вапном), та ми раніше ремонт почали. Бо те вапно ще потім здирати прийшлося б.
Наймали майстриню з тої бригади, що працювала в будинку. Чоловік поговорив з їхньою начальницею, вона сама прислала нам цю жіночку, за ціну і умови вже з нею напряму домовлялися. (думаю, та начальниця з них щось бере за рекомендацію). Зробила нам повністю стіни, стелі, відкоси, включаючи гіпсокартонні конструкції, які чоловік сам робив - штукатурила, шпаклювала, грунт, старт, фініш. Загалом, вивела все під нуль десь за 3 тижні (трикімнатна квартира). Паркет теж майстри вкладали, а плитку чоловік сам вміє.
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
Natali@, а, ще що хотіла сказати: не варто в новобудові відразу робити супер ремонт - бо будинок ще рухається, всядається. Зробити просто косметичний, аби можна жити було, а за роки 3-5 можна робити щось серйозне, гарне й дороге.
Світла, , а чому вхідні двері з ДСП, це вас забудовник такі поставив? Бо за законом вхідні двері до квартири мають бути металеві.
Плитку краще не класти в будинку,якому меньше 5 років. Бо дійсно може тріснути. Так само з паркетом, ламінатом. Краще недорогий лінолеум, що не шкода було його через 5 років замінити, або лінолеум не клеяти, а при необхідності підрізати.
Фіалка, oksy, вітаю з гарними кватирами!!! Якщо можна, звертатимусь з питаннями
Tanyusik, Світла, будемо чекати разом, так веселіше!!!!
Світла, а ви починали ремонт в незданій квартирі?
І ще відносно ремонту, то я чула, що неварто ставити плитку, якщо будинку немає 2 роки... цікаво, а як то жити без плитки і коли будинок рухається)))

А ми вже так мріємо про наше гніздечко

, хочеться все зробити гуд! Нашому будинку вже 2 є.
elena0709
19.3.2010, 9:37
Щодо документів і чекання нічого сказати не можу, а от на рахунок майстрів і ремонту можу багато чого розказати, бо у самої чоловік займається ремонтами і дизайном. Можу сказати, що ремонт затягає дуже багато грошей і все дійсно залежить від майстрів і одночасно треба робити все. Але це набагато простіше ніж переробляти у старій квартирі як робили ми у себе. Бо окрім усього нам довелось змінювати вікна, проводку і усю мережу труб і + робити нове опалення + обдирати штукатурку і вапно. Тому у новобудові робити ремонт простіше. Якщо буде цікавити щось конкретне, звертайтесь.
elena0709 дякую, думаю будемо звертатись)
Доречі, щодо опалення, вікон і вхідних дверей, яка у вас якість, бо в нас вікна ще нічого а от вхідні треба точно міняти, а опалення і батареї ще не бачили. Що порадите?
Natali@, людина "руху будинку" не відчуває. Але є ньюанси. Так роблю зараз дизайн-проект для однієї квартири. Там будинку вже 3 роки, а цієї зими від того "руху" зламався ліфт і в подвалі порвало труби. Йде усадка грунту під будинком і навколо від того і з*являється той "рух". Без плитки (керамічної) можна легко обійтися, є багато інших оздоблювальних матеріалів
oka, які жахи!!!

Добре, що в нас ліфту немає, будинок 5 поверховий. Що до "руху" то я розумію, що невідчувається, але сам факт
elena0709
19.3.2010, 9:56
Natali@ вхідні двері не варто міняти поки робиться ремонті майстри мають ключі, їх варто міняти перед закінченням ремонту. Щодо опалення, треба дивитись яке зроблене і які труби паяні чи безшовний металопластик відповідно від цього залежать і батареї. Вікна у нас Рехао але німецьке вхідні двері у на дуже дорогі, за то там дуже груба сталь і якісні замки.
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Якщо ремонт зроблено якісно і всюди клеїться сітка то ніяких тріщин не буде, а от стелі все жкраще робити з гіпсокартону, нехай навіть рівні, це коштує не набагато дорожче ніж просто шпаклівка і покрака, але і з освітленням теж простіше + ніяких тріщин на стелі. Але знову ж таки гіпсокартон треба робити по технології і кожних 60 см. давати профіль. Тоді не трашно навіть затоплення сусідів, гіпсокартон не покрутить.
elena0709, дякую за практичні поради! А що скажете про натяжні стелі?
elena0709
19.3.2010, 10:10
(Natali@ @ 19.3.2010, 11:08)

elena0709, дякую за практичні поради! А що скажете про натяжні стелі?
Дуже практично і при грамотному комбінуванні дуже гарно, але і дуже!!!!!!!!! дорого якщо використовувати якісну плівку.
А ще цікавить такий момнет, якщо нема комунікацій, як у Світла, то як роблять ремонт, адже то й води нема і, вибачне, в туалет, як ті майстри ходять?
Natali@, робочі повинні мати свій туалет на вулиці. Якщо бачили на будівництві завжди стоять такі тимчасові будиночки чи вагончики, там і туалет.
oka, ну то коли їхні майстри, а якщо наймати своїх для ремонту?
Ми живемо в новобудові вже 1,5 року. Документів на квартиру ще так і не маємо. Хоча будинок мав бути зданий ще в 2007 році! Не склалися в забудовника відносини з місцевою владою...
Ремонт робили починаючи з переміщення деяких перегородок, розводки елктрики, заливання підлоги(була тільки чорнова). Весь ремонт зайняв аж 1 рік (140кв.м). Те, що залежало від нас зробили якнайкраще і повністю задоволені.
Ліфт ще не включили. Забудівник має свій приватний жек, квартплату вимагає, хоча той жек нічого крім вивозу сміття не робив, вже таякби від нас відмовився, то жильці самі найняли сміттєвоз (набагато дешевше, це при тому що тільки половина людей живе і платить).
За світло платимо в потрійному тарифі, бо будинок належить юридичній фірмі.
Короче, є і купа плюсів і купа мінусів.
Natali@, гарне питання... тоді як взагалі робити ремонт без води? Ще не стикалася с таким, хоча ремонтів як дизайнер переробила досить багато. Знаю багато людей, що чекають підключення всіх комунікацій, щоб розпочати ремонт. А туалет для робочих на вулиці, як в селі
[quote name='Юляшка+Павлик' date='19.3.2010, 10:50' post='338257']
За світло платимо в потрійному тарифі, бо будинок належить юридичній фірмі.
А чому так? Бо будинок ще неоформлений на баланс міста?
elena0709
19.3.2010, 11:06
На рахунок туалету на вулиці, це повний ГОН. Майстри це теж люди, а не скотина.Я б у таких замовників навіть не працювала.
Natali@, з тим світлом взагалі непонятно, як і з балансом міста. Десь третина людей вже мають документи (тільки но виробили), тобто виходить, що будинок на баланс міста прийнятий, але в РЕМі кажуть, що в них нема такого будинку. Короче тягнуть час, їм же вигідніше потрійну оплату брати.
Free_Girl
19.3.2010, 11:42
я жила в новобудові 2 роки! ліфт включили через рік, документи затягнули до 3 місяців!
ремонт робила 3 місяці! були тільки стяжка і штукатурка чорнові, ремонт треба робити все й одразу! так і було! вікна стояли дерев"яні склопакети - супер! набагато краще ніж пластикові! вхідні поставили ще одні - вийшло подвійні двері!
у ванні та туалеті - плиточку, на підлозі ламінат і плиточка!
однозначно я за новобудови!!!!!!!!!!!!!!!!!!! все нове - сантехніка, труби!
обов"язково треба ставити індивідуальне опалення!
(Natali@ @ 18.3.2010, 21:37)

Цікаво чи є на форумі, хто теж квартиру чекає?
Ми також чекаємо на новобудову!!! Мали здати ще в 2008 році, але так довго тянуть , поки там нічого немає!!! Єдине що можу порадити це піти туди і познайомится з прорабом і дати пару гривень щоб краще все робили. В мене свекор так ф зробив то тепер прраб дзвонить і попереджує коли щось роблять! Ми поки тільки вірішили де буде підігрів підлоги і залили в підлогу ті труби, а ще ми відмовилися від їхнього котла і купили собі сам хоча вони дуже протестували що ми потім не здамо квартиру, але є фірми які цим займаютьтся і думаю що проблем не буде!!! А ще ми також не хочемо їхніх дверей то буде слідкувати щоб вони нам їх не поставили бо потім видирати якось не хочеться!!! Поки облять ніби нічого в мене знайомий майстер каже що в запізнілій здачі квартири є плюис тому що будинок втигає встоятися і тоді він не осідається!!!
А де саме ви чекаєте на здачу квартири???
innysja ми чекаємо на Ленона а ви? В нас вже все поставили, лишились хіба документи.
які фірми забудовників є надійними, чи зараз все зупинилось. Також з чоловіком думаємо про новобудови. порадьте куди звернутись?
(Natali@ @ 19.3.2010, 13:02)

innysja ми чекаємо на Ленона а ви? В нас вже все поставили, лишились хіба документи.
А ми на Науковій!!!! А нам ще до документів напевно далекувато!!! Ми вже чекаємо коли хоть двері почнуть ставити і ключі дадауть то вже би починали щось помаленьку робити!
Магда не можу радити якісь інші фірми окрім тої яку випробувала сама. Ми купили квартиру на НВП Світ, то хочу сказати, що люди хороші і задоволена співпрацею, дозволяють переплановувати і міняти все на свій лад, якісні 5 поверхові утеплені будинки. Але от довелося чекати довго, але то тому, що попали в такий час, думаю, що при інших обставинах було б все набагато краще. Вони будували багато на Сихові, а тепер на Ленона (р-н Щурата), один вже зданий, другий наш, має бути зданий по Пасці, а є ще один то там тільки коробка.
Користувач подумав і додав через 16 хв.:
Підтримую elena0709, щоб ремонт був на славу, майстри мають бути задоволені!!!
(Магда @ 19.3.2010, 14:30)

які фірми забудовників є надійними, чи зараз все зупинилось. Також з чоловіком думаємо про новобудови. порадьте куди звернутись?
Можу порадити фірму, в якій ми купивали свою квартиру - "Еко-дім". на сьогодняшній день вона з тих небагатьох фірм, які ще продовжують будувати)))) І, ще хочу додати, що ми отримали документи на квартиру та саму здачу будинку на пів року раніше, ніж було зазначено в договорі! (знаю, що будівельники працювали у три зміни!)
Хто може підказати!!!??? Ну хоча б приблизно, скільки би коштувало зробити проводку з сучасних матеріалів в 60м.кв?
elena0709
20.3.2010, 10:11
(Natali@ @ 20.3.2010, 9:33)

Хто може підказати!!!??? Ну хоча б приблизно, скільки би коштувало зробити проводку з сучасних матеріалів в 60м.кв?
Якщо це може почекати, то попитаю у чоловіка і напишу. Але можу сказати одразу, що це дуже дороге задоволення.
(elena0709 @ 20.3.2010, 10:11)

Якщо це може почекати, то попитаю у чоловіка і напишу. Але можу сказати одразу, що це дуже дороге задоволення.
Та я розумію, що дорого, але неуявляю на скільки))) бо дорого то для кого як))) Буду чекати відповіді. Наперд дякую!!!
Вишенька
20.3.2010, 10:45
Natali@, точну суму не скажу, але у нас пішло десь 2 тис грн на самі дроти (мідні). А вже вартість розеток і вимикачів залежить від того, що ви виберете, бо ціни дуже різняться.
Гарно вам... хоч хтось зараз будується. У нас все будівництво стоїть і коли почнуть не відомо.
Natali@, перепланування своєї власної квартири Вам не може заборонити ніхто. Просто для цього треба мати проект перепланування з усіма супроводжуючими документами (погодженнями). А майстри бувають різні, як показує мій досвід, що чим більш вони задоволені умовами праці тим стають більш нахабними і в плані оплати і в плані якості роботи, тобто стають гірше працювати. На превеликий жаль. Хіба, що то гарні знайомі, і то не дасть гарантії якості виконання. Вартість проводки залежить як від матеріалів (сучасні є різні за ціною), кількості точок (розетки, освітлення,...) та ціна виконавця. Ціна може коливаєтися від 1500 до 10000 грн за роботу без вартості матеріалів (це в моємі місті).
elena0709
20.3.2010, 11:52
Natali@ у нашому місті ціна за роботу приблизно 3-5 тис. залежить чи треба вести магістраль, кільки точок і т.д.ну і + матеріали орієнтовно 2-3 тис. без розеток і включателів. Орієнтуйтесь на 1 тис. дол. приблизно.
oka а щодо майстрів то я з вами повністю не згідна, як я вже писала у мене чоловік майстер і запис до нього на 1,5 роки на перед це при тому, що ціни у нього вище середнього. Така черга до нього тільки тому, що він несе повну відповідальність за свою роботу навіть через декілька років, і як ви думаєте він би так старався якщо б до нього так ставились як ви кажете, та ніколи!!!!!!! Тому як ставитись до майстра так і буде зроблена робота. А хорошому замовнику можна і знижку зробити і дизайн проект запропонувати набагато дешевше, тому як ти до людини так і до тебе....
Дякую
elena0709, oka, [b]Вишенька[/b] за детальний опис, хоча б трохи побачила картину
А тепер знов питання, ви вже вибачте мені за настирливість, болить мене той ремонт

А скільки потяне дизайн квартири 60 м.кв, знаю, ціна за метр?
(Natali@ @ 19.3.2010, 9:25)

Світла, а ви починали ремонт в незданій квартирі?
І ще відносно ремонту, то я чула, що неварто ставити плитку, якщо будинку немає 2 роки... цікаво, а як то жити без плитки і коли будинок рухається)))

А ми вже так мріємо про наше гніздечко

, хочеться все зробити гуд! Нашому будинку вже 2 є.
В нас будинок офіційно вважається зданим майже рік(ми живемо в фантастичній країні

). Показали прорабу ордер - і все ок. Будинку нашому вже майже 2 роки.
Ото прикол, будинок зданий, є ордер а нема комунікацій???!!! Дійсно фантастично!!! Що і води нема і світла?
Natali@, нема. В нас ще труби на газ не всі зварені
Користувач подумав і додав через 3 хв.:До речі, ми там уже кілька місяців прописані. Є навіть одна родина, що там зимувала - провели навісне світло (домовились з прорабом, мабуть) та й якось жили, кажуть, що вони були на зйомній квартирі і їм там платню сильно підняли, але в них діти доросліші.
oksik-de
21.3.2010, 23:21
О і в нас такий прикол. Будинок зданий в серпні, є тільки світло, чекаємо воду а за газ казали "забути". Поки 70% не заселиться- ніякого газу. Зробили вже ремонт, меблі завезли, ждьомс....
Україна- країна чудес!
Дівчата, а як на рахунок не підписувати акт, коли нема комунікацій? Чи то тільки так кажуть, що в нас є таке право??? Чи то вже після довгого чекання нехочеться мати неприємностей з забудовником???
Вишенька
23.3.2010, 12:02
Natali@, у нас були всі комунікації, але ми все рівно написали список претензій до забудовника (згідно договору, ми мали на це право і забудовник мав у якийсь там термін їх усунути). Це ніяк не вплинуло на відносини, документи отримали без проблем.
А от наш дурнуватий ЖЕК приймав на обслуговування будинок без лавочок чи дитячого майданчика в подвір"ї... Ми вже, як мешканці, не мали впливу на забудовника, бо не ми приймали будинок вцілому, а лише свої квартири. Треба було б створити ОСББ, але будинок великий, з усіх зібрати гроші на ЗП прибиральниці, вивіз сміття, ліфти і т.д. просто нереально. У нас досі деякі люди не платять квартплату, але то вже проблеми ЖЕКу, як ті гроші вибивати.
Natali@, ви уважно прочитайте договір і дійте згідно з ним. А про стосунки з ними не хвилюйтесь - вам же не дітей хрестити
(innysja @ 19.3.2010, 14:45)

А ми на Науковій!!!! А нам ще до документів напевно далекувато!!! Ми вже чекаємо коли хоть двері почнуть ставити і ключі дадауть то вже би починали щось помаленьку робити!
Ми теж хотіли на Науковій брати, але там виявилось, що земля належить військовій частині, тій що поруч, тож не відомо як за довго ті питання з власністю землі вирішуватимуться. Заді Львівтрансгазу на Рубчака теж є збудований будинок на території тієї ж військової частини і його не можуть здати в експлуатацію десь з 2007 р. Хоча деякі люди там вже живуть. Тож ми не ризикували. Але дуже вже хочеться поміняти ті хрущівки на новобуд.
innysja, якщо у вас трикімнатна квартира то розкажіть приблизно яке там планування, дякую.
Ми купували в Галичартбуді. умови договору забудовник виконав. Документи на квартиру отримали так як нам і обіцяли. (в 2007р купили, в і 2008р отримали документи). Ліфт запустили десь через рік. Найдовше чекали на газ, решту комунікацій підключили майже відразу після здачі будинку. А от будівельники халтурщики (мабуть так як і всюди) тому переробляли електрику, труби, міняли вхідні двері, тай стіни кривуваті. Та це все виправляється. Просто обурює, що плитиш за той квадратний метер такі шаленні гроші, а потім приходиться то все переробляти. Але квартирою задоволені, і планування хороше, і місце гарне і сусіди майже всі молоді. Одним словом новобудова це класно.
(Tosya @ 23.3.2010, 12:46)

Ми теж хотіли на Науковій брати, але там виявилось, що земля належить військовій частині, тій що поруч, тож не відомо як за довго ті питання з власністю землі вирішуватимуться. Заді Львівтрансгазу на Рубчака теж є збудований будинок на території тієї ж військової частини і його не можуть здати в експлуатацію десь з 2007 р. Хоча деякі люди там вже живуть. Тож ми не ризикували. Але дуже вже хочеться поміняти ті хрущівки на новобуд.
innysja, якщо у вас трикімнатна квартира то розкажіть приблизно яке там планування, дякую.
Привіт!!! Ні унас квартира двохкімнатна, але я була в трьохкімнатній! як на мене то у нас коридор набагато більший ніж у трикімнатній і мен здіється що як на таку квартиру то трішки малуваті, але взагальному квартири тамгарні - великі кімнати, кухні також нічого, ванна величенька - ми так собі прикинули що там поставимо і кутву ванну і ще збоку душову кабінку і ще буде місце на умивальник з тумбочкою!!! Взагалі там проблем немає можна собі прийти і подивитися!!!