Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: інфекційні хвороби в садку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

інфекційні хвороби в садку приховування хвороб у садку Оцінка: -----

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 лютий 2010 - 00:31

В нашому садочку з боку персоналу прийнято приховувати наявність інфекційних хвороб, отруєнь тощо. Тобто, якщо дитина захворіла на якусь з інфекційних хвороб чи отруїлася, батьки повинні казати лікарю, що дитина в садок не ходила, що захворіла не в садку, а вдома. Вихователі просять взяти довідку заднім числом, що дитина не ходила перед тим в садок. А все через те, що якщо в поліклініці зафіксують такий випадок, в садок приходить санстанція. Зрозуміло, що такі справи всі полюбовно вирішуються між завідуючою і санстанцією, але "дістають" після того вихователі, а потім між собою засуджують маму, дитина якої хвора, мовляв, навіщо вона сказала, що дитина ходить в садок. Аналогічна ситуація з отруєннями. Говорю так, бо знаю, моя знайома працює в садку.
Найбільше дратує те, що якщо вони так роблять, то краще б попереджали батьків про наявність інфекційних хвороб у садку, а то вже справа батьків водити дитину чи ні. Минулого року в кінці травня ми підхопили в садку скарлатину, аж потім я випадково дізналася, що перед тим в нашій групі хлопчик захворів на скарлатину. І без мого відома вихователька поставила нам в журналі пропуски за цілий травень. Червень мала прохворіла, а на липень-половину серпня я написала заяву на оздоровлення. А в серпні вихователька попросила принести довідку за травень. Ну добре, що в поліклініках лікарі "зговорчиві".
Зараз через знайому дізналася, що в іншій групі кілька дітей хворі на вітрянку. А вихователі знову мовчать...
А як у садках, де ходять ваші діти?
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 лютий 2010 - 01:13

м@рійк@, такі "дива" відбуваються майже у всіх садочках. Як правило команда про приховування йде від медсестри і завідувача, а вихователі виконавці їх "волі". Далеко не завжди всі ці питання вирішуються так полюбовно як ви собі то уявляєте, завідувачі садочків так само бояться санстанції, як і всі решта, а можливо навіть і більше за вихователів. І "дістають", як правило керівник і медпрацівник. А вихователям і няням додається купа непотрібних, обтяжливих і до того ж не оплачуваних клопотів: додаткові вологі прибирання приміщень, митття іграшок, вимірювання температури, огляд слизових і шкіри, карантин в групі, в решті решт. А якщо отруєння, то додаткова "мозкопарка" ще й на харчоблоці. І не так легко "домовитись" із представниками санстанції. Причому, навіть самі поліклініки часом приховують наявність тої чи іншої інфекційної хвороби на їх дільниці, щоб уникнути зайвих "хвиль" з боку санепідемстанції. Єдине, що мене обурює в даному випадку, так це мовчання вихователів про наявність хвороби у групі.
Зі мною нещодавно трапилась така історія: я з маленьким зайшла вгості до однієї виховательки в садочок. Хвилин 15 ми теревенили про всяку всячину, малий тим часом перемацав всі іграшки і т.п., і аж тоді вона, так між іншим, згадала, що в групі вітрянка. :shok: На моє обурення вона прореагувала сміхом, типу чого паришся, рано чи пізно а мусите тим перехворіти, а все ж таки краще рано... Якщо таке відношення до знайомої, то чого чекати для усіх решта?
My Signature
Все, що існує на світі, колись було мрією.

Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 08:44

Ой, Сонячна, якби ж то получала завідуюча :shok: у нас, наприклад, усі "почесті" дістають вихователі(завідуюча себе вміє добре вигороджувати і дуже часто про колектив не думає...) і деякі приклади, мене просто обурюють: батьки нагодували ввечері дитину куркою-гриль+кавуном, на ранок звісно рвота(2 роки!!!), попадають швидкою(це теж треба вміти такий кіпіш відразу підняти-для мене швидка, остання інстанція, але тут ми це не обговорюємо) в лікарню, звісно мама каже, що ходив у садочок(про курку гриль-геть забула, усе винен садочок!), а тоді люба-дорога санстанція гарненько потираючи руки і одівши одяг з велииикими кишенями спішить у садочок, їм все одно, що наші дітки сплять, вони лізуть до них робити мазки!!! і нікого не обходить, що сонна година тільки почалась!!! Нервують вихователі, бо треба зі своєї кишені "то все оплачувати", додатково усе мити, бо сказали, що зільють зараз дорогі "санстантори" усю групу хлоркою, короче, народ ви чули колись як та хлорка штиняє і як нашим діткам після того комфортно там перебувати цілий день? а все через те, що одній мамаші розуму забракло сказати, що кавуном маля нагодувала!!! це конкретний випадок, доречі, таке дуже часто буває, шкода вихователів, діток-для чого то все? потім перші злі, другі роблять що хочуть, бо перші мають хлоркою то все обробляти..
А тепер про інфекційні хвороби, у нас вихователь каже, але батьки навпаки це сприймають вштики-знову хочу похалявити і відлякують нас від садочка, а що робити тим батькам, що працюють і бабів у наявності нема? ховатись з дитиною від вітрянки? я не думаю, що вони б таке робили :lol:
Я просто показала, що є і інший бік медалі, зовсім не для суперчки.

Повідомлення відредаговано olia14: 15 лютий 2010 - 08:46

My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 08:46

У нас була вітрянка в садочку восени. То нас попередили одразу, що в групі карантин. Але вітрянка не така страшна хвороба, як деякі інші, то нам сказали, що якщо хочете водити дитину в садочок, то можна, а якщо ні - то вони подзвонять коли закінчиться карантин. Ми вирішили ходити, бо все одно Женя був у контакті з тим хлопчиком, що захворів, тому залишатися вдома підстав не було. Наша група просто в ті дні гуляла на вулиці окремо від інших діток, не ходила в басейн, на малювання, музику і фізкультуру. Вихавателі приходили до нас в групу і проводили заняття.
Про інші хвороби не чула.
У Павлика теж була в садочку один раз вітрянка, але ми якраз тоді хворіли на іншу хворобу, тому не знаю, чи був карантин.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 14:17

olia14 То дійсно, шкода лише вихователя і няню, а на рахунок отруєнь, то часто винні батьки, але в нашому садку був випадок, коли в одній групі отруїлося кілька дітей, і виявилося, що тарілки були погано сполоснуті від плину.
І на мою думку батьків повинні попереджати про наявність інфекційних хвороб, а то вже їхня справа чи водити дітей, чи ні. В моєму випадку, коли моя Мартуся підхопила скарлатину, вихователька знала, що в нас 5-місячна дитинка в хаті, і що в Мартусі - пієлонефрит, а скарлатина страшна наслідками з боку нирок. Могла б і попередити, слава Богу, що все в нас обійшлося нормально. Ато спочатку мовчать, а потім просять принести довідку заднім числом.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 14:34

Кожен садок знаходиться під "патронатом" певної дитячої поліклініки. У випадку виникнення інфекційних хворіб вони повідомляють спочатку "шефську" поліклініку, а потім ця інформація надходить до санстанції. так от,моя родичка,яка працює у дитячій поліклініці розповідає,що прекрасно у них знають,що там-то і там- коклюш, там-то і там- скарлатина, але офіціно діагнозів не підтверджують,щоб не закривали установи на карантин. Вихователі- лише нижча ланка з цієї ієрархічної структури.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Черрі 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 15:43

Зрозуміло, що у садочка виникає багато проблем. Але поставте себе на місце батьків,дитина яких захворіла. Мала прийшла з садка,по дорозі вирвала. Це була п"ятниця. Забирала бабця до себе,не позвонила,ще й нагодувала сосисками. Дитина знову вирвала. Потім два дні постійна рвота і понос,відмова від пиття. В результаті інфекційна лікарня і капельниця. При оформленні в лікарню всі були в такому стані, що найменше думали про садок. Причому, ніхто не питав, чи була дитина в садку перед отруєнням. Спитали,чи взагалі вона відвідує дошкільний заклад і який.
Після триденної капельниці нас відпустили додому. І тут з"ясувалось, що до нас кілька разів дзвонили з садочку,приходили з садку і з Сес обстежувати умови проживання, але не застали,бо ми були в лікарні,приходили в лікарню, але не застали,бо нас вже відпустили,але ще не виписали. Потім мені виписували і директриса і вихователька, нащо я поїхала в лікарню, і нащо сказала в який садок ходимо. А коли ми приїхали в лікарню ацетон в сечі був вже 4+,і дитина майже не рухалась..
Отакі ми виявились непорядні.
До речі, розпитуючи потім мамочок, з"ясувала,що в той день отруїлось ще кілька діток,але за вихідні їм перейшло і до лікаря вони не звертались(мабуть їх не догодовували ще й сосисками). Тоді давали на півечірок сирну запіканку, яку моя дитина ще й досі не їсть,а пройшло уже 1,5 року.
Але діагноз нам вказали ацетономічний синдром,чи щось подібне, тобто не від поганих продуктів,а підшлункова з чимось не справилась, тому не зрозуміло,до чого тут була Сес і її перевірки,діагноз у нас уточнювали і Сес і керівництво садочку разів з 20.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 16:03

даааа, оце ви відкрили мені "америку"-( зараз меньшенький (5років) ходить в садок, хворіємо часто, причому страждаємо на ацетон-( завжди говоримо про садок в лікарні, ще ні разу не було нарікань від персоналу, хоча наш садок ангельським не назвеш... а ви знаєте, я помітила одну неприємну деталь. коли я почала водити старшеньку в садок, мені було 21 рік...вихователі, а особливо завідуюча, розмовляли зі мною як з недоумком якимось, а я по молодості боялась їх чи шо-((( зараз мені вже 40(і сміх і гріх-)) , таткові ще більше-)) то вихователі а особливо завідуюча якось поважно ставляться до нас-), та й я вже не блєю у відповідь-) так шо посилайте їх подалі, якщо несправедливо наїжжають, наші дітки дорожчі за все-))
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 16:16

в 7 міс. з малою лежала на Орлика в палаті разом з дівчинкою 3-х років, яка в садочку отруїлася, (з тої грпи 5 дітей отруїлися), так от їх зав. садка повідомила - розкажете що у садку отруїлася дитина, можете більше її туди не приводити.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 16:47

м@рійк@, бачите, а у нас плином не миють посуду, дозволена тільки сода харчова. Я впевнена, що в садочку годують добре, обробка йде конкретна+усе дієтичне, звісно, що це вже на совісті нянь отакі історії з плином, та слава Богу у нас не було таких харчових отруєнь масових, був тільки ентеровірус, коли вся група поносила...
А той випадок зі скарлатиною, то свинство конкретне, але я від вихователів не чекаю цієї інфо, ще ні разу за майже 3 роки в садочку, нам ніхто не повідомив про таке, просто постійно сама допитуюсь, що робиться в групі і не тільки про ГРВі і ОРЗ...
Черрі, прикро, що так сталось з вашою дитинкою, але ви така доросла і не розумієте до чого тут ті всі інстанції, та їм як злодіям, тільки наводку дати :yahoo: , зразу біжать кишені наповнювати...
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 17:12

І в нашій Арніці теж приховують,діти масово хворіли на вітрянку,пошесть вошей...і нічого ніхто не говорив навіть батькам,щоб вважали ,пильнували дітей своїх.В нашу групу пару днів водили дитину з висипом від вітрянки :yahoo:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 15 лютий 2010 - 22:58

Перегляд повідомленняОксанаа (15.2.2010, 16:16) писав:

...так от їх зав. садка повідомила - розкажете що у садку отруїлася дитина, можете більше її туди не приводити.

А батьки дурні (вибачте, але іншого слова не доберу) заміть того, щоб підняти кіпіш і пригрозити завідуючій тим, що за такі слова вона може і загриміти, вирішили поставити під загрозу здоров"я власної дитини.
Ну що тут скажеш. Маємо те, на що заслуговуємо.
Завідувачка дитячого садку - це не найманий вбивця, чи якийсь супер високопосадовець, якого слід боятися.
Нехай вони (керівники диятчих дошкільних закладів) бояться, що своєю поведінокю можуть спровокувати собі величезні неприємності.
Батьки не ведіться на такі погрози!!!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 6
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 23:04

Перегляд повідомленняРижуля (15.2.2010, 22:58) писав:

А батьки дурні (вибачте, але іншого слова не доберу) заміть того, щоб підняти кіпіш і пригрозити завідуючій тим, що за такі слова вона може і загриміти, вирішили поставити під загрозу здоров"я власної дитини.
Нехай вони (керівники диятчих дошкільних закладів) бояться, що своєю поведінокю можуть спровокувати собі величезні неприємності.
Батьки не ведіться на такі погрози!!!

Так то так, але не хочеться, щоб до твоєї дитини потім ставилися "не так", а в те, що так буде ніхто не сумнівається, на мою думку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 23:16

м@рійк@, якщо до дитини будуть ставитися "не так" можна це запросто виявити і дати по вухах.
Я свою дитину в садочок ще не вожу, але планую з весни почати. Не можу собі уявити як можна водити дитину в садок, де вихователі і завідуюча на чолі з ними, так паскудно ставляться до своїх обов"язків. Ми ввіряєм їм найдорожче, що маємо - наших дітей, тому лише МИ можемо "командуваи парадом". Повірте, що хороша репутація для дитсадка - це дуже важливо.
Зрештою, це їх гроші ( офіційні чи НЕофіційні), тому саме дитсадки мають бути зацікавленими в тому, щоб до них приводили дітей, а не навпаки.
My Signature
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:12

Рижуля, мені дуже подобається такий ваш настрій, але більш за все воно пов"язано з тим, що садочка ви ще не бачили...Може мої слова від того, що мені прикро, бо я теж була колись такою, а прийшлось мінятись...незнаю...просто пробую максимально об"єктивно на цю ситуацію глянути. Завідуючій за таке, я б таки все сказала, а от вихователям, то велике питання...і побоювання м@рійк@ я розумію, а революціонерок у садочку бачила і дуже рідко це було + для їх діток, швидше тільки в технічних питаннях(ліжко доставили, в групу таки записали...), а емоційні, чи не основні??
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:22

Я вкотре дивуюся двом речам: по-перше, що такі речі взагалі існують (бо у нашому садочку все зовсім інакше), по-друге, що самі батьки пояснюють і якось виправдовують таку поведінку персоналу у садочку.
Мені вже якось аж незручно розповідати про садочок, куди моя старша ходить і куди молодшу записала. Бо таке враження, що я жаба, яка просто своє болото хвалить. Проте, все зовсім не так. Я цей садочок обирала для своєї дитини і, хоч він не був поряд з нашим домом, коли дитина туди йшла, я все-таки вирішила, що краще трішки раніше встати і прогулятися довше зранку, аніж потім скаржитися і переживати, як буде моїй дитині житися у тім садочку.
Народ, агов, це робота вихователя і няні влаштувати вашій дитині комфортне перебування у садочку, навчити вашу дитину, доглянути за нею, зайвий раз помити підлогу, витерти (за перепрошенням) сопельки, почитати книжку, навчити співати-малювати, а ще ПИЛЬНУВАТИ ЗДОРОВ'Я вашої дитини, поки вона у садочку.
У нас була вітрянка, але не у нашій групі. Проте, садочок у нас маленький, всього 3 групи по 15 чоловік і дітки на вулиці разом бавляться. Мене одразу попередили, вихователька сказала, що можу водити, а можу залишати вдома. Попросила пильнувати і не переживати, якщо з'являться симпотми. Коли моя дитина хворіє і я не дзвоню попередити, то за 2 дні вихователька сама дзвонить і питає, що з Юлічкою, чи у нас все гаразд. І ніяких хабарів щотижня, щомісяця чи поквартально я не ношу. Коли забираю дитину, мені доповідають про те, як поводилася, чи не нервувала дитина, чи не сталось чогось ообливого, як і що їла і чи не пчихнула зайвий раз. Щоразу, якщо було щось негаразд я одразу про це знаю. А як ви можете миритися з тим, що вашу дитину наражають на небезпеку, а ви ще й пояснюєте це якось? Як можна залишити свою дитину на півдня з людиною, якій ви настільки не довіряєте і реакції якої навіть ви боїтеся? Як вам не страшно за дитину, якщо ви підозрюєте, що якісь негаразди можуть відобразитися на ставленні виховательки до вашої дитини?
Зрештою, а чому ви не влаштовуєте "розбір польотів", якщо спливмомент приховування хворіб, які є в садочку, фактів отруєнь і т.п. Як ви вже так боїтеся реакції вихователів і завідувачок, то чому б хоча б не зіграти на їх страху. Так, вони також бояться, бояться неприємностей, які може їм принести міськво і санстанція. Якщо ви не можете знайти садок, у якому б все було так, як вас влаштовує, то завжди можна м'яко і ненав'язливо пояснити, що за недбале ставлення у плані гігієни і догляду, садочку доведеться розбиратися із санстанцією, а по факту невідповідного ставлення до дитини або погроз на кшталт

Цитата

розкажете що у садку отруїлася дитина, можете більше її туди не приводити.
доведеться дати пояснення в міськво. Повірте, це можна зробити без скандалу, але так, щоб тебе дуже добре зрозуміли і ніяких негараздів у дитини не було.
Пробачте, але не лише вихователі, але й ви самі, батьки, багато у чому винні у такій ситуації.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:43

Та таке робиться в кожному садочку і що....???
Страшно? ТАК СТРАШНО!!! Плакати чи тримати маля вдома? Тре мати можливість тримати маля, а плакати - нічого не доб'єшся! Що до інфекційних хвороб то наприклад захворіла ваша дитина вітрянкою чи краснухою перша в групі і в садочку - так це ще де вона підцепила в садочку чи вдома, а туди занесла. ну погодьтесь так же правда? Ну а решта діток вже підчеплюють в садочку і тут навіть якщо вам в той самий день скажуть, що у нас вітрянка ви вже від неї нікуди не дінетесь бо передача вже трапилась....
Іграшки! Може я така погана мама, а може і ні, то не мені судити, але скажіть - СКІЛЬКИ РАЗІВ НА ДЕНЬ ВИ МИЄТЕ ВДОМА ІГРАШКИ??? В мене руки доходять рідко. М'які я інколи кидаю в стіралку, а кубики то мабудь за всі роки мила разів 5.

ДАЛІ! Я не виправдовую вихователів, але не все в нас так погано і якщо Ви не хочете підчинятись тим проханням то вас ніхто не заставить. Повірте, я по собі знаю. І нічого ніхто мене не виганяє з садочка і діток не ображає. А якби і спробували то я за себе не ручаюсь.

Ще на додаток до інфекційних хвороб. Гіршими за "обтяжених вихователів", є батьки які відправляють своїх діток хворими в садочок, приховуючи те. А це найбільший ризик зараження! Привели маля воно ніби здорове мама за двері, і тут почалось соплі, кашель, або і температура чи розстройство..... Ізолятора в садочку не має, а на телефонування вихователя мама каже мене з роботи не відпускають, і все третина діток хворі. Це як закон подлості Хоч не хоч!

Головне в таких випадках не мовчати і все покращиться!
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Зірочка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:49

ООО! А я пам"ятаю коли мої дітлахи захворіли скарлатиною , а ми тільки дома були ( в нас особняк і таких дітей поряд нема) і в садку.
На моє запитання " Хто хворів і чому не попередили?" був мовчок конкретний . Я потім через батьків взнала хто і що.........., але ! Ніхто навіть довідки не приніс з батьків. Все так тишком , нишком....ну тіпа хворіли, чимось, а чим не знаєм.
І це дорослі люди !!! Всі розумні, еліта можна сказати, бо садок приватний.
А те, що ціла група "поляже", бо діти були в контакті, то їх не цікавило. Головне власна шкура.
А мені прийшлось пришугнути санстанцією, якщо би ще раз така картина повторилась.
Це ж проста халатність!
My Signature
Зображення

Люди, ну навіщо ви ріжете вени? Якщо вам погано, повищіпуйте собі брови, це теж боляче ...
  • 3
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:52

olia14, Я також не можу бути впевненою, що все те, про що я зараз думаю і як як це зараз сприймаю буде мати місце тоді, коли дитина ходитиме в садочок.
Але я знаю себе.
Тому я впевнена, що наплювати собі в кашу я не дам. Я не така людина. Ніколи не пробачала, коли ображали моїх близьких..
Дуже підтримую Lara!,

Перегляд повідомленняLara! (16.2.2010, 9:22) писав:

Зрештою, а чому ви не влаштовуєте "розбір польотів", якщо спливмомент приховування хворіб, які є в садочку, фактів отруєнь і т.п. Як ви вже так боїтеся реакції вихователів і завідувачок, то чому б хоча б не зіграти на їх страху. Так, вони також бояться, бояться неприємностей, які може їм принести міськво і санстанція. Якщо ви не можете знайти садок, у якому б все було так, як вас влаштовує, то завжди можна м'яко і ненав'язливо пояснити, що за недбале ставлення у плані гігієни і догляду, садочку доведеться розбиратися із санстанцією, а по факту невідповідного ставлення до дитини або погроз доведеться дати пояснення в міськво. Повірте, це можна зробити без скандалу, але так, щоб тебе дуже добре зрозуміли і ніяких негараздів у дитини не було.
Пробачте, але не лише вихователі, але й ви самі, батьки, багато у чому винні у такій ситуації.

Нехай знають, що на кожну силу є інша сила.
:)
Пишу це все і все-таки дуже сподіваюся, що таке лихо як непрофесійні і недбалі працівники садочку, нас омине.

Повідомлення відредаговано Рижуля: 16 лютий 2010 - 09:53

My Signature
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:59

Перегляд повідомленняРижуля (15.2.2010, 23:16) писав:

м@рійк@, якщо до дитини будуть ставитися "не так" можна це запросто виявити і дати по вухах.
Я свою дитину в садочок ще не вожу, але планую з весни почати. Не можу собі уявити як можна водити дитину в садок, де вихователі і завідуюча на чолі з ними, так паскудно ставляться до своїх обов"язків. Ми ввіряєм їм найдорожче, що маємо - наших дітей, тому лише МИ можемо "командуваи парадом". Повірте, що хороша репутація для дитсадка - це дуже важливо.
Зрештою, це їх гроші ( офіційні чи НЕофіційні), тому саме дитсадки мають бути зацікавленими в тому, щоб до них приводили дітей, а не навпаки.

То все правильно, але кожна мама повинна розуміти, що це для нас наші діти найдорожче, що маємо, а для них - це робота, яку вони виконують добре чи погано, і ніколи вихователька не буде відноситися до вашої дитини, як до своєї, тому що крім вашої у неї ще з 30 дітей.
Я була свідком розмови виховательки з її помічником, як пішла в декрет. Розмова була приблизно такого формату:
- а пам'ятаєш того Володю, що не вмів сам взутися
- а пам'ятаєш того Василька, що не вмів сам наїстися.
А далі пішло - які то погані діти, що не навчать дитину істи, одягнутися, взутися і т.д. І повірте - обидві з них є досить хорошими вихователями і людьми, діти їх люблять.
А виставляти претензії можна, але думаю, жодна мама не захоче, щоб замість того, щоб допомогти дитині одягнутися чи взутися, вихователька сварилася на дитину.
І черги в садках такі, що не приведети ви свою дитину, на ваше місце приведуть 5 або й більше. Це може в приватних репутацію бережуть, а в державних не все так, як ви думаєте. Такі в нас реалії і поки що боротися з тим ніяк. Хоча мені здається, що так не тільки в садках, а в усіх держустановах.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн