Дітки 2003 року і старші Батькам старших діток сюди!
Відправлено 17 квітень 2008 - 12:37
Відправлено 17 квітень 2008 - 12:42
Відправлено 21 травень 2008 - 10:13
Відправлено 21 травень 2008 - 10:41
Моєму Павлику скоро 9 років.
Він закінчує другий клас, вчиться непогано, найкраще дається маетматика, фізкультура і англійська мова. Читає теж добре (77 слів на хвилину, а це більше норми), а от з українською мовою не дружить. Ну нічого, будемо влітку займатися.
Теж злегка розсіяний, тому я думаю це проблема багатьох. Учимо його класти речі на своє місце, виходить не завжди. Особливо мене сердить ранкова процедура пошуку носків, але то загальночоловіча проблема.
Давайте спілкуватися.
Молодець, Настюша, що відкрила таку темку.
Відправлено 21 травень 2008 - 11:24
А моя Настуня закінчує 10-й клас :)
Коли народився Максимко вона мені сказала:
"Тату, ти пам'ятаєш приказку, що малі діти не дають спати, а великі - жити?
Так ось - капець тобі, тату, бо ти вже маєш і одне і друге... " :)

Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)
There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle. (Albert Einstein)
Відправлено 21 травень 2008 - 11:31
Мартин (21.5.2008, 12:24) писав:
А моя Настуня закінчує 10-й клас :)
Коли народився Максимко вона мені сказала:
"Тату, ти пам'ятаєш приказку, що малі діти не дають спати, а великі - жити?
Так ось - капець тобі, тату, бо ти вже маєш і одне і друге... " :)
Донька права на всі 100%!!!
Я з своєю вже втомилась, щодня чую одне і те ж :
- нема що одягти;
-де мій контурний олівець( туш для вій і т.д.);
- хочу третю дірку у вусі...;
-і так далі і тому подібне.
А нам всього 12!!!
Відправлено 21 травень 2008 - 14:11
Зате свої заморочки.
Хоча порівняно з декими іншими дітьми - просто янголятко.
Відправлено 23 травень 2008 - 10:36
Але якщо щось треба, то і "мертвого дістане" :( . А взагалі нормально.
Уроки треба перевіряти, хоча Софійка робить їх сама, але так їй спокійніше. Школу не любить. І читати тежне любить :( Може хтось знає як зацікавити дитину до читання?
Відправлено 23 травень 2008 - 11:44
Відправлено 23 травень 2008 - 14:01
Оленка2008 (23.5.2008, 11:36) писав:
Але якщо щось треба, то і "мертвого дістане" :( . А взагалі нормально.
Уроки треба перевіряти, хоча Софійка робить їх сама, але так їй спокійніше. Школу не любить. І читати тежне любить :( Може хтось знає як зацікавити дитину до читання?
Я особисто ніяк не зацікавлювала. Просто я сама життя не уявляю без книги, і мій чоловік теж.
А Павлику змалечку читала перед сном книги, причому вибирала дуже прискіпливо - щоб був якісний зміст, малюнки, переклад (якщо книга перекладена), і звичайно якість самої книги.
А ще на свята завжди дарую хороші дорогі книги.
luluka (23.5.2008, 12:44) писав:
Якщо є хоч трохи сумнівів, не веди.
Ми через це пройшли. Думала вести в 6 років до школи, вже й школу знайшла, потім зрозуміла, що зарано, і повела в наступинй рік.
Ні хвилини не шкодую.
На уроках не втомлюється ні морально, ні фізично, уроки встигає робити.
Ще хочу сказати.
Моя подруга повела свого сина в 6 років (він рівно на тиждень старший за Павлика), то він і читає набагато гірше, і оцінки нижчі. У нас плануються практично всі від 10, крім української мови і французької (але й нас дисграфія - і це нормально), а той хлопчик учиться на рівні 7-8-9.
Відправлено 06 серпень 2008 - 10:03
Привіт. Я вважаю, що дітям в 6 років зарано йти до школи, але як подумаю, що 12 років вчитися, то скільки дитині буде років по закінченню школи? Якщо в 12 років дівчина вже малюється, то в 10 - 12 класах заміж будуть виходити і дітей народжувати. Академвідпустки в школі будуть вводити чи як? Я також говорила, що моя друга дитина не піде в школу в 6 років, бо бачу що тяжко дається синові його навчання, хоч і вчиться добре, але...
А вчиться одни хлопчик краще, інший гірше, не тому, що один пішов в школу в 6, а інший в 7, здібності просто різні.
Відправлено 30 серпень 2008 - 19:42
Привіт. Я вважаю, що дітям в 6 років зарано йти до школи, але як подумаю, що 12 років вчитися, то скільки дитині буде років по закінченню школи? Якщо в 12 років дівчина вже малюється, то в 10 - 12 класах заміж будуть виходити і дітей народжувати. Академвідпустки в школі будуть вводити чи як? Я також говорила, що моя друга дитина не піде в школу в 6 років, бо бачу що тяжко дається синові його навчання, хоч і вчиться добре, але...
А вчиться одни хлопчик краще, інший гірше, не тому, що один пішов в школу в 6, а інший в 7, здібності просто різні.
Особисто мені важко уявити одруження у 18 років, треба закінчити навчання у вузі або хоч його розпочати.
А щодо народження дітей, деякі і в 15 народжують, то що їм, ще раніше йти до школи?
Для мене це не аргумент.
А аргумент - готовність дитини до школи, як фізична, так і інтелектуальна і психологічна.
Одні діти можуть вчитися в 6 років, інші і в 7 не розуміють толком, чого від них хочуть.
Відправлено 30 серпень 2008 - 19:51
Відправлено 10 жовтень 2008 - 07:29

Мої сини,мої орли - це моя гордість материнська !!!
Кажуть люди я сама, наче квіточка,
Що пливуть мої слова, як та річечка,
Що душа моя співає, мов сопілочка.
А я просто українка, україночка
Відправлено 10 жовтень 2008 - 07:38
Останній рік перед школою я би присвятила підготовці до неї (читати, писати ті ж самі палички і гачечки). Якщо дитина погано читає, він може відставати від інших дітей.
Мій Павлик пішов у школу в сім років і однією з причин такого запізнілого підходу в школу було саме читання. Зате зараз читає чи не найкраще в класі. І почерк дуже гарний (хоча у 5-6 років його палички і гачечки були схожі на що завгодно, тільки не палички і гачечки).
Відправлено 10 жовтень 2008 - 08:33
Відправлено 10 жовтень 2008 - 12:29
luluka (10.10.2008, 9:33) писав:
Ну хоч складати склади дитина повинна вміти. Бо потім буде тяжко. А писати дійсно не треба вчити, бо кожна вчителька вчить по-своєму. Я не вчила писати, я просто готувала руку до письма, тобто ми малювали, розфарбовували, обводили, писали гачечки і палички.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 15:40
Моєму синочку Ігорчику 8 років, ходить в 3 клас
А донечці Віточці 5, на другий рік йдемо до школи.Вона вже пише, читає.Біля малого вже трошки навчилась табличку множення. Коли робимо домашню роботу з старшим і він щось не знає, то вона може підказати.
Відправлено 13 листопад 2008 - 19:40
M@rtik 1+1 (10.10.2008, 7:29) писав:
Привіт усім. Нам теж майже шість років. В нас інша проблема ми ходимо з середини вересня до школи на підготовчі курси, а в садочку в логопедичну групу - ніби всі з дитиною займаються. Писати ми пишемо з радістю: гачки, палички, квадратики, кружечки. Віршики так само,що не потрібно зразу, а те що треба шантажем.Склади нас навчила вчителька дуже легко - підставте руки під підборіддя і скільки разів ви до неї доторкнетеся стільки складів в даному слові. В школі ми сидимо з задоволенням там атмосфера підходяща і цікаво, іграшок немає, немає чим відволікатися спробуйте сходити на курси, або якщо немає такої можливості то хочаб то першркласників на уроки.
Відправлено 13 листопад 2008 - 23:06
Ulik (13.11.2008, 19:40) писав:
Це логопедична проблема. З часом пройде, якщо займатися. У нас теж таке було.
Але готуйся: можливі проблеми з письмом.

Допомога