Переглянула і такої теми не знайшла. То хто як
Маленька жадіна.
Відправлено 26 січень 2010 - 19:36
Переглянула і такої теми не знайшла. То хто як
Відправлено 26 січень 2010 - 19:56

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 26 січень 2010 - 20:03

Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
Відправлено 26 січень 2010 - 20:13
Тепер якщо Настя не дала дівчинці в себе вдома якихось іграшок то в гостях коли дівчинка не хоче ділитись -пояснюю "ТИ не ділилась і вона не буде".Так само пояснює і мама сусідки.Малята наші вже зрозуміли-якщо вдома щось "зажмеш"-в гостях тобі теж нічого не дадуть.
Ще вчу її ділитись солодким-давти діткам,або мамі-тату як тільки хтось принесе гостинець.РОблю так-йдемор з Настею на кухню,ділимо порівну між всіма і Настя потім сама роздає.

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 26 січень 2010 - 21:17

Відправлено 26 січень 2010 - 21:23
Відправлено 27 січень 2010 - 09:19
Це нормальний процес дорослішання.
olia14, сусідка поступає абсолютно правильно. Прийняти те, що може виклакати конфлікт. Діти підростуь і потреба в цьому відпаде.
У нас Женя і його двоюрідна сестричка довго билися за іграшки. Причому коли один бере якусь іграшку, то другому теж треба саме ця іграшка. Але зараз уже навчилися грати ся і ділитися. Останній раз коли Лєрочка приїжджала до нас восени, ми з її мамою внутрішньо приготувалися розтягувати дітей по кутках, але, о диво, діти мирно гралися і не билися за іграшки.
Відправлено 27 січень 2010 - 09:38

Відправлено 27 січень 2010 - 11:49
вчу її так - беру щось солодке собі і ділю , при цьому кажу кусочок татові, мамі Роксоланці, і всім решту, хто в той момент є в хаті. то трохи дієво. особливо для всіх. всім дає, а мені ні! чому, не знаю. прошу буває, то всім дасть, а мені ні.
з іграшками інша ситуація, але схожа в дечому. ми буває йдемо в гості до сусідів поряд. то беремо свої іграшки. там ми бавимося їхніми, а вони нашими. так само тепер і вони роблять, йдучи до нас. але, як писалося вище - коли якась одна іграшка впаде в око обом... то чекай війни.
я вчу свою, пояснюючи, що ти маєш ділитися, бо ми Українці, щирий народ))) може вона цього ще не розуміє, але з часом ,думаю, все буде гаразд.
мамі завжди найважче оцінити ситуацію, бо то її дитя, воно ж найрідніше, небо прихилити хочеться.
згадала ще - мама розповідала моя, як вчила колись їх сусідка ділитися. купила пряники та тьотя, дає чотирьом дітям, а тут таке, що трьом є по одному, а своїй дитині нема що дати. так вона дітям так сказала- ви по половинці троє дасте моїй (наприклад) Оленці. і всі будете мати)))
Повідомлення відредаговано mariamm: 27 січень 2010 - 11:52
Відправлено 27 січень 2010 - 11:55

Відправлено 28 квітень 2010 - 17:51
Відправлено 04 вересень 2010 - 13:48
Відправлено 04 вересень 2010 - 13:58
Відправлено 04 вересень 2010 - 14:00
Відправлено 15 вересень 2010 - 23:27
раніше так не було, а тепер дуже видно. може то етап такий.
як не хоче, то радо ділиться. а як йому треба то навіть з рота вирве!
Відправлено 15 вересень 2010 - 23:30
Відправлено 15 вересень 2010 - 23:43
Хіба якщо в кого приступи жадності особливо загострені.......
Моя дитина харчами ділиться без проблем, інколи можуть виникати проблеми із матеріальними цінностями, але скажу так, зараз набагато краще ніж було 2 місяці тому.
В понеділок без проблем поділилася крейдою і з меншою за себе дівчинкою, яка ще не вміє говорити, тому просто видирала в неї крейду з відерка і з хлопчиком який попросив.
Маю знайому, яка вчить свою дитину, хочеш ділися, а хочеш не ділися, це ж твої забавки.
Кожному своє.
Найбільше дратує, коли хтось за спиною починає говорити, та не бери в неї іграшку, віддай, бо вона жадна. Прибила би таких людей, тому в мене з ними постійні конфлікти. Намагаюся всім пояснити що в дитини вік такий, і у вашої дочки чи внучки таке буде.
Відправлено 16 вересень 2010 - 11:42
Відправлено 16 вересень 2010 - 12:15
Відправлено 16 вересень 2010 - 12:20

Допомога