Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи потрібно допомогати дитині в майбутньому? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи потрібно допомогати дитині в майбутньому? Як виховувати дитину, щоб вона виросла самостійною??? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 27 березень 2008 - 13:06

Приходе ча коли дитина досягає такого віку, коли їй хочеться мати гроші на відпочинок, одяг і тд. Чи повинні батьки всячиски це підтримувати і поощиряти в матеріальному плані. І виконавати рвучись з усіх сил забаганки свого дитяти в дитинсві і в підлітковому періоді і навіть тоді коли діти мають свою власну родину і своїх діток?
Я виросла в звичайній родині з звичайним матеріальним статком. Та батьки з дитинства мене привчали досягати всього самій. Хочеш мати? Май, але придумай сама як і де взяти, при тому не вкради і не обмани!!! Так коли мені хтось давав гроші на цукерки, я збирала, щоб купити щось інше чи піти на дискотеку...
Я поїхала навчатись, там почала робити реферати, курсові для першокурсників так заробляла гроші. А ще торгувала косметикою, передвиборчі агітації і все таке - то було не багато та на гульки в місті вистачало. І на те щоб не обділити себе морозивом чи парфумами теж...
Далі поступила на залчне сама і навчалась безплатно, паралельно працювала - так тяжко було бо жила на квартирі і без допомоги :( Все купувала сама. Тепер я заміжня та нічого не змінилось ми з чоловіком не маємо ніякої фінансової допомоги і надалі. А іноді коли чуєш від подруг нам дали нам подарували ....
Та, я власне не проти такого життя вже звикла покладатись на себе і мені тепер так лекше, та всеодно не хочеться, щоб мої дітки так виросли!!! Не довподоби мені то. А з іншої сторони звичка що за тебе все роблять теж не приємна, не хочу щоб були ледащими і не знали звідки копійка береться!!!
Зараз впринципі я таки потураю своїм діткам і те вам і ось те... А вони звикають, та не можу забрати чи не виконати їх прохання, з усіх сил рвусь щоб вони мали не менше ну і не бульше чим остальні...та чи цінять вони те???
На мій погляд жорстке виховання в матеріальному плані це добре та й силувати і теранити не хочеться... Короче стою на роздоріжжі і терзає мене питання що робити та як виховувати вже не перший місяць, бо боюсь розбустити і виростити ледацюг :8_8_36:
згляд на это, очень было бы интересно узнать как вы к этому оноситесь!!!??? radostj
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 27 березень 2008 - 13:19

Перегляд повідомленнятатіка (27.3.2008, 13:06) писав:

Приходе ча коли дитина досягає такого віку, коли їй хочеться мати гроші на відпочинок, одяг і тд. Чи повинні батьки всячиски це підтримувати і поощиряти в матеріальному плані. І виконавати рвучись з усіх сил забаганки свого дитяти в дитинсві і в підлітковому періоді і навіть тоді коли діти мають свою власну родину і своїх діток?
Я виросла в звичайній родині з звичайним матеріальним статком. Та батьки з дитинства мене привчали досягати всього самій. Хочеш мати? Май, але придумай сама як і де взяти, при тому не вкради і не обмани!!! Так коли мені хтось давав гроші на цукерки, я збирала, щоб купити щось інше чи піти на дискотеку...
Я поїхала навчатись, там почала робити реферати, курсові для першокурсників так заробляла гроші. А ще торгувала косметикою, передвиборчі агітації і все таке - то було не багато та на гульки в місті вистачало. І на те щоб не обділити себе морозивом чи парфумами теж...
Далі поступила на залчне сама і навчалась безплатно, паралельно працювала - так тяжко було бо жила на квартирі і без допомоги :( Все купувала сама. Тепер я заміжня та нічого не змінилось ми з чоловіком не маємо ніякої фінансової допомоги і надалі. А іноді коли чуєш від подруг нам дали нам подарували ....
Та, я власне не проти такого життя вже звикла покладатись на себе і мені тепер так лекше, та всеодно не хочеться, щоб мої дітки так виросли!!! Не довподоби мені то. А з іншої сторони звичка що за тебе все роблять теж не приємна, не хочу щоб були ледащими і не знали звідки копійка береться!!!
Зараз впринципі я таки потураю своїм діткам і те вам і ось те... А вони звикають, та не можу забрати чи не виконати їх прохання, з усіх сил рвусь щоб вони мали не менше ну і не бульше чим остальні...та чи цінять вони те???
На мій погляд жорстке виховання в матеріальному плані це добре та й силувати і теранити не хочеться... Короче стою на роздоріжжі і терзає мене питання що робити та як виховувати вже не перший місяць, бо боюсь розбустити і виростити ледацюг :8_8_36:
згляд на это, очень было бы интересно узнать как вы к этому оноситесь!!!??? radostj

На мою думку, якогось одного методу тут не може бути, оскільки вам потрібно в цьому плані розвивати дитину, трошки давата грошей, трошки навчати заробляти, показуючи що не на все в мами з татом вистачає грошей! Просто діяти ситуативно, відчувати в яких ситуаціях це може призвести в подальшому до негативних наслідків.
А балувати дітей у всякому разі потрібно, але не постійно, а періодично! Балувати не означає щось купити, а наприклад раз на місяць, якщо є така можливість повести не в садок дітей, а на каруселі!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2008 - 13:23

Згадав ще одну річ! Наша донечка спочатку завжди їла нормальну їжу, а після цього ми давали їй банани, апельсини цукерки. Вона попробувала, що це смачніше і вже такої їжі не буде їсти. Плач, крики, але... тато з мамою незважаючи на те, поки дитина не поїсть, не давали їй всякі смаколики, пояснюючи мальоті, що дамо після того як поїсть. І знаєте, дойшло до дитини, щоправда не з першого разу!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2008 - 13:24

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (27.3.2008, 13:23) писав:

Згадав ще одну річ! Наша донечка спочатку завжди їла нормальну їжу, а після цього ми давали їй банани, апельсини цукерки. Вона попробувала, що це смачніше і вже такої їжі не буде їсти. Плач, крики, але... тато з мамою незважаючи на те, поки дитина не поїсть, не давали їй всякі смаколики, пояснюючи мальоті, що дамо після того як поїсть. І знаєте, дойшло до дитини, щоправда не з першого разу!

Який гарний приклад :8_8_36: ДЯКУЮ
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2008 - 15:28

У мене у сімї також виникало таке питання, і не один раз.
Маисвоїх дітей не балуємо.Але старшій постійно чогось не вистачає. Ми як йдемо з нею у магазин, наприклад, за продуктами, то вона, тримаючи одну цукерку у роті, просить щоб я ще купувала.
А нещодавно, ми зайшли у магазин, а там лежать "кіндери" Так от вона мені каже, Мамочко подай мені от-того кіндера. Я після цього була вкрай вражена. Вона не сказала, "купи", чи "попроси у тьоті". Вона каже "дай" неусвідомлюючи, що я не можу от так просто його взяти, Що мені його потрібно купити. Я зрозуміла, що вона не розумє, що таке гроші і звідки вони беруться. Хоча з нею ми на цю тему вже говорили і не один раз.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 квітень 2008 - 12:06

Ми були в гостях і помітила таку ситуацію... Моя настьона гралась з дітками і старша дівчинка їй каже попроси ляльку і я тобі дам. А та їй я краще мамі скажу вона мені купе і нівкого просити не прийдеться...
Я спочатку розсердилась на неї, а потім собі домаю може це ї добре, а може і ні :acute: Які ці діти , у них хватає розуму поставити батьків в таке суперечливе становище :blush: Що я й сама запуталась, що добре, а що погано :blush:
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 квітень 2008 - 14:37

Мені в плані капризів "купи" повезло. Чи то дитина в мене така хороша, чи я так якось непомітно для себе виховала, але ніколи й нічого Павлик в магазині не просить. Буває, я йому сама кажу: вибери, що хочеш.
А в моєї сестри син, вже наче й дорослий, 10 років, весь час щось вимагає, то чіпси, то кока-колу...
І вона йому купує.
Мій Павлик у свої 8 років знає, що є їжа корисна, і є їжа шкідлива (Макдональдс, різні чіпси, батончики шоколадні, сухарики з невідомо якими дрбавками). Звичайно, час від часу ми щось купуємо чи пригощає хтось із дорослих, але то буває десь раз на місяць, тому я трагедії з цього не роблю.
Щодо грошей на відпочинок чи на одяг, то нам часто дають бабусі, хрещені й інші родичі. Все це чесно зараховується на рахунок Паші, і коли він просить, ми даємо. Просить не часто, збирає гроші, тратить на море, на розваги.
А ще влітку заробляє сам гроші - допомагає родичам збирати малину. Після цього став ще економнішим, зрозумів, що гроші просто так з неба не падають.
Вийшло трохи сумбурно, але моя основна думка, що не варто балувати дітей, але й бути занадто строгими теж.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 20:44

У мене три варіанти: 1 Це старший він ніколи в мене не буде просити щось купити він назбирае грошей які йому даемо а потім запитае"мама тобі не потрібні гроші" якщо я беру потім відаю у нас взаемодопомога.
2 Це середня та якщось їй потрібно буде нагадувати до тих пір поки не купиш, як баний лист причепиться і не відчепиш.
3 Найменьшенька та починае капризувати коли ми біля іграшок,але я це бистро відсікаю, чи вмовляю її чи відвлікаю і через пару хвилин золота дитина.
Так що до теми моя мама мені не допомагае вона вважае що це повина робити я, тато який в моему дитинстві лишнього платья не купував зараз допомагае.
Моя думка що ми повинні допомагати дітям бо якщо не ми тоді хто,але тільки не перегібати палицю.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 16:02

Дзвінка дуже рідко щось просить. В одязі дуже не вибаглива, може ходити в старому та латаному, не стягнеш. Говорить, що їй шкода річ, і вона її так жаліє.
У нас це навіть свято, дитина щось нарешті захотіла.
Завжди виконуємо, може не зразу, домовляємося про термін, на день народження чи за певну роботу.
Дорогі покупки ділимо навпіл, свої гроші у неї давно, частину її грошей, частина - наших.
Тоді вигадую якусь зарплату, чи то за оцінки, чи за роботу (якийсь час вона в"язала обереги на продаж та прибирала у спільному коридорі).
Розрізняю також обов"язки по дому, поміч мамі і роботу за гроші.
Тому проблем з тим, що за все доводиться платити ще не було.
Гроші витрачає обережно. Я її в цьому не контролюю. Говорю: твоє, розпоряджайся сама. Думай, щоб потім не жалкувати.
Іноді може хліба за свої купити, чи солодкого чогось на вечерю.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   miluha 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:18

У мене в сімї коли я була мала було так само як писала Ясна, я не була особливо вибаглива, а те що треба купували на свята, чи сама гроші збирала що дарували на ті ж свята. А от у чоловіка в сімї по- іншому, він ще в школі працював, а як поступив то будь-яка матеріальна підтримка закінчилась, хоча був на стаціонарі і такого факультету що особливо не попрацюєш(ми разом навчались),та і одногрупники всі жили за кошт батьків. І зовсім ніякої підтримки після народження синочка, ні матеріальної, ні фізичної, ні психологічної... Онука бачать раз в 3-4 тижні, а живуть через будинок!!!

Коли ми говоримо про виховання власних діточок, то головне не бути такими батьками як чоловікові :shok:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:38

Мала вже зараз має свій стартовий капітал, тисяч сім, то з тих грошей, що ще їй держава виплачувала, їх я не беру, перевела в євро, хай лежать, і думаю, що мають в дитини бути свої гроші, там щось купити чи на маршрутку, стосовно того, як то буде в майбутньому, то як матиму змогу фінансово допомагати їй, то буду, це ж моя дитина
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2010 - 20:39

Питання відношення дітей і грошей досить актуально, особливо в наш час. Коли ми зростали це не було таким болючим. Якщо чесно я навіть не можу відповісти, що я роблю в цьому напрямку. Так я балую свою доню, бо хочу щоб її дитинство було багатим, в неї багато іграшок, книжок, одягу, прикрас. Але при цьому вона досить чітко усвідомлює, що батьки багато працюють, щоб все це придбати. Майже ніколи вона не влаштовувала істерик в магазині "купіть іграшку", завжди питала, а чи є можливіть купити те що вона хоче.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2011 - 18:26

Дівчата тема припала порохом ;)

Зараз хочеться виконувати усі забаганки, але часто як діти так і дорослі те що мають не цінять, а втративши плачуть
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн