Першокласник проблеми у спілкувані Проблеми дітей і дорослих в перому класі
Відправлено 22 січень 2010 - 14:23
Відправлено 22 січень 2010 - 14:41
Інаночка (22.1.2010, 14:23) писав:
Можливо, варто задати це питання психологу на форумі в консультативний розділ?
Мені здається, що тут замало трохи інформації - яка причину конфлікту? як вчитель реагує на це? проблеми з друзями - це він не хоче спілкуватись з ними чи вони з ним? і т.д.
Відправлено 22 січень 2010 - 14:56
Mas'ka (22.1.2010, 14:41) писав:
Мені здається, що тут замало трохи інформації - яка причину конфлікту? як вчитель реагує на це? проблеми з друзями - це він не хоче спілкуватись з ними чи вони з ним? і т.д.
Вчителька стоїть осторінь. Друзі зним.
Відправлено 22 січень 2010 - 15:56
Інаночка (22.1.2010, 14:23) писав:
Я перепрошую, але в школі у вас є посада практичного психолога? Це ж прямі його обов"язки "розрулити" це питання. Чому б не звернутись саме до нього? Поговорити з вчителькою, в кінець-кінців з адміністрацією школи про конфлікт, що виник... А то виходить в нас так, якщо високопосадовець - то на інтереси дитини можна плюнути!
Відправлено 22 січень 2010 - 16:06
Відправлено 22 січень 2010 - 16:41
Спробуйте перевести його у другий клас. Дізнайтеся у директора як саме це можна зробити.
Ви можете пройти за індивідуальною програмою до кінця року 2 - й клас, а на наступний рік перейти вже в третій.
Відправлено 22 січень 2010 - 16:59
nagirnyi_v, у мене була схожа ситуація. Якщо нудно тільки на уроках читання, нехай виконує індивідуальні завдання (знову ж таки, треба домовитися з учителем) - поки всі склади складають, він готує переказ короткого оповідання чи уривка з казки.
Відправлено 22 січень 2010 - 17:09
Інаночка (22.1.2010, 15:23) писав:
Діти в такому віці, не злостиві. Це перший клас! А дитині потурати не потрібно, бо наступний раз ви прийдете по нього у відділення міліції. Як я зрозуміла, він образив дівчинку. А це нестача виховання. Байдуже, хто її батьки. Якщо вам дійсно потрібна порада. То
1. Вказати на його помилку.
2. Пояснити що таке добро , а що зло.
3. За наслідки поганої поведінки необхідно відповідати, і те що сказала бабуся дівчинки, ще не найгірше що могло би трапитись.
4. А спільна мова з друзями. Принесе в школу трансформера Мегатрона, Оптімуса всі хлопчики будуть біля нього.
5. Ну а перед дівчатками, хай вчиться манер.
Сподіваюсь ви зробите, правильні висновки.
Відправлено 22 січень 2010 - 17:22
Бабуся-високопосадовець звісно не права бо приниження-взагалі не вихід,а особливо перед кимось.Вчителька теж не має права займати нейтральну позицію.

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 22 січень 2010 - 20:19
Ясна (22.1.2010, 16:41) писав:
Спробуйте перевести його у другий клас. Дізнайтеся у директора як саме це можна зробити.
Ви можете пройти за індивідуальною програмою до кінця року 2 - й клас, а на наступний рік перейти вже в третій.
Ясна на рахунок преведення дитини на індивідуальне навчання - це перебор...Крім того, це, так просто бо так мені захотілось, зробити важко...Кінець - кінців для індивідуального навчання має бути підстава представлена в ПМПК - діагноз.
Повідомлення відредаговано Ляля200: 22 січень 2010 - 20:51
Відправлено 22 січень 2010 - 20:31
Ясна своїм постом відповідала не щодо ситуації Інаночка з конфліктом, а на ситуацію nagirnyi_v з дитиною, якій нецікаво вчитися в першому класі.
Відправлено 22 січень 2010 - 20:49
Відправлено 25 січень 2010 - 13:43
Guculochka (22.1.2010, 17:09) писав:
1. Вказати на його помилку.
2. Пояснити що таке добро , а що зло.
3. За наслідки поганої поведінки необхідно відповідати, і те що сказала бабуся дівчинки, ще не найгірше що могло би трапитись.
4. А спільна мова з друзями. Принесе в школу трансформера Мегатрона, Оптімуса всі хлопчики будуть біля нього.
5. Ну а перед дівчатками, хай вчиться манер.
Сподіваюсь ви зробите, правильні висновки.
Перед інцедентом мама хлопчика питала одного із шкільних психологів(йому подобається до них ходити),як унього справи- вона відповіла ,що дуже чемна дитина.
А зара, я думаю,що дівчинка йому симпатична,а він не знав як це показати.
Користувач подумав і додав через 18 хв.:
ясочка (22.1.2010, 16:59) писав:
Ви маєте рацію,він дуже відповідальний і добрий хлопчик і мамі дуже шкода, що такий випадок стався з ним за такий малий період перебування його в школі і переживає щоб школа (може і занато сказано) не спортила його.
nagirnyi_v, у мене була схожа ситуація. Якщо нудно тільки на уроках читання, нехай виконує індивідуальні завдання (знову ж таки, треба домовитися з учителем) - поки всі склади складають, він готує переказ короткого оповідання чи уривка з казки.
Відправлено 27 січень 2010 - 15:36
А ще є хлопчик, котрий лупить і обзиває всіх дівчаток. Батькам, очевидно, наплювати. До нього ходять, як по свячену воду, мамочки ображених.
Я мовчала поки це не виходило за межі штурхання. Але минулого тижня він вдарив мою доцьку зошитом в очко - тріснула судинка, око заплило кров*ю . Ледве з неї витрясла, що сталося. Вважаю, що це непедагогічно розмовляти з дитиною, треба "боротися" з батьками - але їх неможливо застати в школі. Тому просто попередила, що ще один випадок, і прийде додому без вух. Зробила грізний вигляд , хоча насправді так смішно : він тільки побачив і відразу "я її сьогодні не бив!!! "
Відправлено 27 січень 2010 - 17:04

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 15 лютий 2010 - 17:15
Відправлено 15 лютий 2010 - 17:45
Відправлено 01 березень 2010 - 11:00
Відправлено 14 лютий 2011 - 09:00

Допомога