годування груддю ГВ після КР
Відправлено 17 лютий 2010 - 08:53
дякую
Відправлено 17 лютий 2010 - 09:40
1) часто прикладайте, якби важко не було повернутись на бік, а після операції дуууже важко, але можливо і чим швидше ви будете через біль зближуватись з дитинкою, тим швидше буде те відновлюватись самі і ніякої шкоди для швів і здоров"я не буде, коли на перший день ви зможете пару раз встати і повертатись гарно на два боки для малечі, щоб дати молочко.
2) правильно прикладайте-нехай медсестричка, що приносить дитинку правильно покаже, як запихати грудь, зрештою, нехай пару раз запхає сама, але перевіряйте чи добре і самі, щоб дитина максимально захоплювала сосок, думаю ви це вже читали і може бачили на спеціальних малюнках, це дуже важливо, коли ще нема молочка, а маля дуже хоче його отримати, воно може дуже покусати маму і тоді налагодити буде значно важче, а правильне прикладання допомагає уникнути цього. також при першій болі, бо можуть і не витримати, нічого дивного змащувати кремом, дають в пологових бепантен пробничок, мені дуже помагав, якщо ефекту нема, не лякайтесь пробуйте інший засіб, дитяча лікар має вам підказати який.
3) не чекайте, що на другий день прибуде молочко, чудеса бувають, та рідко, навіть мами, що родили природньо, таким рідко можуть похвалитись. 3-4 восновному... до цього просто чекайте, не підсувайте пляшечок з кашками, бо маля голодне і кричить(переважно кричать через стрес-побачили інший світ, щось було не так на пологах, мокренький памперс і тільки востанню чергу, бо голодне-переважно дітки перших днів сплять, а "активнічають" вночі
І пам"ятайте турбота про дитину, грудне вигодовування допоможе вам як найшвидше відійти після операції. З першою дитинкою я була страшенно налякана-на 3 день не могла уявити, як взяти маля на руки-весь час діток привозили і забирали, тільки на 3 день дали в окрему палату з дитинкою і це був такий шок, здавалось зараз усі шви повириваю, але нічого такого не сталось. З другою дитинкою, вона була відразу зі мною, ще від наркозу не відійшла, а вже крізь туман бачила її, я вже другого дня носилась на руках по кімнаті і все було значно краще, про годування взагалі мовчу, чого і вам бажаю! Нехай усе пройде легко, а грудне годування приносить радість і вам і малечі!!!
Повідомлення відредаговано olia14: 17 лютий 2010 - 09:52

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 17 лютий 2010 - 09:52
Відправлено 17 лютий 2010 - 09:56
А пишу з пляшечки, то це так: мені медсестричка з першою показала, бо були проблеми, молочко тільки на 4 день, вона їм там плакала, а хто хотів то терпіти, то підгодовували...знімаєте ковпачок і так легенько з того горла пляшечки(вони переважно досить маленькі) до ротика прикладаєте, от і весь секрет.

Відправлено 17 лютий 2010 - 10:36
Відправлено 17 лютий 2010 - 10:36
Lara!, може і так, все що відрізнялось від звичайного ми вже обговорили тут, може ще хтось з кесарських мам добавить, але то до автора темки питання, їй видніше, може вона хоче ще когось почути?
Повідомлення відредаговано olia14: 17 лютий 2010 - 10:42

Відправлено 17 лютий 2010 - 11:05
Відправлено 17 лютий 2010 - 11:49
Малого сусідки по палаті підгодовували не з пляшечки, а зі звичайного шприца.
Відправлено 17 лютий 2010 - 12:28
Відправлено 17 лютий 2010 - 15:01
Молозиво з'являється так само як і після природніх пологів. Що ж до окситоцину, про який ви згадували у першому пості, то, по-перше, вам його вколять, щоб скорочувалась матка, по-друге, вироблення окситоцину стимулюється смоктальними рухами дитини. Коли дитина смокче груди, виробляється окситоцин, ви навіть можете відчути різке скорочення матки і короткочасний біль, коли дитина присмоктується, це якраз зумовлене викидом окситоцину. І так відбувається не залежно від того, яким спосом на світ з'явилося ваше малятко.
Відправлено 17 лютий 2010 - 23:38
Порада... правильне прикладання до грудей, часто давати дитині груди із самого початку народження дитини, і нормальне харчування мами...

Допомога