Пологи. Боюсь...
Відправлено 28 березень 2008 - 18:30
Відправлено 28 березень 2008 - 20:42
mania4ka (28.3.2008, 18:30) писав:
Не думаю, що це так страшно!!! Коли проходиш тих 40 тижнів в очікуванні маляти то вже не страшить ніщо. А чого боятись, коли в голові ну коли ? Давай швидше? Ну чому не зявляєшся невже не знаєш як я хочу потримати тебе на ручках?...
Все після такого вже ніодні пологи не налякають
Відправлено 28 березень 2008 - 21:14
Не знаю як Вам здається, але це не так вже і страшно як всюди описують
На рахунок сексу, то мені після пологів стало набагато приємніше ним займатися, чесно, відчуття якісь гостріші
Відправлено 28 березень 2008 - 22:07
Це справді абсолютно не страшно, якщо ти у деталях знаєш про всі етапи пологів, про свої можливі почуття на кожній стадії та про те, що, чому, коли і для чого стається.
Це я все із власного досвіду кажу. За місяць до пологів нарешті зібралася піти на курси для майбутніх батьків і безмежно вдячна дівчині до якої ми на курси ходили, бо на мій погляд вона розказувала це саме те, що треба знати про процесс пологів майбутнім батькам і розказувала саме так, як це треба робити - із поясненнями та медичнии обгрунтуваннями - чому відбувається саме те, що відбувається, саме так, а не в інший спосіб і що треба робити аби було правильно і легко і т.д. Так от після занять із нею, я вже не боялася ні перейм ні самих пологів (які до речі є фантистичним відчуттям, і абсолютно не болючим) і все пройшло тіп-топ - швидко, досить приємно (хоча перейми - це досить потужні відчуття, не можу сказати, що абсолютно безболісні, проте не аж такі як показують у фільмах) і я б хотіла це повторити.
Тому не бійтеся, набирайтеся знань, можете почитати книгу Грентлі Дік-Ріда Пологи без страху - досить корисно, мені сподобалося дуже. Успіху вам.
Відправлено 28 березень 2008 - 22:31
татіка (28.3.2008, 21:42) писав:
Все після такого вже ніодні пологи не налякають
Дійсно, коли так довго чекаєш на своє ріднесеньке маля, то самі пологи проходять швидко. Потуги у мене були болісні, але чоловік був поруч і допомагав масажем, дякуючи курсам. Якщо підготуватися і допомагати собі, то все проходить легко, головне настроїтися.
Відправлено 28 березень 2008 - 22:42
Якби я також не почала ходити на курси підготовки до родів і не читала багато літератури, то так би і продовжувала боятися. А насправді все зовсім не так! Головне, щоб поряд була рідна людина, яка підтримає своєю присутністю. Зі мною на пологах були і чоловік, і мама, тому спогади дуже приємні. А коли на тобі зразу ж після пологів лежить м'якенький, маленький, теплий клубочок і щось тихенько попискує, то забуваєш про все на світі... Що вже казати про біль - дурниці.
Бажаю успіхів!
Відправлено 29 березень 2008 - 09:28
Відправлено 29 березень 2008 - 10:17
Відправлено 29 березень 2008 - 11:39
Відправлено 29 березень 2008 - 14:40
mania4ka (29.3.2008, 11:39) писав:
Ну якщо родити щодня, то може б і був олівець в стакані, але ж після родів через місяць-два все повертається на свої місця, а відчуття навіть загострюються.
Відправлено 29 березень 2008 - 18:29
mania4ka (29.3.2008, 11:39) писав:
Ото правда, якщо щодня народжувати - то буде олівець в стакані :)))))
Дійсно, через місяць-два все повернеться на круги своя.... Неприємні відчуття можуть бути у тому випадку, якщо будуть розриви або ще гірше - розрізи. Для того, щоби не було розривів треба в останньому триместрі попити чай з листя малини і попросити чоловіка (можна і до вагітності і протягом всієї вагітності ;) ) робити тобі массаж проміжності із якимось маслом - оливковим, какао, або будь-яким іншим, робити вправи Кегеля і вміти розслаблятися - бо розриви з"являються від того, що під час пологів (коли народжується голівка ти відчуєш приємне інтенсивне тепло - це означає, що шкіра і м"язи гарно тягнуться) ти раптом лякаєшся цього тепла, бо думаєш, що зараз порвешся, напружуєш м"язи, вони дерев"яніють і ти дійсно рвешся.
Так от у цьому випадку дійсно певний час може з"являтися дискомфорт, але й він пройде через кілька місяців, тому не бійся - пологи не менш приємний процес ніж кохання і є так би мовити завершальною стадією циклу від кохання до дитинки
Відправлено 29 березень 2008 - 22:06
Відправлено 30 березень 2008 - 10:21
musia_79 (29.3.2008, 22:06) писав:
Я нажаль про це незнала. Вправу Кегля робила, але розриви таки були. Можете детальніше про цей масаж написати?
Відносно страху, то він був на перших місяцях, потім ще кілька разів з'являвся, але взагалі боятись нема чого. В мене були розриви і зовнішні, і внутрішні, ще й дуже погано зашиті. Можлиов у тих, кому нормально шви накладають, справді за кілька місяців все нормалізується, а от у мене аж тепер через 11 місяців біль починає зникати.
А щодо "олівця в стакані", то в нас якраз була така проблема, що стало занадто тісно.
Відправлено 31 березень 2008 - 09:18
Відправлено 01 квітень 2008 - 11:44
А страху перед родами чомусь не було. Я просто хотіла поскоріше народити.
Відправлено 01 квітень 2008 - 12:11
Головне, настроїтись на те, що все буде чудово, нарешті побачиш свого малючка. якби все було так жахливо, як дехто розказує, то ніхто не народжував би вдруге, втретє (а багато форумчан хочуть трьох дітей)
Р.S. а крім того, що не менш приємно, перестане боліти спина, набрякати ноги, зможеш спати на животику (що навіть корисно), ОДЯГНУТИ УЛЮБЛЕНІ РЕЧІ
Відправлено 02 квітень 2008 - 08:23
А ще десь чула, що в мене може повторитися "сценарій пологів" моєї мами. Це правда? Бо мама і мене, і брата родила швидко так - через 2-2,5 години від того часу, коли вдома відійшли роди. А якщо в Києві пробки?
Відправлено 02 квітень 2008 - 08:43
Pingvinka (2.4.2008, 9:23) писав:
А ще десь чула, що в мене може повторитися "сценарій пологів" моєї мами. Це правда? Бо мама і мене, і брата родила швидко так - через 2-2,5 години від того часу, коли вдома відійшли роди. А якщо в Києві пробки?
А ви не думайте про уколи і крапельниці, навіщо вони вам? Повірте в "сценарій" пологів вашої мами, судячи по вашим словам, вона народила легко і швидко. От і ви настроюйтесь на найкращий сценарій!
Відправлено 14 квітень 2008 - 16:05
Мені народжувати десь з дня на день боюсь страшенно.Вже сьогодні 40 тижнів і завтра кажуть лягати в роддом---а я так боюсь шо не можу ні їсти нв пити---порадьте що небуть!!!!

Допомога

-