Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Маленька жадіна. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Маленька жадіна. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 26 січень 2010 - 19:36

Наша Юля ще така мала, а вже така жадна,просто ужас. Може то наслідки дитсадка? Але в садок ми вже ходимо півроку, а жаднічати почали зовсім недавно. Можливо то так до дитини приходить усвідомлення значення слова "моє"?

Переглянула і такої теми не знайшла. То хто як :yahoo: бореться з приступами жадності у своїх малюків?
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 26 січень 2010 - 19:56

О, я теж шукаю варіантів як з цим боротись, бо в пам"яті є один варіант, який застосовує моя сусідка, це досить смішно, хоча і дієво на перших порах: перед візитом гостей потрібно заховати усі речі, якими дитина не збирається ділитись, а лишити тільки досить старі і нецікаві...Якщо ж зустріч на нейтральній території, то краще нехай не буде жодної іграшки, аніж вони мають дертись за одну калясочку, яка там таки є, тому її автоматично треба ховати і подальше, щоб навіть краєм ока діти її не помітили. Я з цим не зовсім згідна, таким чином ми ніби відкладаємо цю проблему на потім, коли маля буде готовим слухати, але як тоді визначити той час, коли дитина готова і скільки часу тоді займатись тими ховальними роботами, так виходить, що з однієї проблеми створюється кілька, то ж все-таки як навчити дитину ділитись?
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   КМР 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 20:03

Хоч моя маленька ще, але я намагаюсь вчити її всім давати, ділитись своєю іграшкою, їдою, бо потім боюсь, що буде пізно!
My Signature
Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 20:13

мені здається що кожна дитина має це перерости.Ми ще в садрк не хлдимо але часто ходимо в гості до дівчинки на 1,5 мвс. старшої.Раніше просто розтягали їх плачучих по домах коли ніяк не хотіли іграшкрю ділитись або зацікавлювали симось іншим.
Тепер якщо Настя не дала дівчинці в себе вдома якихось іграшок то в гостях коли дівчинка не хоче ділитись -пояснюю "ТИ не ділилась і вона не буде".Так само пояснює і мама сусідки.Малята наші вже зрозуміли-якщо вдома щось "зажмеш"-в гостях тобі теж нічого не дадуть.

Ще вчу її ділитись солодким-давти діткам,або мамі-тату як тільки хтось принесе гостинець.РОблю так-йдемор з Настею на кухню,ділимо порівну між всіма і Настя потім сама роздає.
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   juliab 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 21:17

В нас така ж проблема, як приходять до нас гості, то плачу на всю хату :wacko1: Діти нічого не можуть поділити. Я сподіваюся, що мій синочок це переросте, але коли?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 21:23

Всі діти рано чи пізно починають жаднічати, адже на їхню власність хтось претендує. Це ж караул. А пройде це, чи ні, залежить і від батьків, і напевно, від характеру, адже ж і дорослі бувають жадні.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 09:19

Десь близько 2 років до дитини приходить розуміння "свого" і всі діти починають бути жадними. Це нашу думку, а з їхньої позиції вони просто захищають свою власність від інших. Розуміння того, що інша дитинка пограється і віддасть, ще не прийшло. І віддати свою іграшку для дитини - трагедія.
Це нормальний процес дорослішання.
olia14, сусідка поступає абсолютно правильно. Прийняти те, що може виклакати конфлікт. Діти підростуь і потреба в цьому відпаде.
У нас Женя і його двоюрідна сестричка довго билися за іграшки. Причому коли один бере якусь іграшку, то другому теж треба саме ця іграшка. Але зараз уже навчилися грати ся і ділитися. Останній раз коли Лєрочка приїжджала до нас восени, ми з її мамою внутрішньо приготувалися розтягувати дітей по кутках, але, о диво, діти мирно гралися і не билися за іграшки.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 09:38

мамаПашіЖеніБогдана, от в чому і проблемка, тут дуже важко спрогнозувати як будуть вести себе наші чада, чомусь існують певні дітки для моєї донечки, яким дуже легко віддати свою іграшку, а є такі, яким ніколи в житті не дасть хіба через сльози; чомусь існують дні, коли дитина готова ділитись, а є дні, коли до неї краще не підходити. Це швидше про мою старшеньку, от маєте вже 4.5 роки і з них 2.5 в садочку, але дитина не вміє(ну це мабуть сильно сказано, швидше не хоче) ділитись, причому вона це може і робить 50 на 50, але звісно ті перші 50, коли ділиться я не пам"ятаю, а от ті другі 50, що викликають у мене найбільше проблем, я пам"ятаю і що робити я не знаю, бо через те, що мені незручно перед людьми, я не хочу ламати свою дитину, в нас уже не про іграшки йдеться: поїхали на гірку із знайомими, казала їм взяти дитині лижі, вони зажали, а я своїй взяла з хати, чи то я мала їх лишити, бо інші не взяли? ну і на горці було купа сліз, доня таки поділилась і та дитина каталась не менше на наших, але чому ті люди так злились на мене, в чому провина моя і донечки? от про такі і схожі ситуації я говорю, проблем не потрібно уникати, дітей потрібно вчити вже від тепер, що всього вони не можуть мати, що таких лиж як в Ірени Кільчицької Моніки я їй не куплю, що платтячка, яке показують на тижні мод вона мати не буде(може колись :ohmy: ), та і навіть саме банальне, у тебе не може бути таких самих іграшок як у іншої дитини, бо ти маєш свої! З меньшою в мене проблем менше від 1.5 рочку, коли сусід давав цукерку, вона голосно його питала: а Галі?(тобто сестричці), ділиться з нею усім, та і з іншими дітками, проте бувають також трафунки, але завжди кажу, якщо дитина жадна, то не все ще втрачено, можна провести виховну роботу і колись щось та і вийде, а от коли дитина все виносить з хати і зовсім не цінує, це гірше ІМХО.
My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маріам 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 11:49

всі діти до 3 років егоїсти. вони жадні, власні, і величезні психологи. бо ніхто так не може прощупати ваш характер, знайти ту слабинку в ньому на свою користь, як не наші діти. тому мабуть тре якось їх вчити. лишати на самотьок , що колись переросте не варто. так вчить мене моя мама, і так пояснює мені бабуся чоловіка. "гілочку до землі гнути треба тоді, коли гнеться" я колись сміялася з тої фрази, але .... поки не прийшов наш час, час скупої Роксолани))) (так мою малу звати)
вчу її так - беру щось солодке собі і ділю , при цьому кажу кусочок татові, мамі Роксоланці, і всім решту, хто в той момент є в хаті. то трохи дієво. особливо для всіх. всім дає, а мені ні! чому, не знаю. прошу буває, то всім дасть, а мені ні.
з іграшками інша ситуація, але схожа в дечому. ми буває йдемо в гості до сусідів поряд. то беремо свої іграшки. там ми бавимося їхніми, а вони нашими. так само тепер і вони роблять, йдучи до нас. але, як писалося вище - коли якась одна іграшка впаде в око обом... то чекай війни.
я вчу свою, пояснюючи, що ти маєш ділитися, бо ми Українці, щирий народ))) може вона цього ще не розуміє, але з часом ,думаю, все буде гаразд.
мамі завжди найважче оцінити ситуацію, бо то її дитя, воно ж найрідніше, небо прихилити хочеться.

згадала ще - мама розповідала моя, як вчила колись їх сусідка ділитися. купила пряники та тьотя, дає чотирьом дітям, а тут таке, що трьом є по одному, а своїй дитині нема що дати. так вона дітям так сказала- ви по половинці троє дасте моїй (наприклад) Оленці. і всі будете мати)))

Повідомлення відредаговано mariamm: 27 січень 2010 - 11:52

My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 11:55

Ой дівчата, про їжу то окрема темка, тут здається трохи легше, ніколи не забуду, коли влітку в садочок принесла пачку вафель-3 штучки там, знаєте, то мої дітлахи і ще штук десять, яких ще батьки не забрали, так гарно усі поділились, без сварок і бійок-нікого без кусочка вафельки не лишилось... чесно вам скажу, сльози стояли на очах...можуть же наші дітки ділитись!
My Signature
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   посмішка) 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 17:51

Моя доця майже до 2-х років всім все давала,вона печиво не буде їсти,поки братіку не дасть вкусити ,чи тьоті знайомій.Завжди уступала малечі на дворі,давала іграшки.А це 2 міс назад дитину ніби підмінили...Нічого нікому не дае.Так мало того,що не дае,то ще й чуже забирае! Як я часом в шутку вкушу в неї банан чи печиво, то починае мене бити і роздирати рот.Як я дам попити братику з кружки,з якої перше пила вона,то б"е і мене і малого.Просто не знаю шо робити і як навчити її бути добрішою і щедрішою! Мої доводи,розмови,пояснення не допомагають.
My Signature
Зображення
Зображення

Кажуть-не варто повертатись до минулого.Але мені так хочеться.Там залишилось мое серце
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   _Аліна_ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 вересень 2010 - 13:48

Наталіша, , моя така ж була до 2 років.. а потім пішла в садочок і стала нікому нічого не давати. Правда якщо попросити щось вкусити в неї чи цукерку, то вона дає. А от іграшками багатьма ділитись не хоче.. я сильно за це не сварю, адже якщо це її іграшка, то вона може й не давати (якщо не хоче). А на рахунок того, що не дає братику - можливо це не жадібність, а вона просто ревнує, що братику теж хтось приділяє увагу і вимагає цього від неї. А тим, що вона не дає - так проявляє своє Я!
My Signature
Зображення
Зображення
Життя — як п’єса у театрі: важливим є не те, скільки вона триває, а те, наскільки добре вона зіграна
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   m@ryan@23) 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 вересень 2010 - 13:58

Моя Настя також якийсь час жаднічала,але переросла і тепер нормально ділиться всім.Хоча якшо їй хтось шось недає,вона також недає!!!!!Буває інколи їй находить і вона нічим неділиться,але це рідко
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   відчайдушна домогосподарка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 вересень 2010 - 14:00

А в мене протележна проблема.Все віддає.А в нього забуруть,то плаче.В ньоготільки мама "мій,мій",а так то зовсім не матеріаліст.Деколи дивують мами дівчаток,на дитмайдні часто діти міняються іграшками,хтось возить наші машинки,а ми полюбляєм дитчя візки.І раптом прибігає "маленька ляля" і почина. відбирати візок,при цьому штовхає,і бє ,деколи по голові.ЇЇ мамаша збоку посміхається,і кидає репліки,але то вже ,нічого не дасть свого.Така жадіна.Хі-хі.І ні слова"дай хлопчику погратися,він віддасть через 5 хвилин.А то приходиться віддирати малого,і він лишається без нічого.Бо по прикладу тої дитини він свої іграшки не відбирає,а чекає,коли хтось якусь сам залише.Жалко малого,і не знаю як себе поводити в таких ситуаціях.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 вересень 2010 - 23:27

і в нас жадіна-говядіна!
раніше так не було, а тепер дуже видно. може то етап такий.

як не хоче, то радо ділиться. а як йому треба то навіть з рота вирве!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 вересень 2010 - 23:30

І моя старша, вже й не така маленька, а жадіна ще ого-го. Хоча буває, як винятки, що ділиться останнім.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 вересень 2010 - 23:43

Це однозначно такий вік і це просто потрібно пережити.
Хіба якщо в кого приступи жадності особливо загострені.......

Моя дитина харчами ділиться без проблем, інколи можуть виникати проблеми із матеріальними цінностями, але скажу так, зараз набагато краще ніж було 2 місяці тому.

В понеділок без проблем поділилася крейдою і з меншою за себе дівчинкою, яка ще не вміє говорити, тому просто видирала в неї крейду з відерка і з хлопчиком який попросив.

Маю знайому, яка вчить свою дитину, хочеш ділися, а хочеш не ділися, це ж твої забавки.

Кожному своє.
Найбільше дратує, коли хтось за спиною починає говорити, та не бери в неї іграшку, віддай, бо вона жадна. Прибила би таких людей, тому в мене з ними постійні конфлікти. Намагаюся всім пояснити що в дитини вік такий, і у вашої дочки чи внучки таке буде. :drinks:
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Buhgal 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 вересень 2010 - 11:42

В мене 3 сина і маленька жадіна , все у всіх забирає , маму не слухає тільки татка , татко у неї авторитет
My Signature
Зображення,Зображення,Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   An_ya 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 вересень 2010 - 12:15

В мене і в моєї сестри у дітей різниця у віці 1 місяць. Так от в мене дівчинка, а в неї - хлопчик. Дівчинка постійно відбирала в нього іграшки, тільки він щось інше візьме- знову забирала. Тоді говорили, вона не розуміла що потрібно ділитись. Так от саме зараз вона все розуміє, і як кажем- ділись, ділиться після довгих умовлянь.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   COJIHbILLIKO 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 вересень 2010 - 12:20

А у мене хлопчик, так от, він ніколи ні у кого не забирав іграшки, ділився і розумів ще змалечку що відбирати не можна. Його завжди доводила до сліз сестричка двоюрідна (меньша на місяць) тим що відбирала іграшки і не розуміла що так не можна робити. Дякувати Богу дівчинка почала розуміти і ділитися, стало легше і меньше сліз, томущо 90% гуляємо з нею.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему