Форум

Привіт Гість ( Авторизація | Реєстрація )

школа-садок-ліцей Ерудит

Важливі оголошення

Хлопчику Богданчику всього 7 місяців, але щоб жити далі він потребує нашої допомоги. Не будьте байдужими. Деталі в темі...
http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=13096

Ответить в эту темуОткрыть новую тему
> Плоскостопість, порушення правильної ходи
Levandovskij
9.2.2010, 1:42
Пост #1

Завсідник

Група: Досвідчені користувачі
З: Львів
Користувач №: 718
Подякували: 102 раз(и,ів)

Рейтинг: < -25 ( 0 ) 100 >

Моя дитина під час ходи повертає ліву ногу до середини. Хірург записала-порушення постави, плоскостопість. Порадила плавання, велосипед, танці.
Але це не дає результатів. Чула є у нас в місті центр корекції постави, де відповідні заняття з дітками проводить інструктор. Десь на Сихові та в районі Привокзальної. Більше цікавить останній.
Пользователь в офлайнеКарточка пользователяОтправить личное сообщение
Вернуться в начало страницы
+Ответить с цитированием данного сообщения
Sawyla
9.2.2010, 2:18
Пост #2

Зацікавлений

Група: Користувачі
Користувач №: 13 529
Подякували: 22 раз(и,ів)

Рейтинг: < -25 ( 1 ) 100 >

Можу дати кілька порад, які можна робити в домашніх умовах. За лікаря можу дізнатись завтра зрану.
Для виконання з дитиною щоденних профілактичних вправ, що зміцнюють м'язо-зв'язковий апарат стопи і гомілки, багато часу не потрібно. Потрібне лише усвідомлення необхідності з боку батьків і «згода погратись» з боку дитини. Устаткування буде потрібне наступне: масажні м'ячі - жорсткий маленький і м'який (розміром більше), а також масажний килимок і/або масажний вал, гімнастичний м'яч діаметром 26 см.

Вправи включають попередню розминку гомілковостопного суглоба і пальців дитини, виконувані в повільному темпі. Після цього виконуються самі вправи, наприклад з масажним м'ячем - котити поверхнею підошви м'яч - від п'яти до носка, поперемінно правою/лівою стопами, дуже м'яко торкаючись його поверхні. Причому слід пам'ятати, сильне натискання на опору - некорисне. Вправу також можна виконувати на масажному килимку або з масажним валом.

Покладіть на підлогу тонкий аркуш паперу або стару газету. Нехай малюк гарненько помне її босими ніжками, а потім пальцями ноги підніме з підлоги. Навчіть малюка за допомогою ніг піднімати з підлоги предмети різних розмірів: олівці, гумові іграшки, деталі конструктора. Починайте з великих предметів і поступово переходите до зовсім маленьких. Спочатку хай дитя виконує цю вправу, сидячи на стільці, одночасно двома ногами. Потім поступово ускладнюйте завдання - нехай піднімає предмети стоячи, пальцями однієї ноги.

Буду рада, якщо допоможе. Будьте здорові.
При цьому дітям не можна доношувати взуття з чужої ноги, оскільки дитяча стопа, м'яка, як пластилін, дуже швидко набуде чужі дефекти.

Подякували:
Орислава
13.2.2010, 10:55
Пост #3

Своя людина

Користувач №: 9 140
Подякували: 39 раз(и,ів)

Рейтинг: < -25 ( ) 100 >

У мене була плоскостопість, зараз майже немає. Памятаю що батьки купили спеціальну дощечку на якій я по кілька хвилин в день строяла і перекочувалась з пятки на носок, коли поступила в інститут то викладачка порадила купити спеціальні устілки, а ще дуже допомогли каблуки. Мама завжди купляла взуття з каблучком. Думаю що найбільше допомогла та дощечка, бо взуття не викривляла вже в школі і босяком могла ходити.

Подякували:
nadeжда
13.2.2010, 11:41
Пост #4

Своя людина

З: м.Тернопіль
Користувач №: 9 922
Подякували: 61 раз(и,ів)

У мене також пласкостопість.Але хода від цього не змінюється,якби я цього не знала,то б навіть не звернула увагу.Особисто мені вона ніколи не мішала,правда на високих каблуках було важко ходити,але я й так не ходила,бо досить високого зросту.Також як Орислава користувалась спеціальною дощечкою-містком з шипами,і ще народним засобом катала стопами бутилку з під шампанського.

Подякували:
Levandovskij
13.2.2010, 22:55
Пост #5

Завсідник

Користувач №: 718
Подякували: 102 раз(и,ів)

Рейтинг: < -25 ( 0 ) 100 >

Спеціальні устілки дитина теж носить. Але саме на той розворот ніжки при ходьбі вони не допомагають. Мені потрібно систематичний комплекс вправ. Дякую за відгуки.
Ляля200
13.2.2010, 23:05
Пост #6

Своя людина

Користувач №: 11 262
Подякували: 78 раз(и,ів)

(Levandovskij @ 13.2.2010, 22:55) *

Спеціальні устілки дитина теж носить. Але саме на той розворот ніжки при ходьбі вони не допомагають. Мені потрібно систематичний комплекс вправ. Дякую за відгуки.

Levandovskij, а ви читали цю темку? Я там вкладала комплекс вправ, можливо і вам вони допоможуть.
Для перегляду цього блоку необхідна реєстрація

Подякували:
Syana
14.2.2010, 0:55
Пост #7

Своя людина

Користувач №: 2 969
Подякували: 46 раз(и,ів)

На Сихові такий центр є на вулиці Вернадського, неподалік кінцевої 39, номер будинку не пам'ятаю, але це в 5-ти поверховому новому будинку, на першому поверсі. Думаю на місці вам підкажуть, або уточню і напишу точніше адресу.

Подякували:

Ответить в эту темуОткрыть новую тему
1 Користувачів переглядають дану тему (1 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

- Lo-Fi Версія Поточний час: 8.9.2010, 3:20
Пиши українською Перекладач онлайн
Ресурс для батьків "Малеча" © 2010 - Всі права застережено