Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Першокласник проблеми у спілкувані - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Першокласник проблеми у спілкувані Проблеми дітей і дорослих в перому класі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Інаночка 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Неактивовані

Відправлено 22 січень 2010 - 14:23

В моєї подруги син пішов у школу з дітьми з якими ходив у дитячий садок. В садочку проблем із спілкуванням з дітьми не виникало, вихователі відгукувались позитивно і схвально. Але в школі в клас прийшли дітки, які не ходили до дитячого садка. Був такий випадок: з дівчинкою, яка прийшла до них в клас з іншого міста виник конфлікт. Ця дівчинка розповіла все бабусі (яка у нас в районі високопосадовець), і та в свою чергу не повідомивши маму хлопчика прийшла в школу під час уроку і в той час як вчителька вийшла з кабінету почала в присутності всіх дітей сваритися із ним, принижуючи його перед усіма. З того часу у нього проблеми із друзями (з якими провчився 4 роки у дитсадку), скаржиться що з ним ніхто не дружить. Підкажіть як краще поводитися із дитиною, як допомогти йому в даній ситуації.
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mas'ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 22 січень 2010 - 14:41

Перегляд повідомленняІнаночка (22.1.2010, 14:23) писав:

В моєї подруги син пішов у школу з дітьми з якими ходив у дитячий садок. В садочку проблем із спілкуванням з дітьми не виникало, вихователі відгукувались позитивно і схвально. Але в школі в клас прийшли дітки, які не ходили до дитячого садка. Був такий випадок: з дівчинкою, яка прийшла до них в клас з іншого міста виник конфлікт. Ця дівчинка розповіла все бабусі (яка у нас в районі високопосадовець), і та в свою чергу не повідомивши маму хлопчика прийшла в школу під час уроку і в той час як вчителька вийшла з кабінету почала в присутності всіх дітей сваритися із ним, принижуючи його перед усіма. З того часу у нього проблеми із друзями (з якими провчився 4 роки у дитсадку), скаржиться що з ним ніхто не дружить. Підкажіть як краще поводитися із дитиною, як допомогти йому в даній ситуації.

Можливо, варто задати це питання психологу на форумі в консультативний розділ?
Мені здається, що тут замало трохи інформації - яка причину конфлікту? як вчитель реагує на це? проблеми з друзями - це він не хоче спілкуватись з ними чи вони з ним? і т.д.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 14:56

Перегляд повідомленняMas'ka (22.1.2010, 14:41) писав:

Можливо, варто задати це питання психологу на форумі в консультативний розділ?
Мені здається, що тут замало трохи інформації - яка причину конфлікту? як вчитель реагує на це? проблеми з друзями - це він не хоче спілкуватись з ними чи вони з ним? і т.д.

Вчителька стоїть осторінь. Друзі зним.
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ляля200 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 15:56

Перегляд повідомленняІнаночка (22.1.2010, 14:23) писав:

Я перепрошую, але в школі у вас є посада практичного психолога? Це ж прямі його обов"язки "розрулити" це питання. Чому б не звернутись саме до нього? Поговорити з вчителькою, в кінець-кінців з адміністрацією школи про конфлікт, що виник... А то виходить в нас так, якщо високопосадовець - то на інтереси дитини можна плюнути!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   бабочька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 січень 2010 - 16:06

Дівчата порадьте, може хтось з таким стикався.Проблема в тому, що коли мій син йшов до школи, вмів читати як дорослий,писати не дуже вмів,тепер йому стало не цікаво.Не хоче працювати на уроках,як заохотити його я не знаю? Поможіть.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 16:41

nagirnyi_v,
Спробуйте перевести його у другий клас. Дізнайтеся у директора як саме це можна зробити.
Ви можете пройти за індивідуальною програмою до кінця року 2 - й клас, а на наступний рік перейти вже в третій.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 16:59

Інаночка, дитині треба повернути авторитет у класі. Для таких маленьких дітей, зазвичай, авторитетним є той, кого хвалить учителька і хто добре вчиться (поки що, це триватиме недовго). Тому спробуйте поговорити з учителькою, нехай вона дасть хлопчикові завдання, яке він може зробити дуже добре, а потім похвалить при всіх. За пару разів має спрацювати.

nagirnyi_v, у мене була схожа ситуація. Якщо нудно тільки на уроках читання, нехай виконує індивідуальні завдання (знову ж таки, треба домовитися з учителем) - поки всі склади складають, він готує переказ короткого оповідання чи уривка з казки.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Guculochka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:09

Перегляд повідомленняІнаночка (22.1.2010, 15:23) писав:

Діти в такому віці, не злостиві. Це перший клас! А дитині потурати не потрібно, бо наступний раз ви прийдете по нього у відділення міліції. Як я зрозуміла, він образив дівчинку. А це нестача виховання. Байдуже, хто її батьки. Якщо вам дійсно потрібна порада. То
1. Вказати на його помилку.
2. Пояснити що таке добро , а що зло.
3. За наслідки поганої поведінки необхідно відповідати, і те що сказала бабуся дівчинки, ще не найгірше що могло би трапитись.
4. А спільна мова з друзями. Принесе в школу трансформера Мегатрона, Оптімуса всі хлопчики будуть біля нього.
5. Ну а перед дівчатками, хай вчиться манер.
Сподіваюсь ви зробите, правильні висновки.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:22

Мені здається що першокласникам немає великої різниці яку посаду в районі займає бабуся чи дідусь у виборі друзів.Можливо проблема з друзями криється у ставленні самого хлопчика до однолітків.В будь якій ситуації ситуацію треба вирішувати разом з шкільним психологом,батьками конфлікутуючих сторін і власне вчителем.Дійсно для конкретної поради замало інформації.
Бабуся-високопосадовець звісно не права бо приниження-взагалі не вихід,а особливо перед кимось.Вчителька теж не має права займати нейтральну позицію.
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 20:19

Перегляд повідомленняЯсна (22.1.2010, 16:41) писав:

nagirnyi_v,
Спробуйте перевести його у другий клас. Дізнайтеся у директора як саме це можна зробити.
Ви можете пройти за індивідуальною програмою до кінця року 2 - й клас, а на наступний рік перейти вже в третій.

Ясна на рахунок преведення дитини на індивідуальне навчання - це перебор...Крім того, це, так просто бо так мені захотілось, зробити важко...Кінець - кінців для індивідуального навчання має бути підстава представлена в ПМПК - діагноз.

Повідомлення відредаговано Ляля200: 22 січень 2010 - 20:51

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 22 січень 2010 - 20:31

Ляля200
Ясна своїм постом відповідала не щодо ситуації Інаночка з конфліктом, а на ситуацію nagirnyi_v з дитиною, якій нецікаво вчитися в першому класі.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 20:49

Да дала прмаха....Соррі.... і дякую, що виправила вчасно....але все одно, переводити дитину в інший клас, а тим більше на індивідуальне не вихід. А взагалі-то не зрозуміла причина такої поведінки дитини.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 січень 2010 - 13:43

Перегляд повідомленняGuculochka (22.1.2010, 17:09) писав:

Діти в такому віці, не злостиві. Це перший клас! А дитині потурати не потрібно, бо наступний раз ви прийдете по нього у відділення міліції. Як я зрозуміла, він образив дівчинку. А це нестача виховання. Байдуже, хто її батьки. Якщо вам дійсно потрібна порада. То
1. Вказати на його помилку.
2. Пояснити що таке добро , а що зло.
3. За наслідки поганої поведінки необхідно відповідати, і те що сказала бабуся дівчинки, ще не найгірше що могло би трапитись.
4. А спільна мова з друзями. Принесе в школу трансформера Мегатрона, Оптімуса всі хлопчики будуть біля нього.
5. Ну а перед дівчатками, хай вчиться манер.
Сподіваюсь ви зробите, правильні висновки.

Перед інцедентом мама хлопчика питала одного із шкільних психологів(йому подобається до них ходити),як унього справи- вона відповіла ,що дуже чемна дитина.
А зара, я думаю,що дівчинка йому симпатична,а він не знав як це показати.

Користувач подумав і додав через 18 хв.:

Перегляд повідомленняясочка (22.1.2010, 16:59) писав:

Інаночка, дитині треба повернути авторитет у класі. Для таких маленьких дітей, зазвичай, авторитетним є той, кого хвалить учителька і хто добре вчиться (поки що, це триватиме недовго). Тому спробуйте поговорити з учителькою, нехай вона дасть хлопчикові завдання, яке він може зробити дуже добре, а потім похвалить при всіх. За пару разів має спрацювати.

Ви маєте рацію,він дуже відповідальний і добрий хлопчик і мамі дуже шкода, що такий випадок стався з ним за такий малий період перебування його в школі і переживає щоб школа (може і занато сказано) не спортила його.

nagirnyi_v, у мене була схожа ситуація. Якщо нудно тільки на уроках читання, нехай виконує індивідуальні завдання (знову ж таки, треба домовитися з учителем) - поки всі склади складають, він готує переказ короткого оповідання чи уривка з казки.

My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • Back To Top

Користувач у мережі   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 15:36

Я дуже хочу, щоб мої діти росли самостійними, вміли давати собі раду в цьому житті. Тому кажу, щоб самі вирішували свої проблеми в школі/садочку. Але не завжди вдається зберегти нейтралітет, коли це стосується твоєї дитини. Була кілька місяців тому у нас конфліктна ситуація у школі (1клас). Однокласниця розповіла своїй бабусі, що моя Руся назвала її "здохлятиною". Я не ідеалізую своїх дітей, але в Русланці впевнена (вона у мене дуже спокійна і чемна дитина), тим більше, що вона завжди розповідає про цю Софійку, що вона така маленька(наймолодша в класі), їй так подобається. Бабуся наступного дня, поки вчительки не було в класі, влаштувала моїй дитині "розборки" з конкретними "наїздами". Руслана аж розплакалася . Тішить те, що однокласники стали на її захист, і вчителька, коли вислухала всіх теж сказала, що такого не може бути. Коли моя мама після уроків почала з*ясовувати ситуацію з бабцею і тою дівчинкою, то виявилося(зі слів дівчинки) що це було "минулого тижня", коли вони разом ішли додому - що в принципі нереально, бо разом вони верталися тільки один раз ще напочатку вересня. Краще би бабуся розібралася зі своєю дитиною, але ж простіше "наїхати" на всякий випадок на чужу.
А ще є хлопчик, котрий лупить і обзиває всіх дівчаток. Батькам, очевидно, наплювати. До нього ходять, як по свячену воду, мамочки ображених.
Я мовчала поки це не виходило за межі штурхання. Але минулого тижня він вдарив мою доцьку зошитом в очко - тріснула судинка, око заплило кров*ю . Ледве з неї витрясла, що сталося. Вважаю, що це непедагогічно розмовляти з дитиною, треба "боротися" з батьками - але їх неможливо застати в школі. Тому просто попередила, що ще один випадок, і прийде додому без вух. Зробила грізний вигляд , хоча насправді так смішно : він тільки побачив і відразу "я її сьогодні не бив!!! "
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 17:04

LiG, підтримую-спершу з батьками розібратись якщо впливу на дитину шкільний колектив(вчителі психолог)-не має.
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 15 лютий 2010 - 17:15

Для дітей у школі в перших класах набільший авторитет вчитель. І як він поставить себе з дитиною таке і відношення будуть між дітками. В багатьох дописах мене найбільше здивувала фраза "прийшла в школу під час уроку і в той час як вчителька вийшла з кабінету"... Як можна зайти в школу під час уроків? Як це вчителька вийшла з кабінету коли в неї там урок?
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 17:45

Ну, у нас розборки були після уроків, коли батьки "розбирали" дітей. Звичайно, якби вчителька на той момент була в класі - не було б проблеми. Хоча, можливо, бабуля спеціально вибрала момент, коли можна було безнаказанно "наїхати" на дитину.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   герміона 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 11:00

Я ввжаю, що тут не права вчителька, що дозволила тій бабусі розмовляти з хлопчиком при всьому класі. В 6-7 років діти ще не можуть дати самостійну оцінку поведінці інших дітей, та і правильно тут написали, що авторитет ще можна заробити принесеною до школи іграшкою. І пробачати вони ще можуть швидше і забувати образи. А думка дорослих є єдиною правильною. Виправити цю ситуацію може тільки класний керівник.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луцька Цяця 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 лютий 2011 - 09:00

Інаночка, Знаете коли проблеми дітей із спілкуванням ,батьки можуть допомогти здобути авторитет,Зберіть дітей на нейтральній терріторїї на чай ,у кіно ,може тато вміе грати у футбол ,тоді у спортивному залі,Якщо це старший клас зробіть цікаву вечірку,Зацікавте дітей у спілкуванні із вами і вашою дитиною,Можливо він ходить у якусь секцію,зацікавте дітей,Це допоможе ,Грайте за їхніми правилами,
My Signature
Зображеннялінієчки інших сайтів заборонені
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн