Наразі маємо таку проблему: сьогодні чоловік ходив у військомат, оскільки на адресу його батьків прийшла повістка на призов на 10 березня цього року. Взяв з собою свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб і т.д. А йому відповідають, що якби дитина була без матері, а на його утриманні, то тоді він мав би відстрочку. Чоловікові 24 роки. Дитині на момент призову буде 9 місяців. Я чула, що до виповнення дитині 3-х років, батька не можуть забрати в армію. Ось, що пишеться у законодавстві: Відстрочка від призову на строкову військову службу за
сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які
мають: ...дитину віком до трьох років або старшу трьох років, яка
виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду Щось я зовсім розгубилася.
Хто з таким стикався? Допоможіть порадою.
Сторінка 1 з 1
Військовий обов'язок і дитина Чи надається відстрочка батькові?
Відправлено 19 січень 2010 - 16:31
Нажаль законодавчих нюансів не знаю, але зараз в мене на роботі (військова організація) служить хлопець у якого є дитина до року. Знаю точно, що коли двоє діток, то не призивають в армію.
Відправлено 19 січень 2010 - 16:35
спробуйте дізнатись щось про контрактну службу - хоч платитимуть, якщо дійсно треба буде служити...
Відправлено 19 січень 2010 - 16:41
Текст, що розкривається
2. Відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають:
1) непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб - громадян України, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати. Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому
законодавством;
2) неповнолітніх рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер або непрацездатних рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер незалежно від їх віку, якщо вони не мають інших працездатних осіб, крім призовника, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати;
3) одинокого батька або одиноку матір, у яких на утриманні перебувають двоє чи більше неповнолітніх дітей, до досягнення старшим із них повноліття;
4) дитину віком до трьох років або старшу трьох років, яка виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду;
5) двох і більше дітей;
6) дитину-інваліда;
7) дружину-інваліда;
8) вагітну дружину.
1) непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб - громадян України, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати. Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому
законодавством;
2) неповнолітніх рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер або непрацездатних рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер незалежно від їх віку, якщо вони не мають інших працездатних осіб, крім призовника, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати;
3) одинокого батька або одиноку матір, у яких на утриманні перебувають двоє чи більше неповнолітніх дітей, до досягнення старшим із них повноліття;
4) дитину віком до трьох років або старшу трьох років, яка виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду;
5) двох і більше дітей;
6) дитину-інваліда;
7) дружину-інваліда;
8) вагітну дружину.
Для відстрочки лише однієї дитини недостатньо. Обов'язкова умова - вона виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду. Коли вже двоє і більше дітей, то незалежно від цієї умови надається відстрочка. Можна спробувати пункт 8, але навряд чи вам підійде.
АмІнка, а не можете в воєнкоматі якось владнати з призовом?
Відправлено 20 січень 2010 - 02:11
Barbarris Vulgais, на контрактній основі взагалі мінімум 3 роки служать...
alabama, 8 пункт не підходить точно.. і владнати не знаю, як то... поки що ми думаємо над цим питанням.. хочу до юриста сходити на консультацію..
Мене взагалі дивує така позиція держави: залишити матір з дитиною без годувальника на цілий рік... цікаво, чи хоч за цей рік виплачують додатково якісь кошти, чи доведеться на 200 гривень жити щомісяця?
мда.. а я у рейс не хотіла пускати коханого на 3 місяці, а тут цілий рік... :(
alabama, 8 пункт не підходить точно.. і владнати не знаю, як то... поки що ми думаємо над цим питанням.. хочу до юриста сходити на консультацію..
Мене взагалі дивує така позиція держави: залишити матір з дитиною без годувальника на цілий рік... цікаво, чи хоч за цей рік виплачують додатково якісь кошти, чи доведеться на 200 гривень жити щомісяця?
мда.. а я у рейс не хотіла пускати коханого на 3 місяці, а тут цілий рік... :(
Поділитися темою:
Сторінка 1 з 1

Допомога