інфекційні хвороби в садку приховування хвороб у садку
Відправлено 15 лютий 2010 - 00:31
Найбільше дратує те, що якщо вони так роблять, то краще б попереджали батьків про наявність інфекційних хвороб у садку, а то вже справа батьків водити дитину чи ні. Минулого року в кінці травня ми підхопили в садку скарлатину, аж потім я випадково дізналася, що перед тим в нашій групі хлопчик захворів на скарлатину. І без мого відома вихователька поставила нам в журналі пропуски за цілий травень. Червень мала прохворіла, а на липень-половину серпня я написала заяву на оздоровлення. А в серпні вихователька попросила принести довідку за травень. Ну добре, що в поліклініках лікарі "зговорчиві".
Зараз через знайому дізналася, що в іншій групі кілька дітей хворі на вітрянку. А вихователі знову мовчать...
А як у садках, де ходять ваші діти?
Відправлено 15 лютий 2010 - 01:13
Зі мною нещодавно трапилась така історія: я з маленьким зайшла вгості до однієї виховательки в садочок. Хвилин 15 ми теревенили про всяку всячину, малий тим часом перемацав всі іграшки і т.п., і аж тоді вона, так між іншим, згадала, що в групі вітрянка.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 15 лютий 2010 - 08:44
А тепер про інфекційні хвороби, у нас вихователь каже, але батьки навпаки це сприймають вштики-знову хочу похалявити і відлякують нас від садочка, а що робити тим батькам, що працюють і бабів у наявності нема? ховатись з дитиною від вітрянки? я не думаю, що вони б таке робили
Я просто показала, що є і інший бік медалі, зовсім не для суперчки.
Повідомлення відредаговано olia14: 15 лютий 2010 - 08:46

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 15 лютий 2010 - 08:46
Про інші хвороби не чула.
У Павлика теж була в садочку один раз вітрянка, але ми якраз тоді хворіли на іншу хворобу, тому не знаю, чи був карантин.
Відправлено 15 лютий 2010 - 14:17
І на мою думку батьків повинні попереджати про наявність інфекційних хвороб, а то вже їхня справа чи водити дітей, чи ні. В моєму випадку, коли моя Мартуся підхопила скарлатину, вихователька знала, що в нас 5-місячна дитинка в хаті, і що в Мартусі - пієлонефрит, а скарлатина страшна наслідками з боку нирок. Могла б і попередити, слава Богу, що все в нас обійшлося нормально. Ато спочатку мовчать, а потім просять принести довідку заднім числом.
Відправлено 15 лютий 2010 - 14:34

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 15 лютий 2010 - 15:43
Після триденної капельниці нас відпустили додому. І тут з"ясувалось, що до нас кілька разів дзвонили з садочку,приходили з садку і з Сес обстежувати умови проживання, але не застали,бо ми були в лікарні,приходили в лікарню, але не застали,бо нас вже відпустили,але ще не виписали. Потім мені виписували і директриса і вихователька, нащо я поїхала в лікарню, і нащо сказала в який садок ходимо. А коли ми приїхали в лікарню ацетон в сечі був вже 4+,і дитина майже не рухалась..
Отакі ми виявились непорядні.
До речі, розпитуючи потім мамочок, з"ясувала,що в той день отруїлось ще кілька діток,але за вихідні їм перейшло і до лікаря вони не звертались(мабуть їх не догодовували ще й сосисками). Тоді давали на півечірок сирну запіканку, яку моя дитина ще й досі не їсть,а пройшло уже 1,5 року.
Але діагноз нам вказали ацетономічний синдром,чи щось подібне, тобто не від поганих продуктів,а підшлункова з чимось не справилась, тому не зрозуміло,до чого тут була Сес і її перевірки,діагноз у нас уточнювали і Сес і керівництво садочку разів з 20.
Відправлено 15 лютий 2010 - 16:03
Відправлено 15 лютий 2010 - 16:16
Відправлено 15 лютий 2010 - 16:47
А той випадок зі скарлатиною, то свинство конкретне, але я від вихователів не чекаю цієї інфо, ще ні разу за майже 3 роки в садочку, нам ніхто не повідомив про таке, просто постійно сама допитуюсь, що робиться в групі і не тільки про ГРВі і ОРЗ...
Черрі, прикро, що так сталось з вашою дитинкою, але ви така доросла і не розумієте до чого тут ті всі інстанції, та їм як злодіям, тільки наводку дати

Відправлено 15 лютий 2010 - 17:12
Відправлено 15 лютий 2010 - 22:58
Оксанаа (15.2.2010, 16:16) писав:
А батьки дурні (вибачте, але іншого слова не доберу) заміть того, щоб підняти кіпіш і пригрозити завідуючій тим, що за такі слова вона може і загриміти, вирішили поставити під загрозу здоров"я власної дитини.
Ну що тут скажеш. Маємо те, на що заслуговуємо.
Завідувачка дитячого садку - це не найманий вбивця, чи якийсь супер високопосадовець, якого слід боятися.
Нехай вони (керівники диятчих дошкільних закладів) бояться, що своєю поведінокю можуть спровокувати собі величезні неприємності.
Батьки не ведіться на такі погрози!!!

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 15 лютий 2010 - 23:04
Рижуля (15.2.2010, 22:58) писав:
Нехай вони (керівники диятчих дошкільних закладів) бояться, що своєю поведінокю можуть спровокувати собі величезні неприємності.
Батьки не ведіться на такі погрози!!!
Так то так, але не хочеться, щоб до твоєї дитини потім ставилися "не так", а в те, що так буде ніхто не сумнівається, на мою думку.
Відправлено 15 лютий 2010 - 23:16
Я свою дитину в садочок ще не вожу, але планую з весни почати. Не можу собі уявити як можна водити дитину в садок, де вихователі і завідуюча на чолі з ними, так паскудно ставляться до своїх обов"язків. Ми ввіряєм їм найдорожче, що маємо - наших дітей, тому лише МИ можемо "командуваи парадом". Повірте, що хороша репутація для дитсадка - це дуже важливо.
Зрештою, це їх гроші ( офіційні чи НЕофіційні), тому саме дитсадки мають бути зацікавленими в тому, щоб до них приводили дітей, а не навпаки.

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:12

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:22
Мені вже якось аж незручно розповідати про садочок, куди моя старша ходить і куди молодшу записала. Бо таке враження, що я жаба, яка просто своє болото хвалить. Проте, все зовсім не так. Я цей садочок обирала для своєї дитини і, хоч він не був поряд з нашим домом, коли дитина туди йшла, я все-таки вирішила, що краще трішки раніше встати і прогулятися довше зранку, аніж потім скаржитися і переживати, як буде моїй дитині житися у тім садочку.
Народ, агов, це робота вихователя і няні влаштувати вашій дитині комфортне перебування у садочку, навчити вашу дитину, доглянути за нею, зайвий раз помити підлогу, витерти (за перепрошенням) сопельки, почитати книжку, навчити співати-малювати, а ще ПИЛЬНУВАТИ ЗДОРОВ'Я вашої дитини, поки вона у садочку.
У нас була вітрянка, але не у нашій групі. Проте, садочок у нас маленький, всього 3 групи по 15 чоловік і дітки на вулиці разом бавляться. Мене одразу попередили, вихователька сказала, що можу водити, а можу залишати вдома. Попросила пильнувати і не переживати, якщо з'являться симпотми. Коли моя дитина хворіє і я не дзвоню попередити, то за 2 дні вихователька сама дзвонить і питає, що з Юлічкою, чи у нас все гаразд. І ніяких хабарів щотижня, щомісяця чи поквартально я не ношу. Коли забираю дитину, мені доповідають про те, як поводилася, чи не нервувала дитина, чи не сталось чогось ообливого, як і що їла і чи не пчихнула зайвий раз. Щоразу, якщо було щось негаразд я одразу про це знаю. А як ви можете миритися з тим, що вашу дитину наражають на небезпеку, а ви ще й пояснюєте це якось? Як можна залишити свою дитину на півдня з людиною, якій ви настільки не довіряєте і реакції якої навіть ви боїтеся? Як вам не страшно за дитину, якщо ви підозрюєте, що якісь негаразди можуть відобразитися на ставленні виховательки до вашої дитини?
Зрештою, а чому ви не влаштовуєте "розбір польотів", якщо спливмомент приховування хворіб, які є в садочку, фактів отруєнь і т.п. Як ви вже так боїтеся реакції вихователів і завідувачок, то чому б хоча б не зіграти на їх страху. Так, вони також бояться, бояться неприємностей, які може їм принести міськво і санстанція. Якщо ви не можете знайти садок, у якому б все було так, як вас влаштовує, то завжди можна м'яко і ненав'язливо пояснити, що за недбале ставлення у плані гігієни і догляду, садочку доведеться розбиратися із санстанцією, а по факту невідповідного ставлення до дитини або погроз на кшталт
Цитата
Пробачте, але не лише вихователі, але й ви самі, батьки, багато у чому винні у такій ситуації.
Відправлено 16 лютий 2010 - 09:43
Страшно? ТАК СТРАШНО!!! Плакати чи тримати маля вдома? Тре мати можливість тримати маля, а плакати - нічого не доб'єшся! Що до інфекційних хвороб то наприклад захворіла ваша дитина вітрянкою чи краснухою перша в групі і в садочку - так це ще де вона підцепила в садочку чи вдома, а туди занесла. ну погодьтесь так же правда? Ну а решта діток вже підчеплюють в садочку і тут навіть якщо вам в той самий день скажуть, що у нас вітрянка ви вже від неї нікуди не дінетесь бо передача вже трапилась....
Іграшки! Може я така погана мама, а може і ні, то не мені судити, але скажіть - СКІЛЬКИ РАЗІВ НА ДЕНЬ ВИ МИЄТЕ ВДОМА ІГРАШКИ??? В мене руки доходять рідко. М'які я інколи кидаю в стіралку, а кубики то мабудь за всі роки мила разів 5.
ДАЛІ! Я не виправдовую вихователів, але не все в нас так погано і якщо Ви не хочете підчинятись тим проханням то вас ніхто не заставить. Повірте, я по собі знаю. І нічого ніхто мене не виганяє з садочка і діток не ображає. А якби і спробували то я за себе не ручаюсь.
Ще на додаток до інфекційних хвороб. Гіршими за "обтяжених вихователів", є батьки які відправляють своїх діток хворими в садочок, приховуючи те. А це найбільший ризик зараження! Привели маля воно ніби здорове мама за двері, і тут почалось соплі, кашель, або і температура чи розстройство..... Ізолятора в садочку не має, а на телефонування вихователя мама каже мене з роботи не відпускають, і все третина діток хворі. Це як закон подлості Хоч не хоч!
Головне в таких випадках не мовчати і все покращиться!
Відправлено 16 лютий 2010 - 09:49
На моє запитання " Хто хворів і чому не попередили?" був мовчок конкретний . Я потім через батьків взнала хто і що.........., але ! Ніхто навіть довідки не приніс з батьків. Все так тишком , нишком....ну тіпа хворіли, чимось, а чим не знаєм.
І це дорослі люди !!! Всі розумні, еліта можна сказати, бо садок приватний.
А те, що ціла група "поляже", бо діти були в контакті, то їх не цікавило. Головне власна шкура.
А мені прийшлось пришугнути санстанцією, якщо би ще раз така картина повторилась.
Це ж проста халатність!
Відправлено 16 лютий 2010 - 09:52
Але я знаю себе.
Тому я впевнена, що наплювати собі в кашу я не дам. Я не така людина. Ніколи не пробачала, коли ображали моїх близьких..
Дуже підтримую Lara!,
Lara! (16.2.2010, 9:22) писав:
Пробачте, але не лише вихователі, але й ви самі, батьки, багато у чому винні у такій ситуації.
Нехай знають, що на кожну силу є інша сила.
:)
Пишу це все і все-таки дуже сподіваюся, що таке лихо як непрофесійні і недбалі працівники садочку, нас омине.
Повідомлення відредаговано Рижуля: 16 лютий 2010 - 09:53

Відправлено 16 лютий 2010 - 09:59
Рижуля (15.2.2010, 23:16) писав:
Я свою дитину в садочок ще не вожу, але планую з весни почати. Не можу собі уявити як можна водити дитину в садок, де вихователі і завідуюча на чолі з ними, так паскудно ставляться до своїх обов"язків. Ми ввіряєм їм найдорожче, що маємо - наших дітей, тому лише МИ можемо "командуваи парадом". Повірте, що хороша репутація для дитсадка - це дуже важливо.
Зрештою, це їх гроші ( офіційні чи НЕофіційні), тому саме дитсадки мають бути зацікавленими в тому, щоб до них приводили дітей, а не навпаки.
То все правильно, але кожна мама повинна розуміти, що це для нас наші діти найдорожче, що маємо, а для них - це робота, яку вони виконують добре чи погано, і ніколи вихователька не буде відноситися до вашої дитини, як до своєї, тому що крім вашої у неї ще з 30 дітей.
Я була свідком розмови виховательки з її помічником, як пішла в декрет. Розмова була приблизно такого формату:
- а пам'ятаєш того Володю, що не вмів сам взутися
- а пам'ятаєш того Василька, що не вмів сам наїстися.
А далі пішло - які то погані діти, що не навчать дитину істи, одягнутися, взутися і т.д. І повірте - обидві з них є досить хорошими вихователями і людьми, діти їх люблять.
А виставляти претензії можна, але думаю, жодна мама не захоче, щоб замість того, щоб допомогти дитині одягнутися чи взутися, вихователька сварилася на дитину.
І черги в садках такі, що не приведети ви свою дитину, на ваше місце приведуть 5 або й більше. Це може в приватних репутацію бережуть, а в державних не все так, як ви думаєте. Такі в нас реалії і поки що боротися з тим ніяк. Хоча мені здається, що так не тільки в садках, а в усіх держустановах.

Допомога