Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: "Клостилбегіт" - препарат для стимулювання овуляції - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 33 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

"Клостилбегіт" - препарат для стимулювання овуляції Оцінка: -----

Опитування: Стимулювання овуляції "Клостилбегітом" (165 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Чи варто стимулювати овуляцію "Клостилбегідом"

1. так (14 голосів [11.57%])

Відсоток голосів: 11.57%

2. ні (7 голосів [5.79%])

Відсоток голосів: 5.79%

3. тільки під контролем УЗД і лікаря (100 голосів [82.64%])

Відсоток голосів: 82.64%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Стриянка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 квітень 2008 - 13:23

Лікар назначив "Клостилбегід" з 5 по 9 день менструального циклу. Багато читала що після препарату утворюються кісти на яєчниках, і цей препарат прискорює клімакс. Хто приймав цей препарат, напишіть будь-ласка про результати. :36_3_16:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Гість_Тина_*

• Група: Гості

Відправлено 04 червень 2008 - 13:09

Привіт, :bye: Я теж приймала клостильбегід декілька раз і чула теж про такі ж відгуки,як ти. Мій особисто досвід, ще нічого не показав правда кіста була - но чи від таблеток незнаю....Дуже шкода ,що ніхто не поділився чимось більшим.... :(
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roma 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 червень 2008 - 09:54

Привіт! :dance2:
Я також приймала клостильбегд, а піся нього на 14 і 16 день циклу прегніл, потім до 25 дюфастон. Лікар призначив для стимулювання. мене від цих препаратів трохи нудило, поки що результату в нас немає. :blink: Я засмучена, але ми з чоловіко не здаємося, і ВИ ТРИМАЙТЕСЯ.
І пр побічні ефекти не думайте. БОГ допоможе. :wacko3:
  • 0
  • Back To Top

Гість_Юлясик_*

Відправлено 08 липень 2008 - 13:51

Я приймала даний препарат протягом 3 циклів, на сьогодні результату ще немає...
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Niki 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 08 липень 2008 - 17:26

Я приймала також цю гидоту і теж нічого не дало.
My Signature
Зображення Зображення
Мені чужого не потрібно. Але своє я візьму, чиїм би воно не було!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Olyusya 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 серпень 2008 - 09:51

Я теж пила декілька циклів його, але результату не було, хоча знаю випадак, що знайома завагітніла якраз приймаючи його. Але в цих таблетках є обмеження, якщо лікар вже назначав декілька циклів, то більше його взагалі не можна приймати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ole4k@ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 серпень 2008 - 13:31

Стимулювала овуляцію клостилбегідом десь протягом 6-8 циклів (зараз вже точно не пам"ятаю), О була завжди, навіть оволювало до 4-х фоллікулів, але завагітніти на ньому мені не вдалося. Чи він мені не підходив, чи що... Не знаю, в чому причина. Але спробувати я думаю варто. Кісти в мене не утворилося.
My Signature
Зображення

За обрій сите літо закотилось, заплющило повіки, розімліле. Ніч синьо-зоряна осіння опустилась…Жаринки мрії-пристрасті дотліли, лелітками у вирій відлетіли…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lipun 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 11:44

Привіт! Я також була стимульована Клостилом, перевіряла на УЗД наявність фолікула на 13 ДЦ, був 18мм, а потім перевіряла на 17 ДЦ, і мені сказали що фолікул не тріс, а регресує. Проте незрозуміло як але я все таки завагітніла на Клостилі з першого разу, нажаль в мене стався викидень на 7 тижні. Крім того є багато статтей в інтернеті по темі Клостилбегід. Багато пишуть, що це застарілий препарат, і є інші аналоги. Все залежить від лікаря, і від його практики.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 01 жовтень 2008 - 16:00

Зображення

Зображення

Зображення

Обовязковий контроль УЗД під час прийому клостілбегіту, а після нього лікарі назначають дюфастон для закріплення заплідненої яйцеклітини. Більше 3 циклів не можна стимулювати-нашкодите здоровю. Якщо К не допомагає треба з лікарем попробувати інший препарат.

Мені схема клостилбегіт+дюфастон допомогла з першого разу...результат побачите на лінійочках.

БАЖАЮ ВСІМ УСПІХУ!!!головне вірити що все вийде...
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Гість_Клавдия_*

Відправлено 01 жовтень 2008 - 17:13

Принимала клостилбегид с 5 по 9 день цикла в январе 2007. Наступила беременность. 20 недель пила дуфастон. Всё ок! Малышке почти годик. Беременность наступила с первой попытки.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 жовтень 2008 - 20:13

Я приймала клостильбегіт +Утрожестан три курси. Після третього завагітніла. О щастя!... Тому що лікар казала, що більше трьох курсів 2 рази в житті його пити не можна. Кисти у мене не утворилося. Більш того, кисту мені діагнозували перед початком лікування клостилом. Після першого курсу уже ніякої кисти не було (якщо вона звичайно взагалі була. з нашими то лікарями)
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 жовтень 2008 - 22:11

привит,

я також пила К. Получилос пид час другого циклу. Кисти, дякувату Богу, не було. Але позаматкова вагитнист
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 08 листопад 2008 - 08:39

Стимулювання овуляції

Текст, що розкривається
Стимулювання овуляції проводиться гормональними препаратами, в тому разі якщо у жінки в яєчниках не дозрівають повноцінні яйцеклітини. Підбір препаратів і дозування для стимуляції здійснюється індивідуально лікарем - гінекологом. Стимуляція овуляції проводиться з метою формування в організмі жінки однієї або декількох яйцеклітин, здатних до запліднення.

Потрібно відзначити, що методи відновлення овуляції визначаються нтільки причиною її відсутності. І не у всіх випадках стимуляція овуляції може дати позитивний результат, якщо справжня причина відсутності овуляції перед початком лікування не була встановлена.

При постановці діагнозу відсутності овуляції важливо щоб діагноз відсутності овуляції ставився не тільки по графіках базальної температури (БТ) навіть за декілька циклів спостереження. Саме таким чином ставиться велика кількість діагнозів і призначається лікування, яке не тільки не потрібне, але іноді може завдати величезної шкоди здоровому організму.

Графіки базальної температури можуть допомогти побічно визначити чи є овуляція. Серйозніші висновки можна робити тільки після комплексного обстеження у лікаря, аналізів на гормони, і постійнї УЗД - спостереження за розвитком фолікулів протягом декількох циклів підряд. Одиничні відвідини кабінету УЗД в будь-який день - не є настільки показовим, щоб робити з них які-небудь висновки, ставити діагнози і призначати лікування.

Краще перевірити гормони кілька разів, щоб уникнути помилкових результатів з вини лабораторії, щоб переконатися напевно, що все гаразд або проблема дійсно є. Рівень гормонів в організмі непостійний і ніхто не дасть гарантій того, що в наступному циклі все буде так само ідеально або збій в організмі не є постійним, а лише - одиничним.

Не варто починати стимуляцію, якщо не опинилися в нормі такі гормони як - гормони щитовидної залози, пролактин і чоловічі гормони. Подібні порушення можуть перешкоджати овуляції. Варто їх привести в норму і тільки потім починати лікування, а можливо стимуляція не буде потрібна, і овуляція відновиться самостійно.

Для встановлення відсутності овуляції і її причин необхідне УЗД-спостереження.
При 28-денному циклі перше УЗД можна зробити на 8-10 день після закінчення останньої менструації, якщо цикл довший - пізніше. Далі УЗД проводиться через кожні два-три дні залежно від стану матки і яєчників, поки не буде встановлений факт овуляції, що відбулася, або не почнеться менструація.

В результаті спостереження можуть бути отримані зведення про розвиток фолікулів в яєчниках:

фолікули не розвиваються, яєчники "сплять", овуляція не відбувається;
фолікул розвивається, потім зупиняється в розвитку, не досягає необхідних розмірів, регресує, овуляція не відбувається;
домінантний фолікул розвивається, але не доростає до необхідних розмірів і лютєїнізуєтся, цикл постійний, прогестерон в нормі, але овуляція не відбувається;
домінантний фолікул розвивається, доростає до необхідних розмірів, але не розривається, овуляція не відбувається;
фолікул розвивається, овуляція відбувається, на місці фолікула з'являється жовте тіло.
В останньому випадку лікування не вимагається, в передостанньому - можливо достатньо буде своєчасне призначити укол ХГЧ для розриву фолікула. У решті випадків - потрібно знайти досвідченого лікаря і клініку, де можна буде спостерігати по УЗД за результатами стимуляції.

Перед початком стимуляції необхідно знати - незалежно від того, якими препаратами проводиться стимуляція, обов'язково потрібно мати на руках достатньо добрі (або принаймні - придатні для природного зачаття, інсемінації або ЕКО/ІКСІ) результати спермограмми чоловіка на руках. Якщо лікар пропонує зробити спермограмму тільки після одного-двох-трьох або більше місяців невдалих стимуляцій - міняйте лікаря! Така халатність не заслуговує довіри. Краще якщо перед початком стимуляції будуть на руках результати досліджень маткових труб на прохідність - ГСГ або лапароскопії (за винятком випадків, коли потрібний ЕКО/ІКСІ).

Будь-яка стимуляція повинна проводитися під строгим контролем лікаря і постійному УЗД - моніторингу за реакцією організму на стимуляцію і розвитком фолікулів. Тільки в цьому випадку можна з упевненістю судити про те, як реагує організм на препарати чи ростуть фолікули, чи відбуваються овуляція.

Якщо лікар пропонує прийти на прийом або УЗД тільки через пару місяців невдач, коли графік стане двофазним і т.д. - міняйте лікаря! Це не серйозний підхід до лікування.

Зазвичай стимуляція клостілбегітом починається на 5-й день і закінчується на 9-ій, а стимуляція гонадотропінами (меногон, пурегон і ін.) на 2-й день циклу. У кожному індивідуальному випадку остаточне рішення про терміни початку і тривалості стимуляції залишається за лікарем, що лікує.

Перше УЗД проводять через декілька днів після початку стимуляції. Далі УЗД проводиться через кожні два-три дні залежно від стану матки і яєчників, до того дня, поки фолікули не доростуть до необхідних розмірів - біля 20-25мм.
Після цього призначається укол ХГЧ (зазвичай дозування близько 5000-10000 ОД, але необхідне дозування підбирається на розсуд лікаря). Він сприяє запуску процесу овуляції, запобігає можливості регресії фолікулів, утворенням фолікулярних кіст. Овуляція зазвичай відбувається через 24-36 годин після уколу ХГЧ, яку підтверджують на УЗД і призначають додаткову "підтримку" яєчників - уколами прогестерону або утрожестаном.

Терміни і частота статевих актів і інсемінацій при стимуляції призначаються лікарем. Це звичайно - через день, починаючи з дня уколу ХГЧ і до утворення жовтого тіла (коли овуляція вже відбулася).

Після трьох невдалих курсів клостілбегіта з поступовим збільшенням дозування за відсутності овуляції, або повної відсутності зростання фолікулів слід провести додаткове обстеження організму і переглянути методи лікування.

Клостілбегіт не рекомендується приймати більше 5-6 разів в житті. Наслідки зловживання препаратом можуть бути достатньо плачевними і загрожувати жінці виснаженням яєчників або раннім клімаксом. Клостілбегіт володіє яскраво вираженою антиестрогенною дією, і тому препарат краще не приймати жінкам, у яких є проблеми із ростом ендометрія.

My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jasya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2009 - 09:19

Не розумію чому лікар призначив мені клостілбегід з 1 по 5 день циклу?
Підкажіть, можливо хтось з вас застосовував і таку схему. Дякую!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NATYSIA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2009 - 09:58

Я також цього місяця приймала клостилбегіт по 2 таблетки на раз, зранку і ввечері, я думала що мої яєчники потріскають так боліло і БТ скакала вище 37. Лікарка сказала що то не страшно, що так мій організм відреагував, проте я думаю що вона мені завелику дозу приписала.

jasya, можливо в тебе короткий цикл і овуляція відбувається швидко? Через це лікар міг тобі призначити з 1 дня циклу.

Ось тут спосіб застосування і дози:

Текст, що розкривається
Показання для застосування. Для лікування ановуляторних порушень менструального циклу, у тому числі індукції овуляції у жінок з ановуляторним циклом, синдрому Кіарі – Фроммеля, синдрому Штейна – Левенталя, вторинна аменорея різної етіології (у тому числі амінорея після застосування протизаплідних засобів), олігоменорея, галакторея (непухлинного генезу), олігоспермія.

Спосіб застосування та дози. У разі регулярних циклічних кровотеч лікування рекомендується починати на 5-й день циклу.

Схема I: добова доза 50 мг (1 таблетка) щоденно, протягом 5 днів, під контролем реакції яєчників шляхом проведення клінічних і лабораторних досліджень. Овуляція здебільшого відбувається між 11-м і 15-м днем циклу.

Схема II: цю схему слід застосовувати в разі невдачі при лікуванні за схемою I. Добові дози по 100 мг (2 таблетки) необхідно приймати протягом 5 днів, починаючи з 5-го дня наступного циклу. Якщо лікування не привело до овуляції, можна призначити повторний курс (100 мг). У разі відсутності овуляції і в цьому випадку після 3-місячної перерви можна спробувати провести ще один 3-цикловий курс лікування. Якщо після цього не відбулась овуляція, повторювати лікування не рекомендується.

Загальна доза протягом циклу не повинна перевищувати 750 мг.

У разі відсутності менструації після застосування контрацептивних засобів рекомендується приймати по 50 мг (1 таблетка) на день протягом 5 днів.

Щодо безпліддя у чоловіків, то олігоспермію лікують введенням добової дози 50 мг (1таблетка) протягом 6 тижнів.

Важливо не перевищувати зазначені дози.

My Signature
Зображення
ЛЮБИТЕ И ЦЕНИТЕ СЧАСТЬЕ! ОНО РОЖДАЕТСЯ В СЕМЬЕ, ЧТО МОЖЕТ БЫТЬ ЕГО ДОРОЖЕ НА ЭТОЙ СКАЗОЧНОЙ ЗЕМЛЕ!!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2009 - 15:04

Мені призначали клостилбегід з 2 по 9 день менструального циклу. Десь між 14-16 днями циклу робили УЗД, щоб перевірити стан придатків під час стимуляції. Потім на 25 день циклу брали кров на перевірку чи була овуляція чи ні.
Спочатку лікар призначив мені 1 таблетку. Але овуляція в цьому циклі не відбулась. :nyam2:
На другий місяць призначили 2 таблетки. УЗД і аналізи показали, що овуляції не було. :sad:
На третій місяць призначили 3 таблетки. І в мене була овуляція!!! :clapping:
І цього ж таки місяця я зразу завагітніла!!!!!!!!!!!!!!!! :smile: :nyam2: :nyam2:
Мені здається,що все залежить від організму жінки,а ще потрібен строгий лікарський контроль і таке інше, щоб правильно підібрати дозу.

Під час прийому препарату почувала я себе чудово, ніяких ускладнень чи незручностей не було.
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 квітень 2009 - 22:52

Хочу поцікавитись. Чи можна робити тест на сумісність (посткоїтальний тест) на фоні стимулюючої овуляції клостилбегідом?
Не хочеться втрачати ще один місяць, якщо можна було б поєднати обидві процедури одразу.
Як думаєте? Хто що порадить?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2009 - 07:12

Дорога jasya, я правда не лікар, але думаю, що одне другому не заважає. Тому що клостилбегідом Ви тільки стимулюєте О. і на Вашу з чоловіком сумісність не впливає. Позитивного Вам результату від тесту!! :girl_angel:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   doremika 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2009 - 10:19

jasya, а мені здається, що краще посткуінатальний тест робити заздалегідь, щоб бути впевненою в позитивності його результату. В мене він виявився два рази негативним. Виходить,що моя цервікальна слиз знерухомлює сперматозоїди :sad: , і нам порекомендували інсемінацію :smile: . А цей тест ж робиться під час овуляції, саме тоді слиз стає найсприятливішою до пропускання спермиків. І ще необхідно рентген труб зробити перед стимуляцією. Я буду стимулюватись Гоналом з наступного місяця. Вже так цікава чи буду вагітною
Бажаю вам, jasya, щоб тест був позитивним, а стимулювання закінчилось вдалою вагітністю.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2009 - 20:54

Перегляд повідомленняdoremika (30.4.2009, 11:19) писав:

jasya, а мені здається, що краще посткуінатальний тест робити заздалегідь, щоб бути впевненою в позитивності його результату. В мене він виявився два рази негативним. Виходить,що моя цервікальна слиз знерухомлює сперматозоїди :cray: , і нам порекомендували інсемінацію :cray: . А цей тест ж робиться під час овуляції, саме тоді слиз стає найсприятливішою до пропускання спермиків. І ще необхідно рентген труб зробити перед стимуляцією. Я буду стимулюватись Гоналом з наступного місяця. Вже так цікава чи буду вагітною
Бажаю вам, jasya, щоб тест був позитивним, а стимулювання закінчилось вдалою вагітністю.

Розумієте в мене лише один яйник, тому овуляція раз на два місяці. Не хочу так довго чекати. Сподіваюсь, що завагітнію на цій стимуляції, а як недай Боже ні, то принаймні буду знати що це через сумісність і що робити далі.
Як мені пояснили, то клостилбегід не стимулює овуляцію, а модулює її. :cray:
Рентген я робила, і лапароскопію, і гідротубацію. А зараз дізналась, що замість рентгену можна робити ехосальпінгографію - це менш болючіша процедура і без облучення.
І вам, doremika, бажаю щасливої вагітності!!! :good:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 33 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему