Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи потрібно допомогати дитині в майбутньому? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи потрібно допомогати дитині в майбутньому? Як виховувати дитину, щоб вона виросла самостійною??? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 27 березень 2008 - 13:06

Приходе ча коли дитина досягає такого віку, коли їй хочеться мати гроші на відпочинок, одяг і тд. Чи повинні батьки всячиски це підтримувати і поощиряти в матеріальному плані. І виконавати рвучись з усіх сил забаганки свого дитяти в дитинсві і в підлітковому періоді і навіть тоді коли діти мають свою власну родину і своїх діток?
Я виросла в звичайній родині з звичайним матеріальним статком. Та батьки з дитинства мене привчали досягати всього самій. Хочеш мати? Май, але придумай сама як і де взяти, при тому не вкради і не обмани!!! Так коли мені хтось давав гроші на цукерки, я збирала, щоб купити щось інше чи піти на дискотеку...
Я поїхала навчатись, там почала робити реферати, курсові для першокурсників так заробляла гроші. А ще торгувала косметикою, передвиборчі агітації і все таке - то було не багато та на гульки в місті вистачало. І на те щоб не обділити себе морозивом чи парфумами теж...
Далі поступила на залчне сама і навчалась безплатно, паралельно працювала - так тяжко було бо жила на квартирі і без допомоги :( Все купувала сама. Тепер я заміжня та нічого не змінилось ми з чоловіком не маємо ніякої фінансової допомоги і надалі. А іноді коли чуєш від подруг нам дали нам подарували ....
Та, я власне не проти такого життя вже звикла покладатись на себе і мені тепер так лекше, та всеодно не хочеться, щоб мої дітки так виросли!!! Не довподоби мені то. А з іншої сторони звичка що за тебе все роблять теж не приємна, не хочу щоб були ледащими і не знали звідки копійка береться!!!
Зараз впринципі я таки потураю своїм діткам і те вам і ось те... А вони звикають, та не можу забрати чи не виконати їх прохання, з усіх сил рвусь щоб вони мали не менше ну і не бульше чим остальні...та чи цінять вони те???
На мій погляд жорстке виховання в матеріальному плані це добре та й силувати і теранити не хочеться... Короче стою на роздоріжжі і терзає мене питання що робити та як виховувати вже не перший місяць, бо боюсь розбустити і виростити ледацюг :8_8_36:
згляд на это, очень было бы интересно узнать как вы к этому оноситесь!!!??? radostj
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 27 березень 2008 - 13:19

Перегляд повідомленнятатіка (27.3.2008, 13:06) писав:

Приходе ча коли дитина досягає такого віку, коли їй хочеться мати гроші на відпочинок, одяг і тд. Чи повинні батьки всячиски це підтримувати і поощиряти в матеріальному плані. І виконавати рвучись з усіх сил забаганки свого дитяти в дитинсві і в підлітковому періоді і навіть тоді коли діти мають свою власну родину і своїх діток?
Я виросла в звичайній родині з звичайним матеріальним статком. Та батьки з дитинства мене привчали досягати всього самій. Хочеш мати? Май, але придумай сама як і де взяти, при тому не вкради і не обмани!!! Так коли мені хтось давав гроші на цукерки, я збирала, щоб купити щось інше чи піти на дискотеку...
Я поїхала навчатись, там почала робити реферати, курсові для першокурсників так заробляла гроші. А ще торгувала косметикою, передвиборчі агітації і все таке - то було не багато та на гульки в місті вистачало. І на те щоб не обділити себе морозивом чи парфумами теж...
Далі поступила на залчне сама і навчалась безплатно, паралельно працювала - так тяжко було бо жила на квартирі і без допомоги :( Все купувала сама. Тепер я заміжня та нічого не змінилось ми з чоловіком не маємо ніякої фінансової допомоги і надалі. А іноді коли чуєш від подруг нам дали нам подарували ....
Та, я власне не проти такого життя вже звикла покладатись на себе і мені тепер так лекше, та всеодно не хочеться, щоб мої дітки так виросли!!! Не довподоби мені то. А з іншої сторони звичка що за тебе все роблять теж не приємна, не хочу щоб були ледащими і не знали звідки копійка береться!!!
Зараз впринципі я таки потураю своїм діткам і те вам і ось те... А вони звикають, та не можу забрати чи не виконати їх прохання, з усіх сил рвусь щоб вони мали не менше ну і не бульше чим остальні...та чи цінять вони те???
На мій погляд жорстке виховання в матеріальному плані це добре та й силувати і теранити не хочеться... Короче стою на роздоріжжі і терзає мене питання що робити та як виховувати вже не перший місяць, бо боюсь розбустити і виростити ледацюг :8_8_36:
згляд на это, очень было бы интересно узнать как вы к этому оноситесь!!!??? radostj

На мою думку, якогось одного методу тут не може бути, оскільки вам потрібно в цьому плані розвивати дитину, трошки давата грошей, трошки навчати заробляти, показуючи що не на все в мами з татом вистачає грошей! Просто діяти ситуативно, відчувати в яких ситуаціях це може призвести в подальшому до негативних наслідків.
А балувати дітей у всякому разі потрібно, але не постійно, а періодично! Балувати не означає щось купити, а наприклад раз на місяць, якщо є така можливість повести не в садок дітей, а на каруселі!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2008 - 13:23

Згадав ще одну річ! Наша донечка спочатку завжди їла нормальну їжу, а після цього ми давали їй банани, апельсини цукерки. Вона попробувала, що це смачніше і вже такої їжі не буде їсти. Плач, крики, але... тато з мамою незважаючи на те, поки дитина не поїсть, не давали їй всякі смаколики, пояснюючи мальоті, що дамо після того як поїсть. І знаєте, дойшло до дитини, щоправда не з першого разу!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2008 - 13:24

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (27.3.2008, 13:23) писав:

Згадав ще одну річ! Наша донечка спочатку завжди їла нормальну їжу, а після цього ми давали їй банани, апельсини цукерки. Вона попробувала, що це смачніше і вже такої їжі не буде їсти. Плач, крики, але... тато з мамою незважаючи на те, поки дитина не поїсть, не давали їй всякі смаколики, пояснюючи мальоті, що дамо після того як поїсть. І знаєте, дойшло до дитини, щоправда не з першого разу!

Який гарний приклад :8_8_36: ДЯКУЮ
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2008 - 15:28

У мене у сімї також виникало таке питання, і не один раз.
Маисвоїх дітей не балуємо.Але старшій постійно чогось не вистачає. Ми як йдемо з нею у магазин, наприклад, за продуктами, то вона, тримаючи одну цукерку у роті, просить щоб я ще купувала.
А нещодавно, ми зайшли у магазин, а там лежать "кіндери" Так от вона мені каже, Мамочко подай мені от-того кіндера. Я після цього була вкрай вражена. Вона не сказала, "купи", чи "попроси у тьоті". Вона каже "дай" неусвідомлюючи, що я не можу от так просто його взяти, Що мені його потрібно купити. Я зрозуміла, що вона не розумє, що таке гроші і звідки вони беруться. Хоча з нею ми на цю тему вже говорили і не один раз.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 квітень 2008 - 12:06

Ми були в гостях і помітила таку ситуацію... Моя настьона гралась з дітками і старша дівчинка їй каже попроси ляльку і я тобі дам. А та їй я краще мамі скажу вона мені купе і нівкого просити не прийдеться...
Я спочатку розсердилась на неї, а потім собі домаю може це ї добре, а може і ні :acute: Які ці діти , у них хватає розуму поставити батьків в таке суперечливе становище :blush: Що я й сама запуталась, що добре, а що погано :blush:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 квітень 2008 - 14:37

Мені в плані капризів "купи" повезло. Чи то дитина в мене така хороша, чи я так якось непомітно для себе виховала, але ніколи й нічого Павлик в магазині не просить. Буває, я йому сама кажу: вибери, що хочеш.
А в моєї сестри син, вже наче й дорослий, 10 років, весь час щось вимагає, то чіпси, то кока-колу...
І вона йому купує.
Мій Павлик у свої 8 років знає, що є їжа корисна, і є їжа шкідлива (Макдональдс, різні чіпси, батончики шоколадні, сухарики з невідомо якими дрбавками). Звичайно, час від часу ми щось купуємо чи пригощає хтось із дорослих, але то буває десь раз на місяць, тому я трагедії з цього не роблю.
Щодо грошей на відпочинок чи на одяг, то нам часто дають бабусі, хрещені й інші родичі. Все це чесно зараховується на рахунок Паші, і коли він просить, ми даємо. Просить не часто, збирає гроші, тратить на море, на розваги.
А ще влітку заробляє сам гроші - допомагає родичам збирати малину. Після цього став ще економнішим, зрозумів, що гроші просто так з неба не падають.
Вийшло трохи сумбурно, але моя основна думка, що не варто балувати дітей, але й бути занадто строгими теж.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 20:44

У мене три варіанти: 1 Це старший він ніколи в мене не буде просити щось купити він назбирае грошей які йому даемо а потім запитае"мама тобі не потрібні гроші" якщо я беру потім відаю у нас взаемодопомога.
2 Це середня та якщось їй потрібно буде нагадувати до тих пір поки не купиш, як баний лист причепиться і не відчепиш.
3 Найменьшенька та починае капризувати коли ми біля іграшок,але я це бистро відсікаю, чи вмовляю її чи відвлікаю і через пару хвилин золота дитина.
Так що до теми моя мама мені не допомагае вона вважае що це повина робити я, тато який в моему дитинстві лишнього платья не купував зараз допомагае.
Моя думка що ми повинні допомагати дітям бо якщо не ми тоді хто,але тільки не перегібати палицю.
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 16:02

Дзвінка дуже рідко щось просить. В одязі дуже не вибаглива, може ходити в старому та латаному, не стягнеш. Говорить, що їй шкода річ, і вона її так жаліє.
У нас це навіть свято, дитина щось нарешті захотіла.
Завжди виконуємо, може не зразу, домовляємося про термін, на день народження чи за певну роботу.
Дорогі покупки ділимо навпіл, свої гроші у неї давно, частину її грошей, частина - наших.
Тоді вигадую якусь зарплату, чи то за оцінки, чи за роботу (якийсь час вона в"язала обереги на продаж та прибирала у спільному коридорі).
Розрізняю також обов"язки по дому, поміч мамі і роботу за гроші.
Тому проблем з тим, що за все доводиться платити ще не було.
Гроші витрачає обережно. Я її в цьому не контролюю. Говорю: твоє, розпоряджайся сама. Думай, щоб потім не жалкувати.
Іноді може хліба за свої купити, чи солодкого чогось на вечерю.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   miluha 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:18

У мене в сімї коли я була мала було так само як писала Ясна, я не була особливо вибаглива, а те що треба купували на свята, чи сама гроші збирала що дарували на ті ж свята. А от у чоловіка в сімї по- іншому, він ще в школі працював, а як поступив то будь-яка матеріальна підтримка закінчилась, хоча був на стаціонарі і такого факультету що особливо не попрацюєш(ми разом навчались),та і одногрупники всі жили за кошт батьків. І зовсім ніякої підтримки після народження синочка, ні матеріальної, ні фізичної, ні психологічної... Онука бачать раз в 3-4 тижні, а живуть через будинок!!!

Коли ми говоримо про виховання власних діточок, то головне не бути такими батьками як чоловікові :shok:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:38

Мала вже зараз має свій стартовий капітал, тисяч сім, то з тих грошей, що ще їй держава виплачувала, їх я не беру, перевела в євро, хай лежать, і думаю, що мають в дитини бути свої гроші, там щось купити чи на маршрутку, стосовно того, як то буде в майбутньому, то як матиму змогу фінансово допомагати їй, то буду, це ж моя дитина
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 20:39

Питання відношення дітей і грошей досить актуально, особливо в наш час. Коли ми зростали це не було таким болючим. Якщо чесно я навіть не можу відповісти, що я роблю в цьому напрямку. Так я балую свою доню, бо хочу щоб її дитинство було багатим, в неї багато іграшок, книжок, одягу, прикрас. Але при цьому вона досить чітко усвідомлює, що батьки багато працюють, щоб все це придбати. Майже ніколи вона не влаштовувала істерик в магазині "купіть іграшку", завжди питала, а чи є можливіть купити те що вона хоче.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2011 - 18:26

Дівчата тема припала порохом ;)

Зараз хочеться виконувати усі забаганки, але часто як діти так і дорослі те що мають не цінять, а втративши плачуть
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн