Навчання в музичній школі
Відправлено 04 лютий 2010 - 18:48
Відправлено 04 лютий 2010 - 18:50
Відправлено 04 лютий 2010 - 18:55
Відправлено 04 лютий 2010 - 19:04
Відправлено 04 лютий 2010 - 19:18
Відправлено 04 лютий 2010 - 19:36
Відправлено 04 лютий 2010 - 22:11
А ще один мінус в тому, що крім спеціальності в музшколі є і сольфеджіо і музлітература, де потрібно багато писати. А дитині, яка ще не пише самостійно, тому що вона лише у 1 класі, там робити немає що. Пам"ятаю, що зі мною саме така проблема і була...
Хоч попри все я закінчила музичну школу "круглою" відмінницею!!! Але скільки крові це коштувало моїй мамі....
Відправлено 17 лютий 2010 - 19:46
герміона (4.2.2010, 18:48) писав:
Привіт,
Мої старші донечки теж займаються в музичній школі. На мою думку, нагрузка є досить серйозною. Хоча з першачків у музшколі і не вимагають багато (ми ходимо на фортепіано, вимога до першого академконцерту в першому класі - правильа "позиція" рук), проте кожен педагог намагається навчити якнайбільше.
І, звичайно, все залежить від педагога (і від того, наскільки сприймає його дитина, настільки вона і захоче працювати). Адже навчання в муз школі - це важка кожноденна праця заради кількох концертів у рік і, звичайно, власного розвитку. Примусити дитину виконувати домашні завдання в першому класі є досить складно. А тут ще й грати на інструменті потрібно кожного дня...
Одним словом, бажаю Вам і Вашій дитині терпіння, а також захоплення від успіхів (і від концертів, і похвали від вчителів, друзів чи Ваших родичів). Такі кроки самоствердження дуже важливі особливо для хлопчика. Та й буде більше організованості і менше часу на дурниці (коли дитина не має чим зайнятись).
Успіхів Вам!
Відправлено 23 лютий 2010 - 21:10
Минулого року вона закінчила музичну з похвальною грамотою. Тепер трохи сумує, але рада що вже закінчила
Відправлено 01 березень 2010 - 01:52
Відправлено 05 травень 2010 - 09:39
повідати всі свої секрет,а в музику просто закохалась,,,,настільки,що це стало моєю професією
Відправлено 17 червень 2010 - 20:50
А взагалі, напевне, вирішальну роль тут відіграє вчитель, а також сама дитина - наскільки її "вимучує" з/о школа, наскільки вона є витривалою, вміє зосереджувати увагу, і т.д.
Відправлено 01 липень 2010 - 16:01
Відправлено 19 жовтень 2010 - 16:19
Вже буде зикати, що треба ходити на заняття та робити уроки. На наступний рік додасться Маленька школа, а ще через рік піде у перший клас. На той час вже вона буде все знати (у музшколі) і особливої накладки з вивченням уроків не повинно виникнути.

Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.
В. А. Сухомлинський.
Відправлено 19 жовтень 2010 - 18:26
Тому я вважаю,що до думки дитини треба прислухатись,але не можна йти на її поводу.Бо дуже мало дітей,які самостійно будуть обирати і робити те,що краще для них.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
fotinia (19.10.2010, 17:19) писав:
Вже буде зикати, що треба ходити на заняття та робити уроки. На наступний рік додасться Маленька школа, а ще через рік піде у перший клас. На той час вже вона буде все знати (у музшколі) і особливої накладки з вивченням уроків не повинно виникнути.
Ви не помилились з віком,і скажіть на який інструмент Ви її віддали,і де та школа в яку беруть таких манюнь?Може ми б свою записали.
Відправлено 19 жовтень 2010 - 21:22
СЕПТІМА (19.10.2010, 19:26) писав:
Класична гитара. Купили 3/4. Планували 2/4, але подумали, що та зовсім мало послужить і вирішили трохи більшу.
Правда, на сольфеджіо не захотіли її взяти - маленька, та я і так бачу, що не все ще розуміє, поки все корегує викладач гитари. Проблем у вивченні заданого матеріалу поки не виникає. Є, звичайно дещо, що зрозуміти не може ще, наприклад, крапка біля ноти. А так з тривалостями, ладами, струнами, нотами "на" та "між" без проблем.
А небажання займатись, сльози то, на мою думку у всіх є, особливо на першому етапі.
Вже грає "Во саду лі в огородє", "У лісі, лісі темному","Жили у бабусі", "Їхав козак за Дунай" і, звичайно, вправи на струнах.
Цитата
Тут на жаль Вам не допоможу, бо ми з різних міст. Віддали у звичайну музшколу.

Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.
В. А. Сухомлинський.
Відправлено 19 жовтень 2010 - 22:03
Думаю не варто силувати дитину до того чого вона не хоче...
Відправлено 21 жовтень 2010 - 13:02
Моя мала в 1 класі сама захотіла грати на сопілці,з дітками займався вчитель музики в школі.В 2 класі закинула.Не хотілось їй вдома займатись.Це ж постійна праця.Я не наполягала,бо дитина має робити те,що їй подобається.Але,музика дуже розвиває мозок дитини.І от цього року вчитель запропонував їй займатись вокалом(найкращий слух і голос в класі,за його словами).Дитина відмовилась.Ніякі переконування і аргументи не допомогли(навіть мій брат підключився).То ми й перестали про це згадувати.А минулого тижня мала сама домовилась з вчителем про заняття.Оттак.

Допомога