Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Платники Єдиного Податку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Платники Єдиного Податку Виплати до та після пологів Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 січень 2010 - 19:58

Я знаю, що певна кількість форумчанок є платниками ЄП. Тому вирішила створити окрему тему, де б ми могли подавати нову інформацію, щодо виплат, які належать нам по закону і як правильно оформляти документи.
Вже маю певний досвід, тому хочу поділитись із ним з вами.
Багато хто вважає, що якщо знаходиться на спрощеній систем оподаткування, то не має права на жодні виплати. Насправді це не так. Гроші, які ви сплачуєте на ЄП розчеплюються:
43% - Місцевий бюджет;
42% - Пенсійний фонд;
15% - відрахування у фонди соцстраху (в тому числі і у Фонд соціального страхування із тимчасової втрати працездатності (ФЦСзТВП - соцстрах)).
На 4 місяці вагітності я навідалась у соцстрах, щоб там зареєструватись. Для того, щоб стати на облік потрібно надати копії таких документів:
*поспорта;
*ідентифікаційного номера;
*довідки 4ОПП;
*свідоцтва про державну реєстрацію та про сплату ЄП;
*довідку про відкриття розрахункового рахунку в банку (здається вона не обовязкова, оскільки вона в мене була то я її надала).
Мене зареєстрували.
Тоді ж я дізналась, що соцстрах може проплатити мені путівку в санаторій. Стала в чергу у ЖК на путівку. Через місяць мені надали направлення на пітівку.
Для того, щоб її проплатили, то потрібно було принести ті самі документи, а також додатково довідку із податкової про те що я сплатила ЄП за останні 6 місяців. Тоді соцстрах ставить на спецбланк (який мені дали в ЖК) свою печать, яку віднесла в ЖК і мені оформили всі документи.
Памятаю, що день видався тоді гаряченьким, оскільки для того щоб отримати путівку мені довелось побігати. В загальному мій шлях повинен був бути такий: ЖК - податкова - соцстрах - ЖК - обласна лікарня. Тільки в кожну із цих установ я заходила двічі. Однак мені вдалось все виходити за 1 день.
Ця вся біганина була того варта. Путівка надається на 24 дні, і її вартість складає 4700грн.

Далі на 30 тижні мені в ЖК відкрили лікарняний, про що надається лікарняний лист.
Для того, щоб отримати лікарняні кошти то потрібно в соцстрах принести документи ті які вказані на самому початку
+ лікарняний лист
+ довідку про сплату ЄП за останні 7 місяців із податкової
+ копію свідоцтва про загальнодержавне соціальне страхування видане Пенсійним фондом (оскільки в мене це свідоцтво на дівочій фамілії, то я також надала копію свідоцтва про одруження).
Ну і звичайно пишете заяву.
Оскільки я сплачує 200 грн ЄП, то мені нарахували - 4782,96грн лікарняних. Документи я всі подала ще 22 грудня, однак оскільки були свята то їх оформили тільки 15 січня, і вже 28 січня гроші поступили мені на рахунок.
Сподіваюсь, що інформація яку я надала вам згодиться. Якщо є якісь питання то запитуйте.
  • 11
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 січень 2010 - 20:08

Люська*, це дуже корисна інформація!!!!!!!!!!!!!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 20:24

Люська*, дякую за тему..
Я ще як ставала на облік в соц страх робила копію всієї трудової книжки.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Solya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 січень 2010 - 21:59

Все це теж можу підтвердити, бо коли чекала маля почула в черзі до лікаря, що ПП не оплачують лікарняне і багато дівчат навіть його не беруть в консультації. Почала шукати інформацію, зробила все як писали дівчата вище і мені до родів все оплатили (якраз було чим віддячувати в пологовому;) ).
Правда ходив всюди чоловік, бо я була у мами в селі. Потім після КР мені лікарняне продовжили, він знову відніс його в соцстрах і за нього нарахували ще десь біля 500 грн.
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 22:00

olgastyle, мені хтось за трудову казав, але в мене взагалі її нема. Я з 20 років зареєстрована ПП, тому її і не заводила.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 22:07

Може хтось підкаже, я лежала на збереженні майже два місяці, лікарняне не брала, бо думала, що мені його і так ніхто не оплатить, а напевне соцстрах мав би оплатити? Зараз це мені не дуже актуальне, але може пригодиться в майбутному :wacko3:
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алуся 777 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 22:17

а що то за путівку ви брали ?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 22:18

Solya звичайно якби ви взяли лікарняне і здали його в соцстрах то вам його б оплатили.

На рахунок трудової то по виплаті дородових і післяродових не має значення наявність трудової книжки, оскільки вони нараховуються в 100% розмірі, а от щодо всіх інших лікарняних то значення є велике, оскільки сума лікарняних залежить також і від загального стажу роботи.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2010 - 15:26

Перегляд повідомленняSolya (28.1.2010, 22:07) писав:

Може хтось підкаже, я лежала на збереженні майже два місяці, лікарняне не брала, бо думала, що мені його і так ніхто не оплатить, а напевне соцстрах мав би оплатити? Зараз це мені не дуже актуальне, але може пригодиться в майбутному :8_2_102:

У 2008р. в мене теж була операція, і звичайно лікарняний я не взяла. Зараз я вже знаю, що якби оформила все як потрібно, то отримала б якісь гроші.

Користувач подумав і додав через 11 хв.:

Перегляд повідомленняАлуся 777 (28.1.2010, 22:17) писав:

а що то за путівку ви брали ?

Насправді щодо путівки, то про них мало хто знає. Якщо у Вас показники, то вас ставлять в чергу в ЖК за нею. Там тільки одна умова - якщо є загроза переривання вагітності, то ніхто путівку не дасть.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юляшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 23:17

Люська*, а я не знала.... Правда я, крім того, що на ЄП ще і на приватному підприємстві працювала, була оформлена, то отримала лікарняні там. Але ж внески до фондів сплачувала і там, і там.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 квітень 2010 - 11:49

Юляшка+Павлик, я десь читала, що виплати отримуються тільки одноразово, тому ви нічого не втратили, хіба різні суми могли нарахувати, то можливо можна було вибрати більшу. Треба в законах поритися!

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Дівчата, ще може хтось не знає, але в якійсь темці про це писалося. Всі приватні підприємці з вересня 2009 р. можуть отримувати допомогу на дитину по досягненню нею 3-річного віку - 130 грн. Я правда прочитала це тільки в цьому році, в березні занесла документи в соцстрах і вже отримала свої 130, поки більше не світить, але хай буде і це, нащо дарувати державі те, що належить твоїй дитині. Тому хто ще не оформив - поспішіть!
My Signature
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady in ReD 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 квітень 2010 - 12:10

Люська*, дякую що виклали в доступн1й форм1. Я сам ПП 1 прийшлося трохи поб1гати, щоб все це оформити бо незнала що до чого, н1хто з цим нестикався серед мо1х знайомих.
Я отримала вс1 виплати, 1 л1карнян1, 1 по народженн1 дитини, 1 по догляду зараз отримую 130,00 грн.
Эдине що я не чула про пут1вку, 1 коли потрапила на збер1гання небрала л1карняний, бо думала, що н1хто його неоплатить.
а взагал1 дуже корисно створена тема. Ще б можна було би друг з другом тут консультуватися, по р1зних питаннях, що стосуэться системи ЭП.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 26 квітень 2010 - 14:15

Сьогодні відкрила укр.нет і перше, що впало в очі то те, що спрощену систему оподаткування збираються відмінити :girl_devil: ...Це все звісно наразі думки...але. Вже не знаєш чого завтра від нашої нової влади чекати, певно заберуть у всіх хто має землю і організують колгоспи...

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Solya, підкажіть будь-ласка, які документи нести в соц. страх? Дякую!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Шанталь 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2010 - 19:41

Дівчата підприємці! Знайшла дуже корисну інформацію в продовження початої темки
Прихований текст

Повідомлення відредаговано Антік: 06 червень 2010 - 15:45

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Svitlana HP 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2010 - 21:18

Шанталь, посилання на інші форуми треба приховувати. :girl_angel:
My Signature
Зображення

– Как довести девушку до сумасшествия? – Дать ей кучу денег и закрыть все магазины!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 червень 2010 - 22:34

Привіт всім! Давно не заходила (інтернета не було). Тепер все по порядку. Оскільки у мене був КР, то мені продовжили лікарняний. Виписку із пологового я занесла в ЖК, де мені видали лікарняний. Його я віднесла в соцстрах і мені через 2 неділі виплатили 531грн. Звичайно порівняно із КР гроші не великі але краще ніж нічого.
Щоб отримати гроші на дитину, то потрібно звертатись в Собез. Оскільки я прописана в селі, то документи для собеза мені надавала сільська рада. В с/р потрібно було прийти із паспортом матері та батька. Нам дали свідоцтво про народження і три довідки для фонда (цим займався чоловік я точно не знаю як вони називаються). В собез занести документи із с/р+копію паспорта та ідентифікаційного номера+копію свідоцтва про народження дитини. Першу виплату я отримала коли дитині було 2 місяці - 6040грн. Зараз я отримую по 620грн.
По догляду за дитиною - 130грн - теж можна виходити. Для цього потрібно в Собез занести копії: лікарняного (довелось піти в соцстрах, щоб відксерити), свідоцтва про держ реєстрацію, паспорта, ідентифікаційного номера, довідку про склад сімї, довідку про доходи чоловіка за 6 місяців, довідку про доходи за 6 місяців дружини із податкової. Документи в мене прийняли і сказали, що тільки довідки про доходи принести в серпні. Тільки із серпня мені будуть нараховувати.

Повідомлення відредаговано Люська*: 06 червень 2010 - 22:37

• 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2010 - 06:27

Люська* а чому ти будеш отримувати аж з серпня? Я почала отримувати 130 гр одразу з наснаступного дня по закінченю лікарняних. Щось на тобі економлять державні гроші. І жодної довідки про доходи я не носила.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vivaНастя 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2010 - 08:03

Дівчата привіт. Я є теж приватний підприємець, платник єдиного податку, ще на мені оформлені люди, загалом плачу 500 грн в місяць.

Я взагалі не можу зорієнтуватись, що мені мають виплатити, а я вже на 37-му тижні.Лікарняне я взяла.

Допоможіть розібратись, які допомоги до родів і після родів я маю отримати??
My Signature
Господь мій друг!!!!!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2010 - 09:20

Перегляд повідомленняvivaНастя (7.6.2010, 9:03) писав:

Дівчата привіт. Я є теж приватний підприємець, платник єдиного податку, ще на мені оформлені люди, загалом плачу 500 грн в місяць.

Я взагалі не можу зорієнтуватись, що мені мають виплатити, а я вже на 37-му тижні.Лікарняне я взяла.

Допоможіть розібратись, які допомоги до родів і після родів я маю отримати??

Лікарняне потрібно здати в соцстрах і вам нарахують дородову і після родову допомогу це буде десь до 5 тисяч, не памятаю точно скільки.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2010 - 23:48

poiu, а ти платиш ще ЄП чи ні? Бо я так розумію, що якщо ПП то 130грн виплачують, але якщо не ведеш діяльність, а я отримую дохід і сплачую 200грн щомісяця.Щось я тут заплуталась, чи маю я тоді право на 130грн? До них відправляла чоловіка, то він взагалі не розуміє нічого.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
vivaНастя, я все гарненько у першому пості розписала. Почитайте уважно там і сума є, яку вам зобовязані виплатити.

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Ще дівчата увага всім! Не думайте, якщо гроші соцстрах виплатив, то на цьому все. Ви зобовязані щоквартала до 20 числа подавати звіт. За бланками зверніться в соцстрах, там за одно вам пояснять як їх заповнювати. Якщо не подавати звіти, то вас будуть штрафувати.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів