Головний біль
Відправлено 15 січень 2010 - 22:08
Відправлено 15 січень 2010 - 23:00
Марто4ка (15.1.2010, 22:08) писав:
А ти до лікаря зверталася? як на мене це може бути лімфатичні вузли, горло або вухо -, а може це мігрень?- однозначно треба до спеціаліста!
Повідомлення відредаговано melanja: 15 січень 2010 - 23:07

У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
Відправлено 15 січень 2010 - 23:21
ніколи не мала проблем з болями голвними, а цей тиждень як напасть якась((((
тиск взагалі майже зходиться....до лікаря ще не ходила. Але від чого таке??????що то може бути?
Відправлено 15 січень 2010 - 23:44
Вегетосудинна дистонія (ВСД)
Існує також багато синонімів ВСД, які імовірно відображають її ріжні форми. І подеколи кожен синонім роз глядається лікарами окремо, як окрема хвороба. Це і нейроциркуляторна дистонія, і вегетативна дистонія, і вегетоневроз.
Встановлено, що попри різноманітні прояви існує низка спільних діаґностичних ознак, які вказують на центральну мозкову, тобто реґуляторну природу розладів. А саме - дисфункція глибокої зони головного мозку, яка називається лімбіко-ретикулярний комплекс (такий собі свого роду суперкомп'ютер).
ВСД належить до тих хвороб, які можна встановити тільки за їх симптомами. Тобто при ВСД нема структурних змін в мозку, та і інші методи дослідження не вказують на суттєві зміни в орґанізмі. Але людина себе зле почуває. Дослідження показали, що при ВСД порушується тонкий баланс між найважливішими відділами вегетативної нервової системи: симпатичним і парасимпатичним. Тому всі симптоми хвороби базуються на дисбалансі внутрішніх фізіолоґічних, біохемічних процесів.
Тепер про лікування.
Як ми з гадали, ВСД це сукупність симптомів, тому лікування повинне бути комплексне.
Базова терапія включає загальнооздоровлюючі заходи для усунення перевтоми, безсоння і стресів.
Тобто це - оптимальна рухова активність - якийсь легкий спорт, лікувальна гімнастика. Потрібно більше рухатися. Без цього інші лікувальні заходи будуть мати слабий учинок.
Психоемоційна гіґієна:
Вилучення конфліктів в праці, вдома, з друзями. Усунення шкідливих фахових чинників.
Якщо є інші хронічні хвороби - обов'язково маєш їх позбутися - злі зуби, фаринґіти, риніти, гайморити, тонзиліти тощо. Деяких з цих хворіб не завжди можна раз і на все позбутися, тому треба наприклад періодично з профілактичною метою полокати горло, навідатися до свого оториноляринґолоґа тощо.
Психотерапія/автотренінґ - що Тобі більше підходить Можна це поєднати, наприклад, щоб психотерапевт навчив Тебе займатися автотренінґом. Дуже ефективний захід.
Нормалізація стану нервової системи, тобто заспокійливі середники. Не треба боятися, що Ти до них звикнеш - досить, скажімо настоянки валеріани або собачої кропиви. Можеш купити в аптеці заспокійливий трав'яний збір і його позаживати якийсь час (він діє не відразу, але коли його поприймати якийсь час).
Загартовування - щоб серцево-судинна система була в тонусі. Це як доповнення до рухової активності. Плюс ще може бути масаж.
Офіційно рекомендується також обмежити каву і чай (замість чорного чаю можна пити зелений).
З ліків ще адаптоґени: настоянка женьшеню, елеутерококу, золотого кореня. Ефективний середник проти ВСД - етерна олія цитрини. Можна собі робити купелі з додаванням ароматичних олій цитрусових. Для нормалізації сну часом потрібно позаживати якісь ліки. Знов таки, не бійся, що виникне звикання - здебільшого вистачає 3-4 дні прийому снодійних ліків, щоб повернувся нормальний сон - людина перестає підсвідомо боятися того, що не зможе заснути.
Перейшла я багато різного медикаментозного лікування і зупинилась на чаях.
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Час від часу обстежуюсь в невролога.
Головне - профілактика.
Відправлено 16 січень 2010 - 00:06
Три дні підряд просто дико боліла голова. Також маю звуженні судинки. Мені помагає тільки цитрамон. А ці дні просто капець був. Я якраз 2 тижні тому закінчила приймати вітамінки і ехінацею (невролог прописала).
Ще в таких випадках рятуюся зеленим солодким чаєм, кавою, стискаю голову хустиною, але найкраще діє - сон. Коньяк мені дає зворотню реакцію - стає гірше (чоловік жартує, що 20 грам то замало, щоб подіяло:))
Відправлено 16 січень 2010 - 16:09
Відправлено 16 січень 2010 - 16:26
Марто4ка (16.1.2010, 17:09) писав:
Ця тема теж для мене. В нас в сім"ї головні болі це звичне явище. У чоловіка мігреневі та як кажуть "магнітні бурі" та у мене також, тільки в мене з ускладненнями *тиск у очах, болять зуби та страшенно нудить). Звичайний цитрамон нам не допомагає, та й взагалі на таблетки мало надії. Маємо дієвий спосіб, багато разів переконалися.
Треба зробити по можливості крепку солодку каву та вичавити в неї кусок лимона. Випити.
Або: спробувати помасажувати великого пальця на лівій руці;
або: прикласти листок капусти на голову і спробувати заснути.
Відправлено 16 січень 2010 - 22:52
а оці останні дні це жах... голова третій день особливо після обіду болить, спазмує....були магнітні бурі, та й затемнення сонця...
якщо болить голова і викручує кістки, знай то на зміну погоди у мене...
Відправлено 17 січень 2010 - 11:33
Відправлено 17 січень 2010 - 11:50
Але у випадку ВСД не раджу займатись самолікуванням. Треба обстежуватись щоб знати , де саме ті судини спазмують і тоді лікуватись.
Відправлено 17 січень 2010 - 12:01
Відправлено 17 січень 2010 - 14:20
Користувач подумав і додав через 8 хв.:
Vesta*
Тоді порадьте може толкового лікаря
Відправлено 17 січень 2010 - 21:54
Відправлено 17 січень 2010 - 23:10
Мігрені внаслідок стресу, недосипання, або ще , кажуть, від деяких продуктів, наприклад, мед, горіхи.
Треба ширше поцікавитись цим питанням.
А які дослідження проводять?томограму?це ж голова.
Відправлено 17 січень 2010 - 23:18
Повідомлення відредаговано Vesta*: 17 січень 2010 - 23:19
Відправлено 18 січень 2010 - 22:14
Відправлено 18 січень 2010 - 22:31
Відправлено 09 березень 2010 - 22:38
Відправлено 09 березень 2010 - 22:41

Допомога