Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Навчання в музичній школі - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Навчання в музичній школі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   герміона 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 04 лютий 2010 - 18:48

Всім привіт. Приймайте й мене в компанію мам школяриків. Моєму синочку 6,5 років. Ходить до 1-го класу. А ще ми віддали його в вересні в музичну школу по класу акордеону і синтезатора. Спочатку йому було дуже цікаво, ходив туди із задоволенням, а зараз не те щоб відвернуло, але він зрозумів що потрібно займатися не тільки в музичній але й вдома, іноді вередує, не хоче сідати за інструмент. Не хотілося б кидати, вже є перші успіхи. Чи є в кого ще така проблема?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 04 лютий 2010 - 18:50

Порозмовляйту з вчителем. в цьому віці головне не успіхи, а не відбити бажання у дитини займатися. не буде він хотіти грати, якщо будуть змушувати.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 18:55

Вчитель матеріально зацікавлений в тому, щоб ми ходили. На жаль конструктивної розмови в нас з ним не вийшло...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 04 лютий 2010 - 19:04

Може Ви просто зарано дитину віддали в музичну? розкажу маю історію. Я ходила в музичну школу більше як 5 років. Пішла за власним бажанням, коли мені було 10 років. дуже хотіла грати на баяні. Вчилася я гарно, виступала на конкурсах. Навіть колись зайняла 2-е місце в обласному конкурсі. Серед конкурсантів я була єдиною дівчиною. Але... коли мені виповнилось 14 років, я стала дуже соромитися того, що граю на баяні. Не могла пережити. Мама мене дуже просила, щоб я не кидала, бо вчитися ще лишилось тільки 1,5 роки. Я заради неї закінчила музичну школу з відзнакою. Але на цьому все скінчилося. Пройшло вже 13 років як я не брала інструмент в руки. Зараз дуже жалію про це, бо мала великий талант і сама його загубила. Зараз навіть для душі нічого не можу заграти.
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 19:18

Перш за все я хочу, щоб він зрозумів, що почате треба доводити до кінця. Перед тим як вступити до першого класу музичної ми водили його туди раз на тиждень на підготовчі курси. Тоді я його питала,чи він впевнений що хоче грати, розповідала що це не один рік, що для того щоб досягти результату треба буде багато займатись. Його це все начебто не лякало. Я сама в дитинстві ходила на різні сеції, гуртки, починала займатись - кидала, ніхто мене не просив, не підштовхував, тепер вийшло що так нічому й не навчилась :-( .
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 19:36

Чесно кажучи, я думаю, що вчитель просто кричить на дитину, і він лякається, тому не хоче. Я розумію, щоб когось чомусь навчити треба мати залізні нерви., і часто вчилель зривається. чесно кажучи, мені це допомогло, бо тільки під страхом того, що вчитель на мене нарипить, що я підготувала погано домашнє завдання, я шліфувала кожну нотку. Але я вже була трошки старша, а малій дитині психологічно важко.
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ляля200 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 22:11

Погоджуюсь із nata_war в тому плані, що зарано ви віддали його в музичну. Суджу по собі. Мене так само віддали в музшколу, коли я була у 1 класі. І власне, як раз, по мому "великому" бажанні!!! Зрозумійте, шестирічна дитина ще не здатна об"єктивно оцінити свої сили. Нею керує лише мотивація і бажання спробувати щось нове і себе у ньому, і, як наслідок, дитина просто не може справитись із тією нагрузкою. Бо треба і в школі встигати, а тут ще і музична...
А ще один мінус в тому, що крім спеціальності в музшколі є і сольфеджіо і музлітература, де потрібно багато писати. А дитині, яка ще не пише самостійно, тому що вона лише у 1 класі, там робити немає що. Пам"ятаю, що зі мною саме така проблема і була...
Хоч попри все я закінчила музичну школу "круглою" відмінницею!!! Але скільки крові це коштувало моїй мамі....
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lilidiya 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 19:46

Перегляд повідомленнягерміона (4.2.2010, 18:48) писав:

Всім привіт. Приймайте й мене в компанію мам школяриків. Моєму синочку 6,5 років. Ходить до 1-го класу. А ще ми віддали його в вересні в музичну школу по класу акордеону і синтезатора. Спочатку йому було дуже цікаво, ходив туди із задоволенням, а зараз не те щоб відвернуло, але він зрозумів що потрібно займатися не тільки в музичній але й вдома, іноді вередує, не хоче сідати за інструмент. Не хотілося б кидати, вже є перші успіхи. Чи є в кого ще така проблема?

Привіт,
Мої старші донечки теж займаються в музичній школі. На мою думку, нагрузка є досить серйозною. Хоча з першачків у музшколі і не вимагають багато (ми ходимо на фортепіано, вимога до першого академконцерту в першому класі - правильа "позиція" рук), проте кожен педагог намагається навчити якнайбільше.

І, звичайно, все залежить від педагога (і від того, наскільки сприймає його дитина, настільки вона і захоче працювати). Адже навчання в муз школі - це важка кожноденна праця заради кількох концертів у рік і, звичайно, власного розвитку. Примусити дитину виконувати домашні завдання в першому класі є досить складно. А тут ще й грати на інструменті потрібно кожного дня...

Одним словом, бажаю Вам і Вашій дитині терпіння, а також захоплення від успіхів (і від концертів, і похвали від вчителів, друзів чи Ваших родичів). Такі кроки самоствердження дуже важливі особливо для хлопчика. Та й буде більше організованості і менше часу на дурниці (коли дитина не має чим зайнятись).

Успіхів Вам! :air_kiss:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   степлер 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 лютий 2010 - 21:10

Моя донька в 2009 закінчила музичну школу по класу фортепіано. Віддали ми її туди в 2 класі. Спочатку дуже хотіла туди ходити, грала цілий день, тільки просиналась зразу за інструмент, перед сном годину грала!!Але вчителька дозволяла собі постійна кричати на дитину, била її по руках, постійно чимось лякала, мала її так боялась.Ну і ми вирішили перевести її до іншої вчительки, щоб не пропало бажання займатися. Попали ми до молоденької викладачки. Та попрацювала 2 роки і пішла в декрет.Знову нова вчителька, яка також викладала в нас рік, і також пішла в дектрет. Ну і в самаму кінці ми попали до старшої вчительки, якій було якось паралельно до занять, вона на уроці з вчительками-подружками говорила або журнали читала.Ну і ці всі переходи відбили бажання щось вчити і займатися.Хотіла 2 рази кидати, але спиняло те що вже стільки туди ходила і навіть свідотства про закінчення не буде? Всяке в житті може бути, може колись пригодиться.
Минулого року вона закінчила музичну з похвальною грамотою. Тепер трохи сумує, але рада що вже закінчила
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Aniram 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 01:52

Я дуже вдячна своїм батькам за те,що вони мене не заставляли продовжувати навчання грі на фортепіано.мені було 7 років.Провчилась я рік і бажання в мене десь счезло.Обидві мої куми закінчили музичні школи(одна-фартепіано,інша-скрипку).Подальшого розвитку в цьому плані в них не відбулось,а нервів їхнє навчання батькам і їм самим потріпало-це фкт!Вважаю,що не треба знущатись над дитиною,робити її нещасною і заставляти(просити,вговорювати,шантажувати)її займатись ,якщо вона проти і категорично відмовляється.Толку з цього буде мало.Краще,як на мене, зацікавити дитину чимось іншим.Доречі,в 6-7-8 років дітки ще маленькі і хочуть бавитись(а нам здається,що якщо вони вже школяри-значить дорослі)!Не забирайте в дітей дитинства -не завантажуйте їх по вуха всім відразу!робіть поступово...це я і собі нагадую,а то свою дочу теж і в музичне,і на танці,і на плавання,і на гімнастіку,і на англійську,і на підготовку хочу віддати.ось і думаю...
My Signature
Зображення

З народженням дитини в сім’ї зникають спокій, гроші, порядок, сон і поселяється щастя.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   yanka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 09:39

в мене булу така вчителька музики,що я бігала до неї роз
повідати всі свої секрет,а в музику просто закохалась,,,,настільки,що це стало моєю професією :dance2:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МАТІОЛА 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 20:50

Я свого синочка (теж в 2009 пішов у 6 років до першого класу) в музичну не наважилась віддати. Хоча сама музикант, вдома ф-но. Я свого часу в музичну пішла в третьому класі. І не думаю, що щось би кардинально змінилось, якби це було на рік -два раніше.
А взагалі, напевне, вирішальну роль тут відіграє вчитель, а також сама дитина - наскільки її "вимучує" з/о школа, наскільки вона є витривалою, вміє зосереджувати увагу, і т.д.
My Signature
Зображення

Зображення

Love will never end 

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Legorendra 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2010 - 16:01

Спробуйте через рік, занадто багато всього нового на свого малюка навалили, нервова система може не справлятися.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   fotinia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2010 - 16:19

Нашій доні 4,5 міс. Віддали у вересні у музшколу. Подобається. Дома займатись, звичайно, як і кожна дитина, не дуже хоче. Викладач хороший враховує вік дитини, але і особливих поблажок не дає. Вже є результат. Для її віку успіхи хороші.
Вже буде зикати, що треба ходити на заняття та робити уроки. На наступний рік додасться Маленька школа, а ще через рік піде у перший клас. На той час вже вона буде все знати (у музшколі) і особливої накладки з вивченням уроків не повинно виникнути.
My Signature
Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.

В. А. Сухомлинський.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   СЕПТІМА 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2010 - 18:26

Я сама ходила спочатку в музичну студію(з 6років),а в 10років мене перевели в музичну школу,по класу бандура.Скажу чесно,що були періоди в житті,коли я ходила і займалася із превеликим захопленням,а були періоди коли я вередувала,скандалила,прогулювала.Але батьки настояли,щоб я ходила,і я закінчила музичну школу,а потім вже сама записалась в ансамбль,обїздила всю Україну.Тепер згадую,і дуже вдячна,що на мене трохи напосілись.
Тому я вважаю,що до думки дитини треба прислухатись,але не можна йти на її поводу.Бо дуже мало дітей,які самостійно будуть обирати і робити те,що краще для них.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняfotinia (19.10.2010, 17:19) писав:

Нашій доні 4,5 міс. Віддали у вересні у музшколу. Подобається. Дома займатись, звичайно, як і кожна дитина, не дуже хоче. Викладач хороший враховує вік дитини, але і особливих поблажок не дає. Вже є результат. Для її віку успіхи хороші.
Вже буде зикати, що треба ходити на заняття та робити уроки. На наступний рік додасться Маленька школа, а ще через рік піде у перший клас. На той час вже вона буде все знати (у музшколі) і особливої накладки з вивченням уроків не повинно виникнути.

Ви не помилились з віком,і скажіть на який інструмент Ви її віддали,і де та школа в яку беруть таких манюнь?Може ми б свою записали.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   fotinia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2010 - 21:22

Перегляд повідомленняСЕПТІМА (19.10.2010, 19:26) писав:

Ви не помилились з віком і скажіть на який інструмент Ви її віддали...

Класична гитара. Купили 3/4. Планували 2/4, але подумали, що та зовсім мало послужить і вирішили трохи більшу.
Правда, на сольфеджіо не захотіли її взяти - маленька, та я і так бачу, що не все ще розуміє, поки все корегує викладач гитари. Проблем у вивченні заданого матеріалу поки не виникає. Є, звичайно дещо, що зрозуміти не може ще, наприклад, крапка біля ноти. А так з тривалостями, ладами, струнами, нотами "на" та "між" без проблем.
А небажання займатись, сльози то, на мою думку у всіх є, особливо на першому етапі.
Вже грає "Во саду лі в огородє", "У лісі, лісі темному","Жили у бабусі", "Їхав козак за Дунай" і, звичайно, вправи на струнах.

Цитата

...і де та школа в яку беруть таких манюнь?Може ми б свою записали.

Тут на жаль Вам не допоможу, бо ми з різних міст. Віддали у звичайну музшколу.
My Signature
Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.

В. А. Сухомлинський.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2010 - 22:03

Мене теж давали в муз школу коли мені було лише 6 років,бо я дуже хотіла,але дали на скрипку,а я хотіла на фортепіанно...але це не перешкодило мені,для мене було дуже важливо поступити туди,бо тоді пам*ятаю не всіх брали,-ьреба було мати слух,співати....був великий конкурс!це мене і заохопило,мої подруга не поступила,а мене взяли,от я і мала стимул доказати,що недарма взяли....це зараз вчителі самі питають,заохочуюють учнів,бо у них мала з/п...Єдине,що не дуже любила,-це сольфеджіо,-було важкувато....але нічого відівчилась 7 років,ще й фортепіанно було додатковим уроком!
Думаю не варто силувати дитину до того чого вона не хоче...
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2010 - 13:02

Сама я не один рік грала на бандурі.Вчителька була суперова.
Моя мала в 1 класі сама захотіла грати на сопілці,з дітками займався вчитель музики в школі.В 2 класі закинула.Не хотілось їй вдома займатись.Це ж постійна праця.Я не наполягала,бо дитина має робити те,що їй подобається.Але,музика дуже розвиває мозок дитини.І от цього року вчитель запропонував їй займатись вокалом(найкращий слух і голос в класі,за його словами).Дитина відмовилась.Ніякі переконування і аргументи не допомогли(навіть мій брат підключився).То ми й перестали про це згадувати.А минулого тижня мала сама домовилась з вчителем про заняття.Оттак.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн