Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дієта під час вагітності - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Дієта під час вагітності Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 30 березень 2008 - 17:51

Чи притримувались Ви якоїсь дієти під час вагітності (не їли солодке, солене чи щось такого плану), чи може їли все що хотілося в необмеженій кількості? На скільки кг поправилися за всі 9 місяців (при цьому бажано вказати ріст і вагу перед вагітністю ;) ) ? :36_3_16:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Golka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 березень 2008 - 22:11

Так, старалася дотримувалася дієти: без жирного, смаженого, солодкого, без майонезу і кетчупу, без газованої і солодкої води (ну і звичайно без "Кока-кола" і "Пепсі"), без кави, без таблеток, побільше натуральних вітамінів (вітаміни в таблетках не приймала зовсім!! Він них сильно поправляються, а користі мало); радили їсти морепродукти. Вночі НЕ їла, хоча страшенно хотілося. Крім того, трохи займалася легкою фізкультурою, залежно від самопочуття; старалася багато бувати на свіжому повітрі, ходити пішки, навіть їздила на море на 5-му місяці вагітності :36_3_16:
Я поправилася на 12 кг, при зрості 172 см. в результаті - після родів я поміщалася у всі свої речі краще ніж до родів :crazy:.
Думаю, все ж таки варто себе обмежувати, бо потім скинути зайві кілограми буде значно важче!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 31 березень 2008 - 00:29

В мене дуже схожа ситуація як у Golkи Ріст 171см, набрала за вагітність 12кг і зразу після пологів скинула 10кг. Їла все, скільки хотіла і коли хотіла (не рахуючи того, чого взагалі не можна: кави, спиртного, копченого). Зате вела дуже активний спосіб життя: постійно займалася фізкультурою, танцем живота, з перших місяців і до останнього ходила плавати в басейн по 3-4 рази в тиждень. І на море також їздила на 8-му місяці вагітності. Головне, як на мене, побільше рухатись, тоді гарна форма забезпечена.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 31 березень 2008 - 08:03

я завжди, скільки себе пам*ятаю, обмежую себе у харчуванні. І під час вагітності також. Хоча це трішки інше обмеження. Раніше виключала зі свого раціону м*ясо, тепер же їм, бо це білок, він дуже потрібний малюку. Не вживаю шкідливих продуктів, стараюсь не зловживати солодким. Але попри всі мої старання я вже набрала 7 кг на терміні 31 тиждень. Не знаю, напевно багато...
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonechko 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 08:41

В першу вагітність поправилась на 10 кг (з 46 до 56), м'яса не їла зовсім, навіть дивитись не могла на нього, багато рухалась, займалась гімнастикою для вагітних з елементами йоги, дуже багато ходила. До речі, м'ясо - далеко не єдиний продукт, з якого в організм поступає білок. В усьому зеленому є такі амінокислоти, які в нашому організмі перетворюються на білок, більш корисніший, аніж з м'яса. За 2 місяці до пологів бажано взагалі відмовитись від м"яса, тому що воно робить слабшими сосуди, тканини і на його травлення виділяється набагато більше енергії, плюс зашлаковування організму, яке під час пологів абсолютно лишнє. :) .
Зараз намагаюсь їсти побільше овочів і фруктів, зелені, пророщую пшеницю і їм, кунжут, запарюю несмажену гречку (до речі, там багато заліза), а ще зранку запарюю вівсяні пластівці, додаю туда курагу, чорнослив, ізюм, горішки. А ще ми купили соковижималку і робимо соки-фреш з яблук, моркви, буряка :smile:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 11:10

НЕ отказывала себе практически ни в чем. Таблетки, газированные напитки, алкоголь, кофе и т.д. ни в счет. Витамины пила. Не скажу,что вела особо активный образ жизни, гимнастикой занималась не регулярно, работала, в 5 или 6 месяцев были на море, за 2 месяца до родов в Москве 2 недели пробыли. Поправилась на те же 12 кг при росте 164. Сразу после выписки из роддома этих 12 кг уже не было. В последующие месяцы скинула еще, за год и три кормления грудью, плюс сейчас беременность почти 2 месяца пока ничего не набрала, пока очень даже стройненькая. Чего ждать не знаю. Вообще считаю, что а похудениях/пополнениях после родов виноваты только гормоны. Некоторые пока кормят остаются кругленькими, других наоборот это держит в форме лучше всяких диет и гимнастик.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 11:29

Їла все навіть до 6 місяця вагітності могла собі дозволити з"їсти чіпсів (це моя слабинка).До 7 місяця поправлялась за нормою, а коли почла себе обмежувати, той зайві кг набрала, як результат в кінці вагітності набрала 23 кг.До вагітності важила 52 кг при зрості 162 см. Після пологів схудла на 12 кг відразу, й протягом місяця скинула ще 6 кг. За цей місяць думаю повернусь у свою форму.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 15:53

Я при першій вагітності їла все!!!!!! Найбільше це хотілося солодкого, шоколад за дві щоки уплітала :good: . В кінці вагітності мене було не впізнати +24 кг :shout:
Наразі притримуюсь дієтки, їм побільше молочних продуктів, фруктів, каш, м"ясо в пароварці готую. Відмовилась від солодких газованих вод, білого хліба, копченостей. Солодке їм, але рідко, ну не можу я його повністю виключити, живемо ж раз ;)
Поки що поправилась до 6-го місяця на 5 кг :smile: .
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 16:25

я з першою вагітністю особливо не береглась і набралі 35 кг і все за останні 3 місяці
А здругою на початку похудала на 20 під час токсикозу, а потім сидячи на дієтах і так ділі набрала знову 35. Я не скажу що обьїдалась та і не голодала, може тому і така разюча картина всплила. Я багато працювала тому їла солодощі для нервової системи - як я думала, може тому і не помогли мені дієти і розгрузочні дні
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 12:47

А коли найбільше набирається вага? У мене заледве два місяці вагітності, а уже в свої речі не влажу :bye: Боюсь, з такими темпами до пологів стану схожа на колобка :D І груди побільшали (на втіху чоловіку, хоч вони у мене і так немаленькі). Це взагалі нормально, чи мій животик росте надто швидкими темпами? :bye:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mary 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 14:44

Маючи ріст 173 см до вагітності важила 59 кг.
За вісім місяців вагітності набрала 9 кг. За останні місяць - скинула 1,5 кг. Дуже вже багато хвилювань було. Та й лікарі увесь час торочили що дуже поправляюсь. :)
Незважаючи на їхні застереження - ні в чому себе не обмежувала (крім шкідливих продуктів).
Один час перетала пити каву (я кавоман зі стажем), але один мудрий лікар сказав що я не права. якщо організм звик до кави а я різко припинила її вживати, то це буде недобре для мене та дитинки. Я його уважно послухала і на пятому місяці почала вживати по 1-2 горятка слабенької кави. З цього моменту моє життя покращилося - припинився токсикоз (був настільки жахливий, що не могла практично дихати, крім мініралки, сухариків і мандаринів нічого не їла взагалі - розрізняла всі запахи і нудило на все) і перестала боліти голова. Нормалізувався тиск - щоправда відносно. До того був 80-90 на 50-60 а опісдя став 100-110 на 60-70. Моя дільнична лікарка стала спокійніша.
З пологового будинку я вже виходила в свому звичному одязі.

А щодо того що на другому місяці ви не влазите в свої речі це нормально, як на мій погляд. Моя невістка (165 см і 46 кг) теж на другому місяці перестала влазити в свої речі. За вагітність поправилась на 12 кг і за перший місяць після пологів повернулась до звичайної ваги.
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 15:18

Вишенька, каждый набирает по-разному. я в первую беременность месяцев до 3,5 в своем весе оставалась, одежду носила до пятогонаверно. Набрала за беременность 12, при выписке их уже не было.Через пару месяцев меняла весь гардероб, все было большое на меня. Пока кормила грудью оставалась худой пока не забеременела снова. Теперь еще кормлю грудью, но поправляюсь, в джинсы еле вмещаюсь,но до старых еще не доросла, пузико уже очень заметное,не заню что и носить, чтоб скрывать.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 15:32

А в мене здається що ще не дуже видно животик,хоч я за перші місяці похудала на кг.але тепер починаю знову набирати вагу.
За першу вагітність набрала дуже багато.Я була дуже худенька (при рості 171см. важила 50кг),коли йшла родити важила 89кг.Трохи важко було але я похудала,дієти , розгрузочні дні.Тепер важу 63кг.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 15:36

mary, Сеструлька, дякую за підтримку!

Я просто завжди свято вірила, що основне набирання ваги відбувається десь під кінець вагітності, коли дитнка починає інтенсивно рости. І що основне з тих набраних кілограмів - це саме вага дитини і навколоплідні води :bye:
Хоча у мене зараз такииииий апетит, що не дивно, що я набираю вагу... смачно вечеряю, а на ранок в животі бурчить. Навіть токсикоз не спасає - все одно хочеться їсти.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 16:34

Вишенька, на первом триместре практически все кушают как не в себя, отказывать себе вреднее, чем наедать килограммы
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   manana 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 21:29

Я теж на другому місяці вже не влазила в свої речі, але зараз вже 4,5 місяці,а мій животик ще ніхто не помічає :friends:
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2008 - 22:11

До вагітності я: 166см зріст і 52 кг. У пологовий будинок я приїхала 75,5 кг. Їла все, на останніх місяцях страшенно тягнуло на солоденьке. Зараз я в тій же формі, що й до вагітності, а може навіть трохи менше вага, принаймні всі навколо кажуть, що треба вже поправлятися. Але як?
Під час вагітності багато рухалася (я взагалі енергійна по життю), працювала до останнього дня, з 6 місяця робила вправи з йоги, знайшла їх в одному журналі, дуже мені це подобалося. Я навіть могла зробити деякі вправи, що мій чоловік не міг їх зробити! Думаю, це зіграло не останню роль у легких пологах.
Після пологів не сиділа на дієтах, спеціально не займалася вправами, просто годую груддю і веду активний спосіб життя, бо інакше не виходить! Багато гуляла і гуляю з донечкою, рідко користуюсь ліфтом, та, й мабуть, обмін речовин маю такий хороший, дякувати Богу.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2008 - 09:51

zajka, я думаю, что пока кормишь грудью гормоны управляют весом, кто-то не похудеет пока кормит,а кто-то не поправится, гормоны решают за нас сами:)
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванілька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2008 - 09:59

Їла все, що хотілося. Але перші пару місяців був страшенний токсикоз, так що "сиділа" лише на мандаринках. Втратила 4 кг. Потім Їла майже все, набрала (до того часу коли поклали в роддом і коли набряки пішли) 8 кг. Був високий тиск, тому прийшлося забути про соки, солене/перчене і т.д. Але останні тижні пішли сильні набряки, так що я за яких 3 тижні набрала ще 17 кг. Але це були суто набряки.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 06 травень 2008 - 11:23

Читала в науковій літературі, що нормою є поправитися під час вагітності на 10-12 кг. Тоді легко можна повернути попередню форму. А ще чула, що худеньки дівчата поправляються більше, ніж дівчата з нормальною вагою.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему