Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Біль у спині під час вагітності - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Біль у спині під час вагітності поради Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Sun 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 квітень 2008 - 10:28

Чтобы избежать болей в спине, тонусов матки, одышки и усталости, постарайтесь все 9 месяцев придерживаться очень простых и важных правил.

1. Если еще несколько месяцев назад вы могли легко и быстро встать с кровати, теперь для этого необходимы более медленные и постепенные движения. Если вы лежите, и вам нужно встать, повернитесь сначала на бок и обопритесь на локоть. Потом плавно опустите ноги на пол. Не поднимайтесь с кровати сразу, чтобы не было головокружения. Лучше пару минут посидите, потом хорошо потянитесь, и только после этого поднимайтесь.

2. Беременным мамам не стоит резко и низко наклоняться вперед. Возьмите за правило всегда работать на уровне пола, присев на корточки или полностью опустившись на колени. Это положение более щадящее не только для вашего растущего животика, но и для спины.

3. Когда вы сидите, очень важно опираться на широкую спинку стула, а под поясницу лучше подложить маленькую подушку. Отдыхая дома в кресле, ноги укладывайте на пуфик или подушку, и обязательно следите за осанкой.

Для того, чтобы отвлечься от сидения, не нужно сложных упражнений. Походите, потянитесь руками вверх, выполните гимнастику для шеи: несколько круговых движений головой в одну и в другую сторону.

4. Прогулки на свежем воздухе – самая лучшая физическая нагрузка для беременных мам. Подберите удобную обувь на низком каблуке с толстой подошвой, чтобы не перенапрягались ноги. А главное, научитесь во время ходьбы держать ровную осанку, тогда прогулка принесет вам и удовольствие, и пользу.

Во время ходьбы задействованы все мышцы, особенно тонизируются мышцы ног и брюшного пресса. Обращайте внимание на дыхание: оно должно быть ровным и глубоким.

5. Если вам приходится в течение дня много стоять, не забывайте о своей осанке, и постарайтесь почаще устраивать для ног отдых и разгрузку: попеременно ставьте ноги на пуфик или подушку. Сделайте легкую гимнастику: несколько раз медленно приподнимитесь на носочки и опуститесь, перемещайте вес тела с одной ноги на другую. Такие упражнения помогут вам справиться с отечностью, ощущениями усталости и тяжести ног.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nokturn 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2008 - 19:11

Спасибо, будем придерживаться :blink: А что делать, если спина заболела вдруг, от резкого движения и боль продолжается как при радикулите? Может кто подскажет?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Berry 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 травень 2008 - 17:42

При різких болях в спині потрібно лежати на твердій рівній поверхні, на деякий час допомагає...
Мені найбільше допомогло плавання в басейні, воно розвантажує хребет і знімає "блоки".
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 травень 2008 - 07:15

Перегляд повідомленняBerry (8.5.2008, 18:42) писав:

При різких болях в спині потрібно лежати на твердій рівній поверхні, на деякий час допомагає...
Мені найбільше допомогло плавання в басейні, воно розвантажує хребет і знімає "блоки".

Дякую, басейн нам зараз не підходить, але на майбутнє буду знати. Зараз нібито все пройшло. :cray:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 травень 2008 - 09:00

А у меня последнее время очень болит позвоночник. Такое уже было когда я только начинала кормить грудью(месяца 1,5-2 после родов)и врач сказал мне,что это начинается остеопороз,просисал кальций с вит.Д3...думаю теперь снова начинается и наверно надо снова пить кальций,хотя я и пью поливитамины для беременных,а он в них есть,но видимо мало.:(
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Berry 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 травень 2008 - 12:59

Перегляд повідомленняnokturn (9.5.2008, 8:15) писав:

Дякую, басейн нам зараз не підходить, але на майбутнє буду знати. Зараз нібито все пройшло. :cray:

Не підходить через вагітність? :cray:
Я ходжу в басейн з четвертого місяця, думаю ходити до самого народження дитини. Дуже гарно впливає на самопочуття, і крім того вага тримається в нормі :ireful: Тим хто в Києві раджу заняття Аква-мама в Палаці підводного спорту на Ленінградській площі. Мені дуже подобається. Але, звичайно, якщо немає ускладнень і протипоказань...Та і починати краще з маленького сроку, тоді і наприкінці вагітності вправи зовсім не важкі.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 травень 2008 - 13:31

Перегляд повідомленняBerry (15.5.2008, 13:59) писав:

Не підходить через вагітність? :36_3_16:
Я ходжу в басейн з четвертого місяця, думаю ходити до самого народження дитини. Дуже гарно впливає на самопочуття, і крім того вага тримається в нормі :36_3_16: Тим хто в Києві раджу заняття Аква-мама в Палаці підводного спорту на Ленінградській площі. Мені дуже подобається. Але, звичайно, якщо немає ускладнень і протипоказань...Та і починати краще з маленького сроку, тоді і наприкінці вагітності вправи зовсім не важкі.

Ви молодець :crazy: Зараз і через вагітність також. В мене тонус і лікар навіть зарядку не радить робити. На ранньому сроці я хотіла піти на такі курси. В нашому місті їх проводять, наскільки я знаю, тільки в одному басейні. Не так давно там жінка сильно отруїлася хлоркою. ЇЇ багато у воду добавили і басейн навіть на деякий час закрили. То я побоялася :nea:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Dalla 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2008 - 08:41

В мене ще невеликий термін, а спина добряче починає дошкуляти, особливо в поясі. Іноді навіть зігнутись не можу. Мені допомагає масаж, чоловік завжди може порозминати якщо сильно болить; також можна робити теплі компреси.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 10 листопад 2008 - 17:21

Проблемами зі спиною, хребтом займається лікар-вертебролог. Якщо захочете звернутися можу такого порадити. Сама користуюся його послугами і дуже задоволена. Пишіть в приват..
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Matysya 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 листопад 2008 - 17:28

А я чомусь бояся йти до вертебролога зараз, хоча часто бувала в нього до вагітності.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 17 листопад 2008 - 16:45

Перегляд повідомленняMatysya (10.11.2008, 17:28) писав:

А я чомусь бояся йти до вертебролога зараз, хоча часто бувала в нього до вагітності.

А який зміст боятися? Все що з вами робить вертебролог він має обговорювати наперед. пояснювати що для чого. можна будь-коли відмовитися. та і в принципі під час вагітності крім масажу навряд чи вам щось запропонують.
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 листопад 2008 - 19:12

По-перше, заняття йогою 2-3 рази на тиждень до останнього дня перед пологами, по-друге - басейн, по-третє - масаж спини раз на тиждень - це те, що мені допомагало всю вагітність бігати як стрекоза, і навіть в останні дні перед пологами гуляти по 2-3 години в парку без втоми. ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 листопад 2008 - 22:53

Sonya, це все годиться при умові, що вагітність у жінки проходить без ускладнень, немає загрози.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 17 листопад 2008 - 23:07

Sonya, а хто робив вам масаж? мені під час вагітності так хотілось масажу,але я трохи боялась.Тому обходилась релаксацією. Зате після народження дитини я пройшла хороший курс масажу, а тепер навіть деколи чоловіка прошу про це.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 09:59

Теж боліла спина, особливо поперек. Зараз відвідую заняття в спортзалі 2 рази на тиждень - пілатес та колонетика. Почуваю себе чудово ще й тому що майже відмовилась від авто і багато ходжу пішки ( добре що на роботу недалеко).
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 10:09

Во время беременности тоже ужасно болела спина с месяца 4-5 и очень спасал бандаж. Я без него никуда не выходила вплоть до родов.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 11:38

При вагітності теж боліла спина страшенно - думала інвалідом залишусь :cool: А моя лікар сказала, що так у декого буває, в неї одна із пацієнток ледь не на візку всю вагітність до неї добиралась, а проходить відразу після пологів. Як не дивно, саме так і вийшло - як рукою зняло :D
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 16:13

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (17.11.2008, 23:07) писав:

Sonya, а хто робив вам масаж? мені під час вагітності так хотілось масажу,але я трохи боялась.Тому обходилась релаксацією. Зате після народження дитини я пройшла хороший курс масажу, а тепер навіть деколи чоловіка прошу про це.

Масаж мені робив лікар-фізіотерепевт, який практикує також і масаж. При чому, масував навіть поперек, хоча лікарі радять уникати зони хребта, котра розташована поруч з маткою. Але ми спробували акуратно, і все було в порядку - от і робили його раз в тиждень з 5 місяця вагітності і аж до останнього дня. Варто додати, що лікар цей дуже досвідчений і має постійно вагітних пацієнток, тому я повністю довіряла йому.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Метелик 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2009 - 21:21

Мені при різких болях в спині лікар порекомендував Траумель гель (фірма Хель)наносити на ділянку попереку, або масажувати спину з ним, його можна навіть маленьким діткам при опіках і травмах.
My Signature
Зображення

Зображення
Коли береш-збагачуєш руку, коли даєш-збагачуєш серце!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2009 - 00:16

Коли почала поболюати спина (між лопатками) пішла у басейн - уже ходджу більшеи місяця і за весь цей час ЖОДНОГО разу спина не боліла :clapping:
My Signature
Зображення

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів