Боюсь, що не зможу стати хорошою мамою
Відправлено 16 січень 2010 - 00:40
Недавно подруга народила. Розмовляю з нею і бачу, що вона просто природжена мама, мені до неї далеко... Від того ще гірше.
Зараз друкую, а малеча все інтенсивніше копає мене... Напевно, їй не подобається те, що пишу...
Відправлено 16 січень 2010 - 00:48
Відправлено 16 січень 2010 - 03:59
Відправлено 16 січень 2010 - 10:22
Я впевнена, що для своєї дитинки ти станеш найкращою мамою! Всього тобі найкращого і позитивного настрою
Відправлено 16 січень 2010 - 11:13
Не переживай! Если у тебя такие мысли, знач будешь супермамой!!
Відправлено 16 січень 2010 - 11:24
Відправлено 16 січень 2010 - 11:56

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 16 січень 2010 - 12:10
Кожного вечора сиджу і мучу себе різними питаннями, забиваю голову різними дурницями (так каже мій чоловік), хоч до родів ше далеченько, але якись панічний страх вже мене переслідує. Чи справлюсь я одразу з двома дітками??? Знаю шо мама і чоловік завжди будуть поруч і допомагатимуть мені, але...кожного разу є якісь "але".
Вже багато разів переконую себе, що головне не панікувати і все получиться так як треба, але...знов це "але"...
Я впевнена в тому, шо коли родяться ті манюньки - материнський інстинкт приходить сам по собі. І ти всьо знаєш, і ти всьо вмієш, і в тебе все получається!!!
І ТИ БУДЕШ САМОЮ НАЙКРАЩОЮ МАМОЮ ДЛЯ СВОЇХ ДІТОК!!!
Відправлено 16 січень 2010 - 13:01
Відправлено 16 січень 2010 - 13:09

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 16 січень 2010 - 13:52
Відправлено 16 січень 2010 - 14:14
Вже на 8 місяці їздила я до подружки, яка вже мала синочка 1,5 місяця, їздила, щоб вона навчила мене: що, куди і до чого.
Воно маленьке лежало на столику і дригало ніжками і ручками, а я навіть підійти боялась, а як почала подружка йому міняти памперс, то я взагалі втікла. Уууууууу, думала, оце приїхали, і яка то мама з мене вийде, коли я навіть до дитини боюсь підійти?
А коли народилась Яринка, якісь резерви відкрились і інстинкти прокинулись, якимось дивним чином я вже знала, як правильно брати маля на руки, як правильно привласти до груді, як той памперс міняти, що можна зробити, щоб дитя не плакало, як помити йому попу під краном - ну все все прийшло з народженням дитинки, може, то якийсь гормон дає такі знання, не знаю.
Але все у вас буде добре і ви будете гарною мамою , повірте!
Відправлено 16 січень 2010 - 14:19
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Ну і моя мама звичайно допоможе!!!
Відправлено 16 січень 2010 - 15:25
Magnolia (16.1.2010, 0:40) писав:
Недавно подруга народила. Розмовляю з нею і бачу, що вона просто природжена мама, мені до неї далеко... Від того ще гірше.
Зараз друкую, а малеча все інтенсивніше копає мене... Напевно, їй не подобається те, що пишу...
такі страхи ховаються за незнанням що і як правильно зробити.
думаю в вашому випадку треба прочитати про елементарні речі як доглядати за новородженим.
Про купання, догляд за пупком, правильне прикладання, як годувати в перші дні про молозиво і молоко.
Про гігієну, тепловий режим, про коліки.
Про це все можна прочитати і тут на форумі але і є спеціальні книги, де все чітко описоно. І ще бажано б було,щоб ваш чоловік теж їх прочитав.
Тоді в перші хвилини після народження малюка ви будете знати точно що і як робити і не наробите помилок,яких боїтесь.
Я теж боялась що буду чогось не вміти, щось неправильно робити.
Але залишившись одни на один з дитиною в пологовому шкидко згадала з пам'яті прочитану інформацію на тему.
Не хвилюйтесь, головне не панікувати, а читати зараз поки є вільний час, бо після народження дитятка його буде зовсім мало
Відправлено 16 січень 2010 - 16:03

Ісус Христос дарує спасіння кожному, хто увірує у Нього і прийме Його своїм Господом і Спасителем!
Відправлено 16 січень 2010 - 16:24
Відправлено 16 січень 2010 - 16:52
Дитинка народиться, проснуться ваші інстинкти і все стане на свої місця !
Удачі !
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Ляля200, А чого ви так падаєте духом ? Ви не впевненні в собі ? У вас така велика донечка , ви ж її виховали, виростили....а помиляються в тому житті всі.
Відправлено 16 січень 2010 - 17:37
І ти теж будеш хорошою мамо, найкращою для своїх діток.
А якщо невпевнена у своїх силах, почитай літературу, пмозапитуй у досвіченіших мам на форумі. І ми радо тобі допоможемо.
Відправлено 16 січень 2010 - 17:44
не бійся!
я теж боялася, але нічо син росте!
я свято була впевнена, що він у мене буде хворий, бідний і нещасний. бо в мене ні одна рослинка, ні одна тваринка ніколи не виживали. я все казала - яка з мене мама?! я не вмію, в мене не вийде...
довелося серйозніше підійти й читати більше ніж про рослин і тварин, кожен день займатися, вчитися...
ти будеш найкращою мамою!
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
а ще мені здається, що тут не стільки страх бути мамою, як страх кардинальних змін, страх прийняття нових соціальних ролей, усвідомлення того, що життя зробило крутий поворот.
все буде добре. не переживай. це будуть приємні зміни!
Відправлено 16 січень 2010 - 18:14

Допомога