Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Прогулянки з невгамовними - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Прогулянки з невгамовними Оцінка: -----

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 11 лютий 2010 - 03:35

А розкажіть-но як ви гуляєте зі своїми малюками.
Що робите на прогулянках? :)

І я відразу зі своїми запитаннями. Те, що соплі течуть з носа на прогулянці - це нормально чи краще не гуляти?
(в мене, наприклад, теж течуть, напевно така особливість).
Я бачила на фото і читала розповіді, що гуляєте у будь-яку погоду. Розкажіть як справляєтеся з сопливими носиками?

Або просто розкажіть про свої прогулянки :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 11 лютий 2010 - 09:35

Мені прийшлось трохи в архів до себе залізти :lol: , бо прогулянки з діточками для мене зараз свято, у вихідні, аніж буденність, як було навіть пару місяців назад, коли був карантин.
Ми збирались невеликою купкою-пару мам з діточками із будинків поруч, і щоб не було класичного: мами чешуть язиками, дітки копаються в болоті-якраз осінь морозна була, в пісочку пасочки не поліпиш, ми:
- вчили кольори з дітками, мала в"язочку ключів різнокольорових;
- бавились гру "Сова": мама сова, дітки звірятка на вибір(теж дуже цікавий психологічний момент, на початку гри кожна дитинка вибирає ким вона буде вовчиком, лисичкою, білочкою, ведмедиком). А тоді Сова чи хтось інший каже: День! звірятка скачуть бавляться, а сова спить, через хвилинку, коли малюки вже наскакались, стає Ніч! тоді малеча має присісти чи стояти, але ручки скласти під голівку і закрити оченята і завмерти, щоб сова не зловила, а сова літає над діточками і каже: ну деж моя здобич, не бачу, всі поховались! Ну а тоді День і так пару раз поки діткам не надоїсть...
-тоді робили руханку: вчились скакати як зайчики, пригати як жабки, пересуватись як ведмедики і т.п. Потім пригали хто довше витримає і повзали навприсядки, хто дальше доповзе.
-також їздили поїздом-діткам дуже подобалось, особливо, коли певні вагончики відвалювались, чи перевалювався увесь потяг, але самі розумієте це добре, коли земля або у снігу, або хоча б суха.
-ще у нас біля школи є багато стовпів, то ми бавились: куку? де ти? теж діткам дуже подобалось, втікали від одного стовпа до іншого, скільки радості було!
- звісно, малювали на асфальті і на плитах малюночки;
- навіть дійшли до "Вожатий, вожатий подай піонера"-дітки просто мінялись командами, ще не пробивали поки, маленькі.

Може ще щось пригадається, поки не пригадую :lol: Основний принцип у гулянні на дворі: щоб діти не мучили вас, треба замучити їх :lol:

Користувач подумав і додав через 9 хв.:
ще забула, водили Подоляночку-діткам дуже подобається та гра-пісенька.
А щодо сопельок, то на мою думку, вони вказують, що малюк ще не зовсім здоровий(не маю на увазі, що заразний, атим більше, що йому гуляти не потрібно), це просто стан імунної системи "на лицо", в мене так коліжанка, якщо сопливить ще на вулиці, то в садочок ще рано, йдуть через пару днів. Просто секрет виробляється ще трохи часу після видужання дитини, як подальший захист, холод організм сприймає як небезпеку, тому так. Я теж гра з вогнем сопливлю, коли холодно, але в мене хронічний гайморит, тому нічого "кращого" від свого носа не чекаю. Але впевнена прогулянка на дворі з мокрим носиком в холодну погоду не зашкодить, якщо малюк не пчіхає(це початок хвороби) і не лється рікою з носика, а також, коли на дворі спокійно і нема вітру, якщо є вітер і навіть +5-10, я на двір не піду, це точно.
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 4
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 лютий 2010 - 09:51

В нас зараз стільки снігу, що гуляння дійсно свято.
- ліпимо сніговиків, цілу родину (можемо перетворити їх на зайчиків, ведмедів, котиків, були колись і лисички)
- катаємось з гірки
- робимо "снігового ангела"
- кидаємось снігом (сніжками буває боляче), то влаштовуємо дощ зі снігу
- малюємо на снігу, з дому беремо пляшки з кольоровою водою (вода +фарба)
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 лютий 2010 - 09:54

Ми гуляємо в майже будь-яку погоду, звісно коли мороз нижче -6 то не довше 40 хв. Тепер зима, тож особливих забавок небагато. Звісно, на першому місці катання на попі з гірки :lol: Потім ліплення снігової баби, якщо сніг дозволяє. Просто копирсання в снігу лопаткою. Ще ходимо на гойдалки - там тепер так добре, порожньо - мало конкурентів :lol: Санки у нас швидше транспортний засіб, аніж забавка - малі ще, випадаємо, як їдемо з гірки :lol: Ну а в основному, то просто обходимо парк із розгляданням білочок, ворон, котиків, собачок.. Чекаємо на весну - тоді буде веселіше :)
Щодо сопельок - течуть і в нас... Думаю, нічого страшного в тому немає - адже сопельки чисті прозорі, тобто не хворі. Зрештою, в мене теж така реакція на холод.
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:43

я стараюсь не гуляти коли носик сопливить.
А граємось так-взимку наперегонки возим діток на санках,робимо"сніговий дощ"і граємось в снігу як в пісочниці-лопатки,відерка,формочки
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady in ReD 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 13:55

Ми також гуляэмо майже кожен день виключення складаэ "нельотна" погода, або коли прихвор1э. Зараз коли э сн1г граэться лопаткою дитячою, б1гаэ за котиками, собачками, катаэмося на санках. А в л1тку 1здили в парк.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 06 серпень 2010 - 15:28

До теми прогулянок.
У нас капець якийсь!
Дитина хоче гуляти сама, без мами.
Дає мамі па-па і шнурує не оглядаючись.

Я раз дала па-па і пішла в іншу сторону, нічого не подіяло, він собі йде куди йому треба і все. Пояснювала, просила, забирала додому - нічого не діє.

Як гуляти?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2010 - 23:42

гра з вогнем, моя доця теж іде собі куди заманеться, за руку взяти не дає, теж пробувала не йти за нею наскільки це було можливо, то реакції не було абсолютно (хоч вдома вона ходить за мною хвостиком). Мені здається це прояв самостійності дитини, бачила я таких діток яких силоміць деякий час водили за руку чи тримали за одяг, то згодом вони змирялись з цим але такі дітки згодом стають якимись інертнимим, безініціативним - мені здається це недобре для розвитку дитини.
У нас єдиний порятунок - це те що вона любить сама водити свій візочок (я трохи допомагаю рулити і таким чином можу контролювати напрямок руху ;)), це дуже виручає, а загалом я просто всю прогулянку за нею бігаю і відвожу від небезпечних місць, от такі прогулянки получаються, а за одно фітнес для мами...

Повідомлення відредаговано Cherika: 06 серпень 2010 - 23:43

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ynikalka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2010 - 11:47

точно і в нас така ситуація була. за руку ніяк! виривалася, кричала диким криком. кажу "папа, мама йде додому", а доця розвертається в другу сторону і пошурувала!...трохи ходила за нею, але від того ще гірше ставало. це було тоді, коли гуляли на бульварі чи в парку. тепер гуляєм на території садочка. там огорожа, пісок, качелі...доця тепер далеко не піде. стараюсь знайти місце, де було б добре видно, куди вона чимчикує..тепер по-трошки і заруку навчилась іти (коли йдем від дому до садіку - сама мене веде, або з калясочкою маленькою)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   moxlapa 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 14:26

а в мене на прогулянці тільки слово ТАТА і все, ті хто гуляє поруч можуть подумати що дитина ніколи тата не бачить
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksana709 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 14:54

ми живемо в передмісті,тому нема ні майданчика,ні купки мамочок.скучно.цього року плануємо самі обладнати майданчик,то може і мамочки будуть підтягуватися,веселіше буде.
сопельки частіше течуть вже як заходимо з двору до хати,і в малого і в мене.то нестрашно
і малий мій геть не стоїть на місці і навіть за руку йти не хочу.тікає.поки рятує коляска.далі надіюсь угомониться

Повідомлення відредаговано oksana709: 19 березень 2011 - 14:55

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 15:02

Перегляд повідомленняmoxlapa (19.3.2011, 14:26) писав:

а в мене на прогулянці тільки слово ТАТА і все, ті хто гуляє поруч можуть подумати що дитина ніколи тата не бачить

Я думала що ми одні такі :rofl: Моя мала теж кожного чоловіка на вулиці кличе татом, та ще й коли бачить що по дорозі їде машина схожа на нашу -теж кличе тата :15_5_11: Можливо це тому що ми щовечора ходим тата зустрічати з роботи, от вона і чекає коли ж вона його побачить :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sofі 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 червень 2011 - 15:34

Моєму синочку 1 рік і місяць, ми коли виходимо на вулицю, він зразу починає бігати, а мені так страшно, бо він шпортається і падає, то чоло побите, то коліна, то ще щось. Я стараюсь вести його на траву, або в якесь безпечне місце, бо він дуже не посидючий, всюди лізе, що я за ним просто не встигаю. А був період, що він відмовлявся сідати в візочок, то я його на руках носила, важко було!!!
My Signature
Зображення
Ты – боль и свет, покой и страх! Ты – привкус неба на губах, мелодия, что я пою. Ты – жизнь, а я ее люблю.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ania123458 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2011 - 10:06

Ми гуляємо кожного дня і довго)))
На вулиці будь-який чоловік - це тато мого сина.. я жартую звичайно, просто Влад називає всіх чоловіків татами.... коли є можливість - стараюся не взувати сина, щоб довше посидів в колясці, бо ганяє так, що не встигаю дивитися ні за речами, ні за ним... здебільшого гуляємо в парку біля фонтанів, куди обов"язково має всунути ногу син... без його ніжки фонтан не працюватиме))))
а так, звичайно, він в мене непосида.... хоча тільки буде 1 рік йому, але ніхто не вірить, що він такий маленький, бо смекалку має о-го-го))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 січень 2012 - 15:37

З донечкою на прогулянці не було ніяких проблем, а от з синочком... за руку йти відмовляється навідріз, лізе на паркани, дерева і т.п. Одним словом, хуліганити починає))) Вже переживаю, як буде літо, взагалі доведеться за ним бігати...
My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Virchik 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2012 - 10:21

Ми теж з доцькою стараємось гуляти по можливості кожен день, бо вона непосида з нею цілий день в хаті не витримаєш.
Добре що у нас власний будинок і велике подвір"я є де ганяти.
Навіть зараз при -10 стараюсь хоч трохи, але піти на вулицю.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Dashynja 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 січень 2012 - 22:33

На рахунок сопельків у діток, то лікарі радять навпаки трохи, але гуляти на дворі, я скоріше боялась гуляти з дитиною на дворі коли вона була трохи простужена, тепер роблю інакше, по трохи, але гуляю і досить нічого(гіршого результату точно немає).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн