Печена полядовиця, шинка як правильно маринувати та запікати таке м'ясо
Відправлено 05 січень 2010 - 15:48
Як Ви маринували м'ясо?
Чим відрізняються маринади для телятити і свинини?
Скільки часу витримували в маринаді?
Скільки часу запікали в духовці і при якій температурі?
Відправлено 05 січень 2010 - 16:00
обтираю шинку сіллю, перцем і на ніч в холодильник . Зранку витягую і тримаю ще трошки в теплі. Потім шпігую часничком і морковкою можна дати чорнослив. Беру спец. "рукав для запікання" , м"яско туди , зав"язую і ставлю в холодну духовку.
Печу при т. 180 град прибл. 2 години. (залежно від куска м"яса, а м"ясо трішки ниточкою стягую"). Таке саме роблю з шпондером, але печу у фользі.
Магазинного ми вже давно не купуєм.
Смачного!
Відправлено 05 січень 2010 - 16:00
Так і буду робити. Минулого року запікала в духовці, без фольги, вийшло дуже сухе.
Відправлено 05 січень 2010 - 16:18
Можна запекти і у фользі, а можна просто на деку. У фользі точно так як у рукаві, а на деку роблю трошки інакше. Спочатку промаринований шмат м'яса обсмажую на сковорідці на сильному вогні до рум'яної скоринки, потім перекладаю на змащене деко, доливаю 0,5 скл води або червного сухого вина і у духовку розігріту на 200 градусів. Час від часу поливаю соком, що утворився. Якщо м'ясо надто швидко рум'яниться, але не пропікається, то можна його зверху прикрити фольгою. Готовність перевіряю проколюючи м'ясо: сік, який виділяється повинен бути прозорим.
Про час маринування: як правило мариную цілу ніч. Якщо ж часу менше, то можна обмазати м'ясо гірчицею, тоді воно буде м'яким і ніжним.
Про м'ясо: смажу я як свинину, так і телятинку молоду. Якщо хочеться пісного м'яска, то запікаю полядвицю, тобто вирізку. Якщо хочу жирнішого, то беру шинку або ще краще карчик (він завжди найніжнішим виходить). З телятини вибираю шиночку для запікання.
Відправлено 05 січень 2010 - 16:18
А маринад можна робити різний - це все за смаком.
Шпондер натираю сіллю і перцем, потім шпігую часником і у фользі запікаю.
А полядвицю можна і з чорносливом, і з курагою (дуже смачно), а також з гірчицею, яблуками. А ще привезла з Криму натуральні приправи різні - от і натираю м"яско (смакота !!!!) За тими приправами, я так думаю, можна подивитися і на базарі.....

У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
Відправлено 05 січень 2010 - 16:21
Відправлено 18 січень 2010 - 20:47
Відправлено 18 січень 2010 - 22:12
маринад - то вже кому який до смаку, в мене коожен раз якийсь інакший виходить, але сам процес запікання - не міняється
Отже, полядвицю стараюся вибрати одну або дві одинакового розміру. Якщо одна дуже велика, то розрізаю її повздовж на дві тонших.
Нагріваю духовку до 230-250 градусів.
На плиті, нагріваю сковорідку, змащену олією, на максимальній температурі. Коли олія вже конкретно розігріта - ставлю м'ясо і обсмажую з чотирьох сторін до румяного коліру, приблизно 2-3 хв на кожному боці (це залежить від якості сковорідки). Обсмажене м'ясо вкладаю на дечку і в ставлю у вже зазделегіудь нагріту духовку
При температурі 250 градусів мясо буде готове за 20 хв.
Якщо духовку розігріти до 230 градусів, то 25-30 хв. Все залежить від товщини м'яса. Шинка в діаметрі 8-10 см буде готова за 20 хв. Мясо буде готове, коли температура в середині шинки досягне 65-70 чрасусів. Це треба заміряти за допомогою харчового термометра. М'ясо при цьому буде соковите і матиме рожевий колір. Якщо температура перейде 70, то м'ясо буде перепечене і суховате. Шинка виходить румяно-золотистого коліру з маленькою шкоринкою і ніжною серединкою. Саме основне в цій справі не перепекти.
Смачного!
Відправлено 08 березень 2010 - 01:03
Відправлено 07 квітень 2011 - 13:29
Бере теплу воду розчиняю у ній сіль так щоб яйце спливало, додаю гвоздику, перець горошком, лавровий листок, цибулину на 4 частини. І мариную у цьому 2 доби.
Потім виймаю і натираю спеціями для сала, прорізуюю кишеньки і кладу туди часник. Зверху підчеревину посипаю зернами гірчиці, і у фольгу з на 2 - 3 год на холод. Потім печу 20 хв, через 20хв прорізую зверху фольгу, щоб утворилася кірочка і підрумянилось десь на 15 хв.
Відправлено 21 травень 2011 - 00:44
Відправлено 25 травень 2011 - 09:56

Допомога