Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: стресове нетримання - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

стресове нетримання один з найпоширеніших наслідків природніх пологів Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 лютий 2010 - 02:34

Можливо, ця тема вже піднімалась, тоді прошу модераторів перенести темку.
Отож, однією з найпоширеніших проблем післяпологового періоду у жінок, що народжували природнім шляхом є "встидлива" проблема - стресове нетримання сечі (stress incontinence) - це вид нетримання пов"язаний з послабленням тазових м"язів. з"являється під час швидкого зросту тиску в черевній порожнині (при сміху, кашлі, пчиханні фізичних вправах ітп.) Наражені на цю проблему жінки після пологів природнім шляхом, особи похилого віку, часом люди з надмірною вагою. Терпить на цю хворобу кожна 4 жінка. Хвороба має різні ступені, перешкоджає в нормальному функціонуванні і соціяльній активності. Але її можна лікувати. Для цього використовуються фізичні вправи, факмакогологічні засоби і операційні втручання (залежно від ступеня розвитку хвороби).
Не знаю, чи актуальна ця проблема читачкам нашого форуму, але думаю, що так. Мені вдалось згромадити чимало інформації на її тему, про вправи, які допомагають її позбутись та інші методи лікування. Якщо комусь цікаво, можу поділитись. Розумію що хвороба "встидлива", але з огляду на поширеність, думаю, немає чого соромитись, потрібно їй ставити чоло, тим більше, що це не вимагає особливо великих зусиль (чесно признаюсь, на собі перевірено :lol: ), а нелікування має дуже неприємні наслідки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Peremoga 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2010 - 09:01

Я дякую за це питання! Для мене це поки що важливо в тому плані, що, думаю, попередити, легше, ніж вилікувати, тому уважно перечитаю усі Ваші поради, і почну тренувати м"язи вже, та одразу після пологів, коли матиму фізичну змогу...

І як мінімум, вже знаю, хто цю тему буде читати з лікувальною ціллю!!!

Дякую! Чекаю Ваших рекомендацій!!!
My Signature
Зображення

Зображення

Я впевнена, що кожна матуся може годувати свого малюка груддю,
Вірю, що допоможу повірити в це мамам,
Зроблю все, щоб підтримати і допомогти їм у цьому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 03 лютий 2010 - 11:05

Думаю, медикаменти і операція, то певне крайні заходи. Оскільки в більшості жінок це проходить з часом. А найкраще тренувати мязи вправами Кегеля. Я вправлялася і до вагітності, і під час, і зараз теж. Хоча як хочу в туалет і при цьому сильно закашляюсь, то може статись сюр-приз:) Але то рідко.
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bianca 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2010 - 11:24

Я цю тему піднімала в "Ускладнення після пологів", бо не могла знайти іншої. мене ця тема дещо хвилює. Не скажу, що стаються сюрпрайзи під час сміху або що, проте відчуваю, що не завжди ВОНА тримається свого місця і трохи підтікає... :bye:
Дівчата радили вправи кегеля, але якби ж то собі будильник наставляти, щоб пам"ятати.......
My Signature
Зображення

Это жизнь, а не рай... Я не должна быть идеальной!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lile4ka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 04 лютий 2010 - 17:17

я теж чула, що вправи Кегеля--дуже-дуже помічні у цьому випадку!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Феєрія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 17:35

Теж зіштовхнулась з такою проблемою. В пологовому два рази через це оконфузилась. Та й пам"ятаю,що ще десь 3-4 місяці,як тільки були позови,то зразу старалась бігти до туалету. Особливо важко було,якщо знаходишся в цей час десь на на вулиці. Але конфузів більше не було і з часом все пройшло. А інформація думаю лишньою не буде,особливо на майбутнє.

Повідомлення відредаговано Феєрія: 04 лютий 2010 - 17:36

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 14:43

у мене проблема з"явилась після пологів, як і у більшості жінок, правда, я про неї перед тим десь прочитала в неті і вправи кегеля робила (пізніше вже дізналась, що у нас якась страшна родинна предиспозиція до цієї хвороби, але то все замовчувалося). Але на жаль, мені вправи Кегеля не допомогли, настільки наскільки хотілося б (у мене були стрімкі пологи і кілька розривів, котрі після зростання зробили певні м"язи менш еластичними і опанувати їх виявилось не так просто) - спочатку проблеми були тільки при пчиханні, але пізніше як почала повертатись до заннять танцями, спортивними секціями - виявилось, що проблема дуже велика, бо стрибати я не могла, бігати з високим підняттям колін теж. Для мене - спортивної людини - це був дійсний шок. я почала шукати інфорацію і довідалась, що вправи Кегеля, це тільки основні, для легких випадків, натомість для абсолютного повернення до кондиції перед пологами потрібно значно більше вправ, але Кегеля теж. Потім були дуже стресуючі тренування (на жаль, у мене це тривало кілька років) і лише тепер, дякувати Богу, я знов можу займатись спортом. Цей мій досвід настільки мене перестрашив (розумію, що у мене був скрайній випадок, в осовному все проходить значно швидше і вистачають вправи Кегеля), що на одну думку про другу вагітність мені стає недобре.

Але ближче до справи, я намагатимусь тут по мірі можливості і часу розміщати короткий зміст статей, що їх позбирала, короткий, бо вони польською мовою і довго перекладати.

Отож почну з основного: нирки відфільтровують з крові непотрібні субстанції, і відправляють їх у сечовий, котрий при повному наповненні має розмір до 500 мл. Коли сечовий наповнений до половини, до мозку йдуть імпульси, що треба сходити в туалет. Сеча виходить через сечовипускний канал (уретру). Вхід до цього каналу прикривають 2 "заслонки" - 2 м"язи внутрішній і зовнішній. Коли сечовий повний, внутрішній м"яз відкриває вихід сечі самовільно, натомість відкриття зовнішнього м!язу в нормальних умовах, повинно бути підконтрольне нам. цей зовнішній м"яз належить до групи м"язів дна тазу, тому вплив на його пружність мають пологи, а такох в якійсь мірі сам перебіг вагітності. Під час природніх пологів (надзвичайно рідко ці м"язи може порушити невмілий лікар під час кесаревого, але то дійсно дуже поодинокі випадки), при надмірній вазі, при менопаузі, з віком, коли колаген починає погано вироблятись і м"язи послаблюються, а такод внаслідок певних хвороб (в основному, неврологічних) цей зовнішній м"яз, разом з групою тазових м"язів, послаблюється, що призводить не лише до мимовільного сечовипускання під час кашли, пчихання, часом сідання та вставання, але й до зменшення інтенсивності відчуттів під час інтимного співжиття.

Щоб цьому запобігти, потрібно під час вагітності тренувати м"язи Кегля, а після пологів в залежності від стану або тільки вправи Кегля, або ще й іші вправи, що зміцнюють м"язи тазу. УВАГА: якщо є загроза викидня перед виконанням вправ потрібно сконсультуватись з лікарем, бо в залежності від загрози лікар може заборонити їх виконувати (напр. при тонусі).

Тут більшість дівчат, я бачу знайома з вправами Кегеля, то може, про них не буду писати, чи все таки комусь потрібна така інформація?
Якщо потрібна інформація про самі вправи - дайте знати, але здається про них трохи інформації є. 2-3 перші місяці після пологів вправи ці потрібно робити так часто як тільки можете за схемою: стиснення м"язів 1 секунда - розслаблення секунда і так групами по 10 раз. Коли ця схема буде опанована робимо по схемі 2 секунди стиснення - 2 розслаблення і теж до 10 разів і такий комплекс робимо якнайчастіше, мінімум 2-3 рази на день. Так комплекс поступово збільшуємо до схеми 10 секунд стиснення - 10 перерва. До цього робимо стиснення (або принаймні намагаємось) в тих ситуаціях, в яких нас спіткало нетримання (під час кашлю, бігу сідання ітп.)

Добре, трохи я розписалась, продовжу наступним разом. Якщо виникнуть питання - пишіть, спробую відповісти, опираючись на те, що знаю.
  • 2
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 19:34

Бачу темка не дуже користується зацікавленням, але ще з один пост додам.

Стресове нетримання (інконтиненція) - назва від одного з англійських значень слова "stress" - тиск, натиск, натискати, бо йдеться про нетримання сечі під час зусиль (коли в звичайному стані цієї проблеми неспостерігається, але сеча витікає під час пчихання, кашлю, вставання чи фізичних вправ). Бувє ще напр., функціональне нетримання, неврологічне нетримання.

В залежності від ступеня нетримання хворобу поділяють на різні ступені. Часом біває, що жінка не помічає, що має таку проблему, поки не починає інтенсивно займатись фізичними вправами якийсь час після народження дитинки, бо в щоденних діях повністю контролює свій організм, і лише під час виконання складних вправ (найпростішою є напр. прес) помічає насторожуючі прояви (так було у моєму випадку). А буває й таке, що навіть вставання з крісла і кашель викликають неможливість проконтролювати організм. Ще часом таке трапляється з жінкаи після 40, які ведуть малорухливий спосіб життя. Вважається, що 40% жінок до 40 років відчувають таку проблему під час занять спортом (йдеться про жінок, що народжували). У молодих жінок, що ненароджували таке явище не спостерігається майже, або є наслідком якоїсь хвороби чи врожденої особливості. Загалом, ця проблема зустрічається частіше ніж депресія чи цукровий діабет, тільки більшість жінок про неї нікоу не розповідають.

буває теж так, що під час пологів порушується система передачі сигналів від сечового до мозку про необхідність сходити в туалет, тоді нетримання сечі додатково пов"язане з необхідністю частого і раптового ходіння в туалет (нормою вважається 6-8 раз на добу).

для усунення проблеми спочатку рекомендуються вправи, через 3-6 місяців повивнен бути ефект. Якщо ефекту немає, проводиться серія досліджень, щоб точно встановити причину, після цього або далі призначаються вправи, або медикаментозне лікування. Якщо цього замало лікар може пропонувати різні види операційного втручання (є дуже багато імплантів і видів операцій), також лікарі можуть пропонувати (в залежності від виду і причини) ін"єкції з колагену чи ботоксу в стінки мочового, електростимуляцію м"язів і ще багато різний методів лікування цього захворювання. статистика каже, що 70% жінок, що стикаються з цією проблемою і 90% чоловіків (чоловіки теж на таке страждають, але з інших причин) взагалі не лікують цієї хвороби, що часто призводить до постійного нетримання у зрілому віці (тому нам проблема нетримання асоціюється зі старшими людьми).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ynikalka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2010 - 11:37

підкажіть які саме то вправи, в мене ця проблема є і не зникає, хоча в роддомі рік тому говорили, що пройде.час від часу мене турбує, але не зникло повністю
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 10:54

Перегляд повідомленняynikalka (25.2.2010, 10:37) писав:

підкажіть які саме то вправи, в мене ця проблема є і не зникає, хоча в роддомі рік тому говорили, що пройде.час від часу мене турбує, але не зникло повністю

Прихований текст

тут описані вправи Кегля дещо в іншому контексті, але самі вправи описані гарно і методика їх виконання.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksushaF 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2010 - 00:39

Для профілактики стараюсь робити вправи Кегеля протягом дня, як тільки про них собі згадаю.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2010 - 18:11

Наталюсик. дякую за таку вичерпну інформацію. Я нажаль теж стикнулася з цією проблемою після родів. нещодавно на весіллі сильно танцювала, і як хлюпне чу-чуть, добре що мала щоденну прокладку-врятувала. Раз з дівчатами вирішила в резинки - поскакати(згадати молодість:) то взагалі вся мокра була:( В повсякденному житті, ніби мене не турбує, але щось останній тиждень так часто почала в туалет бігати по маленькому - ну кожні 20 хв. Ніби й не простуджувалася. Може це через місячні - матка збільшина...
Мязи Кегеля завжди тренувала, але не систематично. Може ще порадити якісь гомеопатичні препарати, бо не хочу спішити йти до лікаря - може з часом пройде. А як йти, то до кого - до уролога???
Я після родів дзвонила свому лікареві з роддому - він казав серед його паціенток вперше про таке чує.І що мені може помогти хіба якась рефлексотерапія чи голкотерапія, не знаю чи то одне і теж, і що вона взагалі таке...
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталя-я 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 листопад 2010 - 17:57

ооо, дуже актуальна тема, в мене також є така проблема
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   марія.к 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2010 - 10:58

У мене таке також було, нетримання. Ніби пройшло.
Дякую, що відкрили таку тему і розказали за впрпви. :36_15_18:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Флоріана 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2010 - 11:27

При таких неприємних симтомах добре допомогають стрибки зі скакалкою. Мені допомогли. Хоча спочатку були казуси: ти - стриб, а воно - пісь. Через кілька днів м"язи звикають до роботи і не підводять більше.
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 10 грудень 2010 - 12:36

Десь місяць-півтора після пологів, я як чула, що хочу пчихнути чи кашлянути- то одразу летіла в туалет, бо міг бути казус. І ще десь до 3-х місяців я не відчувала позивів сходити в туалет по маленькому, тому просто йшла десь кожні 3-4 години. Нічого не робила, само минулось.
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Olesia1 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 січень 2011 - 12:47

тема актуальна для мене була після родів, тоді я не розуміла, чому так відбувається. А зараз вже все пройшло, на щастя :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jackass 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2011 - 00:42

вправи кегеля добре робити на протязі усього життя, не тільки коли проблема вже з"явилась...
плюс натренувавши там м"язи можна робити своєму чоловікові приємно маніпулюючи ними під час статевого акту) ;)
а от у мене було навпаки... м"язи настільки напружені весь час, що бувало важко витиснути з себе, хоч вже дуже хочеться...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сніжинка23 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2011 - 15:33

І в мене таке було. О-о-о-о! Як я налякалася, думала, що це назавжди :hang1: Почала робити вправи Кегеля. І досі час від часу роблю, коли згадаю. Всі мязи потребують тренування ВС :smile: І!
My Signature
Зображення
Тому, хто знає, куди йде, світ дає дорогу
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Счастливая мама 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 листопад 2011 - 23:18

Я теж з цим стикнулася, правда це тривало недовго. Після народження мого синочка перший раз сходила через катетер. Другий раз акушерка відвела (мало не віднесла) в туалет. А потім почалося) Встаю до дитини, чую - тече з мене кров. Злякалася, думала кровотеча. Дивлюся на підкладну пелюшку - а то не кров, а то пісюки)). Поки лежала в пологовому - було таке діло. Коли виписали - стало легше - могла дотерпіть до туалету, але не відчувала, як тече) А потім і це пройшло. Нічого не робила. А в сестри навпаки, мочовий канал так передушився голівкою, шо вона хотіла, а попісяти (вибачте за прямоту) не могла. Ставили катетери й лікували. Дні за 3-4 пройшло
My Signature
Зображення

Зображення

Іноді хочеться взятися за розум, але поки руки тягнуться до голови вони встигають схопитися за мишу і клавіатуру …
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн