Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Психологія вибору аватарки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Психологія вибору аватарки Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 26 січень 2010 - 14:16

Животные.
Один из самых популярных видов аватар. Каждое животное имеет в сознании человека определенный набор признаков. У кошки это ласка, домашность, независимость, у собаки - преданность, честность, у змеи - мудрость, у быка - сила, упорство... Обычно эти качества считают в себе главными люди, скрывающиеся за такими картинками.

Герои мультфильмов.
Психологически перспективная аватара, хозяин которой ЖЕЛАЕТ быть похожим по характеру на героя. Не стоит ждать правдивых рассказов от человека, скрывающегося под личиной кролика Банни, зато «коту Леопольду» можно довериться вполне. Традиционные мультипликационные аватары чаще всего выбирают подростки. Для взрослых более характерны персонажи японского аниме.

Знаменитости.
Хозяин аватарки, если только на ней не изображен политик, заявляет о своих пристрастиях. Скрытое послание, которое она несет, гласит: «Я очень современен, я в курсе того, что происходит в мире музыки (спорта, кино). Мне нравится эта тема, я люблю этого героя и с удовольствием буду общаться с похожими на меня людьми. Остальным просьба не беспокоить». Политические аватары говорят об аполитичности и чувстве юмора.

Злодеи.
«Злые» картинки обычно выбирают люди, стремящиеся к одиночеству. Замкнутые и легко ранимые. Их владельцев часто посещают агрессивные фантазии, они мучаются комплексом вины. Часто такая аватарка используется как «запасная» и «надевается» в моменты наибольшего раздражения. С ее носителем стоит вести себя крайне осторожно.

Эксклюзив.
Владелец нестандартной, собственноручно изготовленной аватары - лицо независимое, довольно высокомерное, знающее себе цену. Аватарка для него нечто вроде торговой марки, которую он защищает и раскручивает и за которой зорко следит (чтобы не украли). Легко идет на общение, любит спорить, умен, упрям, свою точку зрения отстаивает до последнего. Обидчив, но отходчив.

Реальное лицо.
Используется крайне редко, но вовсе не из-за того, что хозяева не могут переделать в аватару собственное фото. В Сети, где чрезвычайно ценится возможность сохранения анонимности при довольно интенсивном общении, открытие своего лица - знак особого доверия. Почти что интим. Использование такой аватары говорит о готовности к реальной встрече.

Натурная аватарка.
В такой аватаре фон значит больше, чем предмет. Скрывающийся за подобной картинкой человек склонен к нестандартному мышлению. Он не любит рассказывать и даже просто говорить о себе. Ему вообще претят конкретные темы. Зато всегда готов порассуждать о мироустройстве. Легко раним, любит природу, не переносит тусовок и фамильярности. Романтик. Уважает чужое мнение, стремится его понять.

«Силовой» герой.
Почти наверняка за этой аватарой скрывается подросток. Взрослый человек, выбирающий подобную картинку в качестве своего сетевого воплощения, страдает ярко выраженным комплексом неполноценности. В жизни он одинок, беспомощен и пессимистичен. Может стать верным другом. В качестве любовника или супруга малопригоден.

Соблазнительница.
В полностью обнаженном виде встречается редко. Чаще всего за откровенными картинками скрываются дамы, активно ищущие новых виртуальных знакомств. Легки и приятны в общении, неназойливы, любят комплименты. Весьма привязчивы. На реальный контакт идут с большим трудом. Запросто могут оказаться «сетевыми транссексуалами», особенно в редких случаях полного обнажения.

Повідомлення відредаговано Veronika_S: 26 січень 2010 - 14:18

My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 15:52

А якщо замість себе - фото своєї дитини?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зорянка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 16:09

Цікава темка;) А підкажіть, що означає моя аватарка - зі сторони видно краще;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 16:22

А якщо ангелик? По своїх відчуттях можу сказати що ніби прикликаю ангелів-охоронців для своїх діток :girl_angel:
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 26 січень 2010 - 16:26

О може я злий транссексуал :girl_angel: Хоча все може бути ;)
А в щоденнику у мене кіт Леапольд
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   cikava 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 05 лютий 2010 - 14:26

Я вже десь писала що, ми з чоловіком просто закохані в Лабрадорів(це песик на аватарці)Ми від цих створінь шаленієм...Колись мій чоловік мав такого цуцика, то говорив, що це наймудріше , і найдобріше створіння !!!!Тому ті чесноти які приписуються людям що встановлюють собі аватарку-собаку ,особисто я приписую характеру цих собак))))))))))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 05 лютий 2010 - 17:28

Прикольна тема :)
Я теж вважаю, що аватарки можуть багато розповісти про свого господаря.
Навіть якщо поставлені так як у мене - або було (це я про Ембер свою) :)

У мене теж є улюблені аватарки. Одна з них дівчатка, які дмухають на кульбабку. Дуже люблю цю аватарку!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 17:38

справді, а якщо на аві зображене дитя, янгол чи якась абстракція - що то значить? треба десь пошукати...
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 05 лютий 2010 - 17:40

мождиво це означає, що людина
1) добра, весела, компанійська
2) недавно стала мамою :)

про абстракцію тре подумати :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анабель 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 18:12

А як і де шукати ті аваторки ексклюзивні чи не ті що є в нас на малечі? хтось підкаже? я от тащусь від ави Шкварочки! а як собі поставити щось подібне не вмію..... :yes:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 18:15

А що в мене за аватарка така? Не знаю, вибрала не зайняту і ту. яка мені сподобалась. Міняти було лінь, пару раз хотіла свою фотку приліпити, та все ніяк руки не доходять фотки познаходити, колись озвірію, і залишу один вінчестер, і все, або фотки болванити буду, бо тут нічого не знайдеш....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 23:15

Для мене існує такий принцип...
як нік, так і аватар має бути близьким мені, як ззовні, так і внутрішньо...
так я і зробила
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 05 лютий 2010 - 23:18

І в мене так, як вMoonRise, .
Це мій внутрішній світ. Такий він зараз.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:18

Збігається чи повна фігня?
От цікаво, а чим ви керуєтесь у виборі аватарки?
Чому міняєте і т.д.?
При знайомстві з людьми помітила, що аватарки часто їм відповідають ... і я по чесному Зображення
Текст, що розкривається
Тварини. Один з найпопулярніших видів аватар. Кожна тварина має у свідомості людини певний набір ознак. У кішки це ласка, домашність, незалежність, у собаки - відданість, чесність, у змії - мудрість, у бика - сила, завзятість ... Зазвичай ці якості вважають в собі головними люди, що ховаються за такими картинками.

Герої мультфільмів. Психологічно перспективна аватара, господар якої БАЖАЄ бути схожим за характером на героя. Не варто чекати правдивих розповідей від людини, що ховається під личиною кролика Банні, зате «коту Леопольду» можна довіритися цілком. Традиційні мультиплікаційні аватари найчастіше вибирають підлітки. Для дорослих більше характерні персонажі японського аніме.

Знаменитості. Господар аватарки, якщо тільки на ній не зображено політик, заявляє про свої уподобання. Приховане послання, яке вона несе, свідчить: «Я дуже сучасний, я в курсі того, що відбувається у світі музики (спорту, кіно). Мені подобається ця тема, я люблю цього героя і з задоволенням буду спілкуватися зі схожими на мене людьми. Іншим прохання не турбувати ». Політичні аватари говорять про аполітичності та почутті гумору.

Лиходії. «Злі» картинки зазвичай вибирають люди, що прагнуть до самотності. Замкнуті і легко ранимі. Їх власників часто відвідують агресивні фантазії, вони мучаться комплексом провини. Часто така аватарку використовується як «запасна» і «надівається» в момент найбільшого роздратування. З її носієм варто поводитися вкрай обережно.

Ексклюзив. Власник нестандартною, власноруч виготовленої аватари - особа незалежна, досить зверхнє, яка знає собі ціну. Аватарка для нього щось на зразок торгової марки, яку він захищає і розкручує і за якою пильно стежить (щоб не вкрали). Легко йде на спілкування, любить сперечатися, розумний, упертий, свою точку зору відстоює до останнього. Уразливий, але відхідливий.

Реальна особа. Використовується вкрай рідко, але зовсім не через те, що господарі не можуть переробити в аватару власне фото. У Мережі, де надзвичайно цінується можливість збереження анонімності при досить інтенсивному спілкуванні, відкриття свого обличчя - знак особливої довіри. Майже що інтим. Використання такої аватари говорить про готовність до реальної зустрічі.

Натурна аватарка. У такій аватарі фон означає більше, ніж предмет. Ховається за подібною картинкою людина схильна до нестандартного мислення. Він не любить розповідати і навіть просто говорити про себе. Йому взагалі неприємні конкретні теми. Зате завжди готовий поговорити про світоустрою. Легко ранимий, любить природу, не переносить тусовок і фамільярності. Романтик. Поважає чужу думку, прагне його зрозуміти.

«Силовий» герой. Майже напевно за цієї аватаром ховається підліток. Доросла людина, що вибирає подібну картинку як свого мережевого втілення, страждає яскраво вираженим комплексом неповноцінності. У житті він самотній, безпомічний і песимістичний. Може стати вірним другом.

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:23

а мені просто тьотя сподобалась,ну погляд в неї мій!!!куди відноситься,до якої категорії?????
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:27

Я от також не знайшла в категоріях "свєї" аватарки...
Певно суперексклюзив :)
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:31

значить суперексклюзив чи ще якось як ви опишете..
то що вся ця ф...ня повна? чи як ви думаєте?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:32

MoonRise, а свою до якої категорії відносиш?
Свою теж не можу віднести до жодної з цих.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:32

не знаю чи збігається, але впевнена, що на темі вибору аватарок і ніків можна не одну дисертацію з психології захистити. Це я так зрозуміла з перегляду того, які аватари і ніки вибирають мої знайомі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:37

MoonRise, я не можу зрозуміти на твоєму прикладі правда чи ні. Як на мене, твоя ава підходить і під " лиходії"і під "силові герої", але щось по опису ні одне ні друге мені з тобою не асоціюється.. Знач фігня якась. Ну хіба ти приховано страждаєш від купи комплексів ;)
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн