Альтернатива садочку шось типу батьківського клубу
Відправлено 09 лютий 2010 - 11:25
Зібрати групку батьків (5-7) з дітьми прибизно одного віку, де кожен зможе раз на тиждень займатися зі своєю дитиною і дітьми інших, і так по черзі (ну як на селі по черзі череду пасуть ;) )
Всі переваги дитячого садка.
- Дитина під наглядом, спілкується з ровесниками, розвивається.
- При цьому вона не попаде під поганий вплив.
- Приділити увагу 5-м дітям набагато легше, ніж 25-м.
- Всі складні питання можна врегулювати по-свійськи, по-людськи, без хабарів і всього такого.
- Можливість створити для дитини нормальні умови.
Мінуси:
- Нелегко знайти зацікавлених у цьому батьків, які б територіально знаходилися неподалік.
До того ж наші погляди на виховання повинні співпадати (нічого радикального, просто забезпечити дітям нормальний фізичний розвиток, цікаве дозвілля і підготовку до школи на кращому рівні, ніж в державному садку), диплома педагога чи психолога не конче, але відповідні знання і навики мусять бути. Зрештою, необхідно буде здружитися і закоріфанитися сім*ями.
- У таких батьків мусить бути вільний графік роботи.
Я б з радістю таким зайнялася. А от як підтягнути підходящу компанію? Цікава ваша думка, можливо це взагалі гибле діло і не варто пробувати?
Відправлено 09 лютий 2010 - 11:34
Відправлено 09 лютий 2010 - 11:42
Відправлено 09 лютий 2010 - 12:23
Відправлено 09 лютий 2010 - 12:29
Відправлено 09 лютий 2010 - 12:38
А на рахунок відповідальності,то я не думаю,що в садочку вашу дитину зможуть вберегти від всього.Тут і юридична відповідальність не допоможе.Навіть в супер-пупер приватному.Бо небезпека є на кожному кроці.Тут вихід один-щоб дітки весь день сиділи в ізольованій кімнаті без гострих кутів і бавилися поролоновими іграшками.Але думаю батькам це буде не дуже до вподоби.Та й ціни на приватний садочок в нас ого-го які.
Звичайно,перед тим,як таке організовувати,треба походити на курси по вихованню дошкільнят. Проте не думаю,що це так важко(особливо в великих містах).
Донна Педра,jane - бажаю вам сил і терпіння,щоб втілити цю мрію в життя.
Відправлено 09 лютий 2010 - 12:46
В цьому випадку ви можете бути впевненою в тому, що віддаєте дитину не в чужі руки.
Адже такого роду клуб не несе фактично ніякої відповідальності і всі стосунки будуть побудовані лише на довірі і чесному слові.
Хоча, вважаю, що це не так вже й просто. Адже звісно, що деякий час дітки будуть просто гартися між собою, але також варто виділити трохи часу на навчання, якийсь розвиток. А для цього потрібно мати бодай якусь педагогічну підготовку.
Одна справа подивитися за чужою дитиною день,а інша брати відповідальність за її виховання протягом такого тривалого часу..
ІМХО
Повідомлення відредаговано Рижуля: 09 лютий 2010 - 12:58

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 09 лютий 2010 - 14:02
Успіхів вам,Донна Педра, у починаннях, та найважче таки буде знайти ту компанію, хоч на детекторі перевіряй тих батьків і купу всіляких моментів у психологів випитувати...складно це, але може воно того і варте?!

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 09 лютий 2010 - 16:05
Рижуля (9.2.2010, 12:46) писав:
Одна справа подивитися за чужою дитиною день,а інша брати відповідальність за її виховання протягом такого тривалого часу..
ІМХО
Так от якраз дуже руки чешуться шось майструвати, малювати і писати писульки. Поки шо ці пориви зривалися тіки на племінниках і поодинці... але на вихователів досвід теж не впав з неба. Та й більшості вихователів в умовах садка у них немає ні можливості, ні, головне, інтересу проявляти свої пегогічні таланти на всю катушку. Начальство б не чіпалося і діти не позабивали одне одного, - і то добре. А скільком з них освіта не заважала лупити, залякувати дітей та інші передові методики використовувати...
А щодо відповідальності - після того, як я в санаторій з дітиськами 12-16років керівником групи їздила... мені вже нічо не страшно :) (малі діти не будуть пити, курити, лазити вночі через балкони одне до одного і встрявати в розборки з місцевими пацанами) :)
Відправлено 19 лютий 2011 - 21:35
Cherika (9.2.2010, 12:34) писав:
Шановна Cherika, будь ласка розкажіть детальніше про які приватні садочки іде мова?. Сама з Чернівців і крім "Надії" та "Дзвіночка" не знайшла жодного. Племінницю хочуть віддати в державний садочок - серце стискається від однієї думки. Допоможіть будь-ласка. Зі мною можна звязатися через поштову скриньку.
Відправлено 21 лютий 2011 - 16:12
Відправлено 01 березень 2011 - 16:26
Відправлено 04 березень 2011 - 22:52
Наталя-я (21.2.2011, 16:12) писав:
Наталя, на Сихові з приватними садками напряг...
Я переглянула
Ще є якийсь заклад "Брати Ізраїлю", приватна гімназія, але колись раніше в неті читала , що у них є ясельки, вони знаходяться на Довженка,12. Але я думаю ,якщо ваша мама не єврейка
Відправлено 15 березень 2011 - 12:22
Відправлено 15 березень 2011 - 12:47
Відправлено 29 березень 2011 - 23:30
SWEET_lanka (1.3.2011, 17:26) писав:
Абсолютно згідна. Зараз приватні садочки, в основному, дань моді ІМХО.
Відправлено 21 вересень 2011 - 15:10
- у дитячому садочку кожних півроку кожний працівник чи то вихователь, нянічка, музкерівник чи завідуюча і т.д. проходять медогляд;
- кожний вихователь, психолог, хореограф і музичний керівникмає відповідну дошкільну освіту(вищу або середню), а кожних 3-5 років проходить атестацію на підвищення чи підтвердження своїх знань(категорії), перед атестацієї всі проходять навчання у вигляді курсів;
- також, з вашою дитиною щоденно займаються і розщвивають її здібності(починаючи з ясел до старшої групи) згідно нових освітніх програм "Малятко", "Дитина", "Я у Світі", "Впевнений Старт".
- напередодні нового навчального року(1 вересня) проводиться календарне планування роботи (вихователя, психолога, музкерівника, хореографа, інструктора з фізкультури), яке затверджується завідувачем закладу і управлінням освіти..... Для кожної вікової групи!!!!!!
- У кожній віковій групі діти сидять на стільчиках, їдять за столами, ЯКІ ВІДПОВІДАЮТЬ ЇХНЬОМУ ЗРОСТУ І ПЕРЕВІРЯЮТЬСЯ МЕДИЧНИМ ПЕРСОНАЛОМ. Також умивальники, дитячі шафки і ліжечка теж є відповідної величини!!!!
ПИТАННЯ: ЧИ ЗМОЖЕ МАМА(ЯКА ГОРИТЬ БАЖАННЯМ ЗРОБИТИ СВІЙ САДОК) ВСЕ ЦЕ ЗАБЕЗПЕЧИТИ????? ЧИ БУДЕ ЦЕЙ САДОК ВІДПОВІДАТИ САНІТАРНИМ НОРМАМ І ВІДПОВІДНО ДО ВІКУ ВАШОЇ ДИТИНИ? ЧОМУ НАВЧАТЬ У ЦЬОМУ САДОЧКУ ВАШУ ДИТИНУ?
Сама працюю в дитячому садочку, і моя дитина відвідує дитячий садочок, якщо не кожний день, то хоча б до обіду. Я не вихователь, а музичний керінвик... Так як дитина ще маленька, стараюся поменше попадатиїй на очі... Але задоволена дуже... Бо моя дитина розвивається!!!!
... І гроші здаю, як кожна мама.... Бо міносвіти нікопійочки невиділило на "такі дрібнички", як альбом для малювання чи олівці..

Допомога