Платники Єдиного Податку Виплати до та після пологів
Відправлено 28 січень 2010 - 19:58
Вже маю певний досвід, тому хочу поділитись із ним з вами.
Багато хто вважає, що якщо знаходиться на спрощеній систем оподаткування, то не має права на жодні виплати. Насправді це не так. Гроші, які ви сплачуєте на ЄП розчеплюються:
43% - Місцевий бюджет;
42% - Пенсійний фонд;
15% - відрахування у фонди соцстраху (в тому числі і у Фонд соціального страхування із тимчасової втрати працездатності (ФЦСзТВП - соцстрах)).
На 4 місяці вагітності я навідалась у соцстрах, щоб там зареєструватись. Для того, щоб стати на облік потрібно надати копії таких документів:
*поспорта;
*ідентифікаційного номера;
*довідки 4ОПП;
*свідоцтва про державну реєстрацію та про сплату ЄП;
*довідку про відкриття розрахункового рахунку в банку (здається вона не обовязкова, оскільки вона в мене була то я її надала).
Мене зареєстрували.
Тоді ж я дізналась, що соцстрах може проплатити мені путівку в санаторій. Стала в чергу у ЖК на путівку. Через місяць мені надали направлення на пітівку.
Для того, щоб її проплатили, то потрібно було принести ті самі документи, а також додатково довідку із податкової про те що я сплатила ЄП за останні 6 місяців. Тоді соцстрах ставить на спецбланк (який мені дали в ЖК) свою печать, яку віднесла в ЖК і мені оформили всі документи.
Памятаю, що день видався тоді гаряченьким, оскільки для того щоб отримати путівку мені довелось побігати. В загальному мій шлях повинен був бути такий: ЖК - податкова - соцстрах - ЖК - обласна лікарня. Тільки в кожну із цих установ я заходила двічі. Однак мені вдалось все виходити за 1 день.
Ця вся біганина була того варта. Путівка надається на 24 дні, і її вартість складає 4700грн.
Далі на 30 тижні мені в ЖК відкрили лікарняний, про що надається лікарняний лист.
Для того, щоб отримати лікарняні кошти то потрібно в соцстрах принести документи ті які вказані на самому початку
+ лікарняний лист
+ довідку про сплату ЄП за останні 7 місяців із податкової
+ копію свідоцтва про загальнодержавне соціальне страхування видане Пенсійним фондом (оскільки в мене це свідоцтво на дівочій фамілії, то я також надала копію свідоцтва про одруження).
Ну і звичайно пишете заяву.
Оскільки я сплачує 200 грн ЄП, то мені нарахували - 4782,96грн лікарняних. Документи я всі подала ще 22 грудня, однак оскільки були свята то їх оформили тільки 15 січня, і вже 28 січня гроші поступили мені на рахунок.
Сподіваюсь, що інформація яку я надала вам згодиться. Якщо є якісь питання то запитуйте.
Відправлено 28 січень 2010 - 20:24
Я ще як ставала на облік в соц страх робила копію всієї трудової книжки.
Відправлено 28 січень 2010 - 21:59
Правда ходив всюди чоловік, бо я була у мами в селі. Потім після КР мені лікарняне продовжили, він знову відніс його в соцстрах і за нього нарахували ще десь біля 500 грн.
Відправлено 28 січень 2010 - 22:00
Відправлено 28 січень 2010 - 22:07
Відправлено 28 січень 2010 - 22:18
На рахунок трудової то по виплаті дородових і післяродових не має значення наявність трудової книжки, оскільки вони нараховуються в 100% розмірі, а от щодо всіх інших лікарняних то значення є велике, оскільки сума лікарняних залежить також і від загального стажу роботи.
Відправлено 29 січень 2010 - 15:26
Solya (28.1.2010, 22:07) писав:
У 2008р. в мене теж була операція, і звичайно лікарняний я не взяла. Зараз я вже знаю, що якби оформила все як потрібно, то отримала б якісь гроші.
Користувач подумав і додав через 11 хв.:
Алуся 777 (28.1.2010, 22:17) писав:
Насправді щодо путівки, то про них мало хто знає. Якщо у Вас показники, то вас ставлять в чергу в ЖК за нею. Там тільки одна умова - якщо є загроза переривання вагітності, то ніхто путівку не дасть.
Відправлено 17 лютий 2010 - 23:17
Відправлено 26 квітень 2010 - 11:49
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Дівчата, ще може хтось не знає, але в якійсь темці про це писалося. Всі приватні підприємці з вересня 2009 р. можуть отримувати допомогу на дитину по досягненню нею 3-річного віку - 130 грн. Я правда прочитала це тільки в цьому році, в березні занесла документи в соцстрах і вже отримала свої 130, поки більше не світить, але хай буде і це, нащо дарувати державі те, що належить твоїй дитині. Тому хто ще не оформив - поспішіть!
Відправлено 26 квітень 2010 - 12:10
Я отримала вс1 виплати, 1 л1карнян1, 1 по народженн1 дитини, 1 по догляду зараз отримую 130,00 грн.
Эдине що я не чула про пут1вку, 1 коли потрапила на збер1гання небрала л1карняний, бо думала, що н1хто його неоплатить.
а взагал1 дуже корисно створена тема. Ще б можна було би друг з другом тут консультуватися, по р1зних питаннях, що стосуэться системи ЭП.
Відправлено 26 квітень 2010 - 14:15
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Solya, підкажіть будь-ласка, які документи нести в соц. страх? Дякую!

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 20 травень 2010 - 19:41
Повідомлення відредаговано Антік: 06 червень 2010 - 15:45
Відправлено 06 червень 2010 - 22:34
Щоб отримати гроші на дитину, то потрібно звертатись в Собез. Оскільки я прописана в селі, то документи для собеза мені надавала сільська рада. В с/р потрібно було прийти із паспортом матері та батька. Нам дали свідоцтво про народження і три довідки для фонда (цим займався чоловік я точно не знаю як вони називаються). В собез занести документи із с/р+копію паспорта та ідентифікаційного номера+копію свідоцтва про народження дитини. Першу виплату я отримала коли дитині було 2 місяці - 6040грн. Зараз я отримую по 620грн.
По догляду за дитиною - 130грн - теж можна виходити. Для цього потрібно в Собез занести копії: лікарняного (довелось піти в соцстрах, щоб відксерити), свідоцтва про держ реєстрацію, паспорта, ідентифікаційного номера, довідку про склад сімї, довідку про доходи чоловіка за 6 місяців, довідку про доходи за 6 місяців дружини із податкової. Документи в мене прийняли і сказали, що тільки довідки про доходи принести в серпні. Тільки із серпня мені будуть нараховувати.
Повідомлення відредаговано Люська*: 06 червень 2010 - 22:37
Відправлено 07 червень 2010 - 06:27
Відправлено 07 червень 2010 - 08:03
Я взагалі не можу зорієнтуватись, що мені мають виплатити, а я вже на 37-му тижні.Лікарняне я взяла.
Допоможіть розібратись, які допомоги до родів і після родів я маю отримати??

Господь мій друг!!!!!
Відправлено 07 червень 2010 - 09:20
vivaНастя (7.6.2010, 9:03) писав:
Я взагалі не можу зорієнтуватись, що мені мають виплатити, а я вже на 37-му тижні.Лікарняне я взяла.
Допоможіть розібратись, які допомоги до родів і після родів я маю отримати??
Лікарняне потрібно здати в соцстрах і вам нарахують дородову і після родову допомогу це буде десь до 5 тисяч, не памятаю точно скільки.
Відправлено 07 червень 2010 - 23:48
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
vivaНастя, я все гарненько у першому пості розписала. Почитайте уважно там і сума є, яку вам зобовязані виплатити.
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Ще дівчата увага всім! Не думайте, якщо гроші соцстрах виплатив, то на цьому все. Ви зобовязані щоквартала до 20 числа подавати звіт. За бланками зверніться в соцстрах, там за одно вам пояснять як їх заповнювати. Якщо не подавати звіти, то вас будуть штрафувати.

Допомога