страви з лавашем листковим подiлiться рецептами
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:35
Ось рецепт, який знаю я:
робиться слоями- перший слой змазати лист майонезом, викласти тертий плавлений сирок перем1шаний з часничком,
другий слой - лист змастити майонезом, викласти круто зварене яйце терте на терц1,
трет1й слой _змазати лист майонезом, викласти розтерту рибну консерву (мен1 б1льш подобаэться зам1сть риби в1дварне куряче ф1ле п1джарене з шамп1ньонами та цибулькою).
хто ще знаэ як1сь рецепти з лавашем - д1л1ться.
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:40
Перший лист змастити майонезом і рівномірно посипати корейською морквою. Зверху наклаадємо другий лист лавашу і тут "гуляй фантазія" я викладаю салат олівьє тільки дрібно порізаний. Можна будь який улюблений салат з майонезом. Потім все це разом скручуємо обережно у рулет, обмотоюмо харчовою плівкою і у холодильник на 2-3 години. Я, за завичай роблю ввечері на ранок. для подачі на стіл: знімаємо плівку і нарізаємо як ковбаску, трохи наіскось. Смачного
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:43
Дуже добре робити лаваш літом, коли багато овочів і зелені, тоді взагалі просто супер виходить :)))))
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:58
називаэться "А-ля-пельмень", отже нам треба:
лаваш-2листки
фарш м*ясний
батон - 2шматочки
цибуля-1шт
морква -2 шт
яйце - 2 шт
с1ль, перець за смаком
соус томатний
сметана
масло рослине
у глубок1й сковор1дц1 притушуэмо цибульку нар1зану кубиками 1 терту на крупн1й терц1 моркву.
Лаваш змащуэмо фаршем розм1шаним з баноном, яйцем, присолений поперчений, скручуэмо лаваш рулетиком. Залишаэмо так на пару хвилин, щоб лаваш трохи розм*як, р1шемо на шматочки.
викладаэмо на сковор1дку поверх зажарочк1, зверху поливаэмо соусом (сметана+томатний соус+трохи кипячено1 води або бульйону, перем1шати) закрити кришкою тушити приблизно 20хв.
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
Ввечер1 напишу враження в1д цього рецепту.
Повідомлення відредаговано Lena02: 13 лютий 2010 - 11:05
Відправлено 13 лютий 2010 - 11:24
беремо лаваш, змащуємо соусом (сметана, творог, зелень, часник звиваємо блендером до однорідної маси) зверху викладаємо порізане шматочками відварене куряче філе або відварену яловичину, потім порізані шматочками помідори, дрібно нарізану зелень і зелену цибульку. Потім акуратно завертаємо нижній край і звертаємо рулетом, так щоб верх був відкритий, такий собі кульочок. Дуже смачно як холодна закуска з томатним соком
діти від цієї страви просто в захваті.
Відправлено 13 лютий 2010 - 11:25
Готую по такому рецепту:
Лаваш мажем плавленим сирком, на сир листя салату. В середину сьомгу чи форель. Закачуєм рулет і в холод на годину.
Другий рецепт:
Лаваш, майонез, начинка- 3-4 слоя.Начинку чередуєм:терті яйця, сир, крабові палички і зелень.
Або другий варіант начинки : курка копчена, корейка і огірок.
Всім смачного !!!
Відправлено 13 лютий 2010 - 21:40
Lena02 (13.2.2010, 10:58) писав:
називаэться "А-ля-пельмень", отже нам треба:
лаваш-2листки
фарш м*ясний
батон - 2шматочки
цибуля-1шт
морква -2 шт
яйце - 2 шт
с1ль, перець за смаком
соус томатний
сметана
масло рослине
у глубок1й сковор1дц1 притушуэмо цибульку нар1зану кубиками 1 терту на крупн1й терц1 моркву.
Лаваш змащуэмо фаршем розм1шаним з баноном, яйцем, присолений поперчений, скручуэмо лаваш рулетиком. Залишаэмо так на пару хвилин, щоб лаваш трохи розм*як, р1шемо на шматочки.
викладаэмо на сковор1дку поверх зажарочк1, зверху поливаэмо соусом (сметана+томатний соус+трохи кипячено1 води або бульйону, перем1шати) закрити кришкою тушити приблизно 20хв.
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
Ввечер1 напишу враження в1д цього рецепту.
Зробила я лаваш за цим рецептом, досить непогано вийшло, швидко та ситно. Эдине що я трохи переборщила з фаршем, наступний раз намащу тоненьким слоем.
Повідомлення відредаговано Lena02: 13 лютий 2010 - 21:41
Відправлено 15 лютий 2010 - 13:16
Відправлено 15 лютий 2010 - 13:22
Ингредиенты
* 2 лаваша (армянских)
* 200-300 г семги (малосоленой)
* 300 г ветчины
* 200-300 г плавленого сыра
* зелень по вкусу
Рецепт приготовления
Зелень мелко покрошить.
Семгу нарезать тонкими пластиками.
Лаваш смазать тонким слоем сыра.
Выложить семгу.
Посыпать зеленью.
Лаваш с семгой свернуть в рулет и положить на 10-15 минут в морозилку. Затем достать и нарезать кусочками.
Также сделать рулетики с ветчиной.
Відправлено 15 лютий 2010 - 14:59
Відправлено 15 лютий 2010 - 15:17
-упаковка лаваша
-0,5 літра кефіру
-грам 300 тертого сиру (твердого)
-2-3 яйця
Приготування:
-форму змащуємо маслом, кладемо лист лаваша так,щоб краї звисали за краї
-кефір перемішуємо з яйцями; пів склянки суміші залишаємо, а до решти домішуємо тертий сир
-частину сирно-кефірної суміші виливаємо на лаваш
-накриваємо другим лавашем
-знову частину суміші
-підгортаємо краї верхнього лавашу
-знову суміш
-загортаємо краї нижнього лавашу
-верх змащуємо сумішшю кефіру з яйцями(без сиру, тією, що відливали на початку)
-запікаємо при темп.200 до рум"яної скоринки
Їсти можна і гарячим (тоді він трохи мокруватий, але пахучий), і холодним (як бутерброд)
Це основний рецепт. Власне, я люблю готувати , як в тій пісні, "я его слепила из того, что было". Тому між прошарками до сирно-кефірної сумішші , я додаю те,що є в холодильнику: консервовану кукурудзу, порізану кубиками шинку,ковбасу, смажені гриби, смажену курку, свіжий солодкий перець і т.п...
М"ясний пиріг-це для тих, кому пюре з котлетами вже надоїли ;)
Отже, продукти:
-лаваш
-м"ясо(яловичина, філе курки, свинина нежирна)
-картопля
-цибуля
-спеції
-сметана
Кількість продуктів залежить від апетиту і наявності, єдина порада: картоплі має бути вдвічі більше,ніж м"яса.
Приготування:
-м"ясо перекручуємо на м"ясорубці
-картоплю також пропускаємо через м"ясорубку(зразу після м"яса)
-в масу додаємо сметани і вимішуємо (щоб не потемніла картопля)
-додаємо цибулю (якщо любите), спеції, сіль
Далі - в картинках, але принцип такий же , як і в сирного:
Відправлено 19 березень 2010 - 16:11
Відправлено 19 березень 2010 - 18:46

Допомога