Школи м. Івано-Франківськ ділимося враженнями
Відправлено 13 квітень 2009 - 08:00

любяча матуся
Відправлено 15 лютий 2010 - 22:48
Я планую давати дитину в школу №5, бо сама там вчилася. Знаю всі її плюси і мінуси. По місцю проживанню (в районну школу) точно не буду давати.
Відправлено 15 лютий 2010 - 23:14
Сама ж я закінчувала потім Фізико-математичний ліцей при Нафти і газу. Знання по точним наукам дає позаконкуренцією. Я після нього поступила своїми силами в 4 Вузи-2 Львівські і 2 Франківські на державні факультети. Ліцей має багато договорів, я посутпала в Нафти газу по тестах, в Прикарпатський - по олімпіаді, у Франка(Львів)-по олімпіаді, зупинилася на Політехнічному(Львів) - менеджмет, поступала по курсам. Я дуже цим горджуся:) Тому за ліцей стою горою, але тудти дається дитину після 8 класу, поступається на основі тестування, велике навантаження - пари до 16год, сесії, дисципліна(забороняють пити і курити) і патріотичне виховання(практики літом в горах, художня самодіяльність). Але це потрібно, щоб дитина мала нахил до математики і фізики. Рівень там дуже ВИСОКИЙ!!!!
Відправлено 16 лютий 2010 - 10:36
Відправлено 16 лютий 2010 - 10:52
Відправлено 16 лютий 2010 - 11:30
5 школа - гуманітарна більше, німецька з першого класу, в старших класах кожен день, з другого класу - англійська. А фізика, матиматика - не така сильна. Хоча я якраз математику найбільше любила і знала її непогано.
Відправлено 16 лютий 2010 - 11:47
elena0709 (16.2.2010, 10:52) писав:
Дійсно правда, що скільки людей-скільки думок. В 2003 р. закінчувала 23 школу - спогади, в основному, дуже позитивні. Високий рівень викладання. Вчилася у правничому класі, знання отримували на рівні 1 курсу юрфаку.
Відправлено 16 лютий 2010 - 11:55
Відправлено 16 лютий 2010 - 12:32
Відправлено 16 лютий 2010 - 12:49
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Про 23 школу чула хороші відгуки, у мене там чилося багато подруг, дехто потім навіть деякий час працював і по приписці вона мені підходить, але від реального місця проживання далекувато.
Відправлено 16 лютий 2010 - 13:30
Але й справді всюди є як довольні, так і незадоволені. Для дитини молодших класів важлива перша вчителька, а загалом школа вже з 5 класу. Хоча, звичайно добре, коли дитина не змінює школи, а від першого по останній клас вчиться в одній школі.
Відправлено 16 лютий 2010 - 13:52

Щастя бути мамою...
Відправлено 16 лютий 2010 - 18:58
А взагалі то,якщо дитина хоче вчитися,вона буде і в самій звичайній сільській школі,а як ні,то і супер гімназія не допоможе,хоча в супер гімназії більше шансів.У мене була дуже погана хімічка,і коли я це зрозуміла,пішла в Малу академію при Прикарпатському університеті і в результаті на контрольних я розв"язувала по 2 варіанти,і захистила 2 наукові роботи на обласному рівні.
І ще,я дуже проти того,що слабеньких дітей дають у сильні класи з поглибленим вивченням якогось предмету.Навіщо мучити?У всіх різні здібності і слід це враховувати.Мої знайомі,наприклад,дали малу у фізико-математичний ліцей,а в неї художні здібності,а математика ніяк.І мордується дитина,иає низькі оцінки,вічне репетиторство,а толку ніякого...
Відправлено 17 лютий 2010 - 00:18

Щастя бути мамою...
Відправлено 17 лютий 2010 - 12:45
Стосвно інших предметів, то там теж на хорошому рівні викладається. Були люди що після ліцею в Києво-Могилянку своїми силами поступали. Та після ліцею, взагалі поступають у 99% випадків на державні факультети, а де ще є така статистика???Я хотіла взагалі то поступати в медичний, тому в ліцеї ходиа на гурток з екології і біології, і займала двічі 2 місце на обласних олімпіадах. Але потім мене розчарувало те, що без грошей в медичний не поступиш, а моя сімя не мала змоги, і я була в силі поступити на математичний, інженерний, а в Львові - на економічний своїми силами(а знаєте яка там корупція, я напевно одна така прорвалася), завдяки ліцею. На першому курсі розвязувала в інституті контрольні з вищої математики. Так, що я склоняю голову перед викладачами в ліцеї, адже математика йде вступним екзаменом на більшість факультетів.
Стосвно 5 школи, той рівень німецької, який в мене там заклали, я відчуваю все життя:)Хоча вже у ліцеї нажаль була тільки англійська, але я все-одно її памятаю. В інституті вчила вже знову німецьку, минулого року успішно здала кандидатські в аспірантурі!!!Але стовно інших предметів в 5 школі, нажаль, рівень посередній, хоча залежить від викладача і дитини.
Я думаю, позаяк, дитину потрібно тестувати психологічно, і визначати, які здібності в неї є. Бо інколи діти самі не знають чого хочуть, чи "літають в облаках", так як я з Медінститутом!А потім гірко розчаровуються. В Україні треба бути реалістом, або мати бабло;). Моя мама правильно зробила що мене в ліцей віддала, хоча я тоді не дуже хотіла, я тепер їй вдячна. Захищу скоро в ЛЬвові дисертацію, зрештою найшла тут свою долю, а так б сама я сюди точно не поступила. Бо в школі я б була посередністю.
А ще в ліцеї дуже багато хлопців. В нас було 7 дівчат і 23 хлопці. Це великий плюс, бо часто в школах,особливо з гуманітарним наклоном,бабнота просто зїдає один одного:)багато конфліктів!А так ми були в ліцеї, як принцеси;)
Відправлено 08 червень 2010 - 14:01
Відправлено 17 червень 2010 - 21:14
Відправлено 17 червень 2010 - 21:42
З мов вчили англійську (щодня), німецьку або французьку (двічі на тиждень), латинську. Кращої школи я ще не бачила :) Якби жила у Франківську, давала б свою дитину теж у цю гімназію.
Відправлено 22 червень 2010 - 20:09
Це її слова.
Я не можу судити,бо не маю ніякого відношення до неї.
Відправлено 22 червень 2010 - 20:40
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Я теж закінчувала 21,скажу вам що вимоги були серйозні,крім того я вчилась в спеціалізованому класі.Залежно до якого вчителя попадеш,дехто дає значно більше програми і вимагає відповідно.Як малий виросте піду спочатку саме туди розвідаю обстановку.

Допомога

_d_22_m_6_y_2009_c_5.gif)