Ставлення родичів та близьких до грудного годування
Відправлено 10 лютий 2010 - 20:17

Відправлено 10 лютий 2010 - 21:28
Відправлено 11 лютий 2010 - 11:19
Відправлено 11 лютий 2010 - 11:24

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:31
Я планую годувати до року, а там як вийде. До шести місяців не буду вводити нічого.
Хоча страшенно мрію схуднути, але ГВ для мене на першому місці. Бо ніяка найкраща суміш не замінить дитині маминого молочка. І чому я маю давати дитині невідомо що, коли під рукою найкраща іжа в світі.
До речі, багато хто мене не розуміє, чому не даю дитині пустушку. А навіщо?
Відправлено 11 лютий 2010 - 11:32
ІМХО, можна мати "вушка спаніеля" і після місяця годування, то залежить не тривалості ГВ, а від стану шкіри, гормонів, генетичної схильності і т.п.
Дівчата, маєте змогу і хочете - годуйте, скільки вважаєте за потрібне ВИ, бо дитина ваша. А з родичами...ну іноли буває нестерпно все те слухати, але поясність свою точку зору, і більше до суперечок не повертайтеся....робіть, як знаєте...нерви збережете...і собі і родичам

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:38
Відправлено 11 лютий 2010 - 11:43

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:43
Але були постійні поради догодовувати дитину до 6 місяців (дитина їсти хоче, пити хоче, а ти її мучиш), то я воювала-воювала, але толком це не давала результатів. Хоча постійно наголошувала - візьміть хоч якусь сучасну книжку почитайте, перш ніж поради давати. Нарешті заспокоїлись, коли дитині виповнилось 6 місяців, я почала прикорм, а він нічого не хотів їсти. То ми до року практично на одному ГВ залишались :) Тільки зараз по-трохи їсть дорослу їжу, але циці все рівно любить страшно!
Відправлено 11 лютий 2010 - 11:47
Напишу, бо у мене досвід позитивний. Мене і мама, і тато, і сверкуха, і сестра увесь час підтримували у моєму прагненні налагодити ГВ (свекор у такі питання не вникає :D). Свекруха підтримує більше морально (до речі так тішиться, що внучка маму гамає, вона сама ще з молодості практично фанатка ГВ), а батьки і сестра ще й цілком фізично. Мама намагалася у перший місяць принести щось готове зварене з їжі, щоб я не мусіла зайвий раз на кухні стояти, сестра їздила до Львова, вишукувала ложечку Медела, мазь від тріщин. Я завжди мала і моральну підтримку. Хоча мама не вірила, що у мене все вийде (вона лікар, але їх вчили інакше, а, оскільки вона не педіатр, то нових рекомендацій, щодо організації ГВ не знає). Вона мене втішала, бо бачила, що я дуже прагну налагодити вигодовування, казала, щоб я не звинувачувала себе, якщо не вийде, проте ніколи не казала, щоб я кинула намагання. Зараз вона гордиться мною, каже, що не вірила, але не хотіла заважати і сіяти сумніви і паніку, а тепер переконалася, що була глибоко неправа, і що годування по режиму, нічні перерви, раннє пригодовування - це направду пережитки минулого, яке стимулювало жінку якнайшвидше залишити маля в яслах і вийти на роботу. Тепер, коли хтось із знайомих питає її порад щодо ГВ, стосовно своїх дочок-невісток, вона або перенаправляє до мене, або сама дзвонить і радиться. Всі мої родичі просто тішаться, коли бачать, як моя Сашунька смачно і звично цямкає мамине молочко. Про завершення ГВ ніхто і не заїкається. Я направду усім страшенно вдячна.
Відправлено 11 лютий 2010 - 12:09
Відправлено 11 лютий 2010 - 12:11
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Т@ня, точно такого ще не чула! Нерозумію тих людей, що кажуть молоко у мами не жирне і дитина голодна, то годуйте маму відповідно, а не падкайте, то ще нікому падкання не помогло, не люблю ті ойойой, мама сита - маля сите, молоко ж з неба не падає

Відправлено 11 лютий 2010 - 12:32
Мені лише мама радіє що молочка маю. Бо вона не мала і дуже шкодує. Але тоді був такий час. Годування по годинах. Мама не знала,що я голодна. А я зїдала з груді лише 20 грам а тоді 3 години кричала, бо їсти хтіла, але ж "не час". Мама каже, якби тоді прикладала б часто, то би збільшила молочка, а так воно і взагалі пропало. І всі "прєлєсті" годування сумішшю вона знає. Особливо коли серед ночі треба вставати і йти на кухню всьо то гріти. Дуже радіє , що я маю змогу трохи поспати - дитя біля мене, цицю витягла і спимо обоє.
А ще сусідка, яка 3-ох годувала все наказує "Мартусю, бережи молоко, пий багато, вночі годуй!"
А решта, то капець Жити не дають! Особливо тато, який нічого про то не знає, а пхається "Бідна дитина, пити хоче! Дай йому чаю!" Я раз спитала, чи то йому Славчик сказав, що пити хоче? А він все за своє. Мовляв, малий важить на півроку, то вже й кашу давати можна.
І більшість знайомих, які малих діток мають, то ніби загіпнотизовані тими казками про суміші і докорми. Мало хто до півроку годував. В більшості випадків самі перевязали груди, бо "дитина не хтіла ссати". То й що. Мій теж не хоче. Сонного годую. Але годую. І годуватиму доки зможу. Дай бог дочекатись слів "Мама, цицю дай!"
Відправлено 11 лютий 2010 - 12:49

Відправлено 11 лютий 2010 - 13:04
Відправлено 11 лютий 2010 - 13:15
Я, звісно, не маю досвіду..але схильна до думки, що так звані "вуха спаніеля" можуть бути тільки тоді, коли не слідкуєш за собою..ну можна ж, мабуть і вправи робити для підтримки пружності.. і масаж... (що корисно і приємно!) і тоді все буде окі..
І ще питаннячко на рахунок схужнення... чому всі говрять про те, що типу "хочу схуднути...але ГВ на першому місці"... і все таке...
птаю, бо мені деякі знайомі дівчата кажуть навпаки: що коли годуєш молочком..то швидше приходиш у форму... звісно, то може у кожного по-совєму... але по цих дівчатах, котрі самі годують - видно, що чудово виглядають... і худенькі..і стройненькі....
Відправлено 11 лютий 2010 - 13:20
Відправлено 11 лютий 2010 - 13:21

Допомога