Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Ставлення родичів та близьких до грудного годування - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Ставлення родичів та близьких до грудного годування Оцінка: -----

Користувач у мережі   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 лютий 2010 - 20:17

Я ось не розумію, чому коли в жінки є молоко всі так звані доброзичливики пропонують ще суміш давати? Одній своїй родичці розказувала, що малюк пізно лягає спати, та зразу даю йому на ніч суміш! Свекруха як лишаєм малого на неї зразу, а суміш є, я відповідаю, що немає, що націдила молочка або чай на крайній випадок дасьте, а вон зразу Йой, що то буде. Тітки таке саме, позавуха балакають:дитина бідна навіть суміш їй не дає. А колито взагалі шокувало, мама каже:вже закругляйся з тим молоком! Я не розумію, чому всі проти того, що у мене здоровий малюк , чудово росте і без їхніх сумішей, адже материнське молоко - це найкраще! Я всім об'явила війну і сказала, що ніяких сумішей моя дитина їсти не буде. Висказалась, аж лекше стало.
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanjushka 

• Ніжність кохання
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 лютий 2010 - 21:28

Зоряна05, головне - нікого не слухати і притримуватись своїх переконань, а то тільки послухай когось - такого нарадять! у мене подібне було з прикормом - переконували вводити вже з трьох місяців сочок, з чотирьох - жовточок.. доводилось кожному проводити лекцію про те, що до 6 місяців дитині вистачає молока маминого і більше нічого не треба.. не знаю, чи зрозуміли, чи ні, але відстати - відстали..
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач у мережі   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:19

Ой, у мене теж схожа проблема. На минуломутижні мама поздзвонила, каже говорила вона зі своїм гінекологом про мене (навіщо???), і та їй сказала щоб я вже припиняла груддю годувати, бо дитина вже доросла і їй того молока вже не потрібно! А як буду годувати довше, до в мене замість грудей будуть "вушки спанієля", і ще сказала що всі сучасні поради годувати дитину до 2 років - це просто привід для захисту нових дисертацій... А мама моя свято вірить лікарям ( мої зауваження вона не бере близько до серця), вона і раніше мене діставала тим, що їй чомусь смішно що таку дорослу (1 рік і більше) дитину годують груддю, а тепер я її вже і взагалі не переконаю... Я вже мовчу про моїх подруг та знайомих - чомусь у всіх округляються очі коли чують, що я хочу дитину до 2 років годувати груддю, я звичайно на те все не зважаю, але так неприємно що тебе вважають "чудачкою" за бажання дати дитині хороше емоційне та фізичне здоров"я.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:24

я так замітила, що здебільшого хто сам молока на має чи не мав, то завідує чи що? Вухи спаніеля? Та про шо тут вже й говорити, дитина варта найкращого а вуха як мають бути то обов'язково будуть, груди не тільки для краси
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:31

Зоряна05, а ти права. Хто сам має проблеми з вигодовуванням, той і радить іншим вводити суміші. А навіщо? Звичайно, легше наколотити і дати дитині замість того, щоб боротися за ГВ. Випадки звісно, бувають різні, але в більшості випадків таки можна відновити ГВ. Дуже рідко мама не може годувати сама.
Я планую годувати до року, а там як вийде. До шести місяців не буду вводити нічого.
Хоча страшенно мрію схуднути, але ГВ для мене на першому місці. Бо ніяка найкраща суміш не замінить дитині маминого молочка. І чому я маю давати дитині невідомо що, коли під рукою найкраща іжа в світі.
До речі, багато хто мене не розуміє, чому не даю дитині пустушку. А навіщо?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:32

Cherika, просто факт. Я годувала малу 1 р.10 міс. - зараз жодного натяку на вушка спаніеля!
ІМХО, можна мати "вушка спаніеля" і після місяця годування, то залежить не тривалості ГВ, а від стану шкіри, гормонів, генетичної схильності і т.п.
Дівчата, маєте змогу і хочете - годуйте, скільки вважаєте за потрібне ВИ, бо дитина ваша. А з родичами...ну іноли буває нестерпно все те слухати, але поясність свою точку зору, і більше до суперечок не повертайтеся....робіть, як знаєте...нерви збережете...і собі і родичам
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:38

ну, по-перше, моє щастя, що я вмію закрити рота своїм родичам, то мені це не грозить.... ;) а друге, (не кидайте тапками :lol: ) довге грудне вигодовування не є 100%-ю запорукою міцного здоров"я дитини. Моя тітка свою малу годувала до 4 (!) :lol: років груддю. Малій вже 15 років, а вона постійно має якісь болячки. Вічні поліклініки, аналізи і т. д. :unknw:
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:43

nata_war, здоров'я дитини ще залежить і від особливостей її організму звичайно,,також маю знайому, яка дитину більше року годує грудьми але маля хворобливе. Молоко майже у всіх випадках хоч якусь гарантію дає і точно дитині не зашкодить, а суміш-ехінацею ще ніхто не придумав.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:43

А у мене навпаки, ніхто не противиться моєму ГВ. Навіть навпаки пишаються, що я дитину годую, а не "травлю" порошками (тобто сумішами), як роблять багато сучасних матусь. Один раз тільки свекор заікнувся щось в тому дусі, що буде внуку говорити, як соромно вже великій дитині цицю гамати, то я різко його зупинила, і після того більше жодних подібних зауважень не робив.
Але були постійні поради догодовувати дитину до 6 місяців (дитина їсти хоче, пити хоче, а ти її мучиш), то я воювала-воювала, але толком це не давала результатів. Хоча постійно наголошувала - візьміть хоч якусь сучасну книжку почитайте, перш ніж поради давати. Нарешті заспокоїлись, коли дитині виповнилось 6 місяців, я почала прикорм, а він нічого не хотів їсти. То ми до року практично на одному ГВ залишались :) Тільки зараз по-трохи їсть дорослу їжу, але циці все рівно любить страшно!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:47

Вишенька, Ви молодець, головне нікого не слухати
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:47

Чомусь була переконана, що у темі писатимуть власне тільки ті, у кого негативне ставлення родичів до намагань зберегти ГВ якнайдовше.
Напишу, бо у мене досвід позитивний. Мене і мама, і тато, і сверкуха, і сестра увесь час підтримували у моєму прагненні налагодити ГВ (свекор у такі питання не вникає :D). Свекруха підтримує більше морально (до речі так тішиться, що внучка маму гамає, вона сама ще з молодості практично фанатка ГВ), а батьки і сестра ще й цілком фізично. Мама намагалася у перший місяць принести щось готове зварене з їжі, щоб я не мусіла зайвий раз на кухні стояти, сестра їздила до Львова, вишукувала ложечку Медела, мазь від тріщин. Я завжди мала і моральну підтримку. Хоча мама не вірила, що у мене все вийде (вона лікар, але їх вчили інакше, а, оскільки вона не педіатр, то нових рекомендацій, щодо організації ГВ не знає). Вона мене втішала, бо бачила, що я дуже прагну налагодити вигодовування, казала, щоб я не звинувачувала себе, якщо не вийде, проте ніколи не казала, щоб я кинула намагання. Зараз вона гордиться мною, каже, що не вірила, але не хотіла заважати і сіяти сумніви і паніку, а тепер переконалася, що була глибоко неправа, і що годування по режиму, нічні перерви, раннє пригодовування - це направду пережитки минулого, яке стимулювало жінку якнайшвидше залишити маля в яслах і вийти на роботу. Тепер, коли хтось із знайомих питає її порад щодо ГВ, стосовно своїх дочок-невісток, вона або перенаправляє до мене, або сама дзвонить і радиться. Всі мої родичі просто тішаться, коли бачать, як моя Сашунька смачно і звично цямкає мамине молочко. Про завершення ГВ ніхто і не заїкається. Я направду усім страшенно вдячна.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 11:48

Перегляд повідомленняЗоряна05 (11.2.2010, 11:43) писав:

а суміш-ехінацею ще ніхто не придумав.

може суміш-панацею? :unknw:
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 12:09

Ой, а шо було унас ?! ... Моя мама особливо не лізла: вона не була ні за, ні проти. Тільки як ми приїхала з пологового, вона ніяк не могла зрозуміти, чому у дитини нема бутилочки і соски ?! :unknw: :cray: :shok: ))) І "дякуючи" їй, ми той товар першої необхідності придбали, і трохи ним користувались, а потім удачно це діло покинули ))) А доня моя з 3ьох місяців стала погано вагу набирати.То педіатр теж рекомендувала вводити суміш, свекруха, звісно, була "за", бо в мене "нежирне молоко". Скільки вони мені нервів з"їли!!! А я нікого не слухала і робила своє. Доня свій мінімум набирала, то я і не дуже переживала. Просто треба бути впевненим в своїх діях і не піддаватись на всілякі провокації - я просто повністю переконана, що ГВ - це найкраще! А ще мені недавно сказали, що ГВ після року тормозить розумовий розвиток дитини :shok: :shok: :shok: Ну, не брєд???
:gv: :gv: :gv:
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 12:11

nata_war, справді, записалася :unknw:

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Т@ня, точно такого ще не чула! Нерозумію тих людей, що кажуть молоко у мами не жирне і дитина голодна, то годуйте маму відповідно, а не падкайте, то ще нікому падкання не помогло, не люблю ті ойойой, мама сита - маля сите, молоко ж з неба не падає
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 12:32

Ой дівчата, яка то всьо правда, аж злостить!
Мені лише мама радіє що молочка маю. Бо вона не мала і дуже шкодує. Але тоді був такий час. Годування по годинах. Мама не знала,що я голодна. А я зїдала з груді лише 20 грам а тоді 3 години кричала, бо їсти хтіла, але ж "не час". Мама каже, якби тоді прикладала б часто, то би збільшила молочка, а так воно і взагалі пропало. І всі "прєлєсті" годування сумішшю вона знає. Особливо коли серед ночі треба вставати і йти на кухню всьо то гріти. Дуже радіє , що я маю змогу трохи поспати - дитя біля мене, цицю витягла і спимо обоє.
А ще сусідка, яка 3-ох годувала все наказує "Мартусю, бережи молоко, пий багато, вночі годуй!"
А решта, то капець Жити не дають! Особливо тато, який нічого про то не знає, а пхається "Бідна дитина, пити хоче! Дай йому чаю!" Я раз спитала, чи то йому Славчик сказав, що пити хоче? А він все за своє. Мовляв, малий важить на півроку, то вже й кашу давати можна. :unknw: Ух!
І більшість знайомих, які малих діток мають, то ніби загіпнотизовані тими казками про суміші і докорми. Мало хто до півроку годував. В більшості випадків самі перевязали груди, бо "дитина не хтіла ссати". То й що. Мій теж не хоче. Сонного годую. Але годую. І годуватиму доки зможу. Дай бог дочекатись слів "Мама, цицю дай!"
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 12:49

В мене нащастя всі тільки ЗА ГВ! Мама, свекруха і чоловікова сестра від самого народження малого постійно говорять щоб я груди берегла. Чоловік також дуже підтримує, каже що то для синочка найкраще.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама Тараса 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 лютий 2010 - 13:04

В мене знайомі деякі теж округляли очі, коли чули , що я річного Тараса ще годую і до 6 міс він не їв нічого, окрім мого молока. Після двох, коли захворів, викликали швидку і від лікаря почула, що то лиш цигани так довго годують. Відлучили, коли пішов у садок в 2 і 4 міс, бо не хотів там лишатися без циці, а мамі треба було йти на роботу. А так бігав за мною і казав "хоцю цітату", та й зараз це нас поєднує, коли він стомиться і просить пощипати цицю -легенько і трошки, бо встидається.)))
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 13:15

В мене вже теж скоро буде бейбік)) Хочу, щоб було молочко...і хочу годувати бейбіка довго-довго...
Я, звісно, не маю досвіду..але схильна до думки, що так звані "вуха спаніеля" можуть бути тільки тоді, коли не слідкуєш за собою..ну можна ж, мабуть і вправи робити для підтримки пружності.. і масаж... (що корисно і приємно!) і тоді все буде окі..
І ще питаннячко на рахунок схужнення... чому всі говрять про те, що типу "хочу схуднути...але ГВ на першому місці"... і все таке...
птаю, бо мені деякі знайомі дівчата кажуть навпаки: що коли годуєш молочком..то швидше приходиш у форму... звісно, то може у кожного по-совєму... але по цих дівчатах, котрі самі годують - видно, що чудово виглядають... і худенькі..і стройненькі....
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 13:20

мама Тараса, ,круглі очі-це для мене вже стандартна картина.Я годую уже 2 роки і лише чоловік до сих підтримує мене.Мама радила до двох років годувати(так мене годувала,за що їй низький уклін),свекруха після року казала,щоб я відлучала.Інші-по різному.Ті що не годували мали "залізний"аргумент-наші діти були на молоці чи на сіміші,і НІЧОГО,ПОВИРОСТАЛИ!Так свекруха каже і про мого чоловіка,а те що в нього імунітет нікудишній,то нічо...Мені взвгалі іноді здається,що мене вважають за божевільну,особливо коли в гостях доця підходить і каже;"Мама,дай бубаська ціцьку."Зараз просять відлучати майже всі по тій причині,що я дуже схудла,важу менше,ніж до родів.Я ,в принципіі не проти,але поки-що,це тяжко зробити,тому відкладаю...Так що,мамочки,годуйте,нікого не слухайте і будете ви стрункі і ваш малюк буде здоровий.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 11 лютий 2010 - 13:21

Повідомлення від модератора Lara!
kukla'! Тут обговорюють ставлення родичів матусь, які годують малят своїм молочком до ГВ. Для обговорення форми грудей у зв'язку з ГВ чи змін у фігурі є окремі теим.

My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »