Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: годування груддю - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито

годування груддю ГВ після КР Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Noa 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 лютий 2010 - 08:53

Дівчата! не знайшла подібної теми (може вона в іншому розділі). Розкажіть як у вас налагодилося ГВ піля кесарського? Мені хтось казав, що не відразу з’являється лактація, а я так хочу годувати виключно груддю!
дякую
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 лютий 2010 - 09:40

Noa, основне це ваше бажання і як би важко не було - не здавайтесь!
1) часто прикладайте, якби важко не було повернутись на бік, а після операції дуууже важко, але можливо і чим швидше ви будете через біль зближуватись з дитинкою, тим швидше буде те відновлюватись самі і ніякої шкоди для швів і здоров"я не буде, коли на перший день ви зможете пару раз встати і повертатись гарно на два боки для малечі, щоб дати молочко.
2) правильно прикладайте-нехай медсестричка, що приносить дитинку правильно покаже, як запихати грудь, зрештою, нехай пару раз запхає сама, але перевіряйте чи добре і самі, щоб дитина максимально захоплювала сосок, думаю ви це вже читали і може бачили на спеціальних малюнках, це дуже важливо, коли ще нема молочка, а маля дуже хоче його отримати, воно може дуже покусати маму і тоді налагодити буде значно важче, а правильне прикладання допомагає уникнути цього. також при першій болі, бо можуть і не витримати, нічого дивного змащувати кремом, дають в пологових бепантен пробничок, мені дуже помагав, якщо ефекту нема, не лякайтесь пробуйте інший засіб, дитяча лікар має вам підказати який.
3) не чекайте, що на другий день прибуде молочко, чудеса бувають, та рідко, навіть мами, що родили природньо, таким рідко можуть похвалитись. 3-4 восновному... до цього просто чекайте, не підсувайте пляшечок з кашками, бо маля голодне і кричить(переважно кричать через стрес-побачили інший світ, щось було не так на пологах, мокренький памперс і тільки востанню чергу, бо голодне-переважно дітки перших днів сплять, а "активнічають" вночі :wacko3: ), якщо вже зовсім важко і бачите, що маля справді голодне, а нема чим годувати, то годуйте сумішшю(3-4 день), але з пляшечки, ніяк не з соски.
І пам"ятайте турбота про дитину, грудне вигодовування допоможе вам як найшвидше відійти після операції. З першою дитинкою я була страшенно налякана-на 3 день не могла уявити, як взяти маля на руки-весь час діток привозили і забирали, тільки на 3 день дали в окрему палату з дитинкою і це був такий шок, здавалось зараз усі шви повириваю, але нічого такого не сталось. З другою дитинкою, вона була відразу зі мною, ще від наркозу не відійшла, а вже крізь туман бачила її, я вже другого дня носилась на руках по кімнаті і все було значно краще, про годування взагалі мовчу, чого і вам бажаю! Нехай усе пройде легко, а грудне годування приносить радість і вам і малечі!!!

Повідомлення відредаговано olia14: 17 лютий 2010 - 09:52

My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 3
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 09:52

olia14 дуже дякую за поради :) я знаю, що під час природніх пологів виробляється окситоцин, який запускає механізм вироблення молозива, а згодом і молочка. але під час планового КРу він не виробляється, тому переживаю, щоб організм вчасно "зрозумів", що дитисько народилося і треба виробляти молозиво. ще питання: ви написали "з пляшечки, а не з соски", а пляшечки ж всі з сосками?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 09:56

Noa, часте прикладання малюка до грудей і взагалі перебування поруч з мамою роблять чудеса і якось природа надолужує втрачене, зрештою, може у вас той процес(народження дитинки) вже почнеться на момент операції? це ще не відомо... :wacko3:
А пишу з пляшечки, то це так: мені медсестричка з першою показала, бо були проблеми, молочко тільки на 4 день, вона їм там плакала, а хто хотів то терпіти, то підгодовували...знімаєте ковпачок і так легенько з того горла пляшечки(вони переважно досить маленькі) до ротика прикладаєте, от і весь секрет.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 10:29

olia14 дуже дякую) зрозуміла. а молозива у вас не було?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 лютий 2010 - 10:36

Дівчата, налагодження лактації після КР і після природніх пологів абсолютно ідентичне. Єдиною особливістю є те, що молоко може з'являвитися не так як звичайно на 3 день після пологів, а пізніше. Проте, це не обов'язково, може все бути і так як зазвичай. Треба сказати, що і після природніх пологів інколи пізніше молочко приходить. Так що може все-таки у тему клуб ГВ-мам краще писати. Поради ж то всім однакові: і тим, хто природнім шляхом народив, і тим, що через КР.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 10:36

Було, але старшенька так покусала, що поки не появилось молочко прикладати було дуже боляче, ну і вочевидь мало його було, щоб їй наїстись, бо поруч лежала мамочка теж 1:1 ситуація як у мене-непланове кесарське, то в неї з годуванням ніяких проблем не було, казала, що молочко підтікало вже на останніх місяцях вагітності, буває ж таке :96: , вона натискала і в неї воно легко виходило, у мене так не було, а мала нервувалась тягнути не хотіла, потім, коли прийшло молоко, їй було звісно легше. а от з меньшою, була таж ситуація, що і в тої мамочки відразу все було ок, але я годувала старшеньку до 4 місяця вагітності, то може воно в мене і не пропадало :unknw:

Lara!, може і так, все що відрізнялось від звичайного ми вже обговорили тут, може ще хтось з кесарських мам добавить, але то до автора темки питання, їй видніше, може вона хоче ще когось почути? :unknw:

Повідомлення відредаговано olia14: 17 лютий 2010 - 10:42

My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 11:05

Я мама двох кесарят і думаю, що ніяких аж таких особливостей, окрім можливості пізнішого приходу молочка немає, то навіщо створювати іншу тему, щоб губилися важливі дописи і дублювати одні і ті ж поради.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МАSЯ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 лютий 2010 - 11:49

Я тоже кесарська, тим більше в мене непланове кесареве, ше на 30 тижні. Мені молочко після кесеревого прибуло десь на день 4. Спочатку то було молозиво, а вже потім молочко.
Малого сусідки по палаті підгодовували не з пляшечки, а зі звичайного шприца.
My Signature
Зображення
Жоден переможець не вірить у випадковість
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 12:24

Перегляд повідомленняLara! (17.2.2010, 11:05) писав:

навіщо створювати іншу тему, щоб губилися важливі дописи і дублювати одні і ті ж поради.

тому що мене цікавить досвід мамів саме після КР
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 12:28

Noa, я мала 2 кесарських розтини: один екстренний, другий - плановий. Я вам авторитетно заявляю, ніяких особливостей немає, все як після природніх пологів з молочком. Просто після КР частіше, аніж після природніх пологів молочко приходить із запізненням. Це все, а діяти у таких випадках потрібно завжди однаково, байдуже, яким спосом ви народили. Зараз тема розпорошиться, частина буде писати туди, де завжди обговорюємо ГВ, частина сюди, а поради будуть однаковісінькі. :)
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 14:44

Перегляд повідомленняLara! (17.2.2010, 12:28) писав:

Просто після КР частіше, аніж після природніх пологів молочко приходить із запізненням.

а молозива?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 15:01

Перегляд повідомленняNoa (17.2.2010, 14:44) писав:

а молозива?

Молозиво з'являється так само як і після природніх пологів. Що ж до окситоцину, про який ви згадували у першому пості, то, по-перше, вам його вколять, щоб скорочувалась матка, по-друге, вироблення окситоцину стимулюється смоктальними рухами дитини. Коли дитина смокче груди, виробляється окситоцин, ви навіть можете відчути різке скорочення матки і короткочасний біль, коли дитина присмоктується, це якраз зумовлене викидом окситоцину. І так відбувається не залежно від того, яким спосом на світ з'явилося ваше малятко.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 лютий 2010 - 23:38

З"явилося молочко на четвертий чи п"ятий день...
Порада... правильне прикладання до грудей, часто давати дитині груди із самого початку народження дитини, і нормальне харчування мами...
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів