Безмолочная гипоаллергенная диета Не знаю что кушать мне и сыночку..
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:06
Итак мы не едим: молоко, кисломолочные продукты, масло, хлеб, яйца, красные и оранжевые овощи, консервы, шоколад и пр.
Сын на ГВ+кормлю его безмолочными кашами, раст. масло, зеленое яблоко, говядина.
Сама ем тоже самое.
Подскажите что-то еще...
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:16
Якщо перше - пробуйте зробити самі хліб на заквасці, або содовий.
Якщо через друге - використовуйте безглютенове борошно - гречане, кукурудзяне, рисове.
Ми також на дієті, тільки у нас з вашого переліку дозволені кисломолочні продукти та помаранчеві овочі. Принаймні, на це алергії немає точно.
Повідомлення відредаговано pacis: 25 лютий 2010 - 14:16
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:28
из каш едим: рис, гречку, артерк, мамалыгу и перловую.
про хлеб пишут в нете что в нем молоко есть.
хочу поискать без молока в супермаркете.думаю найду.
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:32
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:32
Katerinka (25.2.2010, 14:28) писав:
из каш едим: рис, гречку, артерк, мамалыгу и перловую.
про хлеб пишут в нете что в нем молоко есть.
хочу поискать без молока в супермаркете.думаю найду.
У нас на Артек алергія як раз була, на всі злакові.
Якщо вам не можна молоко, є соєве, а також соєві йогурти.
В хлібі, принаймні, звичайному, молока немає :)
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:47
pacis (25.2.2010, 15:39) писав:
Дякую, ми рідко їмо її, тому думаю краще геркулес, ячмінну, пшоно, гречку ( є світла, органічна, має більше користі), рис ( жовтий, не шліфований, тоже ТМ "Жменька"), кукурудзяну. Каші їмо з мяском, язиком, печінкою, рибою + трошки масла або олії. Досі табу на яйця і молоко і солодощі (правда з ними чим раз то складніше)
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:57
и так 2 недели. тогда будет видно.
может вы поделитесь как вы нашли продукт алерген?может я неправильно ищу?
Відправлено 25 лютий 2010 - 15:15
Відправлено 25 лютий 2010 - 15:27
Katerinka (25.2.2010, 15:57) писав:
может вы поделитесь как вы нашли продукт алерген?может я неправильно ищу?
В нас до року було так само, продуктів мало а алергія все була, я виключила найбільші алергени, але хочаб 1 раз в тиждень їх давала в невеликій к-ті, алергія не збільшувалася, потім потроху вводила нові продукти, а алергія потихенько зменшувалась.
Відправлено 25 лютий 2010 - 15:38
Відправлено 25 лютий 2010 - 16:44
Комаровского читала. к сожалению его советы нам не помогли.
Відправлено 25 лютий 2010 - 17:24
Я спостерігала погіршення навіть на вівсянку (злакові). А від печива "Марія" щічки червоніли прямо зразу. Те саме на дитяче печиво Хайнц, тільки ще гірше. Коли це виявила, відразу виключила всі злакові (борошно пшеничне, пшениця, жито, овес). За три дні у дитини зійшла всі висипка.
Ну, і ще, з віком це має пройти. Ми, принаймні, дуже сподіваємося :)
Відправлено 25 лютий 2010 - 17:44
pacis (25.2.2010, 17:24) писав:
Я спостерігала погіршення навіть на вівсянку (злакові). А від печива "Марія" щічки червоніли прямо зразу. Те саме на дитяче печиво Хайнц, тільки ще гірше. Коли це виявила, відразу виключила всі злакові (борошно пшеничне, пшениця, жито, овес). За три дні у дитини зійшла всі висипка.
Ну, і ще, з віком це має пройти. Ми, принаймні, дуже сподіваємося :)
Відправлено 25 лютий 2010 - 19:56
zyabka (25.2.2010, 17:44) писав:
Коли Маруся була у вашому віці, то у нас також були проблеми. Так, я їла лише бульбу та печені яблука, пила компот з сушки - не проходило... Ніякої побутової хімії, прального порошку - лише господарське мило. Ніякої дитячої косметики. Все дарма. :(
Але потім почала потрошку нормально їсти, і все само собою пройшло. Читала, що новонароджені можуть мати висипку через те, що у мами у цей період відбувається гормональна перебудова, і от маля висипає через ці гормони.
А харчова алергія у нас з"явилася набагато пізніше.
Їжте овочі і кисломолочні продукти.
Не можна категорично (мамі на ГВ): майонези та кетчупи, заводськи приправи, смажене та жирне, не радять курку (через те, що бройлерів годують гормонами), рибу (я її і так не їм), цитрусові якійсь час, молоко цільне (додавайте трошки в чай або в кашу), консерви. У діток часто буває алергія на яйця, шоколад. Не можна їсти багато солодощів. Та два квадратика чорного шоколаду на день вже потім я з"їдала. Потім стала робити сама йогурти - дуже корисна штука.
Намагайтеся їсти повноцінно, але готуйте самі, не їжте магазинної їжі. Каші та овочі також можуть бути дуже смачні! :)
Відправлено 25 лютий 2010 - 23:53
Katerinka (25.2.2010, 14:06) писав:
Итак мы не едим: молоко, кисломолочные продукты, масло, хлеб, яйца, красные и оранжевые овощи, консервы, шоколад и пр.
Сын на ГВ+кормлю его безмолочными кашами, раст. масло, зеленое яблоко, говядина.
Сама ем тоже самое.
Подскажите что-то еще...
Ви все робите правильно. Якщо є підозра на молоко - гречку виключіть теж, вони часто йдуть у парі...
Щодо хлібобулочних виробів - читайте склад, беріть без маргарину і сухого молока. Наприклад, фр. батони запаковані - там тільки борошно, вода і дріжджі. Сушки (бублики) бувають без додатків. У печиві Марія і дитячих печеньках є молоко і ще багато чого підозрілого - їх нафік.
Яйця можна перепелині, сир - соєвий (тофу), соєве молоко.
Рибу - білу морську (тріска, хек) як правило, можна.
Та взагалі - багато чого можна. Овочеві супи, пюре, соте, запіканки. М'ясо крім курки і телятини.
Дуже-дуже важливо пити багато чистої води між прийомами їжі (обом), під час загострення - день починати з сорбента (теж обом).
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Katerinka (25.2.2010, 16:44) писав:
Майте на увазі, що більшість пробіотиків містять залишки молока, бо в молочному середовищі вони вирощуються.
Не містить Наріне в порошку і, здається, БіоГая.

Допомога