Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Бездомні собаки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Бездомні собаки Оцінка: -----

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 лютий 2010 - 13:24

Знову на вулиці з'явилися зграї бездомних собак - бігають попід вікнами будинків, по півночі гавкають під вікнами, цілими зграями ходять біля смітників, страшно сміття викидати. Скоро почне танути сніг і собачі екскременти будуть з'являтися з-під снігу, як підсніжники (невдале порівняння). Невже так повинне виглядати місто, яке називає себе культурною столицею України.
Мені пригадався сюжет по ТБ 1 чи 2-річної давності - в Дніпропетровську якийсь мужчина відстрілював бездомних собак, сусіди його ледве не мітинг влаштували на захист собак. а він не на камеру пояснив, що дитину його знайомих покусав баздомний собака. І мені подумалося, чому дітки, які бачать по ТБ і в книжечках милих добрих песиків, так бояться собак справжніх. А тому, що кожна дитина хоча б раз в житті злякалася собаки, бо по місту собаки бігають як і бездомні, так і домашні без повідків - і великі, і малі. При тому власники псів ще й кажуть - не бойся, дєточка, он нє кусаєтса. Мене зрозуміють батьки, діти яких після переляку плачуть по ночах або ще гірше - стають заїками. А що вже говорити про глисти, бо пісочниці для собак стають туалетами.
Замість того, щоб усипляти бездомних собак, їх стерилізують і відпускають, і то одиниці, бо немає грошей на стерилізацію. Мене дивує те, що облаштовуючи притулки для тварин, люди забувають про дітей в інтернатах та притулках. Мене обурює те, що говорючи про гуманність до тварин, ми забуваємо про гуманність до людей.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2010 - 13:32

нажаль зараз у нас (кїв) дуже побільшало таких собак. а враховуючи, що зараз у них період гульок, то вони дуже агресивні.Мою доньку мало на днях не покусала така псюга, дякувати Богу люди допомогли, а так страшно і уявити. Це при тому, що це дівчина 21 року-(( Я боюся цих зграй, я навіть боюся домашніх собак, яких вигулюють в парку гашому, куди збирається дітлашня. Хазяєва агресивно реагують на зауваження, про те що не місце собакам на дитячих майданчиках...тут нічого не поробиш. А от з безпритульними тваринами треба щось робити. Я не вірю, що ї стерилізують, ті гроші давно вкрадені. Значить треба присипляти. А що ж робити, ну не чекати ж чергової трагедії-(((
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Цитрина 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 18 лютий 2010 - 13:40

м@рійк@, взагалі-то я люблю собак. Котів навіть так не люблю :) Ну але останнім часом і мене це почало доставати. Ми живемо в передмісті, тобто тут самі приватні будинки, і майже у всіх є собаки. Я не маю, де гуляти з дитиною. Хіба закрию сина у дворі за високим парканом - от і все наше гуляння. Якось пішли з чоловіком і дитиною прогулятися до річки (5 хв від нас, це "обжите місце", на самому березі річки стоять будинки). І на нас напали 5 (!!!!) здоровенних вівчарок. Їх вигулювала їхня господиня, усіх відпустила, вони давай на нас кидатися, малий налякався, чоловікові одна собака вчепилася в руку (добре, що в куртці був товстій), а та господиня нам кричить: "Та вони ж не кусаються, вони щенята" (а те щеня мені по пояс). Вона їх кличе, а ВОНИ ЇЇ НЕ СЛУХАЮТЬ. Оточили нас з усіх боків... Це при тому, що у тих людей подвір"я - як стадіон. Невже там собакам мало місця, щоб спускати їх на території, де часто гуляють батьки з дітьми?
Вчора хотіли піти на дитячий майданчик, а при вході до нього 5 собак нічиїх, вартують, певно, щоб ніхто на той майданчик не попав. Собаки сусідів до нас взагалі у двір через паркан перескакують і кидаються на нашу собаку, яка бігає прив"язана. А якби дитина в цей час гуляла НА СВОЄМУ ПОДВІР"Ї?!
Ще одного разу до нас вчепився велетенських бульдог (я гуляла сама з дитиною), а його господарі, бачачи це, навіть його не покликали назад. Так той бульдог і йшов біля нас, обнюхуючи малого, півдороги.
От і в мене інколи виникає бажання їх усіх повистрілювати, якщо в їхніх господарів нема мозгів.

п.с. Не про бездомних собак, але теж наболіле :(

Повідомлення відредаговано Цитрина: 18 лютий 2010 - 13:44

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 18 лютий 2010 - 13:46

чую часто про зграї агресивних бездомних собак, але сама, на щастя, з таким не стикалася!
я вже піднімала тему бездомних тварин в темі "неДомашні улюбленці".
в нас у дворі живуть два собаки, але то такі, ногою топнеш - втечуть. мене більше хвилює, що вони з котами навесні роблять і як це через рік дитині пояснювати :girl_angel:
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2010 - 14:00

Ті собаки агресивні якраз тому, що почався період гоніння. Якщо песика стерилізувати, то він не буде агресивним.
Дівчата, якщо робити те, що ви пропонуєте - усипляти, то на їх місце понавалюють в два рази більше тих псів!
Про гуманність я промовчу.....
Єдиний вихід, якраз і є стерилізація. Тільки так, вони
1.не будуть розмножуватись
2. не будуть агресивними
Але ще не забуваймо про отаких добрих тьоть, дядь, мамусічок, татусічок, які поки маленьке собача поцюцькаютьсЯ, побавляться, а виростає скотина, то на фіг, на вулицю...
Так, мене й саму дратують ті їхні фекалії на кожному кроці....але, повірте, ті каки не так від бродяжок-псів, а якраз від домашніх, випещених тваринок. То з власників треба починати! Кульочок, лопаточка і вперед!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2010 - 14:06

ну от-((((((((((((((( ця тварюка таки тільки шо вкусила мою дитину....зараз я така зла, що вдушила би всих собак голими руками!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2010 - 14:19

Я выросла в Трускавце. где к бездомным собакам относятся очень дружелюбно. Может потому, что они часто тусуются около санаториев, а отдыхающие активно их подкармливают. Там такие поросята ходят, и еще харчами перебирают!!!!
Конечно есть организации, которые регулируют их количество. Работают, но местное население и санатории строго оберегают своих любимцев. Помню был случай, как вызвали будку в Хрустальный дворец-это крутой санаторий, где всегда отдыхают высшие чины. Приехали, а собак нет. Только слышно по номерам "Гав, гав". Но не пойдешь к генералу или прокурору разбираться, что он собак прячет... :yahoo:
После этого все свои собачки заимели ошейники!
Вижу во Львове ситуация другая. Но тоже имеются свои при магазинах или киосках.. Я лично с агрессией дворовых собак не стыкалась, обычно они всячески избегают конфликтов в отличие от домашних "любимцев".
К тому же человек - не единственная живая особь на земле и животные тоже имеют в праве мирно жить там, где они хотят. Мож им наши дискотеки тоже по ночам мешают спать!! :girl_angel:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Катюша88 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:04

я бачила як собака з їла живу ворону......... вона ще рухалась ,але в неї не було півтіла..........
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natalyuska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 08:39

Я так як і ви не захоплююсь дворняжками, але в їхньому існуванні, в першу чергу звинувачую нас - людей!!! Адже, як писала hrystyna, , ми самі їх заводимо, бавимось поки вони маленькі, а потім, як тільки набридли, або якось нашкодили, викидаємо геть... :(
Проте особисто я більше боюся домашніх собак, бо дворняга завжди хоче від людей добра (може хтось приютись, а може буде годувати...), а домашні улюбленці, часто бувають розпещеними та неслухняними, от і маємо собак, які не слухають свого господаря, а якщо це велика або бойцовська собака, то і думати страшно...
Отак я раз гуляла з чоловіком в парку, як тут, біжить просто на нас якийсь "песик", гавкає, ще мить і він би накинувся на нас, чоловік я вже навіть не пригадаю, чи копнув чи вдарив рукою..., а тут бабка крик підняла, що ми порухали її песика... то я взагалі була в шоці....
Отаких господарів я б сама повідстрілювала

Користувач подумав і додав через 11 хв.:
Ще пів біди, як в таку ситуацію попадає здорова молода людина, а якщо це дитина або людина похилого віку...???

А то шо собака їла ворону, то не так і страшно, котики ж їдять мишок і пташок, а ми їх і далі продовжуємо любити...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 08:58

у нас быля садка уляє така собі тьотя, господиня двох дородніх доберманів, псюги гарні. і все було б нічого, якби вони були в намордниках, а так однин навіть без поводка бігає, а поруч бігають дуууже симпатичні цуцики. і звісно ж діти тягнуться до цуциків-(( шо думає та тітка, важко сказать, чи взагалі вона шось думає про якихось там дітей-(( їй головне її собачечки-( ненавиджу таких людей...да саме так...чому не можна думать хоч грамулюсічку про ближнього, про сусіда....безпритульних собак шкода, але я за тещоб їх присипляли. в міській службі сказали, що присипляють тільки тоді, коли вже стався факт нападу-(( отакої!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 09:33

Як би я не любила собак,своє життя і життя моїх близьких я ціную більше.......на мене не раз нападали собаки,одна сильно покусала(підбуль).І ось буквально в неділю ми їздили до мами в Франківськ і на нас з чоловіком двоє"телят"по-пояс кожен,сунуть з таким оскалом-добре в мене була парасолька і гараж був відкритий в будинку,а то знов купа уколів..............стерелізація не поможе,ще й в таких миалих маштабах,тварини від неї стають агресивніші.....Треба діяти радикальніше.............а таких собаководів любителів які побавляться пару років собакою,а потім її просто викидують на вулицю садити треба-хоча б на 15 суток,щоб житя медом не здавалось.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 30 червень 2010 - 15:11

Звичайно шкода тих кого покусали(мене і саму собака сильно кусала, правда домашня) але це не привід вбивати всіх бездомних собак! Кожний випадок треба окремо роздивлятись а нікому це не потрібно, легше всіх постріляти чи приспати. Наприклад на ринку в моєму місті дуже багато собак. Їх прикормлюють продавці і собаки цілий день сплять і нікого не трогають, але ворогу не побажаєш зайти туди після закриття... Вони роблять свою роботу- стережуть. Все б нічого, але як починаються гульки то тоді вони під час бійки буває зачіпають і людей. Після стерилізації все ок, вони перестали в зграї збиратись, перестали народжуватись цуценята, які пізніше б виросли і теж могли когось вкусити. В держави грошей на це немає, але в нас цим займається приватна ветлікарня на гроші спонсорів і це таки роблять бо їм нема сенсу обманювати. Чи от на автовокзалі в нас живе одна собачка, ну дуже добра і до всіх лащиться. Хтось її залишив чи забув коли вона була ще маленька і вона там прижилась, так от не думаю що вона комусь шкоду зробить і мені було б шкода якщо б її приспали через те що чийогось родича покусала якась невідома собака. Її стерилізували і тепер вона бігає з невеликим шрамом на животі, ошийником і симпатичною сережкою-біркою з номером і яка свідчить що вона стерилізована.
Доречі після стерилізації собаки НЕ стають агресивнішими, у них просто перестає вироблятись гормон що за це відповідає.
Я за те щоб не чесати всіх під один гребінець а розбиратись в кожній окремій ситуації - присипляти чи стерилізувати, але на це потріні гроші...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Поночка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 15:19

м@рійк@, Я з тобою згодна. Та недавно я була у відпусткі і коли повернулася, то на роботі не було в дворі звичайногонашого гарного песика Койота йому було 1,5 роки, коли я спитала, де він то почула, що в нас у місті відстрелювали собак і в цей час койот попросився погулять і його не вчасно вдпустили, а він був такий веселий грайливий собачка я йогопостійно кормила, носила йому іздому. Так шкода песика. Він був справжнім охоронцем нашої тереторії підприємства. а його було вбито під загальною маркою.Нехай спаочиває наш любий Койот.

Додано:
м@рійк@, Я з тобою згодна. Та недавно я була у відпусткі і коли повернулася, то на роботі не було в дворі звичайногонашого гарного песика Койота йому було 1,5 роки, коли я спитала, де він то почула, що в нас у місті відстрелювали собак і в цей час койот попросився погулять і його не вчасно вдпустили, а він був такий веселий грайливий собачка я йогопостійно кормила, носила йому іздому. Так шкода песика. Він був справжнім охоронцем нашої тереторії підприємства. а його було вбито під загальною маркою.Нехай спаочиває наш любий Койот.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 15:21

вся штука в тому, шановна RomaIIIka, що ніхто взагалі не розбирається. Якби усипляли тих, що кусають , хворі чи агресивні, то до решти було б інше, мабуть ставлення
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 30 червень 2010 - 15:46

Мене зграї таких от безпритульних собак лякають. Однак, я не підтримую тотального винищення усіх цуциків. Це жива безневинна істота. Я вважаю, що відлов таких собак є обов'язковим, а далі, як на мене, то не завадило б трошки цивілізованості у цьому питанні. За такими собаками повинен бути нагляд і спостереження за поведінкою. А ще, обов'язкова стерилізація. Якщо собака не виявляє агресії, простерилізована, привита (принаймні від сказу), то не бачу причин для винищення. А ще, якби замість рекламувати Хортицю під соусом соціальної реклами, направду створили кілька роликів і показували такі притулки, гарантували, що цуцики здорові і щеплені, то для таких собак знайшлися би родини, хоч частково. А у такому стані як воно зараз є... бррр...
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 16:05

я обхожу 10 дорогами бездомних псів, особливо якщо це зграя! вони не усі одинакові - є і добрі, а є і злі!
вбивати їх - ні! але повинні бути спец місця, куди їх будуть забирати, там тримати, годувати, лікувати , стерелізувати і тд! Собака просто не може бігати по вулиці нічий! і фінансуватися це має з держави !
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 16:10

Прочитала ваші дописи і чесно трохи ошарашена....
В першу чергу винні самі люди, собаки будь-які чи то домашні чи безхатчанки відчувають коли людина видає страх і тому починає гавкати, після того людина починає або кричати або ж піднімає руки і собака реагує на це ще більше...
Деякі взагалі завели тваринку, побавились поки маленька а далі викинули на вулицю, і яка ж після того буде добра собака???? Коли вона жила з людьми а далі її викинули.
Потім ті самі люди які підгодовують собак, вони звикають і коли бачать людини потребують від неї їжу, а ще як людина боїться - от і все є результат може кинутись.
Стерилізація помагає тільки кобелям, вони не агресивні після того, а скорше як маленькі стають А сучки, які встигли народити і їх стерилізувати стають дуже агресивними і починають кидатись.
А ще винні самі хозяєва собак які відпускають своїх песиків гуляти без нагряду.
Маю сучку і знаю на що вона здатна хотя і маленька, але спускаю її тільки у місцях де вона може спокійно побігати. і дратує те що деякі хозяєва своїх бійцьовських псів вигулюють без повідків і намордніків, але то вже друга тема.
My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marjashka_s 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 червень 2010 - 16:21

В мене на цю тему суперечливі погляди. В мого знайомого був "песик з вулиці", підібрав його ще маленьким, собака виросла надзвичайно розумна і вірна, хоча проживши в сім"ї 10 років собака всетаки втекла, мабуть сумувала за "вільним життям"
Також я була свідком того як бродячі собаки накинулись на дитину, хоча не заперечую, що те саме можуть зробити і "домашні".
Я не притримуюсь думки, що "дворняжок" потрібно вбивати але й не підтримую того, щоб їх кастрували і випустили далі на вулицю. От був би заклад, де їх годують, лікують і шукають домівки :36_3_12: хоча про що я говорю, якщо в нашій країні люди живуть на вулицях і всім байдуже
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 16:33

marjashka_s, такі заклади існують, і там пропонують собак людям і збирають у скриньки на базарах для песиків гроші, але ж то стільки не назбираєш, та й люди самі бояться брати вже старших собак, хочуть маленьких аби від дитинства знати що від них чекати, а ще й породистих, бо двортир"єрів мало хто любить.
Рахую що треба робити щось з дуже агресивними, а таких які спокійні то і не варто чіпати нехай живуть, вони ж все ж такі живі істоти.
My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marjashka_s 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 червень 2010 - 16:51

Я завжди кидала гроші до тих скриньок, та давненько їх не бачила.
В нас в під"їзді жив песик, всі його підгодовували, ніхто його не ображав та й він нікого не чіпав, та потім десь пропав, хотілось би думати, що його забрали до притулку а не...
Я не розумію як люди можуть залишати тваринок, спочатку побавились а потім викинули як непотріб :wacko3:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему