Я вже кілька днів себе погано почувала, мене морозило, боліло все тіло - списувала на весняний грип, але чомусь потайки від усіх купила тест, що я відчула, коли побачила на ньому дві заповідні смужечки, зрозуміють лише ті, хто також довго і безнадійно чекав. Цей тест, найдорожчий і такий для мене щасливий, я зберігаю досі, як доказ того, що мрії збуваються. У мене ще не було затримки, навіть кілька днів залишалося до початку місячних, а він мені підказав, що моє чудо вже сидить у животику.
За ці кілька років я так довго і старанно придумувала, як скажу новину своєму чоловікові, уявляла собі його реакцію, а сталося все зовсім по-іншому! Перша людина, котрій я подзвонила, була моя лікарка, бо я знала, що тепер починається для мене набагато важча і складніша робота - зберегти мою дитинку. Тому чоловік про мою вагітність дізнався по телефону, коли я диктувала йому список необхідних ліків
Народжувати я мала 31 грудня. Просила донечку зачекати хоча б день-два, бо у своєму лікарю була впевнена, а от інший медперсонал... Ночувала в лікарні на католицьке Різдво, то вночі п*яні санітарки і медсестри так виспівували, що було страшнувато. Новий Рік ми відсвяткували дома, а 2 січня зранку лікар сказав бути, як штик, в лікарні. Без варіантів. Приїхала з сумками в свою палату, а повернулася додому вже з іншим, найдорожчим у свті пакуночком.
До речі, пологів я не боялася, перечитала купу літератури, приставала до усіх знайомих і коліжанок, які пережили уже цей процес, до усіх дівчат в лікарні, котрі прийшли не вперше. Мені завжди спокійніше, коли я знаю, чого чекати. Найбільше лякає невідомість.
Зранку лікар(він був якраз після нічного чергування) мене оглянув і наказав випити касторку
Сонна медсестричка зробила клізму і повела мене в передродову палату,це була 2 год ночі. Я завжди мріяла народжувати вночі, коли спокійно, тихо, щоб якнайменше сторонніх людей заважало процесу довгоочікуваної зустрічі з моїм щастячком. Ну і на випадок конфузу (коли не стримаюся і почну пищати) поменше людей спостерігало мій позор
Лікар довго говорив про щось з акушеркою, принесли крапельницю
Мобільний телефон у мене намагалися відібрати ще по дорозі в пологове відділення, але я так відбивалася, що вони здалися
Потуги почалися несподівано ідля мене, і для лікаря з акушеркою. По усіх прогнозах це мало бути не раніше 12дня.
Коли мене нарешті взяли на крісло, я не могла повірити у своє щастя. Коли акушерка підтягнула до себе інструменти, я насторожилася "А що, Ви будете мене різати???" - "Та що ж ми, звірі якісь?"- але так хитро посміхнулася...Моє сонечко народилося з вагою 2850 у 7,07 ранку з першими промінчиками зимового пасмурного сонця.
Яке ж воно було красиве, беззахисне. Я піддалася загальному настрою - у мене від щастя котилися сльози, але я також сміялася. Доцька була так схожа на чоловіка, мені здавалося, що це його обличчя зменшене у кілька разів, таке червоненьке і смішне.
У мене було всього 2 маленькі тріщинки, але лікар вирішив накласти шви, пояснив "бо люблю вишивати хрестиком".
Мене вивезли в коридор, нарешті віддали телефон, я відразу подзвонила заспокоїти маму і привітати чоловіка з народженням донечки. Мама прибігла в лікарню з фотоапаратом, і у мене є перші фотографії доцьки, коли їй ще нема й години від народження.
А потім почався найбільший кошмар мого життя. Я лежала в коридорі, навколо було повно лікарів, акушерок, медсестер, усі підходили до мене, питали як я себе почуваю, а я, дурненька казала, що все нормально. Ну звідки я могла знати, що кілька годин після пологів нічого не має боліти? Боліло сильно, постійно мій стан погіршувався, все починало плавати перед очима, а я мовчки терпіла. Аж через 2год, коли інстиктивно, притиснула рукою те місце, котре боліло, відчула, що там велика гуля. Мені стало страшно, я закликала акушерку, коли вона підняла мою сорочку, і відразу закричала, щоб викликали лікаря. Мене без пояснень на каталці завезли назад в родзал, як сказали потім, не було часу навіть готувати операційну. Як виявилося згодом, у мене все було сильно закріплене всередині, і хоча донечка було малесенька, але коли вона виходила, у мене тріснула судина, утворилася величезна гематома, кров не зверталася. Коли я відкрила очі, то побачила довжелезний білий коридор, стіни якого розсувалися(такий собі ефект комп*ютерної графіки), я кудись рухалася, але мені було дуже страшно. Потім я побачила себе на кріслі, а біля мене лікаря, акушерку і ще купу якогось народу. І відчуття паніки і жаху. Так сильно я ще ніколи не боялася у своєму житті.
До пам*яті я прийшла від наполегливого і безперервного "квакання" свого мобільного. Скільки часу він дзвонив - не знаю. Попросила подати мені його, щоб заспокоїти своїх рідних, що зі мною все добре. Поговорила з чоловіком. Виявляється, він зранку приїхав до лікаря, пили каву, говорили з ним, аж тут раптом дзвінок, лікар вискочив з кабінету, медсестра сказала, що лікаря викликали на термінову операцію.Чоловік почав дзвонити до мене, я не відповідала. Він усе зрозумів. Тільки заспокоїла його, мене знову почало трусити від болю, але цього разу вистачило розуму признатися відразу. Коли санітарка завозила каталку в операційну, я попросила дати телефон, бо розуміла, що треба попередити чоловіка, а вона мені "Ти б ліпше молилася". Друга операція пройшла нормально, розпанахали мене вже конкретно, вже так, щоб 100%. Це все тривало до 16.00. Коли мене привезли в палату, я не могла повірити в те, що зі мною сталося. З одної сторони, це був найщасливіший день в моєму житті - тепер у нас з доцькою один день народження на двох, а з другої... Виписали нас з лікарні лише на 8-й день, хотіли мене ще потримати, але пожаліли. Ще майже місяць я майже не вставала з ліжка,чоловік на руках носив у ванну, бо треба було постійно промивати милом шрамище. Крутилася голова, від великої втрати крові. Із-за сильних антибіотиків довелося перейти на штучне годування. Але всі ці проблеми в далекому минулому, а моє сонечко, моє щастя, моя золота дівчинка вартувала всього, що довелося пережити.
Коротко не получилося, просто на днях у моєї доці був день народження і спогади нахлинули, таке враження, що пережила знову той день.

Допомога