Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи можна годуючій мамі полікувати зуби? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи можна годуючій мамі полікувати зуби? як це вплине на малечу? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Bjanko88 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 22 січень 2010 - 00:10

Підкажіть будьласка маю після вагітності проблеми з зубами, сильно неболять, терпіти поки мож, питала дільничу ліарку каже що немож, а мій стоматолог каже що в 6 місяців вже мож, я також читала що небажено, хіба як вже припре, незнаю що робити? і ще без наркоза їх неполікувати, і я боюсь щоб малятку укол незашкодив. :girl_angel:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   alabama 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 09:20

Bjanko88, треба попередити стоматолога, що ви на ГВ, він має підібрати відповідний вид анестезії, що не зашкодить дитині. А ще краще перед походом до стоматолога заготовити трохи молока, годувати ним дитину, поки знеболювальне буде виходити з організму, зцідити молоко, в якому можуть бути ліки. Мені доводилося лікувати зуби на 8 місяці вагітності,то прийшлося робити без наркозу, до нерву не доходило, терпіти біль було можна.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 22 січень 2010 - 09:31

Дівчата, деколи від того наркозу відходити складніше, аніж потерпіти ту біль, терпіти не можу, як скребеться той укол по десні :cray:
Питання мене трохи розмішило, бо я практично 5 років годую, з маленькою перервою на 2 вагітність, то що до стоматолога не ходжу весь час? от було б класно! Але побачила, що дитинці 4 місяці і зрозуміла ваше хвилювання, але все крім того наркозу(та і він, зрештою теж, але він власне має контакт з кров"ю) місцеве, не думаю, що є за що переживати, тим більше ваш лікар знає, тому постарається зробити мінімум шкоди малюку. Я б теж вибрала без наркозу, та ще і зекономите, подумайте на кріслі, що терпите за якусь гарну одежинку для малечі і усе, чи ми не терпіли ту біль у дитинстві, нам тоді ніколи анестезій не пропонували? зрештою, може і терпіти не прийдеться, чого вам і бажаю!

Повідомлення відредаговано olia14: 22 січень 2010 - 09:35

My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 09:35

Я лікувала, коли малій було 7 місяців. І не один зуб, а кілька... Правда, без анастезії. (до речі, я завжди лікую без анастезії)
Думаю, краще зараз піти, поки дірка маленька і боліти буде значно менше...
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 09:37

У мене теж така проблема. Зламався зуб (він і раніше був пломбований не раз) і лишився там кусочок. Він мене не турбує, але є причиною нехорошого запаху, та й інші зуби може заразити.
От і боюся вже не так самого процесу виривання, як наслідків для ГВ. А без наркозу навряд чи можна вирвати зуб, хоча нерви там уже видалили давно.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 22 січень 2010 - 09:41

Не хвилюйтеся, йдіть до стоматолога і лікуйте зуби. обовязково попередньо поговоріть з лікарем, чи є в них наркоз для вагітних та годуючих мам, бо не в усіх стомат кабінетах воно є. В моєї подружки ну дуже погані зуби - за вагітність кілька разів їх лікувала, і на ГВ вже була три рази - синочок росте здоровенький і гарний хлопчик...

А хворий зуб це ж постійна інфекція в організмі, то набагато страшніше для здоровя дитинки, ніж відповідний наркоз і спокійна мама.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Guculochka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 січень 2010 - 09:45

Перегляд повідомленняBjanko88 (22.1.2010, 1:10) писав:

Підкажіть будьласка маю після вагітності проблеми з зубами, сильно неболять, терпіти поки мож, питала дільничу ліарку каже що немож, а мій стоматолог каже що в 6 місяців вже мож, я також читала що небажено, хіба як вже припре, незнаю що робити? і ще без наркоза їх неполікувати, і я боюсь щоб малятку укол незашкодив. :cray:

Зуби лікувати потрібно! обовязково! Тільки в хорошого спеціаліста, якого знайти зараз не просто. Як що псується зуб, і є біль ( що вживає Ваша дитина, у роті бард :cray: ак, це також потрапляє в кров мамусі і відповідно в молоко). А нарахунок наркоза ( є такі що виводяться з організма мамусі, за 2 години).
Такщо , вперед бо стоматолога!!! :shok:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 10:01

Я лікувала зуб коли малій було 2 місяця - чекати не можна було, бо виникла гранульома і якщо би я чекала поки закінчу кормити груддю ( а ми і досі на ГВ ;)), то втратила би зуб, до речі передній. Лікар мені підібрала той вид анестезії, що можна використовувати під час ГВ, і вколола половину звичайної дози. Деякі зуби можна без анестезії лікувати, але якщо карієс добрався до зубного нерва і його треба видаляти - тут без анестезії ніяк не обійтись. А в радянські часи ставили миш"як на нерв, він помирав, і його тоді витягували (без анестезії), але зараз вже ніхто той миш"як не використовує бо він дуже шкідливий для організму.

Повідомлення відредаговано Cherika: 22 січень 2010 - 10:03

My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 10:14

Мене здивувало це питання. Не тільки можна , а й треба лікувати зуби, я ходила, як малій було місяців 6-7, запломбувала 2 зуба, а коли малій було десь рік, то вирвала зуб мудрості, бо почав кришитися, одразу спитала, чи не вплине на лактацію наркоз, відповідь була однозначна "Ні", лікар у мене хороший досвідчений, лікую в нього зуби понад 8 років, його словам довіряю.
ось тут є обговорення даної теми
Прихований текст

My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Guculochka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 січень 2010 - 10:15

Перегляд повідомленнямамаПашіЖеніБогдана (22.1.2010, 10:37) писав:

У мене теж така проблема. Зламався зуб (він і раніше був пломбований не раз) і лишився там кусочок. Він мене не турбує, але є причиною нехорошого запаху, та й інші зуби може заразити.
От і боюся вже не так самого процесу виривання, як наслідків для ГВ. А без наркозу навряд чи можна вирвати зуб, хоча нерви там уже видалили давно.

Бігом до стоматолога! Запах це нагноєння! Не травіть дитину! :cray:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юляшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 10:41

І мені треба до стоматолога.
Вагітною на 5 місяці лікувала зуби, і з анестезією тоже. Хоч перед вагітністю всі полікувала, але дуже посипались... А тепер знову треба. Поки не болять. Якщо треба буде - буду робити анестезію, моя лікарка (ще як я вагітною приходила), казала, що та анастезія, яку колола, не шкодить.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Niki 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 11:14

Я пішла на "генеральне лікування" зубів, коли Юлі було 11 місяців. Я поставила 1 коронку (слава Богу єдину) і 14 пломб. Лікувала до жовтня. І втой же час годувала доцю. І анестезія була і нічого. Все було добре. Рада що зробила, бо потім завагітніла і зараз не маю як піти перевіритися.

Повідомлення відредаговано Niki: 22 січень 2010 - 11:15

My Signature
Зображення Зображення
Мені чужого не потрібно. Але своє я візьму, чиїм би воно не було!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bianca 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 12:33

Минулого тижня пломбувала зуби, робила 2 анестезії. Нічого страшного. Лікар попередила, що дитинка може бути трохи неспокійна, бо в уколі є адреналін. Але на синочка не вплинуло, він завжди спить погано, то й того разу не "відрізнився".
Взагалі то адреналін і так в кров поступає, бо ж похід до лікаря - своєрідний стрес.
Раджу йти і не мучитись. Теперішні наркози безпечні і діють місцево.
My Signature
Зображення

Это жизнь, а не рай... Я не должна быть идеальной!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 12:45

Лікувала я зуби, там є спеціальний анастетик, убістезін чи якось схоже називається, спеціально для мам майбутніх чи тепернішніх, досить сильний і який не проникає у молоко, ніякого болю не було, хіба як канали пломбували, то на другий день трохи поболіло, а так зараз лікування комфортне і безболісне, аби гроші були

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Іще що, вартість анастезії входить до вартості робіт, та як і розхідні матеріали типу бурів і так далі, тобто я могла вибирати з анастезією чи ні робити, а оскільки пломбувались канали і вбивався нерв, то вибрала анастезію, тим більше, що вона в молоко не поступала.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 13:28

Перегляд повідомленняBjanko88 (22.1.2010, 0:10) писав:

Підкажіть будьласка маю після вагітності проблеми з зубами, сильно неболять, терпіти поки мож, питала дільничу ліарку каже що немож, а мій стоматолог каже що в 6 місяців вже мож, я також читала що небажено, хіба як вже припре, незнаю що робити? і ще без наркоза їх неполікувати, і я боюсь щоб малятку укол незашкодив. :diablo:

І можна, і треба !
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Камі 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 13:35

В мене це таке проблемне питаня. Мене стоматолог тримає під постійним контролем, бо коли почала годували грудьми то стрешенно стали псуватись зуби. Настача кальцію. Зарас підлікував і каже шо пістійні пломби буде ставити тоді, коли припиню годування, бо раніше нема сенсу - емаль знов попортиться і потрібно буде переробляти.
А на рахунок знеболюючого, то можите не хвилюватись, є спеціальні препарати, які не шкодять діткам. Просто потрібно наперед сказати стоматологу, що ви годуюча мати.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kacirinka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 13:40

Я лікувала зуби,робила анестезію(без неі не можу :diablo: ),казала лікарю що годую,і вона давала іншу,потім приходила додому і сціжувала то молоко.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 13:43

не можно, а нужно! я лечила на следующий день после выписки из роддома т.к. зуб взбунтовался, потом еще летом лечила. Анестезию не делала, имхо можно и потерпеть.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 14:18

Полікувала свої зубки, коли була на 3 місяці. Лікар робив укол спеціальний для вагітних, що не шкодить. Сказав прийти на 6 місяці (головне не на 4 і 7, бо це найризиковіші і найважливіші місяці вагітності). Але тоді так і не попала. Тепер вже по родах 3 місяці. Варто би таки навідатись. Бо хоч нічого не болить, але помітила, що емаль вже не така біла, як колись. Треба поповнювати організм кальцієм.Та й на дзюрки перевірити, бо певне точно є. Буду просити знов безпечний укольчик. От лише ніяк не зберусь.
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 15:37

Думаю, лікувати треба обов'язково - навіщо годуючій мамі хронічна інфекція в організмі?!!
Я лікувала на 6 місяці вагітності - лікар перепитала який місяць, потім сказала, що тепер вже можна. Але дозу анестезії наче зменшила, бо попередила, що діятиме лише 30 хв. На Вашому місці я б запаслась зцідженим молоком на всяк випадок - і вперед, за голівудською посмішкою :)
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему