Чи поступаються вам місцем в транспорті?
Відправлено 02 квітень 2008 - 14:03
Відправлено 02 квітень 2008 - 14:20
Це все шутки.
Зараз мені часто допомагають піднести коляску, коли я через підземний перехід іду, теж здебільшого чоловіки. Там ВУЗ один недалеко стоїть, то студенти допомагають. Мені в принципі допомога не дуже й потрібна, але приємно!!!
Відправлено 02 квітень 2008 - 14:24
Відправлено 02 квітень 2008 - 15:09

Відправлено 02 квітень 2008 - 15:33
Коли була на 8 місяці, приїхала в Київ, і булаприємно вражена, як всюди поступалися місцем-і в метро, і в чергах, і в маршрутках.
Зараз, якщо їду з донечкою в маршрутці, завжди хтось звільняє місце. А буває, що їду одна, і дивуюся, чому це мені ніхто місце не звільняє.
Все залежить від конкретної людини, а не від статі.
Минулого року, коли Мирослава була ще зовсім маленька, у нас частенько ліфт не працював, а гуляти ми все-одно виходили. То коли я тягнула наверх і дитину, і візочок, одного разу йшли теж якісь майстри з водоканалу, і допомогли, а буває, що сусіди спокійно проходять повз...

Відправлено 02 квітень 2008 - 16:16
Коли з малою на руках в черзі теж не пропускають, хоча звичайно якби я пішла без черги то ніхто б нічого не сказав. Одного разу жіножка в аптеці сказала мені, що потрібно бути наглішою, може й справді не чекати "джентельменства" від чоловіків а просто "вимагати" своїх заслужених привілегій.
Відправлено 02 квітень 2008 - 16:24
Ну якшо вам так треба то йдіть.
Невже не було іншої каси? Оце наглість..їм треба..
Відправлено 02 квітень 2008 - 16:26
Анютина мама (2.4.2008, 17:16) писав:
Будучи ще вагітною,була я кось в біліотеці Вернадського.Там на ксероксі вагітні і професори можуть проходити без черги.Але в той раз на ксероксі було всього двоє людей. Я збиралась почекати, але один чоловік, вже похилого віку, наполіг, щоб я пройшла перед ним, хоча, як потім виявилось, йому всього одну сторіночку треба було відксерити. Я була вражена!
А поруч в читальному залі теж була величезна черга, я не збиралася йти без черги, але ті, хто були переді мною наполягали, щоб я пройшла без черги. Я зрештою так і зробила. Так одна жіночка, яка вже була першою, почала мені голосно розповідати, що вона теж була вагітною, але стояла в черзі і її ніхто не пропускав, і що всім важко стояти. Врешті, я звідти пішла із зіпсованим настроєм.

Відправлено 02 квітень 2008 - 17:31
Відправлено 02 квітень 2008 - 17:56
Відправлено 02 квітень 2008 - 18:56
От коли їду з синочком, тоді завжди поступаються, чи то проігнорувати дитину важко чи як?
Але взагалі дивує наше суспільство, особливо хлопці років 15-30
Відправлено 02 квітень 2008 - 19:24
а взагалі поступатись почали десь місяці на 8, переважно старші жінки та, як не дивно, молоді хлопці. Правда, іноді і стояла
Відправлено 02 квітень 2008 - 20:05
А щодо черг, мене вперед не пропускали ніколи.
Відправлено 02 квітень 2008 - 20:14
Далеко нам таки до Європи!
Відправлено 02 квітень 2008 - 20:16
Настюша (2.4.2008, 19:56) писав:
От коли їду з синочком, тоді завжди поступаються, чи то проігнорувати дитину важко чи як?
Але взагалі дивує наше суспільство, особливо хлопці років 15-30
А мене найбільше нервує, коли діти бачуть що їм місце уступають і починають нагліти: заходять в маршрутку і починається істерика:"хочу сісти!"або ще гірше, кричать:"Уступіть місце маленькій дитині!" А мама не навчить дитину що так неввічливо, а тільки піддакує,щоб часом дитятко не закотило ще більшої істерики. А якщо місце уступлять, то ще й торгується, бо нестерпне дитятко хоче сидіти не ззаду, а спереду, не всередині, а біля вікна...
Дітям таким переважно 5-6 років, не маленькі, можна все пояснити і поставити на місце, а то потім на голову вилізуть! Повірте, я не перебільшую,я 6 років репетитором працюю і такого надивилась!!!
Коротше, таким місця не уступаю принципово!
Відправлено 02 квітень 2008 - 20:27
Був випадок, коли мені у жіночій консультації (!) чоловік, який прийшов з вагітною дружиною (!!), не поступився місцем. Мабуть, в інший день я б йому щось сказала, але тоді не хотілося скандалити.
Я теж пару разів була свідком подібної ситуації, коли ходжу кров здавати з вени. Там, під кабінетом, стоїть диванчик, щоб пузатіки, після здачі крові, могли трохи пересидіти. Часто приходять чоловіки з своїми вагітними дружинами, сідають і з чистою совістю сидять, чекають
Відправлено 02 квітень 2008 - 20:43
Ще дуже противно дивитися коли їдуть мамочки з дітьми і надають своїй дитині окреме місце, коли в маршрутці повно народу
Мене також це дратує! Завжди хочеться спитати заплатила вона за одне місце чи за два ( хоч самій і соромно від таких думок). А як приємно спостерігати, коли дитина 6-7 років поступається місцем старенькій бабусі чи вагітній жінці! Сама була свідком такої ситуації! Дітям же теж треба прививати якісь правила поведінки в суспільстві. А то чого ми чекаємо від дорослих чоловіків, коли самі їх в дитинстві привчаємо до того, що вони центр Всесвіту, і що головне опікуватись собою, головне, щоб тобі було зручно! Я вважаю, що багато чого дає власний приклад, приклад батьків. Коли дитина бачить як мама чи тато поводять себе, то все це відкладається в свідомості і вона, в майбутньому, робить так як робили її батьки. Тож, від нас залежить чи будуть років через 10-15 чоловіки поступатись місцем жінкам (і не тільки вагітним).
Відправлено 02 квітень 2008 - 22:00
А ще у мене була ситуація, коли на базарі купувала полуниці, і була черга, мабуть 7-8 чоловік. Правда, сонце пекло страшенно. І дві жіночки середнього віку почали мене активно просувати вперед, щоб я без черги пройшла, тим більше мені всього кілограм треба було. А попереду мене стояла бабуся років 65, так вона страшенно обурювалася, чому це мене вперед пропускають, а її ні, бо їй теж важко стояти...жіночки їй почали пояснювати, що я ж вагітна, можу ще зомліти на сонці, взагалі важко стояти, та й самі, кажуть, були в такому стані. А бабуся все одно обурювалася.
А от серед чоловіків дійсно молоді хлопці частіше поступалися місцем, ніж чоловіки за 35 років.

Відправлено 02 квітень 2008 - 22:37
Надіюсь,що скоро потепліє і без верхнього одягу вже буде добре видно мого гарбузика
Відправлено 02 квітень 2008 - 23:00
Десь через місяць після народження киці стався зі мною такий кумедний випадок: я їхала в транспорті, стояла, і думала про своє - тут підскочила тітонька і почала кричати на молодика який сидів пильно дивився у вікно пижівки.
"Гляньте людоньки, бідна вагітна аж нависла над ним ледве дихає, а воно ...... сидить :-)))) молодик глянув на мене і скочив як обшпарений ну а я ...... мусила підіграти бо не хотіла поставити сердобольну тітоньку в незручне положення я подякувала їй сіла і ледь стримувала сміх - а животик був ще десь на 3 місяць ось так то. Є добрі люди на світі!

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках