на прогулянці: мами і... мами
Відправлено 09 квітень 2008 - 15:36
А у відповідь (незалежно від того, яка реакція в іншої дитини, не про те зараз мова) ви отримаєте чи то крижаний, чи то порожній, чи просто абсолютно незрозуміло-непробивний погляд і поведінку мамаші.
Ніби то мама нічого і не говорить поганого, і не особливо свою дитину відтягує, але від неї просто віє якимось відчуженням.
Що ви робите в таких випадках, якщо Ваша дитина при цьому відходити аж ніяк не бажає, а Вам аж зовсім не по собі? І чи буває таке з вами, чи це тільки у мене?
Відправлено 09 квітень 2008 - 15:43
Відправлено 09 квітень 2008 - 17:48
У мене одразу виникає масса запитань: а ви як реагуєте на таку ситуацію? який вік діток? невже ви вважєте, що ця "мамаша" повинна радіти вашій дитині?
Відправлено 09 квітень 2008 - 18:05
Viktoriya (9.4.2008, 17:48) писав:
Чому ви так войовниче настроєні? Я розумію, що мамаша не зрадіє, що моя дитинка там в неї дома чи в приватному дворі залізла і пристає.... але коли на вулиці в загальних місцях то я не бачу причини чому неохідно відгороджуватись від діток. Хочете гуляти індивідуально гуляйте в квартирі чи на балконі, а краще посиліться на безлюдному острові і там і живіть. Я наприклад непроти таких спілкувань, думаю, що якщо дитя в такому віці навчиться знаходити спільну мову з сторонніми, то і далі в житті їй буде в цьому плані лекше.
Не прийміть на особисте то я так невдало узагальнила
Відправлено 09 квітень 2008 - 18:24
татіка (9.4.2008, 19:05) писав:
Я "войовниче"? Перечитайте свій попередній пост ;)
Просто пропоную глянути на це зіншого боку, ви граєтесь в пісочку і тут біжить ляля, якій теж потрібна лопатка (відро, пасочка, мячик, велосипед...вибери потрібне) і ваше дитятко ПОВИННО з нею ділитися, яка ваша реакція? Мені особисто набридало носити для всього дитячого майданчика іграшки
Відправлено 09 квітень 2008 - 18:38
Viktoriya (9.4.2008, 18:24) писав:
Просто пропоную глянути на це зіншого боку, ви граєтесь в пісочку і тут біжить ляля, якій теж потрібна лопатка (відро, пасочка, мячик, велосипед...вибери потрібне) і ваше дитятко ПОВИННО з нею ділитися, яка ваша реакція? Мені особисто набридало носити для всього дитячого майданчика іграшки
ну може й так з цього боку. ми теж ідем на прогулянку з баулами іграшок, тому непроти сумісних ігр....
А от є такі мими, які проти навіть того, щоб до їх дітей навіть підходили просто так подружитись
Відправлено 09 квітень 2008 - 18:54
Якщо мамі чи дитинці не подобається Жекусіна увага, просто займаю чимось іншим, відволікаю, і все. Якщо чесно, такі мами мені попадаються нечасто, частіше реакція позитивна. :D
А мене особисто дуже сердить, коли прийде дитина в пісочницю чи просто на гральний майданчик без жодної іграшки, і починає забирати в дітей, ще й пісочком сипати.
Не розумію батьків.
Ми беремо іграшки, а на майданчику часто беремо чужі лопатки чи пасочки, замість того даємо діткам свої.
Відправлено 09 квітень 2008 - 22:09

Відправлено 09 квітень 2008 - 22:43
Відправлено 09 квітень 2008 - 22:45
А щодо того, що гуляти на балконі або в квартирі
До речі, у нас є сусідський хлопчик і я категорично не хочу, щоб моя Юлька з ним спілкувалася. У нього єдиний спосіб спілкування - це биття, укуси, тобто суцільна агресія. І хоч моя Юлька все одно до нього підходить, я ненав'язливо, але намагаюсь забрати її подалі від нього. Але це одиничний випадок, а так, я дуже тішусь тому, що моя дитина компанійська особа і прагне спілкування з дітками. І мам, котрі не люблять, щоб їх діти контактували з іншими малюками зустрічала по мінімуму.
Відправлено 09 квітень 2008 - 22:51

Відправлено 10 квітень 2008 - 08:00
В нас в садочок прийшов хлопчик, мама якого ні з ким не здоровається, ніколи не купує продарунків з усіма( тами і не проти) і хлопчик такий самий він в групі сам по собі. А коли і з кимось грається то то не гра, а бійка
Так от я думаю чи не з тих він діток котрі ніколи ні з ким не грались???
В нас є знайомі, дуже багаті з власним прибутковим бізнесом на Україні, а в інших бізнес у Польщі страхова компанія, яка перебирається і на Україну вже - так до чого я веду їх дітки завжди граються з іншими на звичайних майданчиках. Ніколи не бачила, щоб вони хвастались чи бились без причини. А головне їх мами не проти спілкування з однолітками
Відправлено 10 квітень 2008 - 09:04
Відправлено 10 квітень 2008 - 09:16
татіка (10.4.2008, 9:00) писав:
В нас в садочок прийшов хлопчик, мама якого ні з ким не здоровається, ніколи не купує продарунків з усіма( тами і не проти) і хлопчик такий самий він в групі сам по собі. А коли і з кимось грається то то не гра, а бійка
Так от я думаю чи не з тих він діток котрі ніколи ні з ким не грались???
В нас є знайомі, дуже багаті з власним прибутковим бізнесом на Україні, а в інших бізнес у Польщі страхова компанія, яка перебирається і на Україну вже - так до чого я веду їх дітки завжди граються з іншими на звичайних майданчиках. Ніколи не бачила, щоб вони хвастались чи бились без причини. А головне їх мами не проти спілкування з однолітками
Це просто дуже нещасна дитина.
Він просто не вміє гратися з дітьми, його батьки не навчили. Сама пишеш, що коли він з кимось грається, то виходить бійка. Він хоче гратися з дітьми, але не знає, як.
У нас у школі вдругій половині дня з дітьми займається одна дуже хороша вчителька, то вона сказала якось, що по поведінці дитини можна запросто судити про відносини в сім"ї між батьками і батьків до дітей.
У нас теж є один хлопчик, бігає, скаче, намагається привернути до себе увагу, правда не б"ється (у нас з цим строго).
А щодо крутої машини, як ти пишеш, то просто дитина намагається знайти щось хороше у своїх батьках. Він же все одно їх любить, які б вони не були.
Відправлено 10 квітень 2008 - 09:30
мамаПашіЖені (10.4.2008, 9:16) писав:
Він просто не вміє гратися з дітьми, його батьки не навчили. Сама пишеш, що коли він з кимось грається, то виходить бійка. Він хоче гратися з дітьми, але не знає, як.
У нас у школі вдругій половині дня з дітьми займається одна дуже хороша вчителька, то вона сказала якось, що по поведінці дитини можна запросто судити про відносини в сім"ї між батьками і батьків до дітей.
У нас теж є один хлопчик, бігає, скаче, намагається привернути до себе увагу, правда не б"ється (у нас з цим строго).
А щодо крутої машини, як ти пишеш, то просто дитина намагається знайти щось хороше у своїх батьках. Він же все одно їх любить, які б вони не були.
Може і так. Як то кажуть, в дискусії народжується істина... От до чого і вели, не можна так з дітьми, бо сьогодні ми відгороджуємо дітей від інших, завтра від себе, а після завтра те дитя буде одиноким і не зможе перебороти себе до того спілкування
Не дарма є такий віршик:
Все починається з малого
З зернинки - хліб
З промінчика зоря...
Те що далі не зовсім по темі, та суть в першому, як ми виховуєм своїх діток такими вони і ростуть. І саме від нас залежить їхне ставлення до людей та життя. Бо таки справді, за часту саме Сімейні цінності, ми беремо за приклад в житті... Неважливо чи підсвідомо в дитинстві чи свідомо в дорослому житті
Відправлено 10 квітень 2008 - 09:37
Як кажуть, що посієш, те й пожнеш.
А то потім батьки на старості не можуть зрозуміти, чому дитина така нечуйна виросла, не допомагає, на дзвонить, не приїздить. Ми ж для неє все, а вона.
Ну не може у хороших, порядних і чуйних дітей вирости така дитина!
Відправлено 10 квітень 2008 - 09:59
Viktoriya (9.4.2008, 17:48) писав:
[u]
1) не йдеться про поведінку дитини: мала на увазі, що в цілому між дітьми не виникає непорозумінь
2) не йдеться про "радість", а про адекватну поведінку: так, коли ми йдемо в парк я, як нормальна людина, розумію, що моя дитина буде підходити до інших дітей і, швидше за все, буде намагатися брати і їх речі. Отже, ми беремо з собою зазвичай купу всьогоіз запасом. Я дитині завжди допомагаю обмінятися, поділитися, гратися разом. вік діток.. мабуть може бути різний.. мене зараз цікавить років зо 2-3.
Майже кожного дня буваємо в парку після ясел. там величезна кількість дітей. На дитячому майданчику дітей з 20-30. Всі речі беруть всі. батьки потрошку слідкують, але не більше. проблем майже не буває, хіба що дитина не хоче йти звідти.
А от іще багато гуляють по алеях і от там і трапляється часто, що мамаши так можуть поводитися, наче перед ними якась гидка муха, а не дитина.
Є ситуації, коли й мені чомусь з певною дитиною не хотілося б, щоб моя спілкувалася (бачу, що хворіє, або якась агресивна тощо), але все одно я цього не викажу: буду посміхатися і дитині, і мамі, а сама буду намагатися свою дитину якось відволікти і відійти. Не думаю, що хтось образиться при цьому.
Зразу зауважу, що я не належу до мам, які чипляються, зразу базікають, надокучають. так що реакції, по типу "чого лізеш", тут бути не може.
Відправлено 10 квітень 2008 - 10:14
ansi (10.4.2008, 10:59) писав:
Є ситуації, коли й мені чомусь з певною дитиною не хотілося б, щоб моя спілкувалася (бачу, що хворіє, або якась агресивна тощо), але все одно я цього не викажу: буду посміхатися і дитині, і мамі, а сама буду намагатися свою дитину якось відволікти і відійти. Не думаю, що хтось образиться при цьому.
Зразу зауважу, що я не належу до мам, які чипляються, зразу базікають, надокучають. так що реакції, по типу "чого лізеш", тут бути не може.
Ви головного запитання не почули - чому вони повинні радіти вашій дитині?
Ніхто не забовязаний "посміхатися і дитині, і мамі", ви не припускаєте, що у них можуть бути причини для бажання погратися окремо? ви ж самі кажете, що вони не йдуть на майданчик де діток багато.
Не обовязково одразу лізти базікати і надокучати, можна просто стати поряд і тихенько спостерігати, як дитинка "спілкується"
Відправлено 10 квітень 2008 - 10:32
Viktoriya (10.4.2008, 10:14) писав:
Ніхто не забовязаний "посміхатися і дитині, і мамі", ви не припускаєте, що у них можуть бути причини для бажання погратися окремо? ви ж самі кажете, що вони не йдуть на майданчик де діток багато.
Не обовязково одразу лізти базікати і надокучати, можна просто стати поряд і тихенько спостерігати, як дитинка "спілкується"
Хм, схоже що дійсно не розуміємо одне одного.
Пояснюю, чому я таке питання задала. Я не дуже вірю у всілякі зглази і т.п.
Але: вже помітила, що бувають ситуації, які моя дитина не помічає і не розуміє, але я їх відчуваю.
Наприкоал: Йдемо по алеї, моя з м"ячем. Їде мама з коляскою і дитина з колясочкою. Моя іде до них, дає малій м"яч, та не проти ним погратися. А моя бере куклу з коляски і починає заколисувати. Все начебто впорядку. Я щось кажу своїй і звичайно і тій дитині, на кшталт: можеш взяти м"ячика, раз тобі дають. Юля, спитай, чи можна взяти кукулу (моя підходить і дивиться у вічі дитині :) і таке подібне.
Все начебто в порядку. А та мама стоїть поруч, нікуди не йде, дитину свою не тягне, не лається і т.п. АЛЕ: я відчуваю її погляд на собі, відчуваю, як він мене давить.
Я намагаюся ситуацію змінити, І ОСЬ ТУТ посміхнусь і мамі, вже спеціально (для мене - це як жест з індійцями: підняти вгору порожні руки: заспокойся, я прийшов з миром) і починаю потихеньку намагатися свою дитину зацікавити чимось іншим і відійти. З перемінним успіхом (швидше чи довше) це вдається.
І все б, забули.
АЛЕ: потім, моя дитина вночі прокидається, знаходиться щось між сном і дійсність і дико плаче годину чи дві поспіль. І нічого вдіяти не можна.
Спочатку я нічого не пов"язувала. Ходили раз і до психолога, і ехоенцефалограму робили. Все добре. Але після подібних випадків все повторюється. І я розумію, що моя дитина просто дуже чутлива до таких людей. На жаль.
Ось тому я і підняла цю тему, щоб дізнатися, може є ідеї, чому саме такі люди бувають і як інші на подібне реагують, і чи взагалі таке відчувають, чи може це ми такі одні.
Відправлено 10 квітень 2008 - 11:04
ansi (10.4.2008, 11:32) писав:
Ні не одні :)
Але виходить зовсім інша тема http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...%EA%E8&st=0
Спробуйте, коли бачите ТАКИЙ погляд думкою відокремити свою дитину стіною води, прийшовши додому вмити святою водичкою.... та ви напевне й самі знаєте "тисячу і один спосіб" ;)

Допомога