Бездомні собаки
Відправлено 18 лютий 2010 - 13:24
Мені пригадався сюжет по ТБ 1 чи 2-річної давності - в Дніпропетровську якийсь мужчина відстрілював бездомних собак, сусіди його ледве не мітинг влаштували на захист собак. а він не на камеру пояснив, що дитину його знайомих покусав баздомний собака. І мені подумалося, чому дітки, які бачать по ТБ і в книжечках милих добрих песиків, так бояться собак справжніх. А тому, що кожна дитина хоча б раз в житті злякалася собаки, бо по місту собаки бігають як і бездомні, так і домашні без повідків - і великі, і малі. При тому власники псів ще й кажуть - не бойся, дєточка, он нє кусаєтса. Мене зрозуміють батьки, діти яких після переляку плачуть по ночах або ще гірше - стають заїками. А що вже говорити про глисти, бо пісочниці для собак стають туалетами.
Замість того, щоб усипляти бездомних собак, їх стерилізують і відпускають, і то одиниці, бо немає грошей на стерилізацію. Мене дивує те, що облаштовуючи притулки для тварин, люди забувають про дітей в інтернатах та притулках. Мене обурює те, що говорючи про гуманність до тварин, ми забуваємо про гуманність до людей.
Відправлено 18 лютий 2010 - 13:32
Відправлено 18 лютий 2010 - 13:40
Вчора хотіли піти на дитячий майданчик, а при вході до нього 5 собак нічиїх, вартують, певно, щоб ніхто на той майданчик не попав. Собаки сусідів до нас взагалі у двір через паркан перескакують і кидаються на нашу собаку, яка бігає прив"язана. А якби дитина в цей час гуляла НА СВОЄМУ ПОДВІР"Ї?!
Ще одного разу до нас вчепився велетенських бульдог (я гуляла сама з дитиною), а його господарі, бачачи це, навіть його не покликали назад. Так той бульдог і йшов біля нас, обнюхуючи малого, півдороги.
От і в мене інколи виникає бажання їх усіх повистрілювати, якщо в їхніх господарів нема мозгів.
п.с. Не про бездомних собак, але теж наболіле :(
Повідомлення відредаговано Цитрина: 18 лютий 2010 - 13:44
Відправлено 18 лютий 2010 - 13:46
я вже піднімала тему бездомних тварин в темі "неДомашні улюбленці".
в нас у дворі живуть два собаки, але то такі, ногою топнеш - втечуть. мене більше хвилює, що вони з котами навесні роблять і як це через рік дитині пояснювати
Відправлено 18 лютий 2010 - 14:00
Дівчата, якщо робити те, що ви пропонуєте - усипляти, то на їх місце понавалюють в два рази більше тих псів!
Про гуманність я промовчу.....
Єдиний вихід, якраз і є стерилізація. Тільки так, вони
1.не будуть розмножуватись
2. не будуть агресивними
Але ще не забуваймо про отаких добрих тьоть, дядь, мамусічок, татусічок, які поки маленьке собача поцюцькаютьсЯ, побавляться, а виростає скотина, то на фіг, на вулицю...
Так, мене й саму дратують ті їхні фекалії на кожному кроці....але, повірте, ті каки не так від бродяжок-псів, а якраз від домашніх, випещених тваринок. То з власників треба починати! Кульочок, лопаточка і вперед!
Відправлено 18 лютий 2010 - 14:06
Відправлено 18 лютий 2010 - 14:19
Конечно есть организации, которые регулируют их количество. Работают, но местное население и санатории строго оберегают своих любимцев. Помню был случай, как вызвали будку в Хрустальный дворец-это крутой санаторий, где всегда отдыхают высшие чины. Приехали, а собак нет. Только слышно по номерам "Гав, гав". Но не пойдешь к генералу или прокурору разбираться, что он собак прячет...
После этого все свои собачки заимели ошейники!
Вижу во Львове ситуация другая. Но тоже имеются свои при магазинах или киосках.. Я лично с агрессией дворовых собак не стыкалась, обычно они всячески избегают конфликтов в отличие от домашних "любимцев".
К тому же человек - не единственная живая особь на земле и животные тоже имеют в праве мирно жить там, где они хотят. Мож им наши дискотеки тоже по ночам мешают спать!!
Відправлено 19 березень 2010 - 09:04
Відправлено 30 червень 2010 - 08:39
Проте особисто я більше боюся домашніх собак, бо дворняга завжди хоче від людей добра (може хтось приютись, а може буде годувати...), а домашні улюбленці, часто бувають розпещеними та неслухняними, от і маємо собак, які не слухають свого господаря, а якщо це велика або бойцовська собака, то і думати страшно...
Отак я раз гуляла з чоловіком в парку, як тут, біжить просто на нас якийсь "песик", гавкає, ще мить і він би накинувся на нас, чоловік я вже навіть не пригадаю, чи копнув чи вдарив рукою..., а тут бабка крик підняла, що ми порухали її песика... то я взагалі була в шоці....
Отаких господарів я б сама повідстрілювала
Користувач подумав і додав через 11 хв.:
Ще пів біди, як в таку ситуацію попадає здорова молода людина, а якщо це дитина або людина похилого віку...???
А то шо собака їла ворону, то не так і страшно, котики ж їдять мишок і пташок, а ми їх і далі продовжуємо любити...
Відправлено 30 червень 2010 - 08:58
Відправлено 30 червень 2010 - 09:33
Відправлено 30 червень 2010 - 15:11
Доречі після стерилізації собаки НЕ стають агресивнішими, у них просто перестає вироблятись гормон що за це відповідає.
Я за те щоб не чесати всіх під один гребінець а розбиратись в кожній окремій ситуації - присипляти чи стерилізувати, але на це потріні гроші...
Відправлено 30 червень 2010 - 15:19
Додано:
м@рійк@, Я з тобою згодна. Та недавно я була у відпусткі і коли повернулася, то на роботі не було в дворі звичайногонашого гарного песика Койота йому було 1,5 роки, коли я спитала, де він то почула, що в нас у місті відстрелювали собак і в цей час койот попросився погулять і його не вчасно вдпустили, а він був такий веселий грайливий собачка я йогопостійно кормила, носила йому іздому. Так шкода песика. Він був справжнім охоронцем нашої тереторії підприємства. а його було вбито під загальною маркою.Нехай спаочиває наш любий Койот.
Відправлено 30 червень 2010 - 15:21
Відправлено 30 червень 2010 - 15:46
Відправлено 30 червень 2010 - 16:05
вбивати їх - ні! але повинні бути спец місця, куди їх будуть забирати, там тримати, годувати, лікувати , стерелізувати і тд! Собака просто не може бігати по вулиці нічий! і фінансуватися це має з держави !
Відправлено 30 червень 2010 - 16:10
В першу чергу винні самі люди, собаки будь-які чи то домашні чи безхатчанки відчувають коли людина видає страх і тому починає гавкати, після того людина починає або кричати або ж піднімає руки і собака реагує на це ще більше...
Деякі взагалі завели тваринку, побавились поки маленька а далі викинули на вулицю, і яка ж після того буде добра собака???? Коли вона жила з людьми а далі її викинули.
Потім ті самі люди які підгодовують собак, вони звикають і коли бачать людини потребують від неї їжу, а ще як людина боїться - от і все є результат може кинутись.
Стерилізація помагає тільки кобелям, вони не агресивні після того, а скорше як маленькі стають А сучки, які встигли народити і їх стерилізувати стають дуже агресивними і починають кидатись.
А ще винні самі хозяєва собак які відпускають своїх песиків гуляти без нагряду.
Маю сучку і знаю на що вона здатна хотя і маленька, але спускаю її тільки у місцях де вона може спокійно побігати. і дратує те що деякі хозяєва своїх бійцьовських псів вигулюють без повідків і намордніків, але то вже друга тема.
Відправлено 30 червень 2010 - 16:21
Також я була свідком того як бродячі собаки накинулись на дитину, хоча не заперечую, що те саме можуть зробити і "домашні".
Я не притримуюсь думки, що "дворняжок" потрібно вбивати але й не підтримую того, щоб їх кастрували і випустили далі на вулицю. От був би заклад, де їх годують, лікують і шукають домівки
Відправлено 30 червень 2010 - 16:33
Рахую що треба робити щось з дуже агресивними, а таких які спокійні то і не варто чіпати нехай живуть, вони ж все ж такі живі істоти.
Відправлено 30 червень 2010 - 16:51
В нас в під"їзді жив песик, всі його підгодовували, ніхто його не ображав та й він нікого не чіпав, та потім десь пропав, хотілось би думати, що його забрали до притулку а не...
Я не розумію як люди можуть залишати тваринок, спочатку побавились а потім викинули як непотріб

Допомога