Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Альтернатива садочку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Альтернатива садочку шось типу батьківського клубу Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Донна Педра 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 лютий 2010 - 11:25

Підозрюю, шо то може бути великий ровер... але під час вагітності у мене з*явилася одна ідея і вона мене поки шо не відпускає :)

Зібрати групку батьків (5-7) з дітьми прибизно одного віку, де кожен зможе раз на тиждень займатися зі своєю дитиною і дітьми інших, і так по черзі (ну як на селі по черзі череду пасуть ;) )

Всі переваги дитячого садка.
- Дитина під наглядом, спілкується з ровесниками, розвивається.
- При цьому вона не попаде під поганий вплив.
- Приділити увагу 5-м дітям набагато легше, ніж 25-м.
- Всі складні питання можна врегулювати по-свійськи, по-людськи, без хабарів і всього такого.
- Можливість створити для дитини нормальні умови.

Мінуси:
- Нелегко знайти зацікавлених у цьому батьків, які б територіально знаходилися неподалік.
До того ж наші погляди на виховання повинні співпадати (нічого радикального, просто забезпечити дітям нормальний фізичний розвиток, цікаве дозвілля і підготовку до школи на кращому рівні, ніж в державному садку), диплома педагога чи психолога не конче, але відповідні знання і навики мусять бути. Зрештою, необхідно буде здружитися і закоріфанитися сім*ями.
- У таких батьків мусить бути вільний графік роботи.

Я б з радістю таким зайнялася. А от як підтягнути підходящу компанію? Цікава ваша думка, можливо це взагалі гибле діло і не варто пробувати?
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 лютий 2010 - 11:34

Як на мене, то краще вже віддати дитину в приватний садочок (там теж групи по 5-6 чоловік, принаймні у нас в Чернівцях, може у більших містах не так?). Принаймні так за вашу дитину вихователь несе юридичну відповідальність, має спеціальну освіту, їжа теж дуже ретельно перевіряється (це дуже важливо, бо у кожній сім"ї поняття гігієни дуже відрізняється). Я би наприклад не погодилась на такий садочок хоча б тому, що це дуже велика відповідальність (адже один з 5 днів я би відповідала за всіх тих діток), от уявіть собі - а що як ви недогледіли дитинку - вона впала, чи з"їла щось не те, чи ще якась проблема яка трапляється хоч раз із нашими власними дітьми як би ми за ними не приглядали - але то ж не моя дитина, прийдуть її батьки і "голову мені знесуть" за неї, та і я сама себе "з"їм" якщо щось піде не так, в такому віці за однією дитиною важко угледіти, а за п"ятьма - це взагалі дуже важко і тому ризиковано.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   saniaw 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 11:42

А я думаю, що диплом в такому випадку просто необхідний(не стільки папірець, як те, що за ним). Я мама дуже уважна, весь свій час приділяла малому. Думала, що знаю і даю йому все необхідне. Коли Сашка пішов в садочок, виявилось, що це далеко не так. Знання вікової психології(а я також свого часу її вивчала) просто необхідне. Методичні вказівки, розроблені протягом років, також. А ще. у вихователів є практика. Скажу одне: задоволена тим, як змінився Сашка в садочку.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 09 лютий 2010 - 11:53

Ось тут уже це обговорювалося, ніби тема звучала як організація приватного садочку, а насправді виявилося, що кобіта мріє про такий батьківський клуб.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 12:23

О, спасибі. Ну там мутять реальний садок :) Коли так, до дійсно краще віддати до приватного і не паритися. Але мене приваблює саме "домашнє" виховання, просто позбавлене своїх недоліків, насамперед відриву дитини від колективу.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 12:29

Донна Педра, мені теж така думка приходила, хотілось би щось таке організувати. Але, імхо, варто домовлятись про це з друзями, в яких дітки приблизно одного віку, ніж брати практично незнайомих людей і намагатись з ними це все організовувати.
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Macjopka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 12:38

Я хоча ще не маю діток,але неодноразово теж задумувалася про такий "домашній" садок. Теж би дуже хотілося б його втілити в життя,як буде малеча.Можливо не всі роки аж до школи,але думаю з рочків двох і до чотирьох це було би класно.
А на рахунок відповідальності,то я не думаю,що в садочку вашу дитину зможуть вберегти від всього.Тут і юридична відповідальність не допоможе.Навіть в супер-пупер приватному.Бо небезпека є на кожному кроці.Тут вихід один-щоб дітки весь день сиділи в ізольованій кімнаті без гострих кутів і бавилися поролоновими іграшками.Але думаю батькам це буде не дуже до вподоби.Та й ціни на приватний садочок в нас ого-го які.
Звичайно,перед тим,як таке організовувати,треба походити на курси по вихованню дошкільнят. Проте не думаю,що це так важко(особливо в великих містах).
Донна Педра,jane - бажаю вам сил і терпіння,щоб втілити цю мрію в життя.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 09 лютий 2010 - 12:46

Думаю така ідея могла б бути реалізованою лише у тому випадку, коли батьки між собою будуть знайомі (найкраще подруги, або сусідки).
В цьому випадку ви можете бути впевненою в тому, що віддаєте дитину не в чужі руки.
Адже такого роду клуб не несе фактично ніякої відповідальності і всі стосунки будуть побудовані лише на довірі і чесному слові.
Хоча, вважаю, що це не так вже й просто. Адже звісно, що деякий час дітки будуть просто гартися між собою, але також варто виділити трохи часу на навчання, якийсь розвиток. А для цього потрібно мати бодай якусь педагогічну підготовку.
Одна справа подивитися за чужою дитиною день,а інша брати відповідальність за її виховання протягом такого тривалого часу..
ІМХО

Повідомлення відредаговано Рижуля: 09 лютий 2010 - 12:58

My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 09 лютий 2010 - 14:02

Ой, ідея то суперська, але ключове в тому, що це ідея-ідеально, а у нас усе далеко не ідеально, нажаль, швидше за все будуть гризтись як дітки, так і мами(знайдеться така(а серед 5-ти знайдеться обов"язково!), що буде казати, що вона супер мама, а ви не так дивитесь за її дитиною і повчати), якогось ЧП може і не бути, якщо ви навіть в туалет будете з ними ходити, але боюсь, що розбіжності батьків з приводу гігієни, харчування, навчання і саме головне виховання, затлумлять ті всі починання десь за місяць-два...Пробую уявити навіть 5 сестер і їх діток-однолітків, всерівно не обійдеться без конфліктів. Ну і думаю не так уже і складно, коли діток 5, вже після 2, 3 діток-кількість їх значення не має, тобто маю на увазі, що увага не росте прямопропорційно до кількості, звісно 5 поп витерти не дві, але якщо посадити разом на горшки, як і роблять в садку, а потім витерти усім, то по часу буде трохи більше, аніж 2, та і разом веселіше!
Успіхів вам,Донна Педра, у починаннях, та найважче таки буде знайти ту компанію, хоч на детекторі перевіряй тих батьків і купу всіляких моментів у психологів випитувати...складно це, але може воно того і варте?!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 16:05

Перегляд повідомленняРижуля (9.2.2010, 12:46) писав:

Адже звісно, що деякий час дітки будуть просто гартися між собою, але також варто виділити трохи часу на навчання, якийсь розвиток. А для цього потрібно мати бодай якусь педагогічну підготовку.
Одна справа подивитися за чужою дитиною день,а інша брати відповідальність за її виховання протягом такого тривалого часу..
ІМХО

Так от якраз дуже руки чешуться шось майструвати, малювати і писати писульки. Поки шо ці пориви зривалися тіки на племінниках і поодинці... але на вихователів досвід теж не впав з неба. Та й більшості вихователів в умовах садка у них немає ні можливості, ні, головне, інтересу проявляти свої пегогічні таланти на всю катушку. Начальство б не чіпалося і діти не позабивали одне одного, - і то добре. А скільком з них освіта не заважала лупити, залякувати дітей та інші передові методики використовувати...

А щодо відповідальності - після того, як я в санаторій з дітиськами 12-16років керівником групи їздила... мені вже нічо не страшно :) (малі діти не будуть пити, курити, лазити вночі через балкони одне до одного і встрявати в розборки з місцевими пацанами) :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 18:19

Приватні садки та організаційні моменти сщодо приватниого садочка обговорюєм тут
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Асана 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 19 лютий 2011 - 21:35

Перегляд повідомленняCherika (9.2.2010, 12:34) писав:

Як на мене, то краще вже віддати дитину в приватний садочок (там теж групи по 5-6 чоловік, принаймні у нас в Чернівцях, може у більших містах не так?)....

Шановна Cherika, будь ласка розкажіть детальніше про які приватні садочки іде мова?. Сама з Чернівців і крім "Надії" та "Дзвіночка" не знайшла жодного. Племінницю хочуть віддати в державний садочок - серце стискається від однієї думки. Допоможіть будь-ласка. Зі мною можна звязатися через поштову скриньку.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталя-я 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 лютий 2011 - 16:12

я також "за" приватні садочки- але дівчатка підкажіть де такий є на Сихові :smile:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   SWEET_lanka 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2011 - 16:26

Ми колись записались у приватний садочок. Нічого особливого там не має, єдине, що дітей в групі не 30 спискових, а 20. Ходить зазвичай половина. Оплата рік тому була 800 грн. на місяць, при тому, що в державному до 200 грн. Вважає це пустою тратою грошей. Якщо дуже хочеться більшої уваги до своєї дитини, можна просто щомісяця платити няні в садочку 100 грн, вона буде над вашою дитиною труситись.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ZARA 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2011 - 22:52

Перегляд повідомленняНаталя-я (21.2.2011, 16:12) писав:

я також "за" приватні садочки- але дівчатка підкажіть де такий є на Сихові :smile:

Наталя, на Сихові з приватними садками напряг... :nea:
Я переглянула :3_3_5v: "Довідник батьків" і там в Сихівському районі є "Софія" ,спеціалізована школа-садок вул. Мишуги,13а; Софія, НВК школа-садок вул.Героїв Крут,27. Це Сихівський район, та як для мене возити з Санта-Барбари чи з Іскри не близько...
Ще є якийсь заклад "Брати Ізраїлю", приватна гімназія, але колись раніше в неті читала , що у них є ясельки, вони знаходяться на Довженка,12. Але я думаю ,якщо ваша мама не єврейка :7_6_6v: , то туди попасти не вдастья. Хоча,якщо вам цікаво пишіть, номери скину в приват. :give_rose:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Веронік 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2011 - 12:22

Донна Педра Ідея в своїх суті непогана, але реалізувати її буде ну дууже складно як на мене. Доречі, у Львові більшість приватних садочків неофіційні, без будь-яких дозвільних документів, а просто зареєстровані як приватні підприємці і все! сплачують невеликий податок в податкову і не несуть ніякої відповідальності перед іншими органами...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Iranova 

• Життя барвисті сторінки, Перчинка року, Загадка року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2011 - 12:47

А я в такій ідеї бачу один, але дуже суттєвий недолік. Якщо кожен день нових "вихователь" (хтось з батьків), то що з того буде? В кожного своє поняття, дисципліни, покарань і тд. І для дітей це шалений стрес кожен день звикати до нових правил і нової людини. ІМХО
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksushaF 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2011 - 23:30

Перегляд повідомленняSWEET_lanka (1.3.2011, 17:26) писав:

Ми колись записались у приватний садочок. Нічого особливого там не має, єдине, що дітей в групі не 30 спискових, а 20. Ходить зазвичай половина. Оплата рік тому була 800 грн. на місяць, при тому, що в державному до 200 грн. Вважає це пустою тратою грошей. Якщо дуже хочеться більшої уваги до своєї дитини, можна просто щомісяця платити няні в садочку 100 грн, вона буде над вашою дитиною труситись.

Абсолютно згідна. Зараз приватні садочки, в основному, дань моді ІМХО.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tatu_sya 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2011 - 15:10

Дівчата, читаю я "тих" хто хоче відкрити свій садок і дивуюся... Вони 100% непрацювали в садочку і незнають, що це таке?. Довожу довідома:
- у дитячому садочку кожних півроку кожний працівник чи то вихователь, нянічка, музкерівник чи завідуюча і т.д. проходять медогляд;
- кожний вихователь, психолог, хореограф і музичний керівникмає відповідну дошкільну освіту(вищу або середню), а кожних 3-5 років проходить атестацію на підвищення чи підтвердження своїх знань(категорії), перед атестацієї всі проходять навчання у вигляді курсів;
- також, з вашою дитиною щоденно займаються і розщвивають її здібності(починаючи з ясел до старшої групи) згідно нових освітніх програм "Малятко", "Дитина", "Я у Світі", "Впевнений Старт".
- напередодні нового навчального року(1 вересня) проводиться календарне планування роботи (вихователя, психолога, музкерівника, хореографа, інструктора з фізкультури), яке затверджується завідувачем закладу і управлінням освіти..... Для кожної вікової групи!!!!!!
- У кожній віковій групі діти сидять на стільчиках, їдять за столами, ЯКІ ВІДПОВІДАЮТЬ ЇХНЬОМУ ЗРОСТУ І ПЕРЕВІРЯЮТЬСЯ МЕДИЧНИМ ПЕРСОНАЛОМ. Також умивальники, дитячі шафки і ліжечка теж є відповідної величини!!!!
ПИТАННЯ: ЧИ ЗМОЖЕ МАМА(ЯКА ГОРИТЬ БАЖАННЯМ ЗРОБИТИ СВІЙ САДОК) ВСЕ ЦЕ ЗАБЕЗПЕЧИТИ????? ЧИ БУДЕ ЦЕЙ САДОК ВІДПОВІДАТИ САНІТАРНИМ НОРМАМ І ВІДПОВІДНО ДО ВІКУ ВАШОЇ ДИТИНИ? ЧОМУ НАВЧАТЬ У ЦЬОМУ САДОЧКУ ВАШУ ДИТИНУ?
Сама працюю в дитячому садочку, і моя дитина відвідує дитячий садочок, якщо не кожний день, то хоча б до обіду. Я не вихователь, а музичний керінвик... Так як дитина ще маленька, стараюся поменше попадатиїй на очі... Але задоволена дуже... Бо моя дитина розвивається!!!!
... І гроші здаю, як кожна мама.... Бо міносвіти нікопійочки невиділило на "такі дрібнички", як альбом для малювання чи олівці..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн