Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: добровільно бездітні чи дітоненависники? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

добровільно бездітні чи дітоненависники? чайлдфрі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:04

зараз активно набирає обороти спільнота людей які добровільно відмовляються мати дітей-так звані чайлдфрі.
цтиую Вікі
Текст, що розкривається

Мотивация
Чайлдфри ссылаются на множество различных причин, в частности:

• Комфорт и возможность развития:
    • Желание иметь больше свободного времени для досуга, хобби, друзей, работы по совместительству
    • Желание уменьшить финансовую ответственность
    • Боязнь того, что родительство, будучи необратимым шагом, им не понравится
    • Способность менять работу и место жительства за короткий срок (спонтанность)
    • Желание сохранить уровень эмоциональной и физической близости с партнёром, несовместимое с появлением ребенка
    • Нежелание перестраивать дом в соответствии с потребностями ребенка и нормами безопасности
    • Осознание того, что рождение ребенка повредит карьерному росту
    • Намерение поддерживать определенный уровень контроля над жизнью; нежелательность потери времени, сил, приватности и свободы

• Отсутствие потребности в детях:
    • Неимение биологической тяги к родительству
    • Юношеское, либо оставшееся с юности презрение к маленьким детям
    • Общая неприязнь к детскому поведению
    • Побуждение заботиться о родителях, других родственниках, заниматься благотворительностью
    • Удовлетворенность общением с детьми в качестве тети, дяди, учителя и т. д.
    • Страх и отвращение к физическим условиям беременности, опыту родов и послеродовому периоду (например, из-за потери внешней привлекательности)
    • Воспоминания о травмирующем или бедном детстве
    • Воспоминания об оскорбляющих или отсутствующих родителях

• Безопасность родителя и ребенка:
    • Медицинские предпосылки для трудной беременности (например, сахарный диабет, онкологическая группа риска), либо рождения больного (например, депрессия в нескольких поколениях)
    • Обсессивно-компульсивное расстройство, нарушения в сфере привязанностей
    • Отсутствие или недоступность качественных детских учреждений

• Вера, что приносить людей в этот мир безнравственно:
    • Убежденность в малой вероятности спасения души, и в связи с этим боязнь того, что душа ребенка после смерти будет обречена на вечные мучения в аду
    • Невозможность спросить их согласия
    • Мир полон страдания, и нельзя гарантировать, что данный человек проживет хорошую жизнь
    • «Мир не готов принять моего ребенка, я хочу сначала подготовить его» (высказывание 29-летней девушки-чайлдфри)
    • Каждый рождённый должен умереть
    • Перенаселённость, экологические проблемы
    • Неспособность быть ответственным и терпеливым родителем
    • Прежде чем рожать новых детей, нужно сделать счастливыми уже существующих

Користувач подумав і додав через 8 хв.:

Цитата

Раньше считала себя моральным уродом, но наткнулась на это сообщество, и уменя словно камень с души свалился.
В 23 года наверное, еще рано называть себя чайлдфри. Так же смешно выглядит, как и юноша в 17 лет, величающий себя холостяком. Хотя пресловутый материнский инстинкт у меня отсутствует напрочь. Не могу понять, как можно впадать в умиление при виде младенца, и обсюсюкиваться до потери человеческого облика. Не представляю себя беременную. Сделала 2 аборта, и ничего, кроме облегчения, не почувствовала.
А вот теперь напишу о том, что меня бесит.
1.Вопли об ущербном инстинкте. Типа не родила-не женщина. А я не хочу быть ЖЖенщиной с большой буквы Ж. Мне девчонкой нравиться оставаться. А те, кто руководствуются не мозгом, а инстинктами, пусть живут на деревьях, как обезьяны. XXI век на дворе.
2.Аборт-страшный грех, боженька накажет, в аду гореть будешь!!!А е...ться до свадьбы-это ничего, не грех, а вот аборт...
3.Когда на остановке закуриваешь, то пренепременно появляется какой-нибудь дед и начинает рассказывать, что мне же еще рожать. Тоже бесит.
4.Раньше в девчачьем ВУЗе училась. Курсу к 4 половина разродилась, и начали они на все экзамены младенцев волочь. Благо ВУЗ не медицинский.
Можно что-то еще добавить, но вроде все. Спасибо за сообщество.

My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:19

О, давно збиралася вдкрити цю тему, але згадувала, коли була далеко від комп'ютера. Що ж до руху...
Я, наприклад, не здивована появою і поширенням таких ідей. Ну по-перше, думаю, ніхто не заперечуватиме, що з'явилось ціле покоління, для котрого цінності матеріальні стоять попереду усіх решта, і на здобуття цих цінностей покладаються всі сили, вся енергія, всі свміння і т.п. На здобуття ще чогось не залишається часу. По-друге у всі часи були люди, котрі ставали батьками, бо так треба, бо такі вимоги суспільства, в якому вони живуть. Я навіть тішуся, що ці люди об'єднались, можуть називати себе модним словом "чайлдфрі", горлапанити на своїх форумах про те, що поступитися місцем в транспорті вагітній жінці - це атавізм і моветон. А головна моя втіха в тому, що такі люди насправді не зроблять нещасливою і покинутою жодну дитину. Надто часто мені і за професією, та й загалом у буденному житті доводилось спостерігати дітей, котрі для своїх батьків щось на зразок ляльки, котра набридла відразу наступного дня після першої ж гри.
Переконана в тому, що молоді люди, котрі приєднуються до лав "чайлдфрідістів" заради моди, врешті-решт дійдуть до найбанальнійшої з думок: мода мінлива, а якщо не дійдуть, то знову-таки слід читати вище. Чула думки, що мало нам демографічної кризи, яка буяє у розвинутих країнах, так ще й ті ж розвинуті країни і є витоком руху "Чайлдфрі" Так, демографічна криза буяє, але невже слід її ліквідовувати силами людей, котрі ставлять на чільне місце що-завгодно крім самого життя.
Ну і проблема абортів і покинутих дітей також гостра. Під словом "покинутих" я маю на увазі не лише дітей на вулиці, без опіки, а й покинутих при повному матеріальному достатку вдома, коли батьки живуть поруч, але такі далекі від своїх дітей і їх проблем. Тут моя суб'єктивна думка така: краще нехай жінка ходить зі значком "чайлдфрі " на грудях, аніж віддасть до дитячого будинку чергову крихітку чи зробить аборт.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 9
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:32

Мені цього не зрозуміти,але маю таку близьку подругу,яка говорить,що НЕ ЛЮБИТЬ дітей,що вони всі такі ПРОТИВНІ,як їх можна витримувати,і сама не хоче їх мати,хоча з багатодітної сім"ї.Людині вже 27...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mas'ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:36

Звісно, я не хочу нікого образити.. Але бувають всілякі відхилення в людей. Продовження роду - це інстинкт, якщо він відсутній.. ну, буває, але нормою не назвеш. Наприклад, буває, що відсутній материнський інстинкт або інстинкт самозбереження. Ну, а ще частина, мабуть, мали б пережити якусь травму дитячу чи що.. От в них і трансформувався негативний досвід чи страх в такий висновок - не хочу дітей. Ну, але це їхня справа. Як на мене вони багато втратили, ті всі клопоти не порівняти з відчуттям щастя, яке отримуєш.
Єдине, що мене дратує в таких людях - це інколи їхнє перегинання палки - типу, від я не хочу дітей = я ненавиджу всіх дітей довкола. Типу, принципово не уступлю місця в траспорті вагітній чи з огидою відштовхну дитину в супермаркеті, бо всі діти- паразити, ізолюйте їх, хай не засмічують мій простір. Або те, що їх прям бісить, коли говорять про дітей.. Я не люблю, наприклад, котів і не хочу ніколи його заводити, але в істерику при тому як їх описують їх господарі не впадаю.. :3_8_13:
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:43

Я також не розумію цього...
Можливо воно і краще, що ця категорія людей розуміють, що будуть поганими батьками, і свідомо не народжують..Набагато гірше, коли такі жінки все ж таки народжують, і все життя обвинувачують свою дитину у нереалізованих можливостях...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:43

Збочення є різні... ото нехай доживуть до старості і чи тоді, як не буде кому слова сказати і чашку води подати, чи будуть вони думати як в молодості. І де справедливість, та зірка два аборти зробила, і полегшення відчула, а тут дівчта багато років лікуються, моляться щоб мати дитинку. Ні, про мене такі люди моральні уроди і збочинці, зрештою це їх вибір.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:44

А я думаю, що жінки лукавлять, коли кажуть, що їм не потрібні діти. Причини можуть бути дуже різними ( і відсутність особистого життя, і відсутність фінансів, хвороби, безпліддя, і т.д.). Ці всі причини не хочеться пояснювати іншим людям, а саме простіше сказати. "Я дітей не люблю, терпіти їх не можу, тому їх і не хочу".
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:45

Є люди, які ще не готові ставати батьками, ну це я ще розумію, але філософія що діти не потрібні, що це - тягар, ну точно збочення
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:50

Може, тому і не любить, що все життя няньчила молодших братів-сестер - втомилася...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:55

Я за лояльність, якщо ніхто не виходить за межі розумного...Не знаю особисто у нас жодної людини, яка б офіційно віднесла себе до "чайдфрі". :3_8_13: Мені здається, це більше з того, більш "цивілізованого" світу. Зрештою, зрозуміти можна. У радянськму союзі у страшні голодні післявоєнні роки народжуваність зростала, а пізніше, за так званого соціалізму, коли вже більш менш налагодилось нормальне життя, народжувати стали менше. Демографи кажуть, людям нарешті хотілося "пожити для себе". Щось таке мабуть переживає тепер ситий та благополучний захід. Якось познайомилась там з однією такою парою - хлопець офіційно запропонував одружитися, якщо дітей не буде ніколи. :huh: А вона так кохала, що погодилась, хоча дітей обожнювала. Ну от, коли їм було вже під сорок, у хлопця померла мама і, вочевидь, під дією стресу в нього нарешті з"явився той самий батьківський інстинкт. Тепер мають двох дітей і цілком щасливі. Отак. Тож така філософія може бути насправді тимчасовою. Хоча, звісно, всяке буває.
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nemira 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:02

Ой, дівчата... Побачила назву теми і згадала, що півтора роки тому, будучи на 4 місяці незапланованої вагітності у самий розпал свого кар"єрного сходження, вже обговорювала рух чайлдфрі на одному рос.ресурсі. І самій стало цікаво знайти, що я тоді писала, бо до своєї вагітності я була впевнена, що дітей не матиму. Не уявляла, що з дітьми робити, як їм давати раду. Коли мене лишали з якимось малям на пару секунд, впадала в паніку, діти мене реально дратували (признаюсь чесно, як було).
А ось і мій допис півторарічної давності, в якому власне і моє бачення чайлдфрі:

Цитата

Я думаю, что причина явной неприязни кроется в зависти... Ведь самые убеждённые "чайлд-фри" все равно где-то в глубине души хотели бы ребёнка, но это желание забивает страх - страх потерять независимость, какую-то внешнюю привлекательность, страх брать на себя ответственность, страх перед беременностю и родами. Я сама когда-то думала, что лучше прожить жизнь интересно и ярко, строить карьеру и путешевствовать, не связывая себя тяготами материнства. Но, положа руку на сердце, за этими рассуждениями пряталась куча страхов, повязаных с рождением и воспитанием ребёнка.
"Детные" же, в свою очередь, тоже зляться на "свободных", потому что, как бы не радовало тебя родное чадо, всё же той свободы ой как не хватает - и на друзей, и на отдых, и на себя любимую...
Говоря о себе, еще вчера убеждённая карьеристка, которая о детях и слышать не хотела, узнав о своем "интересном положении" мигом отодвинула подальше все амбиции и с нетерпением жду своего кроху:)

П.С. Я не хотіла дітей, поки не народила свого. Тепер же мені і чужі дітки всі такі милі і хорошенькі, що навіть не уявляю, як могла раніше цього не помічати.
My Signature
Спойлер

Будь-яка переміна пов'язана з незручностями, навіть якщо це переміна на краще
  • 9
  • Back To Top

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:05

є ще розгалуження від чайлдфрі-так звані чайлдхейтери.Це люди які ненавидять все що пов"язане з материнством і дітьми.
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:08

Перегляд повідомленнябережаночка (17.2.2010, 16:05) писав:

є ще розгалуження від чайлдфрі-так звані чайлдхейтери.Це люди які ненавидять все що пов"язане з материнством і дітьми.

Подвійне збоченство, чесне слово. Ну, а своїх матерів вони теж ненавидять чи як? А себе в дитинстві - теж? Спалюють дитячі фотки і жаліють що народились?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:10

Дівчата, тільки що заради цікавості через гугл зайшла на один подібний форум..що тут скажеш? неозброєним оком видно, що у одних це психологічна проблема, а інші - це малолєтки несформовані, яким байдуже що і як, аби не так як всі! Там одна 17 річна хотіла собі труби перев"язати!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:10

Дівчата, я завжди впадала в шок від нелояльності і ворожості на форумах "чайлдфрі", але тепер її розумію. Таких людей не так багато, але якщо вони прийняли рішення свідомо залишитися бездітними, байдуже з якою мотивацію, то як їм чути про те, що вони збоченці. А тут це прозвучало вже у 3 дописах, а дописів то ще неповна сторінка.
Невже краще, щоб ті люди під тиском суспільства і щоб не бути збоченцями народили дитину? Невже краще народити дитину лише для того, щоб в старості було кому склянку води подати?
Дитина має бути бажаною, а якщо небажана, то нехай краще та жінка і не вагітніє, і не народжує. Це, як на мене, більш відповідально, аніж народити дитину, щоб тебе не вважали збоченкою.
І взагалі, молодих мам толерантність лише прикрашає. ;)
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 5
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:25

Ну, перепрошую, я не згідна з тим, що їм одним бідним важко жити, тому вони мають право ненавидіти інших дітей. Моя позиція така - я їх не рухаю і не переконую. Але, я по іншому як збоченство не можу назвати такий неприродній стан. Але якщо він не приносить шкоди нікому, в тому числі і їм з цим комфортно, то це їх справа. Все окей, це їх вибір.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:26

мене засмучує той факт що багато членів цих рухів вибирають стерилізацію.Багато -це жінки 20-30 років,думка яких була сформована можливо спонтанно і цей крок може зламати життя людині якщо вона раптом змінить свою думку через кілька років
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:44

В принципі я поважаю будь-які погляди, якщо їх сповідувачі:
а)висловлюють їх цивілізовано
б)не зневажають всіх інших, хто протилежної думки
в)не завдають якимось чином шкоди іншим людям і не закликають до естремальних вчинків на шкоду іншим людям

Мені в житті зустрічалось декілька жінок, котрі називали себе childfree. Дивна річ, але до цього вони прийшли не через свої абсолютні переконання, а через певні (в кожного свої) обставини у житті.

( Щоб пояснити що я маю на увазі під абсолютними переконаннями. Це, наприклад, коли монахом стають не через віру і присвячення Богу, а через нещасливе кохання чи інші життєві труднощі)

Серед них була також і колега, яка на кожному кроці розповідала про кількість своїх абортів і нових коханців. Хм, до речі, треба поцікавитись у спільних знайомих як у неї справи зараз ;)

Повідомлення відредаговано Sonya: 17 лютий 2010 - 16:53

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   schmetterling 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:50

Перегляд повідомленняпопелюшка (17.2.2010, 15:43) писав:

Я також не розумію цього...
Можливо воно і краще, що ця категорія людей розуміють, що будуть поганими батьками, і свідомо не народжують..Набагато гірше, коли такі жінки все ж таки народжують, і все життя обвинувачують свою дитину у нереалізованих можливостях...

Підтримую таку думку. Може, дійсно краще не народжувати, якщо не відчуваєш себе МАМОЮ. Діти ж все таки не винні. Дуже жаль дивитися на сім'ї, в яких діти сприймаються як тягар.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 16:57

якщо людина прийшла до думки що не хоче мати дітей і просто називає себе Чайлдфрі-це нормально.Але коли люди починають говорити про дітей і мам з ненавистю і прямо в очі-це ненормально.Якби про мою дитину виразились негарно просто тому що дітей не люблять мені б це не сподобалось.Тому і ставлення до Чайлдфрі таке неоднозначне-бо там є і нормальні адекватні люди які до рішення не мати дітй прийшли через якісь свої причини і хворі на голову ІМХО які вагітну жінку називають людоматкою і готові вдарити тебе за те що ти в компанії заговорила про свою дитину
My Signature
Зображення Зображення
  • 8
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів