Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Коли давати дітям гриби? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Коли давати дітям гриби? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 лютий 2010 - 18:54

Всім відоме правило - не давати дітям і вагітним грибів. Але мене цікавить, до скількох років не давати. Моя Мартуся в 5 років ще не знає смаку грибів. Але багато моїх знайомих вже з 2 рооків дають гриби. Читала, що не можна давати до 7 років, в іншому джерелі - до 12.
Текст, що розкривається
Гриби містять чималу кількість білка, клітковини, вітамінів (А, В1, В2, Д, РР, С) і мікроелементів (калію, кальцію, фосфору, заліза, магнію, натрію і т.д.) Однак засвоюються такі цінні речовини не так то просто. Справа в тому, що всі вони ховаються за своєрідною оболонкою, що нагадує за складом хітин, з якого складається панцир раків і деяких комах. Навіть дорослий організм насилу перетравлює хітинову оболонку! Що вже говорити про дітей, які просто не мають достатньої кількості ферментів, необхідних для її переробки! Так що малятам до 5-7 років гриби категорично протипоказані! У більш старшому віці можна пригостити дитини стравою з ретельно подрібнених грибів, краще - з культивованих глив або печериць. А якщо ви вирішите зовсім відмовитися від грибів у дитячому меню - ніякої біди в цьому немає: білок малюк отримає з м'ясних страв, клітковини багато в овочах, фосфор і вітамін А містяться в рибі, вітаміни групи В - у багатьох крупах і т.д.

Ще одна причина, по якій дітлахам не рекомендується вживати гриби, - повсюдне погіршення екологічної обстановки. І навіть якщо ви не будете збирати грибочки вздовж автомобільних доріг або поблизу промислових підприємств, це не убезпечить ваших малюків від важкого отруєння. Адже гриби, подібно до губки, вбирають в себе величезну кількість важких металів, токсичних і радіоактивних речовин! Навряд чи ви захочете пригостити своє чадо подібним "коктейлем", який може викликати важкі розлади внутрішніх органів.

Навіть якщо всі дорослі члени сім'ї благополучно і без наслідків пообідали грибочками, ваша дитина може серйозно постраждати. Підступність грибних отруєнь полягає в тому, що їх симптоми починають проявлятися лише через 6-35 годин після їжі, коли грибні токсини починають виводитися з організму нирками та печінкою.

Якщо маля все-таки поїв заборонені грибочки, і йому стало погано (з'явилися біль у животі, головний біль, млявість, блювання), відразу ж викликайте невідкладну допомогу! Чим швидше дитина отримає кваліфіковану медичну допомогу, тим більше в нього шансів зберегти життя і здоров'я.

До прибуття лікаря треба надати дитині першу допомогу. Добре, якщо у дитини з'явилася блювота - очищення шлунку в цій ситуації просто життєво необхідно. Якщо блювоти немає, її потрібно викликати. Для цього дайте дитині випити склянку прохолодної кип'яченої води, потім натиснете чайною ложкою на корінь язика. Таке промивання можна повторити 2-4 рази. Допоможуть видалити токсини з організму препарати-сорбенти: активоване вугілля, ентеросгель, смекта.

Ніколи не відмовляйтеся від госпіталізації малюка! Як правило, дитячі отруєння грибами протікають дуже важко, а повноцінну токсикологічну допомогу ваша дитина може отримати тільки в умовах стаціонару.

А як у вас?

Повідомлення відредаговано м@рійк@: 21 лютий 2010 - 18:55

My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 лютий 2010 - 19:35

я не даю, до 3 років точно давати не буду, занадто важкі для травлення, до того ж небезпечна то страва, якщо невпевнений в якості грибів.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 лютий 2010 - 19:39

Я років до 7 точно не даватиму, навіть шампіньйони. Без грибів харчування, як на мене, цілком може бути збалансованим і повноцінним, а бід від грибів я надивилася достатньо ще з дитинства. Хоч у нашій місцевості вживання лісових грибів давно традиційне і отруєнь мінімум, але власне навіть у гірських селах старші люди, які не читають так як ми нових досліджень і статей, кажуть, що дітям дошкільного віку гриби не можна давати.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 лютий 2010 - 22:19

і для нас гриби-табу.Сама я обожнюю гриби,але дитині напевне до 7 точно давти не буду,як пощастить то і довше
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Стефанія_s 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:34

у дітей до семи років немає ферментів для перетравлення тих грибів. тому так багато отруєнь в маленькому віці. я не даватиму. можливо, тільки скуштувати пару шампіньйончиків. але в цьому немає великої необхідності. без них можна обходитись) ми будемо старатись.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:40

Свому малому ще жодного разу не давала, хоча сама обожнюю гриби у різних варіаціях. Вчора варила зупу з шампіньонів, то дитина чуть не плакала, дуже хтіла тої зупи. Я дала кілька ложечок (без грибів). Вроді нічого. Але більше не буду. Чи просто юшку можна?
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:42

я даю по-немногу - он их любит, но не злоупотребляю
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:43

Костина мама а які даєш і як приготовлені?
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:43

я не даю своєму (5 років) і років до 10 не збираюсь давати...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:46

nata_war, только шампиньоны -отварные и обжаренные или маринованные (сама мариную) - но максимум шт 5
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Стефанія_s 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 15:13

Я думаю, що трошки все-таки можна..бо моя як просить, то не можливо відмовити))) але не багато, бо організм не може з ними справитись самостійно до 7 років.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 15:29

Я малій також ще недаю грибів, хоча дуже люблю їх сама. Чомусь боюся, щоб непошкодили.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 15:39

Років до семи однозначно не буду кормити грибами.
Щось і сама їх останні кілька років не їм практично, можна сказати - фобія, боюсь отруєння.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юльк@ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 15:54

В моїх знайомих дочка в 11років отравилась грибами так що попала в реанімацію, хоча їли всі, а зашкодило тільки їй. Лікарі сказали що до 12 років строго заборонено давати дітям гриби і їх відвар. Мої племінники і моя доня попробують гриби не раніше 12 років.
My Signature
[Зображення Зображення
Вороги зникли-залишились маленькі пакосники
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   бестия 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 16:02

Я своїй донечці також ще жодного разу не давала навіть спробувати гриби, і не збираюсь давати до років 10, а можливо навіть і довше. Хоча вона в мене навчена ще з малку що грибів їсти не можна, і навіть не просить їх попробувати. А от в моєї знайомої дочка (їй на той момент було 5 р.) постійно просила дати спробувати грибочка, от знайома змилувалась над дитиною та дала спробувати звичайного смаженого шампінйона, після чого пролежали 1,5 тижні в інфекційному відділенні, дитина досить серйозно отруїлась. Тому я вважаю що без грибів можна обійтись не тільки дітям але й дорослим, та мати абсолютно нормальний та повноцінний раціон харчування.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галушка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 20:34

Я також вважаю,що дітям гриби давати без потреби,без них вони можуть обійтися,а 1-2 ложечки не поможуть, але сильно можуть зашкодити,коли ми лежали з отравленням,то були діти(десь біля року),які отравилися через молоко мами грибами,мамі нічого,а дитині-капельниця,я своїй дитині грибів давати не збираюся,принаймі до старшого віку.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 22:26

Зображення Зображення Зображення

Цитата

Звичайно ж, дивлячись на батьків, апетитно наминали грибні делікатеси, малюки теж тягнуть рученята до незнайомого страви, бажаючи спробувати нове ласощі. Ну як тут втриматися і не пригостити крихту грибочком?! Ми з вами батьки розумні та відповідальні, тому давайте замислимося: так чи необхідні гриби в раціоні дитини? Багато хто вважає гриби марним продуктом. Це не так. Вони містять чималу кількість білка, клітковини, вітамінів (А, В1, В2, Д, РР, С) і мікроелементів (калію, кальцію, фосфору, заліза, магнію, натрію і т.д.) Однак засвоюються такі цінні речовини не так то просто. Справа в тому, що всі вони ховаються за своєрідною оболонкою, що нагадує за складом хітин, з якого складається панцир раків і деяких комах. Навіть дорослий організм насилу перетравлює хітинову оболонку! Що вже говорити про дітей, які просто не мають достатньої кількості ферментів, необхідних для її переробки! Так що малятам до 5-7 років гриби категорично протипоказані! У більш старшому віці можна пригостити дитини стравою з ретельно подрібнених грибів, краще - з культивованих глив або печериць. А якщо ви вирішите зовсім відмовитися від грибів у дитячому меню - ніякої біди в цьому немає: білок малюк отримає з м'ясних страв, клітковини багато в овочах, фосфор і вітамін А містяться в рибі, вітаміни групи В - у багатьох крупах і т.д. Ще одна причина, по якій дітлахам не рекомендується вживати гриби, - повсюдне погіршення екологічної обстановки. І навіть якщо ви не будете збирати грибочки вздовж автомобільних доріг або поблизу промислових підприємств, це не убезпечить ваших малюків від важкого отруєння. Адже гриби, подібно до губки, вбирають в себе величезну кількість важких металів, токсичних і радіоактивних речовин! Навряд чи ви захочете пригостити своє чадо подібним "коктейлем", який може викликати важкі розлади внутрішніх органів.

My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мандрагора 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 22:34

Оксанці до семи років строго не давала грибочків ніяких.Недавно спробувала фаршированого шапіньйона.Їй сподобалось,то деколи дозволяю.
А до того вона навіть мови не заводила,щоб давати їй.До речі,в нас ще таке саме табу на консерви.Але не знаю,коли воно закінчиться.

Повідомлення відредаговано muroslavka: 24 лютий 2010 - 22:35

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ехінадорус 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 22:39

Незнаю, може не в тему пишу, але коли дитині було 3 місяці я дозволила собі попробувати маринованих шампіньйонів, то після того в дитинки був понос і каки зелені довший час, мусіли викликати дільничу і давати ліки. Добре, що все пройшло. Після того я до року не їла грибів. Тож хотіла б застерегти і жінок, які годують грудьми хоч до 6 місяців не пробувати їх. А малечі так само не буду давати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksushaF 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 вересень 2010 - 01:29

Я також знаю, що до 7 років не можна, тому і не планую їх давати раніше.Достатньо є інших продуктів, якими можна урізноманітнити раціон.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему