Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи поступаються вам місцем в транспорті? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 56 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи поступаються вам місцем в транспорті? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Марикоша 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 02 квітень 2008 - 14:03

Мене цікавить чи поступаються вам місцем, в транспорі чи черзі, під час вагітності :nea: та з маленькими діточками :nea: . Просто часто бачу, що коли вагітна жінка заходить до вагону, то більшість чоловіків засинають :nea: , а решта - з цікавістю дивляться на животик жінки. В основному, місцем поступаються жінки, і не дівчата, а жінки середнього віку. Недавно подруга розказувала, що бачила, як дві ваітні одна одній місцем в маршрутці поступалися. В однієї - місяць шостий, а в іншої - десь 8. Сперечалися кому важливіше, та що на 8 місяці каже: " Сидіть, ви ж теж вагітна!", а та відповідає :" А вам потрібніше, у вас срок більший!".... Смішна картина, але чомусь викликає сум :cray: ... А як у вас?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 14:20

Мені поступалися завжди. І в основному це були молоді чоловіки, іноді не дуже молоді, але в основному чоловіки. Спочатку мене трішки дивувало, потім звикла. До хорошого скоро звикають. Я з цього приводу казала своїм, що вони просто бояться, щоб така громадина на них не впала, бо пузко у мене було величеньке.
Це все шутки.
Зараз мені часто допомагають піднести коляску, коли я через підземний перехід іду, теж здебільшого чоловіки. Там ВУЗ один недалеко стоїть, то студенти допомагають. Мені в принципі допомога не дуже й потрібна, але приємно!!! :nea:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 14:24

Під час вагітності у транспорті поступалися місцем. А бувало таке, що заходиш в маршрутку, а водій зразу кричить, щоб хтось дав місце.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 15:09

А мені почали поступатися місцем коли вже живіт був просто величезним, в інший час просто відвертались до вікна. Аж гидко було.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 15:33

З місцем у транспорті, як я була вагітна, бувало по-різному. Інколи поступалися місцем чоловіки, але частіше все-таки жінки. Були моменти, коли заходиш у маршрутку, а чоловіки починають з цікавістю дивитись у вікно або робити вигляд, що мене немає... неприємно. Був випадок, коли мені у жіночій консультації (!) чоловік, який прийшов з вагітною дружиною (!!), не поступився місцем. Мабуть, в інший день я б йому щось сказала, але тоді не хотілося скандалити.
Коли була на 8 місяці, приїхала в Київ, і булаприємно вражена, як всюди поступалися місцем-і в метро, і в чергах, і в маршрутках.
Зараз, якщо їду з донечкою в маршрутці, завжди хтось звільняє місце. А буває, що їду одна, і дивуюся, чому це мені ніхто місце не звільняє.
Все залежить від конкретної людини, а не від статі.
Минулого року, коли Мирослава була ще зовсім маленька, у нас частенько ліфт не працював, а гуляти ми все-одно виходили. То коли я тягнула наверх і дитину, і візочок, одного разу йшли теж якісь майстри з водоканалу, і допомогли, а буває, що сусіди спокійно проходять повз...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анютина мама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 16:16

Мені теж не спішили поступатись місцем, особливо коли термін був не великий. А якшо поступались то справді переважно жінки. Чому так? Не знаю. Але справді сумно.
Коли з малою на руках в черзі теж не пропускають, хоча звичайно якби я пішла без черги то ніхто б нічого не сказав. Одного разу жіножка в аптеці сказала мені, що потрібно бути наглішою, може й справді не чекати "джентельменства" від чоловіків а просто "вимагати" своїх заслужених привілегій.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анютина мама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 16:24

А доречі, сьогодні зранку були з малою в супермаркеті, під*їзджаєм до каси, викладаю товар. А заду двоє мужчин "пропустіть нас будь-ласка в нас одна горілка" :nea: Я навіть незнала шо їм сказати.
Ну якшо вам так треба то йдіть.
Невже не було іншої каси? Оце наглість..їм треба..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 16:26

Перегляд повідомленняАнютина мама (2.4.2008, 17:16) писав:

... Одного разу жіножка в аптеці сказала мені, що потрібно бути наглішою, може й справді не чекати "джентельменства" від чоловіків а просто "вимагати" своїх заслужених привілегій.

Будучи ще вагітною,була я кось в біліотеці Вернадського.Там на ксероксі вагітні і професори можуть проходити без черги.Але в той раз на ксероксі було всього двоє людей. Я збиралась почекати, але один чоловік, вже похилого віку, наполіг, щоб я пройшла перед ним, хоча, як потім виявилось, йому всього одну сторіночку треба було відксерити. Я була вражена!
А поруч в читальному залі теж була величезна черга, я не збиралася йти без черги, але ті, хто були переді мною наполягали, щоб я пройшла без черги. Я зрештою так і зробила. Так одна жіночка, яка вже була першою, почала мені голосно розповідати, що вона теж була вагітною, але стояла в черзі і її ніхто не пропускав, і що всім важко стояти. Врешті, я звідти пішла із зіпсованим настроєм.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маша 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 02 квітень 2008 - 17:31

Коли була вагітною, то в пустих маршрутках (коли місця заняті, а прохід вільний) місцем поступалися завжди, здебільшого жінки. Одного разу зайшла в повну маршрутку і стала біля сімейної пари, я була на восьмому місяці, то вони на мене глянули і жіночка почала вставати, а чоловік на неї дивиться великими очима і чого це вона :nea: . Було так, що пустої маршрутки не дочекатися, так як стояти довго я не могла, то поміщалася в переповнену, а там мене могли помітити лише спереду, то в більшості випадків або зацікавлено дивились на мене, або відвертались до вікна і це були старші жіночки і молоді дівчата. Було що їхали тато з донькою і він її на коліна собі так і не взяв так, уступив чоловік з заднього сидіння, що мені теж було не дуже добре, але я йому вдячна за це.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 17:56

Поступалися завжди, з перших тижнів, я не знаю чи це з вагітністю було пов"язано... далі був більший животик, але його практично не помітно було, та все одно поступались завжди, правда, я не завжди мала бажання сідати, але коли починали вмовляти, то простіше було присісти, але сидячи в мене спина боліла... поступалися чоловіки молоді і середнього віку, інколи молоді дівчата, а ще один раз бабця старалась мене посадити... от так... колись був такий випадок, що аж троє підвелись... так прикольно, літо, в мене пузіко взагалі не було, і все молоді хлопці, може, сподобалась, не знаю...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 квітень 2008 - 18:56

Поки що поступилися тільки 1 раз, чи то із-за того що ще пузо не надто велике, та й таких як я з животами (щоправда невагітними) море........... Можливо з-під куртки не так видно чи що.......... Але зло бере, особливо якщо звільняється місце в маршрутці і на нього зразу кидаються якісь пацани малолєтки. не дивлячись на тих хто поруч :ireful: . Ще дуже противно дивитися коли їдуть мамочки з дітьми і надають своїй дитині окреме місце, коли в маршрутці повно народу :acute: Я таке не поважаю, відразу вчать дітей бути безкультурними егоїстами :cool:
От коли їду з синочком, тоді завжди поступаються, чи то проігнорувати дитину важко чи як?
Але взагалі дивує наше суспільство, особливо хлопці років 15-30 :bad: аж бридко дивитися як їде і тупиться в вікно тіпа не замічаючи старших людей і вагітних навколо...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ляля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 19:24

Якось зранку їхала в консультація здавати аналізи, строк ще не дуже великий, але животик вже був. Маршрутка переповнена, та на зупинці хтось біля мене вийшов і я сіла. Сижу собі, аж тут якась дівчина мені каже:"Дівчинко, встань, тут вагітна жінка стоїть". А мені 22 роки... :ireful:
а взагалі поступатись почали десь місяці на 8, переважно старші жінки та, як не дивно, молоді хлопці. Правда, іноді і стояла
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   syliko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 20:05

Як не дивно, але здебільшого поступаюсьтя місцем жінки так-би мовити репродуктивного віку. Мабуть ще не забули як то воно ходити з карапузиком. Молодь переважно (вибачте на слові) ніскілечки незнітившись вирячається на твій живіт і продовжує сидіти з чистим сумлінням. А чоловіки попадаються іноді гірше не придумаєш, або сідає на щойно звільнене місце, щоб встигнути поперед тебе, або робить квадратні очі, коли його дружина поступається тобі місцем. В таких випадках я кажу собі:"Значить він або старий або хворий". Хоча звісно не приємно. Вони мабуть думають :" Ачому це я маю поступитьсь, нехай сусід поступиться, а ця вагітна нехай на тролейбусі їде, раз їй треба, бо я ж заплатив не 50 коп, а 1,50 грн за те щоб сидіти". Але для справедливості скажу, що не всі чоловіки такі. А одного разу мені старенька бабуся поривалась поступитись місцем. Прикро те, що стояти дійсно важко, вже 34 тижні, і животик у мене важкенький.
А щодо черг, мене вперед не пропускали ніколи.
My Signature
ЗображенняЗображення
Життя іде, і все без коректур
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 20:14

Моя мама, коли була у Німеччині розказувала, що якщо у громадський транспорт заходить жінка (не важливо чи вагітна, просто ЖІНКА), всі чоловіки не задумуючись встають і пропонують сісти. А проїзд там коштує набагато дорожче, там платиться за кількість проїжджених зупинок.
Далеко нам таки до Європи! :ireful:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 20:16

Перегляд повідомленняНастюша (2.4.2008, 19:56) писав:

Поки що поступилися тільки 1 раз, чи то із-за того що ще пузо не надто велике, та й таких як я з животами (щоправда невагітними) море........... Можливо з-під куртки не так видно чи що.......... Але зло бере, особливо якщо звільняється місце в маршрутці і на нього зразу кидаються якісь пацани малолєтки. не дивлячись на тих хто поруч :acute: . Ще дуже противно дивитися коли їдуть мамочки з дітьми і надають своїй дитині окреме місце, коли в маршрутці повно народу :bad: Я таке не поважаю, відразу вчать дітей бути безкультурними егоїстами :bad:
От коли їду з синочком, тоді завжди поступаються, чи то проігнорувати дитину важко чи як?
Але взагалі дивує наше суспільство, особливо хлопці років 15-30 :bad: аж бридко дивитися як їде і тупиться в вікно тіпа не замічаючи старших людей і вагітних навколо...

А мене найбільше нервує, коли діти бачуть що їм місце уступають і починають нагліти: заходять в маршрутку і починається істерика:"хочу сісти!"або ще гірше, кричать:"Уступіть місце маленькій дитині!" А мама не навчить дитину що так неввічливо, а тільки піддакує,щоб часом дитятко не закотило ще більшої істерики. А якщо місце уступлять, то ще й торгується, бо нестерпне дитятко хоче сидіти не ззаду, а спереду, не всередині, а біля вікна... :nea:
Дітям таким переважно 5-6 років, не маленькі, можна все пояснити і поставити на місце, а то потім на голову вилізуть! Повірте, я не перебільшую,я 6 років репетитором працюю і такого надивилась!!! :cool: Маму з татом на... посилають (в 2 класі), заперечень не терплять, а коли миле дитятко вибігає зі своєї кімнати, по кутам ховаються! :cool: При чому сім"я благополучна,заможна,батьки викладачі ВУЗу...
Коротше, таким місця не уступаю принципово! :ireful:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 20:27

[quote name='zajka' date='2.4.2008, 15:33' post='10838']
Був випадок, коли мені у жіночій консультації (!) чоловік, який прийшов з вагітною дружиною (!!), не поступився місцем. Мабуть, в інший день я б йому щось сказала, але тоді не хотілося скандалити.
Я теж пару разів була свідком подібної ситуації, коли ходжу кров здавати з вени. Там, під кабінетом, стоїть диванчик, щоб пузатіки, після здачі крові, могли трохи пересидіти. Часто приходять чоловіки з своїми вагітними дружинами, сідають і з чистою совістю сидять, чекають :ireful: !!! В той же час з кабінету виходить вагітна і, ніяковіючи, намагається на вузьке бильце дивана поставити сумку, пакетик і сама обпертись, ще й одягнути верхній одяг підтримуючи речі пузіком! А чоловіки сидять...., ще може сказати: " У вас хустинка упала"! Я просто не розумію, він же прийшов з вагітною дружиною, яка також живе в суспільстві, яка їздить в транспорті чи спілкується з тими ж продавцями в магазинах! Йому ж знайомі всі проблеми з якими стикаються вагітні і він.... сидить!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 20:43

[quote name='Настюша' date='2.4.2008, 18:56' post='10853']
Ще дуже противно дивитися коли їдуть мамочки з дітьми і надають своїй дитині окреме місце, коли в маршрутці повно народу :ireful: Я таке не поважаю, відразу вчать дітей бути безкультурними егоїстами :acute:

Мене також це дратує! Завжди хочеться спитати заплатила вона за одне місце чи за два ( хоч самій і соромно від таких думок). А як приємно спостерігати, коли дитина 6-7 років поступається місцем старенькій бабусі чи вагітній жінці! Сама була свідком такої ситуації! Дітям же теж треба прививати якісь правила поведінки в суспільстві. А то чого ми чекаємо від дорослих чоловіків, коли самі їх в дитинстві привчаємо до того, що вони центр Всесвіту, і що головне опікуватись собою, головне, щоб тобі було зручно! Я вважаю, що багато чого дає власний приклад, приклад батьків. Коли дитина бачить як мама чи тато поводять себе, то все це відкладається в свідомості і вона, в майбутньому, робить так як робили її батьки. Тож, від нас залежить чи будуть років через 10-15 чоловіки поступатись місцем жінкам (і не тільки вагітним).
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 22:00

Після таких поїздок у транспорті, коли ти з пузіком стоїш, а 5-6-7 чоловіків тебе вперто не помічають, я ввечері завжди просила чоловіка ніколи таким не бути (хоча він і не такий).
А ще у мене була ситуація, коли на базарі купувала полуниці, і була черга, мабуть 7-8 чоловік. Правда, сонце пекло страшенно. І дві жіночки середнього віку почали мене активно просувати вперед, щоб я без черги пройшла, тим більше мені всього кілограм треба було. А попереду мене стояла бабуся років 65, так вона страшенно обурювалася, чому це мене вперед пропускають, а її ні, бо їй теж важко стояти...жіночки їй почали пояснювати, що я ж вагітна, можу ще зомліти на сонці, взагалі важко стояти, та й самі, кажуть, були в такому стані. А бабуся все одно обурювалася.
А от серед чоловіків дійсно молоді хлопці частіше поступалися місцем, ніж чоловіки за 35 років.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 02 квітень 2008 - 22:37

Поки ще нечасто поступаються місцем,бо й справді розгледіти ,що я не просто пузата жінка,а вагітна,мабуть досить складно.Тому молоді чоловіки розглядають пейзажі за вікном з такою цікавістю,що так і хочеться попроситися на його місце,раз там щось дуже цікаве видно :cool: А з одною жіночкою прийшлось довго сперечатись,коли вона спробувала мені місце уступити після 20 хвилин дороги(весь цей час я висіла над нею,мов хмара,бо людей ув автобусі було чимало).Я їй намагалася пояснити,що вже скоро вийду і не варто хвилюватися із-за мене,а вона сказала щось на зразок:"Ми всі такі були" :D Прийшлось посидіти 5 хвилин :ireful:
Надіюсь,що скоро потепліє і без верхнього одягу вже буде добре видно мого гарбузика :acute:
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2008 - 23:00

Коли я була телепузиком здебільшого співчували літні жіночки та дівчатка, а зараз чомусь дають місце молоді чоловіки .... чому не знаю :-)

Десь через місяць після народження киці стався зі мною такий кумедний випадок: я їхала в транспорті, стояла, і думала про своє - тут підскочила тітонька і почала кричати на молодика який сидів пильно дивився у вікно пижівки.

"Гляньте людоньки, бідна вагітна аж нависла над ним ледве дихає, а воно ...... сидить :-)))) молодик глянув на мене і скочив як обшпарений ну а я ...... мусила підіграти бо не хотіла поставити сердобольну тітоньку в незручне положення я подякувала їй сіла і ледь стримувала сміх - а животик був ще десь на 3 місяць ось так то. Є добрі люди на світі!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 56 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему